• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan nefret ediyorum

Bakın hanımefendi bence böyle karşılıklı atışmak inanın hoş olmuyo. Evet yaşça benden büyüksünüz bende bu yüzden size saygı duyuyorum. Şu konuda sizi eleştirebilirim eğer kabul ederseniz, tüm yazdıklarımı okumadan eleştirmişsiniz. Sadece sizin şahsınız için söylemiyorum bunu.. burası insanların dertleştiği bi platform. Tam olarak tüm yazılanları okumadan eleştirmek hoş olmuyo. İnanın.. Yinede zaman ayırıp bişeyler yazdığınız için teşekkür ederim..

sizin eşinizi balkondan falan düşürdü mü acaba?

bi sorun bakalım

hep zaten gelin kızlarımızın anneleri çok marifetli düşünceli çocuk bakımından anlayan kişilikler olur

kaynanalar cahil fesat bilgisiz ilgisiz olur

ne yalan söyleyim senin gibi gelinim olsa bi gün yüzüne bakmam

çocuğunu kimden koruyon be kadın BABANNESİNDEN Mİ????

kusura bakmayın ama bazen de korumak gerekiyoben de oğlan annesiyim we eşimde annesinin hatalarının çoğunu daha ben söylemeden fark ediyo.tamam babaannesi kesinlikle görüşmelerine engel koymam oğlum anneannesiyle ne kadar sıklıkta görüşürse babaanneylede öyle görüşüyoruz taraf tutmuyoruz ama oğlum da büyüdükçe kendisi nerede durmak isterse orda bırakıyoruz seçim oğlumun sadece babaanneler gelinlerinden tepki alabiliceklerini düşündükleri için heralde mesafeli durmak istiyolar ortaya da bu sonuç çıkıyo...

bence buyutme bu kadarla olsun nelerı var dua et esıne mudahalle edeıyo
sorun yavrunsa eger bırak emınım sen olmadınmı cok guzel bakar korur evladının evladı senı sevmesede
ben bır anlatsam benım kayın vaıdem ne bakar ne alır ne satar cocugumda bırseyı yok bırde esımmı etkıerler ona ragmen
benı asalar kızdınmı hakaret eder esımle aramı acar benı kotuler eltımde hayatta bezdırır ona ramen temızıgını gıder yaparım koy
hayatını bılmem ama esım ıcın salvar gıyerı yemek yaparım oturamam bıle yerıme cocugum dısarda oynar durur bıak dusmesını goremem bazen 3 yasında sen dua et cocuga bakıyomus takılma bence okadar olur

Allah sanada kolaylık versin canım.. Ve sabırlar diliyorum

kusura bakmayın ama bazen de korumak gerekiyoben de oğlan annesiyim we eşimde annesinin hatalarının çoğunu daha ben söylemeden fark ediyo.tamam babaannesi kesinlikle görüşmelerine engel koymam oğlum anneannesiyle ne kadar sıklıkta görüşürse babaanneylede öyle görüşüyoruz taraf tutmuyoruz ama oğlum da büyüdükçe kendisi nerede durmak isterse orda bırakıyoruz seçim oğlumun sadece babaanneler gelinlerinden tepki alabiliceklerini düşündükleri için heralde mesafeli durmak istiyolar ortaya da bu sonuç çıkıyo...

Anlatmaya çalıştığım şey bu işte. tşkler

Bi defa onlara gittiğimizde odaya götürüp oğlumu emzirmeye bile çalışmış. Sonra yanımıza geldi sırıtarak kendisi söylüyo. Bayılacak gibi oldum. Bunun gibi bi sürü absürd örnekler var. Hangi birini anlatayım. Ona baktırmıyorum diye çıldırıyo huzurumuzu bozuyo. Söyleyin Allah aşkına siz böyle birine baktırırmısınız ya???? Hangi babaanne torununu emzirmeye çalışır.Sizce bu normalmi? Özellikle eleştiren bayanlar buna cevap verirse çok mutlu olucam

Yuh diyorum artık..

