- Konu Sahibi nebilimben
-
yazında ki detayları anlamadım ama ilerisi için bakmak zorunda mıyım diyorsun
ee onun anne babasına oğlu bakmazsa senin anne babana sen bakmazsan kim bakacak yaşlı insalara
gerçekten ihtiyaç durumundaysa bakardım 2 oğlu belli sürelerde bakarsınız işte
Anladığım kadarıyla kv kopmak istemiyor oğullarından yalnızlık korkusu var. Belki size önceden çok kötü şeyler yaptı sizi çok kırdı üzdü ama büyüklük sizde kalsın sıra sıra bakarsınız kadına ameliyat olursa. Yaşlı insan aynı bebek gibi oluyor yaş ilerledikçe aslında küçülüyorlar. Duanızı biraz değiştirin. Birbirinize muhtaç olmak yerine birbirinizi anlamak adına edin.
Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin
Yarin ne olacagimiz hic belli degil
buyuk konusmamak gerek
ama elden ayaktan dusme
ameliyat hastalik gibi durumlarda bakmaliyiz bence
bizlerin de evladi var
yarin basimiza gelmeyeceginin garantisi yok
siz kendinizi koyun yerine
bakacak kisiler var
ama kimse bakmak istemiyor
ne yapardiniz?
bir anne baba icin cok aci bir durum..
Eğer annem olsaydı bakar mıydım sorusunu sorun kendinize.
Ben bakardım. Bizde yaşlanıcaz, Allah korusun bir hastalık kapımızı çaldığında birine ihtiyacımız olduğunda uzattığımız elimizin boş kalması durumuyla başbaşa kalabiliriz.
Ne ekerseniz onu biçersiniz unutmayın.
Ama içinizden gelmiyorsa, söylenecekseniz, sorun edecekseniz bakmamanız daha iyi. Birine bakmak gönül işidir. Zoraki yapılan işten asla hayır gelmez.
Evladı annesine bakmak zorunda ama gelin,damat bakmak zorundamı? vicdanına kalmış bişe..
Öncelikle Alah kimseyi kimseye muhtaç etmesin... Anneannem hep 2 gün yatak, üçüncü gün toprak istiyorum der, ne kadar haklı...
Biraz empati yapmaya çalış.. senin annen baban hasta olduklarında veya yaşlandıklarında, onlara ben size bakmak zorunda değilim diyebilir misin? ya da abinin veya kardeşinin hanımı, öyle bi mecburiyetim yok deyip, umursamasa hoşuna gider mi, razı olur musun?
Zorunluluk değil belki, ama hem vicdanen hem de mantıklı düşündüğün zaman olması gereken bu...
Yaşlı insanların, oğlu, kızı dururken, yabancı birinin bakımını üstlenmesi veya huzurevine gönderilmesi hiç adil değil bence...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?