• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan nefret ediyorum

Konuyu tam olarak okumadım sadece bazı yerleri okudum KIZ ANNELERİ HERZAMAN DAHA FEDAKADAR VE DAHA ÇOK EVLATLARININ MUTLULUĞUNU İSTİYORLAR. Örneğin kızı mutlu olsun diye damadına laf etmiyor bu en küçük bir örnek. Ama erkek anası öle değil acaba oğlum mutsuz olacak mı diye hiç düşünmeden her istediklerini yapıyolar. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Son düzenleme:
İnanın bende çok isterdim. K.valideye güvenip rahatça çocuğumu bırakmayı. O zaman kimse yıpranmazdı. Annemde sonuçta çok yoruluyo. k.validede çok kışkırtıyo ille bende bakayım diye. Ama böyle birine çocuğumu bırakamam. Allah korusun. Bu olaylardan sonra çocuğumun üzerine daha çok titremeye başladım . Çalışan bi kadın için öyle zorki çocuğundan ayrı olmak. Çalışan anneler beni çok iyi anlıyıcaklardır. Şu an gözüm arkada değil annem baktığı için ama şu varki kv.ler bize geldiği zaman ya da biz gittiğimiz zaman bile tedirgin oluyoruz eşimle beraber. onla tek bırakmamak için. Parka falan götürmeye bile müsade etmiyoruz. E-DE-Mİ-YO-RUZ. Gerçekten zor bi durum iki arada kalmak

Konuyu tam olarak okumadım sadece bazı yerleri okudum KIZ ANNELERİ HERZAMAN DAHA FEDAKADAR VE DAHA ÇOK EVLATLARININ MUTLULUĞUNU İSTİYORLAR. Örneğin kızı mutlu olsun diye damadına laf etmiyor bu en küçük bir örnek. Ama erkek anası öle değil acaba oğlum mutsuz olacak mı diye hiç düşünmeden her istediklerini yapıyolar. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Peki sizde birgün erkek annesi olursanız,bu söylediklerinizi kabul edecekmisiniz.

çok merak ediyorum,bu cici kız annelerinin oğulları yok mu:26:
belki de burada kaynanadan,görümceden yakınan konu sahipleri bu cici annelerin birinin gelinidir,olamaz mı:34:

Genel olarak çoğunuz farklı bakış açılarından bakmışsınız. Benim de kayınvalidemin elinden bir şey gelmiyor biberonla su içiremiyor daha ama ben bunu da yapmasını istemiyorum ağzına tek kaşık götürmesin çocuğumun haaa sevebilir sonuçta torunu evladıının bir parçası. Konuyu açan arkadaşı gayet iyi anlıyorum. Sırf yorum yapma kiçinde yazmasın bazı kişiler. Herkesin başına evet gelmeyebilir ama ileride çocuğunuzun başına gelebilir bunu da unutmayın. Evliliğimin ilk zamanlarında bende anlaşamadım ama artık konuşarak çözüyorum bütün bunları şimdi aramız çok iyi. Ben hamileliğimde 15 gün hastane de yattım gelip eşime yemek yaptı ütüsünü yaptı. Banada gittikten sonra da lafını soktu gelip kocana yemek yaptım bir allah razı olsun demedin diye illa bunları yüzlerine mi söylemek lazım halbu ku eşimle de konuşurken çok dua ettim kendisine hadi hepsini geçelim sonuçta kendi evladı bunu söz konusu bile etmemesi lazım. İşte böyle sana tek önereceğim şey açık aççık oturup konuşmak senin gibi kendimi üzmekten başka birşey yapmamaşım eşime anlattığım zaman ben kötü oldum hep eşime de ailesine görede. O yüzden boşver sıkıntı yapma lafını da esirgeme ezmesine de izin verme

Peki sizde birgün erkek annesi olursanız,bu söylediklerinizi kabul edecekmisiniz.

Ben kızımında oğlumunda mutluluğunu isterim ileride o yüzden böyle bişey bana denemicek. Çoğu erkek anneleri nedense söylediğim gibi belki arada istisnalar çıkıyordur. Ben o istisnaların arasında olacağıma eminim. Erkek anneleri nedense oğullarını kıskanıyorlar oyüzden onların mutluluğu akıllarına gelmiyor. İstediklerini yapıyorlar kıskandıkları yüzden.

Son düzenleme:
Ben kızımında oğlumunda mutluluğunu isterim ileride o yüzden böyle bişey bana denemicek. Çoğu erkek anneleri nedense söylediğim gibi belki arada istisnalar çıkıyordur. Ben o istisnaların arasında olacağıma eminim. Erkek anneleri nedense oğullarını kıskanıyorlar oyüzden onların mutluluğu akıllarına gelmiyor. İstediklerini yapıyorlar kıskandıkları yüzden.

Peki karşınıza sizin art niyetli gördüğünüz kayınvalideler gibi bir gelin çıkarsa ne yaparsınız.