Tüm bu yazdıklarımı okuyan bayanlar beni nasıl eleştiriyo inanın anlamıyorum. Sizin çocuğunuzu Kaynananız emzirmeye çalışsa çıldırmazmısınız. Ve ben o anda eşimle göz göze geldim. Yüzüm bembeyaz oldu. Eşim sakın ses çıkarma diye işaret etti bana. Bende içime attım o akşam. O günden sonrada artık asla babaannesiyle oğlumu yalnız bırakmıyoruz. Eşim de çıldırdı ama annesi diye bişey söyliyemiyo işte. Olan benim psikolojime oldu. Bunun gibi bi sürü örnek var. Eleştiren arkadaşlar bi söyleyin neden eleştiriyosunuz beni?? Gerçekten merak ediyorum

bir annenin çocuğu için endişelenmesi ve titizlenmesi kadar doğal birşey olamaz. madem kaynana bu sorumluluğu alıyor o zaman sorumluluğunun da bilincinde olarak bakması lazım çocuğa, yoksa hiç bakmasın bakıcam diye de tutturmasın.

ne demek ya çocuğu emzirmek ? bu ne ya ? arsız arsız gülmüş bi de. Allah yardımcın olsun konu sahibi bebeğin bakımını nasıl halletmeyi düşünüyosun senin annen mi bakacak ?

bir annenin çocuğu için endişelenmesi ve titizlenmesi kadar doğal birşey olamaz. madem kaynana bu sorumluluğu alıyor o zaman sorumluluğunun da bilincinde olarak bakması lazım çocuğa, yoksa hiç bakmasın bakıcam diye de tutturmasın.

ne demek ya çocuğu emzirmek ? bu ne ya ? arsız arsız gülmüş bi de. Allah yardımcın olsun konu sahibi bebeğin bakımını nasıl halletmeyi düşünüyosun senin annen mi bakacak ?

Benim annem bakıyo. Kayınvalideme baktırmam mümkün değil. Allah korusun annem rahatsızlansa falan bakıcı tutarım o kadına yinede baktırmam. Benim sorunum sürekli bende bakayım diye eşimi kışkırtması. En kötüsü işimden istifa ederim yine ona baktırmam. BAKTIRAMAM.. Böyle birine çocuğumu nasıl emanet edeyim??

Tüm bu yazdıklarımı okuyan bayanlar beni nasıl eleştiriyo inanın anlamıyorum. Sizin çocuğunuzu Kaynananız emzirmeye çalışsa çıldırmazmısınız. Ve ben o anda eşimle göz göze geldim. Yüzüm bembeyaz oldu. Eşim sakın ses çıkarma diye işaret etti bana. Bende içime attım o akşam. O günden sonrada artık asla babaannesiyle oğlumu yalnız bırakmıyoruz. Eşim de çıldırdı ama annesi diye bişey söyliyemiyo işte. Olan benim psikolojime oldu. Bunun gibi bi sürü örnek var. Eleştiren arkadaşlar bi söyleyin neden eleştiriyosunuz beni?? Gerçekten merak ediyorum

Bakın ilk mesajınızda bu emzirme olayı yoktu.Bu evet korkunç birşey.

İlk mesajınızda yanlızca kayınvalidenizin cahil olduğunu ve çocuk bakmayı bilmediğini yazmışsınız.Üstüne birde hiçbirşey yapmıyor demişsiniz.Bizim tepkimizde buna ,yani madem kadının bakımını beğenmiyorsunuz(üstte yazdığınızdan sonra evet haklısınız),onunla yanlız bırakmıyorsunuz niye hala beklenti içindesiniz.Burda anlaşılmayan diğer konuda bu,sanki fikir almak veya içinizi dökmek için değilde beraber kadına saydıralım gibi anlaşılıyor böyle olunca.

2.si konuyu açıp giderseniz,hiçbir eleştiri karşısında kendinizi savunmazsanız,insanlar(bende dahil) sizin yanlızca yazdıklarınızdan anladığımıza yorum yaparız.

Kayınvalideniz belki farklı kültürde yetişmiş bir insan olabilir ama siz bunu bilerek evlendiniz eşinizle,o yüzden onu olduğu gibi kabullenip,kendi kurallarınıza göre yaşarsanız daha mutlu olursunuz.

