Kaynanamı evden nasıl çıkarırım?Acilll

Ailesi ile işi yok dediğiniz adam, vakti zamanında ana babasını kendi evine oturtmuş,hala onların ev giderlerini ödüyor, evden çıksalar bile ödemeye devam edecek,abiyede o paraları geri ödemeyeceğini bilerek vermiştir zaten.

Size olayları farklı yansıtıyor mağdurmuş gibi de siz neden inanıyorsunuz diyecektim, yaşınız küçükmüş ,40 küsür yaş adam habire dolandırılmaz inanmayın.

Hadi abinin dolandırdırğı bir buçuk milyonu ödeyememiyor diyelim, kendi kredi borcunu da ev satışı ile ödeyecek, yoksa bir buçuk milyon için ev satılmaz.
Abi dolandırmasaydı(!) kendi kredisini nasıl ödeyecekti ?
 
Eşin ona rağmen ailesinin ev giderlerini ödemeye devam etti, ailesi evden çıkarsa kiralarını da ödeyecek. Abisi daha önce de eşini dolandırmış ayrıca. Bu kadar s.lak mı sizin kocanız? Kardeşi kuyumcudan kendi adına altın alıyor, yine eşiniz daha önce dolandırıldığı abisine kart veriyor. Tüm bunlara inanıyor musunuz? Gerçekse ya eşinizin akli meleklerinde sorun var ya da ailesine para yedirmekten gayet memnun, kendi borçlarını da ödeyemeyince abisini öne sürüyor. Bu ev satılsa bile ki hiç sanmıyorum eşiniz yine "dolandırılmaya" devam eder.
 
Son düzenleme:
Yani...

Kredi karti limitleri 1.5 milyon gibi rakamlarda olan insanlar icin 1.5 milyon buyuk bir rakam degil zaten ortada ciddi tutarsizliklar var. Yani evet boyle bir parasi olmayan biride 1.5 milyon dolandirilabilir ama kumarla onla bunla yani yasalara uygun olmaz bu, haliyle de sikayete tabi olur.


Simdi siz diyorsunuz ki bu kredi karti borcunun haricinde 1.5 milyonluk kredisi de var, yani bankalara gore esinizin yillik geliri 3 milyon gibi bir rakami karsilayacak gucte (Allah daha cok versin)

Rakamlari sallayarak yaziyorum anlasilir olsun diye,

Esinizin kredi kartinin 1.5 milyon harcamasinin aylik asgari odemesi en az 450 bin (bu sallama degil)

Kredinin aylik odemesi ise 1.5 milyon icin en son (ipotekli ev kredilerinde) 60-65 bin duzeyinde idi.

Esinize aylik odemesi 60 bin olan kredinin cikmasi icin minimum aylik kazancininin 300 bin olmasi beklenir.

Ve bu adam mulk satiyor (belliki baskada yok, aileyi kiraya gonderdigine göre) bu kisimda bi tutarsizlik var, yasiniz kucuk bunlari anlayamiyor olabilirsiniz ama birkac ayda 3 milyonu rahatlikla cikarabilecek bir adam olmasi gerekiyor esinizin bu duzeyde dolandirilmasi + kredi kullanabilmis olmasi icin.



Yanlis düşündüğüm ya da yanlis yorumladigim bir nokta varsa beni uyarsin arkadaslar en nihayetinde bankaci degilim, epi topu musteriyim.
 
Yetiştirmeyi beceremedim kısmına katılmıyorum. Bazen evlatta olsa olmayınca olmuyor, armut hep dibine düşmüyor yani.
 
Adamın finans yönetimi sıkıntı Salon Kadini , 1,5 milyon krediye girebilen, anda iki ev geçindiren , çocuk büyüten adamın (eş çalışıyor mu bilmiyorum ) aylık ciddi bir geliri olması gerekiyor neye güvenmiş olabilir ki başka.

Ben dolandırılma işine inanmıyorum, yani yada yanlış tanımlanıyor, insan bir buçuk milyonu abiye ya beraber iş yapacaksa verir , ya da kendide bir çıkar sağlayacaksa , işler ters gidince adı dolandırıldım oluyor ,yanlış yatırım yaptım denmiyor.
 
Benim banka kart limitim bile 1 milyon TL yani iş insanı vsde değilim. Kocası ticaret yapıyorsa kart limiti daha yüksektir ama insan bu sekilde dolandirilacak kadar salakta olmamalı tabii...
 
