• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan nefret ediyorum

Eleştirenlerede hak verenlerede teşekkür ediyorum. Bu konuyu dün açmıştım ama öyle bi zamanda yazdımki mesai bitimine çok az kalmıştı ve çıkmak zorunda kaldım. Anlattıklarım aslında eksik kalmış. Aceleyle yazmış olmalıyımki durumumu tam olarak anlatamadım. Benim kayınvalide nefretim onun sürekli bişeyleri zoraki yaptırmaya çalışması. Çocuk bakımıyla ilgili gerçekten bişey bilmiyo. O yüzden ona baktırmıyorum. Sorun onun beni zorlaması çocuğa ille bende bakayım demesi. Eşim çocukken defalarca ciddi kazalar atlatmış. Ölümden dönmüş. Arabanın altında kalmış. (Kendi arabalarının)Araba seyir halindeyken çocuklarının arabada olduğunu unutmuşlar.Arka koltukta oturomuş. Eşimde araba hareket halindeyken kapıyı açmış. Henüz 3-4 yaşlarında.Tekerin altında kalmış. Hala yüzünde o kazanın izi duruyo. Abisini daha 3 aylıkken motora bindirip mahalledeki çocuklara rahatça teslim edebiliyomuş. O minicik bebek defalarca çok ağır hastalıklar geçirmiş. 2 kardeşide bebekken vefat etmiş. Biri zatürre diğeri kazara başını kapıya çarpmışlar. Zatürre olan bebeği çok soğuk bi yerde banyo yaptırmış kayınvalidem. Özetle bilinçsizlik... Asla kötü niyet değil. Anlatamamışım tam olarak. Bilgisizlik cahillik. Çocuk bakımı ciddi sorumluluk gerektiriyo. Evet belki bende henüz profesyonel bi anne değilim ama yanlışı doğruyu ayırt edebildiğimi sanıyorum. Çocuğum olduktan sonraki kırk gün bana tam olarak psikolojik işkence yaptı. Sütüm çok olmasına rağmen aman emzirme hazır mama ver diye baskı yaptı. Anne sütünün ne kadar önemli olduğunu anlatmama rağmen sabahtan akşama kadar başımın etini yedi.Bu çocuk doymuyo sakın meme verme. Dr. a götürdük artık mecbur bıraktı bizi. Dr. a soruyoruz acaba doymuyomudur diye. dr. çocuğun kilosuna boyuna bakıyo herşey normal diyo. Sütün varsa mama verme diyo dr. Gidip kaynanama anlatıyorum bak dr. herşey yolunda diyo. Surat asıyo. Eşimi kışkırtıyo. Anlatamam yani bi sürü gereksiz anlamsız sorunlar çıkarttı bize. Çocuğumun olduğuna sevinemedim. Çocuk haricindede herşeye karışıyo. Saygıda hiçbir zaman kusur etmedim. Ama içimden gelen duygu bu. Neden inkar edeyimki. Ondan NEFRET EDİYORUM... Eleştiren arkadaşlar bence elşetirmeden önce empati yapmayı denesinler

ilk yorumum ve ilk cumlem................

bu arada calıstıgını belirtmıs calısmadıgınıda belırtmemıs..

neyse konu sahıbı geldi şimdi çalısıyor mu calısmıyor mu soyler kendısı....

Evet ne çalışıyorum demiş ne çalışmıyorum ama şundan eminimki çalışıyor bile olsa bebeğe bakan annesi kayınvaldesi değil artı bunca yüklenmeden sonra sanmamki konu sahibi yorum yapsın artık