Oğlum mutlu olsun yeterki ben gerekirse torunu bile görmem mi diyeceksiniz?

cnm yaa üzerine çok geliyorlar boşver. herkes kendi çektiğini biliyor.
kaynanayla oturmayanlar bızım neler çektiğimizi bilemezler.
onlarıda koyalım şöyle 1 ay kaynanayla bı odaya bakalım noluyo?
bende isterdim kaynanam memlekette otursun senede 3 kere gelsin..öyle tabi tatlı olursun.
bende ilk zamanlar yeni üye oldum bı konu açtım gir bak açtığım konulara.
o anki sinirle yazdım bişeyler hızlı hızlı.
anamm gör senınkı ne ki bi dövmedikleri kaldı kaynana sevdalısı kesildi hepsi başıma.
neye uğradığımı şaşırmıştım. şok olmuştum.
birde bişey yazıyosun eskiyle kıyaslamaları yokmu bulup buluşturup sen burda boyle demiştinde sonra böyle demişsin bilmem ne sinir oluyorum. ben burda neye yorum yazsam hemen eskı konularıma girip e sen zaten açıtıgın konulardan belli boylesin şöylesin.
öfff lütfen kaynanayla yakın oturmayanlar senede 2 kere görüşenler kaynanasını deli gibi sevenler halden anlayamazlar..

Peki karşınıza sizin art niyetli gördüğünüz kayınvalideler gibi bir gelin çıkarsa ne yaparsınız.

Kimse torununu babaanneye göstermiyicem demiyo ama. Evimin huzurunu bozmasın diyo.. Herşeye karışmasın diyo... Sonuçta herkesin evi ayrı yolu ayrı.. istedikleri zaman gelip torunlarını sevsinler ama sınırı aşmadan mümkünse....

benimde aklıma birşey geldi

ya kayınvalidenin hem kız hem erkek çocuğu varsa ne oluyor

kızı için fedakarlık edip oğlu için cadılık mı yapıyor

İşte ben burda onu çözmeye çalışıyorum ya 1 senedir.

Bende 1 kız 1 oğlan var,nasıl bir yol izlemeliyim onu bulmaya çalışıyorum.

Ben gelinime bana torunumu göstermemesini gerektirecek hareketlerde bulunmam. O yüzden böyle birşey olmaz

Bu arada kendimi şuan 50-60 yaşında gibi hissettim ya gelinim, kızım, oğlum falan diye konuşunca:1:

benimde aklıma birşey geldi

ya kayınvalidenin hem kız hem erkek çocuğu varsa ne oluyor

kızı için fedakarlık edip oğlu için cadılık mı yapıyor

Ben kızım içinde oğlum içinde fedakarlık yaparım. Ama şuan benim gördüğüm kayınvalideler hem kızı hem oğlu olan kayınvalideler oğullarını kıskanıyorlar oyüzden cadılık yapıyorlar. Kızlarını kıskanmadıkları için pek sorun olmuyo damatla.

Son düzenleme:
Ben gelinime bana torunumu göstermemesini gerektirecek hareketlerde bulunmam. O yüzden böyle birşey olmaz

Bu arada kendimi şuan 50-60 yaşında gibi hissettim ya gelinim, kızım, oğlum falan diye konuşunca:1:

büyük konuşmayın,Alah karşınıza öyle birini çıkarırki size gayet iyi gelen davranış karşınızdaki kişiye çok kötü olarak yansıyabilir.geçinmede insanın niyeti olmayınca gözünün üstündeki kaş bile tartışma sebebidir:34:

içinden geldiğin gibi davran

zaten karşında ki önyargılıysa ağzınla kuş tutsan yaranamazsın niye balık tutmadın derler

burada okumuyor muyuz düğün için para vermediler ne biçim aile derler

yardım ederler bu para düğün için yeter mi hiç akıl yok mu derler

insanları memnun etmek çok zor

büyük konuşmayın,Alah karşınıza öyle birini çıkarırki size gayet iyi gelen davranış karşınızdaki kişiye çok kötü olarak yansıyabilir.geçinmede insanın niyeti olmayınca gözünün üstündeki kaş bile tartışma sebebidir:34:

Ben büyük konusmadım o tür hareketlerde bulunmam dedim sadece ve bulunmucamda. Karşımdaki de insan olsun da iyiliğimi suistimal etmesin.

canım bır hıkaye duymustumm yanlıssa duzeltın
ıkı kadın sokakta karsılasıyorlar

kadının bırı soruyor senın kızz vardı ne oldu dıye dıgerıde dıyor kı evlendı bır kocası var elını sıcak sudan soguk suya sokturmuyor yemegı yapar kahvaltıyı onune getırır fılan dıyor

pekı oglan ne oldu dıyor oda evlendı kı sorma bı gelın var hıc bı ıs yapmaz butun gun yatar her ısı oglum yapar kahvaltıyıda yatagına ıster dıyor

aklıma geldı konuyla pek alakası var mı bılmıyorum:27:

Son düzenleme:

Ben büyük konusmadım o tür hareketlerde bulunmam dedim sadece ve bulunmucamda. Karşımdaki de insan olsun da iyiliğimi suistimal etmesin.

bir tanıdığım var.çocuğu yok.kaynanasına sormuşlar o da çocuğu yok,olmuyopr demiş.bu laf tanıdığımın kulağına geldi.bizimkisi köpürdü.vay kaynanasına neymiş,o kadar istiyorsa kendi doğursunmuş(kaynana).ben ağzım açık bakmıştım.kadın kötü birşey dememişti çünkü.kaynana da 65 yaşlarındaydı o zaman.yani çocuk doğuracak durumu da yoktu:34:

Back