- Konu Sahibi birtutamzencefil
-
canım bu alınmanın ötesinde bişi...
dedim ya sülalenin ilk geliniyim...
herşeyi bende görüp öğrendiler ama çaktırmıolar.
halalarıyla aram pek iyi de denemez kötü de denemez. şu an gitsem hepsiyle konuşurum...
ama onlarda şöyle bi durum var...
kayınpederimin son on yılda aşırı zenginleşmesi mülkünde artış onların hep içine oturmakta.
halaların ...(teyzelerde böle bi durum yok.)
abisine sen eve mala mülke tamah ediyosun diecek kadar...
e bizden sonra halalarında birer evlatları evlendi.işte düğünden sonra gelinde kalan altınlara kadar herşeyi kıskanıyolar... benimkilerde güzel onlarınkilerde... ama benimkiler daha çokmuş...
ben teyzeleriyle ve anneannesiyle görüştüğüm hergün mutluydum.çünkü para pul mal mülk kısacası sidik yarıştırma muhabeti yok.dolayısıyla çekememezlik laf sokma yok..
ama ne zaman halasına yada babaannesine gçtse yada onlar bana kaynanama gelse. benin o günüm berbat olur... ogün ağlayarak eve dönerdim..
mutlaka bi laf sokarlardı... ama mutlaka...
bu olay taaaa ilk günlere dayanıyo.
benim çeyizim seriliyo. bunlar da dağlı acayip çeyiz önemliymiş meğer.. bende okudum ettim , annemde 7 çocuk baktı . hazır hazır da alacak paramız yoktu.
herşeyden az öz vardı. ama hepsini ellerimle yapmıştım..
kaneviçelerimi dantellerimi hepsi el emeğimdi . onlarınki gibi bol ama emanet diildihepsi bende kaldı.
çeyiz serilirken ben kursa gittim orda süper bi yatak örtüsü diktim fuşya rengi pullu mullu...
çeyizde yatağa ne sersek die soruyolar e dedim benim örtümü serelim bi çıkardılar bi baktılar herkes bayıldı bu hazır gibi nasıl yaptın sen bunu die hemen serdiler... 20 25 kişi var herkesin ağzı açık kaldı..
evlendikten sonra bi akşam çaya çağırdık hala grubunu... bu sefer erkekler de geziolar evi odaları... yatak odasına da şöyleee bi kapıdan baktılar... eniştem ağzından kaçırdı :EEE BU MUYDU BEĞENMEDİĞİNİZ YATAK ÖRTÜSÜ. HARİKAYMIŞ BU DEDİ... bende arkasındayım gülmeye başladım...
yani ebn gittikten sonra bayaa bi dedikodumu yapmışlar...
bide kızkardeşim dediki halaların kızları gelmişler örtü serilince bakmaya... hala kızı şöyle ucundan tutmuş bakmış... ne var bende yaparım demiş...
ben evlendim o nişanlandı sonra. baktım günlere gelio elinde organze kumaşlar gül mül yapıo. hımm dedim herhalde yapacak benim gibi... ama düğün oldu bitti bişi yok... yemedi yani....
gereksiz bir ayrıntıydı ama anlatmak istedim..
bana beni her gördüklerinde çocuk sordular...şimdi kuzende evlendi... ona hiiç soran yok...
kayınpederim tek erkek. 2 de hala var... ama işte benim anladığım ona olan kıskançlıklarını bizden çıkarıolar...
şimdi rahatız ben işe başlayıncbiraz mesafe oldu..
eskiden 2 günde bir görüşürlerdi.ve hepsine gitmek zorundaydık.ama hepsine. gidemem diyemezsin. hesabını veremezsin sonra... ya sevgililer gününde bile halasındaydık... sınavlara çalışıyorum yine ama gittik. geleceksin emir büyük yerden . 1 defa gelme kötü olursun...
ama bide kuzen var halasının oğlu. o ara onun parti işleri falan vardı. o hiçbiyere gelmezdi. ama hiç bi yere .. olurda 40 yılda bir gelirse oooooo xxxxx gelmiş die el üstünde dururdu....
babaanne hasta olur eşim kalır yanında refakate arabasıyla götürür getiri. dedem olur aynı...
eee bu halalnın 3 tane oğlu var onlar neci.....
asla pişman olmadım ne kendimin ne eşimin yaptıklarından. zaten dedeciğimi de kaybettik.allah rahmet eylesin.
ama onlar kendilerini en iyi senide en kötü görüyolar... kompleksliler çünküüü....
evet canım eşimin hala tarafıyla durum bu...