Eleştirenlerede hak verenlerede teşekkür ediyorum. Bu konuyu dün açmıştım ama öyle bi zamanda yazdımki mesai bitimine çok az kalmıştı ve çıkmak zorunda kaldım. Anlattıklarım aslında eksik kalmış. Aceleyle yazmış olmalıyımki durumumu tam olarak anlatamadım. Benim kayınvalide nefretim onun sürekli bişeyleri zoraki yaptırmaya çalışması. Çocuk bakımıyla ilgili gerçekten bişey bilmiyo. O yüzden ona baktırmıyorum. Sorun onun beni zorlaması çocuğa ille bende bakayım demesi. Eşim çocukken defalarca ciddi kazalar atlatmış. Ölümden dönmüş. Arabanın altında kalmış. (Kendi arabalarının)Araba seyir halindeyken çocuklarının arabada olduğunu unutmuşlar.Arka koltukta oturomuş. Eşimde araba hareket halindeyken kapıyı açmış. Henüz 3-4 yaşlarında.Tekerin altında kalmış. Hala yüzünde o kazanın izi duruyo. Abisini daha 3 aylıkken motora bindirip mahalledeki çocuklara rahatça teslim edebiliyomuş. O minicik bebek defalarca çok ağır hastalıklar geçirmiş. 2 kardeşide bebekken vefat etmiş. Biri zatürre diğeri kazara başını kapıya çarpmışlar. Zatürre olan bebeği çok soğuk bi yerde banyo yaptırmış kayınvalidem. Özetle bilinçsizlik... Asla kötü niyet değil. Anlatamamışım tam olarak. Bilgisizlik cahillik. Çocuk bakımı ciddi sorumluluk gerektiriyo. Evet belki bende henüz profesyonel bi anne değilim ama yanlışı doğruyu ayırt edebildiğimi sanıyorum. Çocuğum olduktan sonraki kırk gün bana tam olarak psikolojik işkence yaptı. Sütüm çok olmasına rağmen aman emzirme hazır mama ver diye baskı yaptı. Anne sütünün ne kadar önemli olduğunu anlatmama rağmen sabahtan akşama kadar başımın etini yedi.Bu çocuk doymuyo sakın meme verme. Dr. a götürdük artık mecbur bıraktı bizi. Dr. a soruyoruz acaba doymuyomudur diye. dr. çocuğun kilosuna boyuna bakıyo herşey normal diyo. Sütün varsa mama verme diyo dr. Gidip kaynanama anlatıyorum bak dr. herşey yolunda diyo. Surat asıyo. Eşimi kışkırtıyo. Anlatamam yani bi sürü gereksiz anlamsız sorunlar çıkarttı bize. Çocuğumun olduğuna sevinemedim. Çocuk haricindede herşeye karışıyo. Saygıda hiçbir zaman kusur etmedim. Ama içimden gelen duygu bu. Neden inkar edeyimki. Ondan NEFRET EDİYORUM... Eleştiren arkadaşlar bence elşetirmeden önce empati yapmayı denesinler

canım kimi arkadaşlarımız eleştirmeye bayılır eminimki kendince haklısındır nefret ediyorsanda ediyorsundur eminim durduk yerde değildir bu duygun kime ne

Ben herşeyin iyilikle ve güzellikle halledileceğine inanmaktayım. Ama işin içine kötü niyet girince inanın ne kadar sabrederseniz edin değişen bişey olmuyor. O zaman işin içine insanı çok yoran ve yıpratan bi duygu giriyo. O da nefret.. Ayrıca cehalet ne yazıkki tedavisi olmayan bi hastalık gibi. Sen istediğin kadar anlat.Karşındakinin anlama yetisi yoksa malesef boşa anlatmış oluyosun.. Nefret etmek kötü olsada inanın çok insani bi duygu. İnsanın elinde değil. Kötü niyetli cahil bi insan çevrenizde varsa beni gayet iyi anlıyıcaksınız...