Valla arkadaşım ona gıcık kapmakla nefret etmekle değiştiremezsin çocuğunu emanet ettiysen bırak sen hiç karışma yahu nasıl bakarsa baksın..benim yerimde olsan kadını öldürürdün ozaman ben doğum yaptım 4 aylık oğlum var Allah bağışlarsa sezaryanlı doğum yaptığım için hiç sütüm gelmedi kaynanam yanımdaydı ilk anneliğimden dolayı bende anlayamadım sütüm olmadığını çocuğum 5.günü sarılık olmaya başladı kayınvalidem anladı ama birşey olmaz dedi ve çocuğum açlık komasına girip bayılmış uyandıramadım :( oğlum uyanmıyor diye ağladığımda sen abartıyorsun çocuk uyuya uyuya büyücek demişti hastaneye bir gittikti çocuk şeker komasına girmiş ve küvezde kaldı birgün ben kızmadım mı? öfkelenmedim mi? oooo neler neler ama baktım ben onu değiştiremiyorum surat yapıp ben kaybediyorum en sonunda karar verdim tamam annecim demeye ve oğluma şuan kayınvalidem bakıyor ben çalışıyorum benden güzel bakıyor sağ olsun :) onlar eski insanlar nasıl o oğlunu yetiştirdiyse seninde çocuğunu yetiştirir merak etme ama önce sen ona güvenmesini öğren ve müdahale etme işte ozaman herşey daha kolay olacaktır.Ve onlar acıda yedirir tatlıda bırak çocuğun damak zevki gelişsin :)

garip gelen şey

annem bakıcak
olayı...

kızlar hiç mi aranız da annesı çocuk bakamayan yok yaaa...

herkesın annesı maşşallaah çocuk bakıyor, ama kayınvalıdeye gelince baktırmam çocuğumu , vermem çocuğumu...
enterasan bir şey yaa huuu:49:

bu arada
melek bıle olsa kayınvalıde, kayınvalıdedır bana göre..
sadece benım annem yapıyor, benım annem şöyle, benım annem böyle olayına takıldım...

bence herkes kendi annesine baktırsın bebeğini.
çünkü kayınvalıdeler yırtık dondan çıkar gibi heryerden çıkıp herşeye karışıyorlar.
kıskanıyorlar torunlarını. ama kız anneleri nedense boyle değil.
her anne kendi kızının çocuğuna baksın boylece sorun olmaz.
kızı olmayan annelerde artık napsın bilmiyorum.onlarda gelinlerine fazla karışmasın.
yada kızı olmayan kaynanaya gelin gitmeyin derim ben :1:
tek gelin olmak ve dul kaynananın oğluyla evlenmek zor...

Bakın ilk mesajınızda bu emzirme olayı yoktu.Bu evet korkunç birşey.

İlk mesajınızda yanlızca kayınvalidenizin cahil olduğunu ve çocuk bakmayı bilmediğini yazmışsınız.Üstüne birde hiçbirşey yapmıyor demişsiniz.Bizim tepkimizde buna ,yani madem kadının bakımını beğenmiyorsunuz(üstte yazdığınızdan sonra evet haklısınız),onunla yanlız bırakmıyorsunuz niye hala beklenti içindesiniz.Burda anlaşılmayan diğer konuda bu,sanki fikir almak veya içinizi dökmek için değilde beraber kadına saydıralım gibi anlaşılıyor böyle olunca.

2.si konuyu açıp giderseniz,hiçbir eleştiri karşısında kendinizi savunmazsanız,insanlar(bende dahil) sizin yanlızca yazdıklarınızdan anladığımıza yorum yaparız.

Kayınvalideniz belki farklı kültürde yetişmiş bir insan olabilir ama siz bunu bilerek evlendiniz eşinizle,o yüzden onu olduğu gibi kabullenip,kendi kurallarınıza göre yaşarsanız daha mutlu olursunuz.