ama eşimin teyze tarafıyla hiç bi sürtüşmem olmamıştır. bunu da saymıyorum. ben teyzemle konuştum anlaştım barıştım. teyze konusunda bi sorun yok yaniii....
ayy sen çok sinirlisin..bu ne şiddet bu ne celal..valla beni bile pes ettirdintamam anladım abartmışım ama sende sürekli aynı şeyi yazacağına bi tavsiye yazıversene hayrına... anladım psikologsun... hadi bi öneri yaz en uygulanabilirinden...
aaa yoksa sadece eleştirip kötüleme yeteneğin mi var... devamını getiremiyo musun... hadi bi gayret be güzelim... çöz şu işi...
biraz yor kafanı..
inanıyorum başarıcaksın...
ayy sen çok sinirlisin..bu ne şiddet bu ne celal..valla beni bile pes ettirdin
Allah kayınvalidene sabır versin
şu an hormonlar en üst düzeyde...
normalde aşırı tepki vermişim diyeceksiniz..
ama size kızmak nasıl mümkün olsun ki...
ben kızamadım şahsen.
kızgın tutumu uzun süre sürdürmeyin..
kayınvalidenizi, eşinizi, kayınpederinizi karşınıza alın..
şunu söyleyin:
"5 dakika ben konuşmak istiyorum kimse sözümü kesmesin"le başlayın..
"bakın. ben normalde de açık ilişkiler taraftarıyım..laf batırmayalım. üzmeyelim birbirimizi..
bu dönemde de ben tv reklamlarına bile ağlarken, normalde söyleyeceğiniz iyi niyetli veya kötü niyetli şeylere kafa yormaz ve bunların üzerine gitmezken, şu an bu konular benim gündemimin birinci sırasında olabiliyor...farketmeden kırdıysam özür dilerim..Ama sizde beni farketmeden kırdıysanız bende geri adım atmanızı bekliyorum..
siz anne, anne olduğunuz ve bu yollardan geçtiğiniz için bu dönem bana karşı daha tolereanslı olmanızı en azından bu dönem kayınvalidelik yapmamanızı rica ediyorum..sonra zevkle hoş kıvamda devam ederiz..siz baba, lütfen taraf olmayın..kadınlar arasındaki mevzulara erkekler girdiklerinde iş ciddileşiyor..biz annemle karşılıklı olarak ilişkimizi telafi edebiliriz..karşılıklı olarak bir tarafın dönem dönem daha fazla alttan alması gerekebilir..bu dönem ben sizden bekliyorum, başka bir dönem de siz benden bekleyeceksiniz..biz bir aile isek gerçekten bu ruhu asla kaybetmeyelim"
canım hamile olarak bazen herşeyi kafaya çok takarız.ama asla kayınvalidenin evinde yaptığın şeyi verirse al ,yoksa sen kendin alayım götüreyim yapma.boşver evinde yapar yerdin keşke o an elmalı payları almaya kalkışmasaydın .kadın zaten dengesizmiş baksana utanmadan hep az yap diyor hem de misafire kalsın diyor .boşver sen orda yememekle iyi yapmışsın ve teyzen verdiğinde alsaydın kalbini kırmasaydın .üzülme düzelir.psikologluk işin yok herşey tamamen kayınvaliden kaynaklı.biraz daha serin ol .takma onu hiçbir yerinebırak ne hali varsa görsün.kulakların duymasın ,gözün görmesin.zaten iki lafı birbirini tutmuyor onla bir olupta ekmeğine yağ hiç sürme derim
noldu şekerim eleştiride bi gaz gidiyodun biraz kafanı çalıştır da bi tavsiye ver deyince yapamadın demi....
akıllı biriyim ve bu aklımı ancak İYİ insanlar için kullanmayı severim..
KAYINVALİEDEN bu formu takip ediyo olsaydı ona verirdim bi akıl..
ama diyorumya senle uğraşmak yada diyaloğa girmek için çelikten bir sinir sistemi olması lazım insanın.
akıl almak için değil sana haksızsın diyen insanlara çemkirmek için elinden geleni yapıyosun.önce evet haksızım hata ettim diyceksin,sonra akıl bekliyceksin
ama ısrarla benimle uğraşmaya devam ediyosun nedense... ama senin de sinir sistemini kuvvetlendirmeye ihtiyacın var bu bir gerçek...
senin tercihin şekerim ayrıca pek akıl verecek biri de değilsin ki . insanlara faydalı olacak bi öneri vermektense ısrarla inatla hiç bi işe yaramayacak şekilde zırvalamayı tercih ediyorsun...
al senide ellerim kızarana kadar alkışliim d eiçinde kalmasın..
bak bu da oldu:9
bu günleride gördün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?