Evet ben biraz çocuğum konusunda odaklanmış olabilirim bu konuyu açarken. Kaynanamın çocuk haricinde de biçok yanlışı olmuştur.Kalp kırmıştır. Ama diğer konular çocuğumun yanında benim için artık çokta önemli değil. Çocuğuma kasten olmasada zarar vermesinden korkuyorum. O yüzden onun çocuğuma bakmaması için elimden geleni yapıyorum. Çocuğumu tek başına parka götürmesine bile izin veremem. Nedenmi eleştiren arkadaşlar?? anlatayım. Çocuğumu parka götürse onu öylece yalnız bırakıp atıyorum gidip markete alışveriş yapabilir ya da komşuya gidip saatlerce oturup çocuğu parkta unutabilir..Vs.... Kadın böyle bi kadın.Belki size çok tuhaf gelebilir ama durum bu. Kadın böyle anormal biri. Mesela bize geliyolar. Oğlum çikolata istiyo. Getirip oğluma veriyorum. Bi bakıyorum kaynanam çocuğun elinden almış. Çocuğun çikolatasını yiyo. Ya da balkonun kapısını hep kapalı tutarım. Çünkü Balkonumuz çok tehlikeli biraz eğilse Allah korusun.. Bi bakıyorum gidip balkonun kapısını sonuna kadar açmış. Çocuğun balkona çıkıp eğileceğini falan hesap etmiyo anlatabiliyomuyum. Yorucu bi kadın yani. Torununa kötü niyetli davanmıyo.. Sadece idrak edemiyo. Defalarca söylememe rağmen tekrar aynı şeyleri yapıyo. Benim şahsıma ne kadar saygısızlık haksızlık yaparsa yapsın umrumda bile değil. Ama çocuğuma zarar verme düşüncesi beni acaip geriyo. Tekrarlıyorum. Torununa asla kasti bi zarar vermez. Ama anlamıyo. Kapasitesi yetmiyo.. Daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum

Evet konunuzu okudum empati yaptım. Benim de erkek kardeşim var dolayısıyla gelinimiz de var. Annem (Allah Rahmet Eylesin) onun kaynanası olur. Sizin erkek kardeşiniz varmı merak ettim. Ama benim annem böyle değilki demeyin lütfen. Ben de ama benim annem böyle değilki diyorum ama inanın gelinimiz ne düşünüyor onu bilemiyorum.

Empatiyi kendi ailenizle alakalı düşünmeyin. Demek istediğim şu. Kendinizi benim yerime koyun. Sizin çocuğunuz varmı bilmiyorum. Benim gibi bi kayınvalideye sahip olsaydınız çocuğunuzu daha çok koruma altına almazmıydınız???? Çocuğunuzu öyle biriyle yalnız bırakabilirmiydiniz?? Hiç sanmıyorum.

yaa ben bu insanları anlamıyorum. birden herkes kaynana sevdalısı kesilmiş.
burda herkes kaynanadan çekıyor çektığını anlatıyor, sevmıyorum nefret edıyorum bana onu yaptı bunu yaptı dıyor.
e bu kadıncagızda aynı şeyi soyluyor, zorla cocuguma bakacak demıyorkı. bakmasınıda istemıyor zaten.
evet kayınvalıde hıç bi işe yaramıyormuş çocuk bakmaktan anlamıyormuş yanı kadına bı faydası yokmuş zarardan başka.laf sokmaktan baska. kim olsa boyle bırını ıstemez zaten yanında.
benım kayınvalıdemde yaşlı cocuk bakımıyla yakından uzaktan ilgisi yok,hamileyim.
annem bakıcak logusalıgımda bebeğime.
bende ıstemıyorum çocuguma bakmasını ama mecbur gidip gelecek tabıkıde.karışacak bi çok şeye.
bende bu hanım gibi dikkat edicem bazı şeylere belkıde takıntı yapıcam e nolmuş yani...

benım kayınvalıdemınde kimseye bır faydası yok.bende nefret edıyorum görmek dahi istemıyorum.
sırf eşimin annesi dıye katlanıyorum normal bi komşum olsaydı asla görüşmeyecegım insanlardan biri olurdu zaten.
ama mecbur evlılıgımız için eşimiz için katlanıyoruz bazı şeylere.
hem faydası yok hemde laf kalabalığı yapıyor.varlığı batıyor işte varmı ötesi bende nefret ediyoruumm..

