Anne, oğul arasına girmeyin. Et, tırnaktan ayrılmaz sonunda siz kötü olursunuz. Çamaşır ortak yıkanıyorsa sizinkileri katlarken, onunkini ayıracak mısınız?
Biz izne gidince çamaşırlarımızı ayrı yıkarım. (Annemlerde bile böyle benim çamaşır takıntım var) kendi evimde bile iç çamaşırı ve çorap türünü normal çamaşıra katmam çünkü onlara hijyen ürünleri ekliyorum.
Kv. Olsun, annemler olsun sepette birikmişse onlarıda aynı sistem makineye atarım. Sonuçta elimde yıkamıyorum. Kuruyunca gidip topladıysam katlarımda.
Hiç aklıma gelmedi yok kv. Nin donu, yok anamın donunu ben katlıyorum diye düşünmek. Birisi benim annem, birisi eşimi dünyaya getiren kadın.
Çok kirliyse bile yüzüne vurmam (denk gelmedim) gider eldiven alır, yine makineye atarım.
Kv. Diye şu yaşlı insanları incitmeyin. Kv. Yarın bir gün yatalak kalsa eşim asla kimseye bırakmaz. Benim annem yatalak kalsa önce ben, sonra eşim kimseye bırakmaz. Mahremiyet durumu olmasa annem altına yapsa eşim almayabilir annem utanmasın diye, eğer babam olsa lafını bile etmez.
Ben de eşimi doğurandır diye yaparım bakımını. Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin. Çünkü herkesin evladı, gelini, damadı vicdanlı olmuyor.
Kv.den kötü ise karakter olarak buna üzülürsün bunu anlarım ama kocanın, anasının donunuda mevzu etme be kardeşim.
Karı/koca alırken ailesinide alırsınız. Böyle üfürükten sebepleri mevzu ederseniz iki taraflı mutsuz bir evlilik olur. Benim anamın donuna laf edecek adamı ben sevemem, eşimde sevmez.
Çevremde bir çok kadın "Kocan gözüne aşkla bakıyor, aşırı değer veriyor, seni çok seviyor çok belli. Bunca sene bıkmadı mı senden? Büyü mü yaptın?" Diyorlar. Eşim beni çok sever, ailesine yaklaşımım için beni kat kat sever, gurur duyar. "Olurda şehit olursam, ölürsem anamın, babamın emaneti sana çünkü gözüm arkada kalmaz" der. Ona keza ben ölsem o da aynı şekilde yapar. Sizin gibiler olmasa, bizim kıymetimiz olmaz. Adam tabii sever beni. Çevreyi göre göre kaybetmemek için ona göre davranıyor.
Allah, bizim donumuzu mevzu edecek gelin,damat, evlatla karşılaştırması bizi.