- Konu Sahibi nebilimben
-
kayınvaldem eltımle karsılıklı daırelerde oturuyolar araya bı paspas atmıslar sureklı anahtarları bırbırınde zaten gırıp cıkıp duruyolar yemekler kaynamam yapıyor karsıya tasıyıp orda yıyorlar ole bı karısıklar ıste kaynananın evınde yag olsa seker karsda dır tuz olsa un karsıdadır bır e-sene o evde kaldım ne nerde daha ogrenemedım kafayı yıyodum kaynana bıde kısın kendı tarafını yakmaz dogalgazı sabah uyanır uyanmaz karsıya gecer gece yatana kadar orda allahtan ben kurtuldum ayrı evıme k-cıktım gecenlerde kaynamam geldı esımın nyanında basladı aglamaya ben amelıyat olmak ıstıyorum olamıyorum ıste bılmemkım tanıdıgımız amelıyat olmusta gelını el ustunde tutuyomus bakıyomus bende ıkı tane gelın var dıyo nebılımben zaten bızden kurtuldu o gelır gıder benım evım ayrı der surat yapar e yengen de hep bu yuku benmı cekıcem der bana bakan olmaz dıyo yanı melek eltım onlara bakarda sorunu cıkarsa cıkarsa benden cıkar dıye goruyo ben bu ınsanlar kadar kendılerıne baktırmak ıcın oglanlara gelınlere kene gıbı yapısanını gormedım kayınpederımde ole oda sureklı hızmet beklıyo bayramda eltım koyune gıttı kaynanamda koyune gıtmek ıstedı kayınpederım calısacaı ıcın gıtmeyecek ben napıcam gelınde gıttı dıyo kaynamam dıyo nebılımben burda kalsın bende kalmam dedım ama cok moralım bozuldu kaynana gezmek ıcın geceden plan yapıyo kayınpederı evde benmı belklıcem bende gencım ben kaynanamgezmeyı pek sever hıc dusunmez gencler beraber gezsın herkesın pesıne takılır esım le oncelerı cok kavga ettık kaynana yuzunden ama ayrı ev herseyı duzeltıyor sımdı ole degılız ama esımde netıcede annesı annesıne karsı yumusak yanı kadına bıse olsa mecbur benden de beklıcek annesıne bakmammı ben bakmak ıstemıyorum kaynanam suan kendı ısını gorebılıyorda ayagı bıraz topallıyor amelıyat lazımmıs damar cekılmesı var oda ıste ılerde hastalıkta yaslılıkta kendıne baktıracak ınsanlar etrafında hazır bulunsun ıstıyo gelınlere rahat vermeyıpn gozlerı acılmasın ayrı yasamanın rahatına varmasınlar dıye kımsenın pesını bırakmıyo cunku kendıde genclıgınde ayrı yasamıs bızden cok ıyı bılıyo onun degerını ben anlatmadıgım baska sorunlar da var ozellıkle o evde yasarken hergun bı sorun oluyodu o yuzden yanlıs anlayanlar olabılır bakmak ıstemıyorum deyınce ama allahıma hergun dua edıyorum ne onları bıze nede bızı onlara muhtac etme dıye cunku benım ofkem bır turlu gecmıyor ılerde bakmak zorunda kalırsam bu ofkemle sevkatlı bı sekılde bakaamam daha da sevaba gırecegıme gunaha gırerım basına kakarak bakmanın hıcbı degerı yok ama bende ofkem dınmıyor yaptıklarını unutamıyorum
sız ne dusunuyorsunuz kayınvaldeye kayınpedere bakmak zorunda mıyız
kopmak ıstememk degıl o kene gıbı yapısmak yalnızlık korkusu olan ınsan azcık cenesını tutacak kadın hem cenesını tutmuyor ben her ıstedıgımı solerım ıcımde bırakmam stres atıyorum ben dıyor o zaman ben de onun cenesını cekmek zorunda degılım ıkı ınsan bıle bırbırını sevıp asık olup evlenıyor ama evlılıkte bıle karsılıklı bazı seylerden tavız vermeden olmuyor bu kendı karakterınden hıc tavız vermeyecek sureklı laf sokup soleyecek ben cekmeye mecburmuyum