yaa ben bu insanları anlamıyorum. birden herkes kaynana sevdalısı kesilmiş.
burda herkes kaynanadan çekıyor çektığını anlatıyor, sevmıyorum nefret edıyorum bana onu yaptı bunu yaptı dıyor.
e bu kadıncagızda aynı şeyi soyluyor, zorla cocuguma bakacak demıyorkı. bakmasınıda istemıyor zaten.
evet kayınvalıde hıç bi işe yaramıyormuş çocuk bakmaktan anlamıyormuş yanı kadına bı faydası yokmuş zarardan başka.laf sokmaktan baska. kim olsa boyle bırını ıstemez zaten yanında.
benım kayınvalıdemde yaşlı cocuk bakımıyla yakından uzaktan ilgisi yok,hamileyim.
annem bakıcak logusalıgımda bebeğime.
bende ıstemıyorum çocuguma bakmasını ama mecbur gidip gelecek tabıkıde.karışacak bi çok şeye.
bende bu hanım gibi dikkat edicem bazı şeylere belkıde takıntı yapıcam e nolmuş yani...

benım kayınvalıdemınde kimseye bır faydası yok.bende nefret edıyorum görmek dahi istemıyorum.
sırf eşimin annesi dıye katlanıyorum normal bi komşum olsaydı asla görüşmeyecegım insanlardan biri olurdu zaten.
ama mecbur evlılıgımız için eşimiz için katlanıyoruz bazı şeylere.
hem faydası yok hemde laf kalabalığı yapıyor.varlığı batıyor işte varmı ötesi bende nefret ediyoruumm..

Öyle güzel özetlemişsinizki duygularımı, kırgınlığımı, içimde bulunduğum durumu size çoooook teşekkür ediyorum. Beni anladığınız için

Evet ne çalışıyorum demiş ne çalışmıyorum ama şundan eminimki çalışıyor bile olsa bebeğe bakan annesi kayınvaldesi değil artı bunca yüklenmeden sonra sanmamki konu sahibi yorum yapsın artık
arkadasım! calısıyorum diye beyan etmıs zaten bu neyın ustunluk taslaması anlamıs değilim??? bende dıyorum aynı seylerı ama siiiizzz hala ''ben haklıyım işte '' edalarındasınız.. egonuza yenılmek bukadar mı zor ...aman neyse..
canım kimi arkadaşlarımız eleştirmeye bayılır eminimki kendince haklısındır nefret ediyorsanda ediyorsundur eminim durduk yerde değildir bu duygun kime ne
bu arada bir konu acıyorsan olumlu olumsuz elestırılerede acık olmalısın.. işinize gelmeyınce laf ebesı kesılıverıyorsunuz
Ben herşeyin iyilikle ve güzellikle halledileceğine inanmaktayım. Ama işin içine kötü niyet girince inanın ne kadar sabrederseniz edin değişen bişey olmuyor. O zaman işin içine insanı çok yoran ve yıpratan bi duygu giriyo. O da nefret.. Ayrıca cehalet ne yazıkki tedavisi olmayan bi hastalık gibi. Sen istediğin kadar anlat.Karşındakinin anlama yetisi yoksa malesef boşa anlatmış oluyosun.. Nefret etmek kötü olsada inanın çok insani bi duygu. İnsanın elinde değil. Kötü niyetli cahil bi insan çevrenizde varsa beni gayet iyi anlıyıcaksınız...
acıkcası arkadasım nefret etmek sadece sana zarar karsındakıne bişiler girip cıkmıyo yani.. o nefret oyle bişeyki senın boş kalmanı bile beklemez ,senı işinden gucunden bile alıkoyar..dusun dusun hırslan..dusun dusun hırslan..ve beynımız sureklı olumsuzlukları bize plak gibi basa sarar tekrar aynı seyoryaları ızlettırır dınlettırır..bu zamanla insanda sinir hastalıgı yapar..asabiyet tavan yapar.. eee bu zaman zarfında kaynananda bi değişiklik var mı yok..ama sende çok ama çok seyler goturur.. çok uzulursun zona egzama gibi sinrsel hastalılara yakalanırsın Allah korusun.. yani nefret iyi bişey değil.. baskaları için değil gorgu kuralları vs için değil öncelık kendımız için .. maddi manevi saglıgımız için.. vurdumduymaz olmak gerekli bu hayatta..