Bu tip adamlarda biraz saf kadınlara denk geliyor ya da bilerek seçiyorlar. Benim eşim daha önce kendisini dolandırdığını iddia ettiği abisine kart verse, kredi çekse bunlar normal bir kardeşlik ilişkisinde bile hastalık falan harici gereksiz şeyler. Kardeşi kuyumcudan altın alsa eşim adına, yeniden dolandırılsa gidip şikayetçi olmadığı ve aynı şeyi yeniden yaptığı için canına okurdum. Değil ki haline üzülüp ailesiyle muhatap olacağım. Sizin küçücük çocuğunuz var, 40 küsür yaşını aşmış kocanizin ne yaptığı belli değil söylediği seyekr akla mantığa uyan seyler değil ama hiç farkında değilsiniz bunların. Vakti gelip uyandığınızda çok ah vah edeceksiniz.
 
Yok bacım onlar öyle değilmiş , ailesiyle de işi yokmuşmuş eşinin aman ne hali varsa görsün kızlar neden yırtınıyorsınuz ki.
 
Evet bende boyle dusunuyorum bir noktada isler ters gitti adi dolandirildim oldu ya da abi gunah kecisi ilan edildi, konu sahibinin esi bu parayi bir sekilde batirdi, bunu ailesine diyemeyecegi icin bu hanim kizimizi one suruyor ve de abiyi hukuki yollardan sikıştiramiyor.
Benim banka kart limitim bile 1 milyon TL yani iş insanı vsde değilim. Kocası ticaret yapıyorsa kart limiti daha yüksektir ama insan bu sekilde dolandirilacak kadar salakta olmamalı tabii...
Peki 1 milyonluk limitini dibine kadar kullanir misin? Ya da kullandin odemek icin ev satar misin? Yani iki sorunun ozeti böyle fütursuz musun muhendis
 
Tabi ki o limiti hiç kullanmadim, etim ne budum ne demek istediğim bankalar limitleri gereksiz yüksek tutuyor. 1.5 milyon özellikle ticaret yapanlar için yüksek bir limit değil. Ben kocasinin nasıl dolandırıldığını, adina nasıl altın alınıyor onu da anlamadım. Bu kadar kolaysa gideyim bende alayım bari
 
Yetiştirmeyi beceremedim kısmına katılmıyorum. Bazen evlatta olsa olmayınca olmuyor, armut hep dibine düşmüyor yani.
O çok nadir oluyor bence ya. Hele ebeveynler düzgün insanlarsa zaten kader mahkumu gibi çekiyorlar, gelin çeksin ya da ne hali varsa görsün diyemiyorlar. Gerçi kızından çekenler de var. Sorumsuz kocaya tapıp her yükü sanki ana baba git evlen demiş gibi yükleyenler.
Çok hastayım bilmiyorum anlatabildim mi ama.
 
Kirayı yine biz vericez onlar için değişen bir şey olmayacak ki
Olsun sürekli elinize bakacaklar kolay değil başka bir çözüm yolu bulsanız ofisi satıp baska bir is yapma imkânınız yok mu bence insanları yerlerinden etmeyin beddua almayın çok zor birşey biraz empati yapmanızı tavsiye ederim...Ve yüzde yüz eminim bir süre sonra biz kirayı ödeyemiyoruz diyeceksiniz bu yaşta insanlar orda burda sürünecek...Hiç gerek yok 3günlük dünya için yaşlı başlı insanları mağdur etmeye..Siz gençsiniz çalışır halledersiniz ofisi satın insanları yerlerinden etmeyin... Gerçekten bu vebale girmeyin
 
Son düzenleme:
Böyle gazlanıp cengaver gibi koşup eş ailesiyle muhatap olmadan önce işin doğrusunu öğrenin. Size anlatılmayan bilmediğiniz şeyler var gibi duruyor. Çocuk okulda beni dövdüler der annesi hemen okula koşar ve asıl dövenin kendi çocuğu olduğunu öğrenir ya, sanki size de böyle olacak gibi. 40+ yaşındaki adam dolandırılmalara kandırılmalara doymuyor. Kendi kartını veriyor falan, bütün suçu kabahati hep karşıya yüklüyor olmasın? Bu kadar her şeyi biliyorsanız nasıl ev satacak kadar dolandırılmasına kandırılmasına engel olmadınız? Tarafsız gözle bakıp bir sorun soruşturun, suç oranı hakikaten %100 ailesinin ve %0 kendinin mi?
 
Ya beni öne sürmek değil. O telefonla arayıp söyleyeyim çıksınlar dedi. Ben de onu doğru bulmadığım için gel gidip konuşalım dedim. O da onlarla muhattap olmak istemiyor. Sen gidiyorsun oraya gidince söylersin dedi ben de tamam dedim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…