Daha önce yazdığım yazıların hepsini okumuş olsaydınız böyle eleştirilerde bulunamazdınız. Ben açıkça yazdım ama siz okumamışsınız? Amacım k.valideye saydırmak değil tabiki amacım sadece dertleşmekti ama anlamadınız(Bunu tüm eleştiren bayanlar için söylüyorum ) Bu arada eleştiriye açığım ama bana haksızlık yapıldı diye düşünüyorum. Aslında sorun ben istemediğim halde oğluma bakmak için bizle inatlaşması ve sürekli bu konuyu gündemde tutmasıydı. Bende burada hemcinslerimden bu konuda fikir istemiştim sadece? Ki tüm yazılarımı okusalardı eleştiren bayanlar beni anlıyıcaklardı..

bence herkes kendi annesine baktırsın bebeğini.
çünkü kayınvalıdeler yırtık dondan çıkar gibi heryerden çıkıp herşeye karışıyorlar.
kıskanıyorlar torunlarını. ama kız anneleri nedense boyle değil.
her anne kendi kızının çocuğuna baksın boylece sorun olmaz.
kızı olmayan annelerde artık napsın bilmiyorum.onlarda gelinlerine fazla karışmasın.
yada kızı olmayan kaynanaya gelin gitmeyin derim ben :1:
tek gelin olmak ve dul kaynananın oğluyla evlenmek zor...

Çok haklısınız gerçekten....

kayınvalıdenın yüzüne söylemessen eğer, daha çok başın ağrır..

o kadar mı zor yaaa
sonuçta bu basit bişi değil
emzirmeye çalışmak ne demek yaaa?

ayrıca eşinin o anda sana sus işareti yapması da enterasan bir olay..sus ne demek yaaa?? niye ki??

garip gelen şey

annem bakıcak
olayı...

kızlar hiç mi aranız da annesı çocuk bakamayan yok yaaa...

herkesın annesı maşşallaah çocuk bakıyor, ama kayınvalıdeye gelince baktırmam çocuğumu , vermem çocuğumu...
enterasan bir şey yaa huuu:49:

bu arada
melek bıle olsa kayınvalıde, kayınvalıdedır bana göre..
sadece benım annem yapıyor, benım annem şöyle, benım annem böyle olayına takıldım...

Eğer benim annemde çocuk bakma konusunda bişey bilmeseydi inanın asla anneme bile baktırmazdım. Ya bakıcı ya da kreşe verirdim. Ben kaynanamın bu durumunu yani çocuk bakımından anlamadığını hamileyken çok idrak edememiştim. O zamanlar diyodumki bi ay annem bi ay kayınvalide bakar çocuğa. Doğumdan sonra gördümki hiçbi fikri yok çocuk konusunda...( Şimdi diyiceksinizki eşinize nasıl baktı diye?? ben bunların cevabını geniş bi şekilde yazmıştım daha önceki yazılardan görürsünüz. Abisinin ve kardeşlerinin başına gelen kazalar eşimin arabanın altında kalması vs.. herşeyi ayrıntılı anlatmıştım) Oğlum dünyaya geldikten sonrada yaptığı garip davranışlar.. Çok soğukta küçücük bebeği balkona çıkarması, emzirmeye çalışması v.s

Kelimenin tam anlamıyla durum bu. Kaynanamdan nefret ediyorum. Onu görmeye tahammül edemiyorum. Evlendiğimiz günden itibaren onu bi türlü sevemedim. Nişanlıyken çok gidiş geliş yapmadığımız için gerçek yüzünü anlıyamamışım. Ama evlendikten sonra gördüm gerçekleri.Çocuk olana kadar çok eve girip çıkamıyodu çalışan bi bayan olduğum için. Çocuk olduktan sonra kadın tam anlamıyla o pis yüzünü gösterdi. Doğum yaptığım gün itibariyle saçma sapan davranmaya başladı. Kıskançlık diz boyu. Çocuk bakımından zerre kadar anlamıyo. Bütün sorumluluk benim annemde. Hiçbirşey elinden gelmiyo. Çocuk için doğruyu yanlışı ayırt edemiyo. Oğlum şimdi 2.5 yaşında. Bebekliğinden beri bi faydası dokunmadı. Ne söylesem tam tersini yapıyo. İnsanı çileden çıkaran tipler vardırya bu kadın tam öyle işte. Arkadan eşimle kayınpederi etkilemeye çalışıyo. Onlarda bazen etki altında kalıyolar. Yalanıda çok. Oğlumla onu tek başına asla bırakamıyorum. Ben çocuğuma karşı her anne gibi korumacı davranmak zorundayım. Özellikle erkek anneleri çok iyi bilirler. Erkek çocukları çok hareketli olur. Herşeyden korumak lazım. Allah korusun camdan kapıdan uzak tutmaya çalışıyorum. Kadın bu konularda hiç bilinçli değil. Çocuk düşermi Allah korusun bişey olurmu hiçbir önlem almıyo. Bu da beni çileden çıkarıyo. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Gelip küçücük çocuğa acı yediriyo. Anlamsız şeyler yapıyo işin özeti.... Ayrıca sürekli eleştiri sürekli iğneleyici laflar.. Bıktım artık....Böyle bi insanla nasıl başa çıkabilirim.. Yardıma ihtiyacım var... Fikirlerinizi bekliyorum.