şunu belirteyım ben evliliğimn 2.yılında hamıle kaldım kaynanam kıyametı kopardı aldırcaksın sızın daha evliliğiniz oturmadı dıye yerı göğu yıktı,gorumcem 3gunde bir aradı kanaman varmı dusuk yaptın mı demek için... dusuk yaptım lohusayım bana dedilerki çıkgit bu evden ,oğlumuzun yakasından dus ,kulturlerımız tutmuyor bızım diye uzerime yuruduler .1aylık lohusayım bi anda 8kılo verdım ölüyordum nerdeyse ardından senın gibi okadar hırslıydımki sinirli ,bana soyledıklerını hazmedemediğim için o nefretle dusun dusun sonunda zona oldum.. zonam gectı .. buseferde saframı aldırmak zorunda kaldım neden bılıyomusun uzuntuden karacıgerım hasta olmus ,safrayla karacıger arasındaki kanal tıkanmıs safram artık iş gormuyormus.. şimdi 3.5yıllık evliyim ve öğredımkı su hayatta benım saglıgımdan daha onemli bşey yok.. haa yıne laf sokusturmuyorlarmı illaki ama ben kulagımı tıkıyorum onlar konusurken en sevdıgım sarkıyı mırıldanıyorum..ne diyorlar anlamıyorum bile..

yanı yukradakı nefretle ılgili yazdıklarım bol kepceden sallama değil..klavyede parmaklar calıssın antreman olsun dıye yazılmıs seyler değil.. birebir tecrube ettım .. sen yıne sevme kaynananı zaten sevmek sorunda değilsin ama nefret etme..

arkadasım! calısıyorum diye beyan etmıs zaten bu neyın ustunluk taslaması anlamıs değilim??? bende dıyorum aynı seylerı ama siiiizzz hala ''ben haklıyım işte '' edalarındasınız.. egonuza yenılmek bukadar mı zor ...aman neyse..

bu arada bir konu acıyorsan olumlu olumsuz elestırılerede acık olmalısın.. işinize gelmeyınce laf ebesı kesılıverıyorsunuz

acıkcası arkadasım nefret etmek sadece sana zarar karsındakıne bişiler girip cıkmıyo yani.. o nefret oyle bişeyki senın boş kalmanı bile beklemez ,senı işinden gucunden bile alıkoyar..dusun dusun hırslan..dusun dusun hırslan..ve beynımız sureklı olumsuzlukları bize plak gibi basa sarar tekrar aynı seyoryaları ızlettırır dınlettırır..bu zamanla insanda sinir hastalıgı yapar..asabiyet tavan yapar.. eee bu zaman zarfında kaynananda bi değişiklik var mı yok..ama sende çok ama çok seyler goturur.. çok uzulursun zona egzama gibi sinrsel hastalılara yakalanırsın Allah korusun.. yani nefret iyi bişey değil.. baskaları için değil gorgu kuralları vs için değil öncelık kendımız için .. maddi manevi saglıgımız için.. vurdumduymaz olmak gerekli bu hayatta..