Valla ben her türlü yardımı emeği saygıyı yapıcam ama kaynana hala arkamdan laf edecek. Sonrada vicdan yokmu niye bakmıyorsun? Kendine güzel güzel baktırmak isteyen insan gelinini hor görür mü? Onu üzer mi? Evinin tadını kaçırır mı? Mutsuzluğundan zevk alır mı? Görmüş geçirmiş kadın, hiç mi anlamaz insanlara iyi davranırsa zaten seve seve bakacaklarını? İyi olayım insanlar bana severek isteyerek baksın diye düşünmek yerine niye akılları hala fesatlığa çalışsın ki. Bir komşum vefat etti, arkasından gelini günlerce ağladı. Yaşasaydıda baksaydım o benim yaslandığım duvarımdı diye. Böyle olmak yerine niye oğullarının evliliğine balta vuruluyor? Kaynanalar gelinlere güçleri yeterken kan kustursun ama yaşlanınca mecbur bana baksın. Mecbur olmayan birini de mecburmuş gibi baktırmak günah bir kere. Vicdan diyorsunuz, hayatımı ve evliliğimi mahvetmiş, kendinden bilerek isteyerek nefret ettirmiş birine bakmamak nasıl ki benim seçimimse asıl bu konuda zorlanmak vicdansızlıktır. Başkalarının yaşanmışlıklarını yok sayıp durumu sosyal sorumluluk gibi yansıtmanın gereği yok. Yaşadığımın aynısını yaşamayan biri eleştirmemeli de... Bilemez çünkü...
Valla ben her türlü yardımı emeği saygıyı yapıcam ama kaynana hala arkamdan laf edecek. Sonrada vicdan yokmu niye bakmıyorsun? Kendine güzel güzel baktırmak isteyen insan gelinini hor görür mü? Onu üzer mi? Evinin tadını kaçırır mı? Mutsuzluğundan zevk alır mı? Görmüş geçirmiş kadın, hiç mi anlamaz insanlara iyi davranırsa zaten seve seve bakacaklarını? İyi olayım insanlar bana severek isteyerek baksın diye düşünmek yerine niye akılları hala fesatlığa çalışsın ki. Bir komşum vefat etti, arkasından gelini günlerce ağladı. Yaşasaydıda baksaydım o benim yaslandığım duvarımdı diye. Böyle olmak yerine niye oğullarının evliliğine balta vuruluyor? Kaynanalar gelinlere güçleri yeterken kan kustursun ama yaşlanınca mecbur bana baksın. Mecbur olmayan birini de mecburmuş gibi baktırmak günah bir kere. Vicdan diyorsunuz, hayatımı ve evliliğimi mahvetmiş, kendinden bilerek isteyerek nefret ettirmiş birine bakmamak nasıl ki benim seçimimse asıl bu konuda zorlanmak vicdansızlıktır. Başkalarının yaşanmışlıklarını yok sayıp durumu sosyal sorumluluk gibi yansıtmanın gereği yok. Yaşadığımın aynısını yaşamayan biri eleştirmemeli de... Bilemez çünkü...
Tamamından pek bişey anlamadım ancak benim anneannemin gelinleri olmasına rağmen annem baktı senelerce, annesidir elbet bakacak.
Yengelerim dayılarım misafir gibi gelip gittiler.
He anneannem de asla istemedi zaten, onlar gel anne biraz bizde kal dedilerse de en fazla 1 gece kalmıştır anneanneciğim.
Kimseye rahatsızlık vermeyeyim diye hassas düşünen bir kadındı.
Babaanneme de halam bakıyor şu an, onunla yaşıyor. Ne annem ne diğer gelini değil..
He dinen de Nihat Hatipoğlunun söylediklerine istinaden; Gelin, kayınvalide ve kayınpedere bakmak zorunda değildir.
Ancak vicdanen ve eşinin üzerindeki hukuku açısından bakması uygun olur. Zoraki bir farz değil, gönül isteğiyle olmalıdır.
Peygamberimiz; büyüklerimize saygı göstermeyenler bizden değildir demiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?