Daha önce yazdığım yazıların hepsini okumuş olsaydınız böyle eleştirilerde bulunamazdınız. Ben açıkça yazdım ama siz okumamışsınız? Amacım k.valideye saydırmak değil tabiki amacım sadece dertleşmekti ama anlamadınız(Bunu tüm eleştiren bayanlar için söylüyorum ) Bu arada eleştiriye açığım ama bana haksızlık yapıldı diye düşünüyorum. Aslında sorun ben istemediğim halde oğluma bakmak için bizle inatlaşması ve sürekli bu konuyu gündemde tutmasıydı. Bende burada hemcinslerimden bu konuda fikir istemiştim sadece? Ki tüm yazılarımı okusalardı eleştiren bayanlar beni anlıyıcaklardı..

İlk gün konuyu açıp gitmişsiniz,zaten en büyük eleştirilerde o gün yapılmış.Bir günde 8. sayfaya gelinmiş.
İlk mesajınızda zaten asıl sorununuzdan hiç bahsetmemişsiniz.

Biz sizin kafanızdan geçirdiklerinizide ,yaşadıklarınızıda sizin anlattığınız kadar bilebiliriz.

kayınvalıdenın yüzüne söylemessen eğer, daha çok başın ağrır..

o kadar mı zor yaaa
sonuçta bu basit bişi değil
emzirmeye çalışmak ne demek yaaa?

ayrıca eşinin o anda sana sus işareti yapması da enterasan bir olay..sus ne demek yaaa?? niye ki??

Olay büyümesin diye hep alttan alan taraf biz olmak zorundayız çünkü. kaynanamın tuhaf davranışlarından sonra inanın panik atak oldum. Ne kadar anlatırsan anlat inatlaşıyo benle.. Ama hep sabrettim. Burada sizlerle dertleşmek istedim. Eşimde anneden babadan çekiniyo işte bilirsiniz...

Bi defa onlara gittiğimizde odaya götürüp oğlumu emzirmeye bile çalışmış. Sonra yanımıza geldi sırıtarak kendisi söylüyo. Bayılacak gibi oldum. Bunun gibi bi sürü absürd örnekler var. Hangi birini anlatayım. Ona baktırmıyorum diye çıldırıyo huzurumuzu bozuyo. Söyleyin Allah aşkına siz böyle birine baktırırmısınız ya???? Hangi babaanne torununu emzirmeye çalışır.Sizce bu normalmi? Özellikle eleştiren bayanlar buna cevap verirse çok mutlu olucam

Medyum muyuz biz anlatıp gitmişsiniz yarım yamalak...hayret bişey...

İlk gün konuyu açıp gitmişsiniz,zaten en büyük eleştirilerde o gün yapılmış.Bir günde 8. sayfaya gelinmiş.
İlk mesajınızda zaten asıl sorununuzdan hiç bahsetmemişsiniz.

Biz sizin kafanızdan geçirdiklerinizide ,yaşadıklarınızıda sizin anlattığınız kadar bilebiliriz.

Haklısınız ilk gün mesai bitimine yakındı konuyu açmam. Bi baktımki mesai bitmiş. Apar topar çıkmak zorunda kaldım. Ama ertesi gün ayrıntılı yazmıştım herşeyi

Back