şunu belirteyım ben evliliğimn 2.yılında hamıle kaldım kaynanam kıyametı kopardı aldırcaksın sızın daha evliliğiniz oturmadı dıye yerı göğu yıktı,gorumcem 3gunde bir aradı kanaman varmı dusuk yaptın mı demek için... dusuk yaptım lohusayım bana dedilerki çıkgit bu evden ,oğlumuzun yakasından dus ,kulturlerımız tutmuyor bızım diye uzerime yuruduler .1aylık lohusayım bi anda 8kılo verdım ölüyordum nerdeyse ardından senın gibi okadar hırslıydımki sinirli ,bana soyledıklerını hazmedemediğim için o nefretle dusun dusun sonunda zona oldum.. zonam gectı .. buseferde saframı aldırmak zorunda kaldım neden bılıyomusun uzuntuden karacıgerım hasta olmus ,safrayla karacıger arasındaki kanal tıkanmıs safram artık iş gormuyormus.. şimdi 3.5yıllık evliyim ve öğredımkı su hayatta benım saglıgımdan daha onemli bşey yok.. haa yıne laf sokusturmuyorlarmı illaki ama ben kulagımı tıkıyorum onlar konusurken en sevdıgım sarkıyı mırıldanıyorum..ne diyorlar anlamıyorum bile..

yanı yukradakı nefretle ılgili yazdıklarım bol kepceden sallama değil..klavyede parmaklar calıssın antreman olsun dıye yazılmıs seyler değil.. birebir tecrube ettım .. sen yıne sevme kaynananı zaten sevmek sorunda değilsin ama nefret etme..

Sen nasıl bir takım iddialarda bulunduysan bende aynı şekilde tersini iddia ettim seninkisi üstünlük taslaması olmuyorda benimkisi niye oluyor onu anlamadım ha dersenki bak ben çalışıyor demişdim sen çalışmıyor demişdin benimkisi doğruymuş:) benim esas iddia ettiğim kısım çocuğuna baktırdığı kişi kayınvaldesi değil kısmıydı.

Sen nasıl bir takım iddialarda bulunduysan bende aynı şekilde tersini iddia ettim seninkisi üstünlük taslaması olmuyorda benimkisi niye oluyor onu anlamadım ha dersenki bak ben çalışıyor demişdim sen çalışmıyor demişdin benimkisi doğruymuş:) benim esas iddia ettiğim kısım çocuğuna baktırdığı kişi kayınvaldesi değil kısmıydı.

sabırrr sabırrr sabırrr.....

hakıkaten tuhaf bir insansınız....

bu yazdıklarımı bile haketmıyorsunuz

Kelimenin tam anlamıyla durum bu. Kaynanamdan nefret ediyorum. Onu görmeye tahammül edemiyorum. Evlendiğimiz günden itibaren onu bi türlü sevemedim. Nişanlıyken çok gidiş geliş yapmadığımız için gerçek yüzünü anlıyamamışım. Ama evlendikten sonra gördüm gerçekleri.Çocuk olana kadar çok eve girip çıkamıyodu çalışan bi bayan olduğum için. Çocuk olduktan sonra kadın tam anlamıyla o pis yüzünü gösterdi. Doğum yaptığım gün itibariyle saçma sapan davranmaya başladı. Kıskançlık diz boyu. Çocuk bakımından zerre kadar anlamıyo. Bütün sorumluluk benim annemde. Hiçbirşey elinden gelmiyo. Çocuk için doğruyu yanlışı ayırt edemiyo. Oğlum şimdi 2.5 yaşında. Bebekliğinden beri bi faydası dokunmadı. Ne söylesem tam tersini yapıyo. İnsanı çileden çıkaran tipler vardırya bu kadın tam öyle işte. Arkadan eşimle kayınpederi etkilemeye çalışıyo. Onlarda bazen etki altında kalıyolar. Yalanıda çok. Oğlumla onu tek başına asla bırakamıyorum. Ben çocuğuma karşı her anne gibi korumacı davranmak zorundayım. Özellikle erkek anneleri çok iyi bilirler. Erkek çocukları çok hareketli olur. Herşeyden korumak lazım. Allah korusun camdan kapıdan uzak tutmaya çalışıyorum. Kadın bu konularda hiç bilinçli değil. Çocuk düşermi Allah korusun bişey olurmu hiçbir önlem almıyo. Bu da beni çileden çıkarıyo. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Gelip küçücük çocuğa acı yediriyo. Anlamsız şeyler yapıyo işin özeti.... Ayrıca sürekli eleştiri sürekli iğneleyici laflar.. Bıktım artık....Böyle bi insanla nasıl başa çıkabilirim.. Yardıma ihtiyacım var... Fikirlerinizi bekliyorum.

Sevmek ne kadar dogal ve kalpten gelen bir duygu ise, nefret de ayni sekilde dogal ve kalpten gelen bir duygu ve biri "nefret etme" dedi diye dogru deyip vazgecilebilecek bir duygu da degil. Nefret ettigin kisilerden mumkun mertebe uzak durmaya calisacaksin. Evine geldiginde de kirmadan gozunu ayirmayacaksin. Yapabilecegin tek sey bu. Kaynana esinin anasi, atsan atilmaz satsan satilmaz.

Sevmek ne kadar dogal ve kalpten gelen bir duygu ise, nefret de ayni sekilde dogal ve kalpten gelen bir duygu ve biri "nefret etme" dedi diye dogru deyip vazgecilebilecek bir duygu da degil. Nefret ettigin kisilerden mumkun mertebe uzak durmaya calisacaksin. Evine geldiginde de kirmadan gozunu ayirmayacaksin. Yapabilecegin tek sey bu. Kaynana esinin anasi, atsan atilmaz satsan satilmaz.

bende illaki benım dedıım doğruuuuu illaki benımmm dedıklerımı yapacaksın dıye zora dayatmadım farkındaysannnn...
sadeece basımda boyle boyle olaylar gectı nefret etmek iyi bişey değildir dedım.. konu sahıbı ister uygular ister uygulamaz o onun bilecegı iş...

canlarım ya böyle sevgi dolu gelinleri gördükçe umutlanıyorum:9::9::9::9::9:
ağzılarından 5 kelime çıkıyor 3 ü nefret 1 i kaynana 1 i görümce.ne güzel..kaçının bebeği var kaçının bebeği olacak,daha beşikteyken değil,anne karnındayken nefreti öğretiyorlar,yine bugün forumda biri yazmış 22 haftalık hamile biri inşallah bebeğim de kaynanamdan nefret eder diye.:9::9::9::9:

bende illaki benım dedıım doğruuuuu illaki benımmm dedıklerımı yapacaksın dıye zora dayatmadım farkındaysannnn...
sadeece basımda boyle boyle olaylar gectı nefret etmek iyi bişey değildir dedım.. konu sahıbı ister uygular ister uygulamaz o onun bilecegı iş...

Ben de nefret etmek super birsey demedim zaten. Ancak insan veya nesne, herhangi birseyin bizde uyandiracagi duygular bizim istememizle degismez. Islem degil ki bu uygulansin, hisler duygulara soz gecirmek oyle davranis degistirmek gibi birsey degil. Davranislarini, sozlerini kontrol edebilirsin, hislerini kontrol etmek farkli birsey. Hele sevgiyi, aski,ve nefreti kontrol etmek.. Size gelince, basinizdan gecen olaylari yazarken her ne kadar nefret etmediginizi iddia da etseniz kaleminiz sizinle ayni seyi soylemiyor burada bize nedense.

QUOTE=pea;25279586]canlarım ya böyle sevgi dolu gelinleri gördükçe umutlanıyorum:9::9::9::9::9:
ağzılarından 5 kelime çıkıyor 3 ü nefret 1 i kaynana 1 i görümce.ne güzel..kaçının bebeği var kaçının bebeği olacak,daha beşikteyken değil,anne karnındayken nefreti öğretiyorlar,yine bugün forumda biri yazmış 22 haftalık hamile biri inşallah bebeğim de kaynanamdan nefret eder diye.:9::9::9::9:[/QUOTE]

Şunu anlamak bu kadar zormu acaba.. Durduk yere kimse kimseden nefret etmezki. Bi SEBEP vardır mutlaka.. Ya da sebepler.. Kaynana ya da görümce ki benim görümcem yok.. Ya da zamanında en samimi olduğunuz arkadaş ya da kendi akrabalarınızdan birileri. Yani nefret ne yazıkki insani bi duygu. Ve bu duyguyu insan herhangi birine karşı hissedebilir. Kimden kötülük saçma sapan davranışlar saygısızlık görürseniz o kişiye karşı hissettiğimiz duygu genelde bu olur. Nefret ya da o kişiye karşı tahammülsüzlük. Gerçekten bazı kadınları anlamak öyle zorki Allah aşkına çoğu gelin kayınvalidelerden şikayetçidir.. Kayınvalidelerde gelinlerden.. Asırlardır bu gerçek kabul edilmiş artık. Sebebide özetle ortada bi erkek var. O iki kadında o erkeği seviyo. Kaynana oğlunu gelin eşini. Kaynanaların kabul edemediği oğlunu bi başka kadınla paylaşamaması. Konu çok ayrı bi yere gitti belki ama bunlar gerçekler. Mutlaka iyi örneklerde vardır. İyi kayınvalide örneği. Olgun kendini yetiştirmiş kültürlü kendine güvenen kayınvalidelerde vardır mutlaka.. Bende ileride kayınvalide olucam inşallah. Bencillik yapmadan sadece oğlumun mutluluğunu düşünmeyi amaçlayarak. Evinde yuvasında aman şunların huzurlarını nasıl kaçırırım diye düşünmeden onları özgür bırakarak. Gerçekten konu çok ayrı bi yere gitti. Çünkü, Evet kaynanam bana çok anlamsız saçma sapan davranmış olabilir ama o geçmişte yaptıkları inanın zerre kadar umurumda değil. Onun nefretinide içimde barındırmadım. Ama konu çocuğuma karşı vereceği (kasten değil) zarar olunca işte o zaman benim gözüm dönebilir. Hangi anne çocuğunu bu babaannede olsa böyle birine baktırmak ister. Ben nefes aldığım müddetçe böyle bişeye müsade etmiyicem. Ama rahat durmuyo huzur kaçırıyo. Ondan kimse bişey istemiyo. Sadece Akşamları biz evdeyken gel istediğin kadar torununu sev. Ama benim gözümün önünde. Eşimde annesinin bu durumunun farkında. Çocuğa bakmak elinden gelmiyo. GERÇEK BU.. Tek isteğim huzur bozmasın. Bizi rahat bıraksın artık

sizin eşinizi balkondan falan düşürdü mü acaba?

bi sorun bakalım

hep zaten gelin kızlarımızın anneleri çok marifetli düşünceli çocuk bakımından anlayan kişilikler olur

kaynanalar cahil fesat bilgisiz ilgisiz olur

ne yalan söyleyim senin gibi gelinim olsa bi gün yüzüne bakmam

çocuğunu kimden koruyon be kadın BABANNESİNDEN Mİ????

İfrit oluyorum böyle mesajlara!Haydi bismillah savaşa gider gibi.Ne bu hiddet bu celal?Konu sahibesi kaynanasıyla alakalı yaşadıkları sorunları özetleyip geçmiş.Size daha inandırıcı olması için her gün yaşadıklarını günlük halinde paylaşsın isterseniz.Sanki bu forumda kaynanası melek olup ta yine de onlara iftira atan gelin grubu var gibi direk "Kaynanan senin çocuğuna bakmak zorunda mı?Kaynanan düğünde sana yardım etmek zorunda mı?Ben kaynanan olsam senin bir gün yüzüne bakmam! vs..söylemlerle karşı taarruza geçiliyor.Ya olduda sana kızın yaşadığı şeyler basit geldi yada haksız buldun.Bunu daha sempatik daha ılımlı ifade edemez misin? "Be kadın!" lı mesajlar hiç yakışıyor mu?Bir şeylerden rahatsız olmuş yazmış,belki de bizim bildiğimiz 1/10.Neden empati kurmaya çalışmıyoruz?Sanki birebir hanımefendi olayların içinde de kaynanaya yapılan nankörlüğü,haksızlığı görüyor da burda avukatlığını yapıyor..

Back