• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan nefret ediyorum

ben yine yineliyorum herkes kendi kızının çocuğuna baksın.
kızı olmayan geline karışmasın otursun bi köşede sevsin torununu :1: sınırı kimse aşmasın
1 kızı bır oğlu olanlar kınızın bbeğine baksın oğlununkınede uzaktan baksın derrmişimm.. :1:
oğlununkıne gelinin anası baksın.. öff valalhi bizim burda böyle herkesin bbeğine kendi anası bakar. herkes baksın kızının bebeğine.
herkes kendi anasını bakar yaşlanınca. bizim burda hep böyledir.kızı olmayan düşünsün diyorum ve çıkıyorum

benimde oğlum olacak giderim torunuma severım arada kalırım ama gelinime karışmam naparsa yapsın derimbu boyledir.
bizde boyle :37:

Kimse torununu babaanneye göstermiyicem demiyo ama. Evimin huzurunu bozmasın diyo.. Herşeye karışmasın diyo... Sonuçta herkesin evi ayrı yolu ayrı.. istedikleri zaman gelip torunlarını sevsinler ama sınırı aşmadan mümkünse....

Üstünüze alınmayın.

Ben mesela diyorum,öyle olsa.

Eğer benim annemde çocuk bakma konusunda bişey bilmeseydi inanın asla anneme bile baktırmazdım. Ya bakıcı ya da kreşe verirdim. Ben kaynanamın bu durumunu yani çocuk bakımından anlamadığını hamileyken çok idrak edememiştim. O zamanlar diyodumki bi ay annem bi ay kayınvalide bakar çocuğa. Doğumdan sonra gördümki hiçbi fikri yok çocuk konusunda...( Şimdi diyiceksinizki eşinize nasıl baktı diye?? ben bunların cevabını geniş bi şekilde yazmıştım daha önceki yazılardan görürsünüz. Abisinin ve kardeşlerinin başına gelen kazalar eşimin arabanın altında kalması vs.. herşeyi ayrıntılı anlatmıştım) Oğlum dünyaya geldikten sonrada yaptığı garip davranışlar.. Çok soğukta küçücük bebeği balkona çıkarması, emzirmeye çalışması v.s

ben genel olarak konustum cnm...
çoğu kişi o şekilde konustuğu için...

ayrıca o kadar çok nefret etmıssin ki kaynanadan, söyledıgın bazı seylerın sadece tesadüf olduğunu düşünüyorum..sırf burada ki bayanlar
senı elestırmesınler dıye, her türlü kendını haklı çıkaracak konular bulmuşsun, doğru veya yanlış...

hiç bir şekilde kaynanan haklı tarzında cümleler kurdutturmamak için,
maşşallah hiç fırsat bırakmamamıssın insanlara..

ben suçun asla tek taraflı oldugunu düşünmem, ınsan bazen kendıne kör bakabılıyor..ayrıca kaynana'na desen ki, o tarz seyler yapmanı ıstemıyorum nolcak?? sankı daha önce konusmayı denedınız mı ki, bu yargılara varıyorsun..
kaynanan dan yana değilim..sadece durumu anlamaya calısıyorum hepsı bu..

Son düzenleme:
ben yine yineliyorum herkes kendi kızının çocuğuna baksın.
kızı olmayan geline karışmasın otursun bi köşede sevsin torununu :1: sınırı kimse aşmasın
1 kızı bır oğlu olanlar kınızın bbeğine baksın oğlununkınede uzaktan baksın derrmişimm.. :1:
oğlununkıne gelinin anası baksın.. öff valalhi bizim burda böyle herkesin bbeğine kendi anası bakar. herkes baksın kızının bebeğine.
herkes kendi anasını bakar yaşlanınca. bizim burda hep böyledir.kızı olmayan düşünsün diyorum ve çıkıyorum

benimde oğlum olacak giderim torunuma severım arada kalırım ama gelinime karışmam naparsa yapsın derimbu boyledir.
bizde boyle :37:

Nerelisiniz canım.

Egem için soruyorum ,onda kız çocuk yok .Sizin oralardan kız almasın bari.

Nerelisiniz canım.

çooook tatlısın canım.evet öğreneyimde ona göre gelin alayım:9:
bizde de kız anneleri kızının yanına yaklaşamaz.evlendirince işleri biter:34:

bir tanıdığım var.çocuğu yok.kaynanasına sormuşlar o da çocuğu yok,olmuyopr demiş.bu laf tanıdığımın kulağına geldi.bizimkisi köpürdü.vay kaynanasına neymiş,o kadar istiyorsa kendi doğursunmuş(kaynana).ben ağzım açık bakmıştım.kadın kötü birşey dememişti çünkü.kaynana da 65 yaşlarındaydı o zaman.yani çocuk doğuracak durumu da yoktu:34:[/Q

Tamam çok kötü bişey dememiş olabilir ama orada '' yok çocugu olmuyor'' diceğine( bana göre gurur kırıcı olmuyor demesi) şuan daha yok düşünmüyolar diyebilirdi kaynana. Bi de herkesi ne ilgilendirir çocuğu var mı yok mu anlamıyorum olunca haberini alırsın zaten.

bir tanıdığım var.çocuğu yok.kaynanasına sormuşlar o da çocuğu yok,olmuyopr demiş.bu laf tanıdığımın kulağına geldi.bizimkisi köpürdü.vay kaynanasına neymiş,o kadar istiyorsa kendi doğursunmuş(kaynana).ben ağzım açık bakmıştım.kadın kötü birşey dememişti çünkü.kaynana da 65 yaşlarındaydı o zaman.yani çocuk doğuracak durumu da yoktu:34:[/Q

Tamam çok kötü bişey dememiş olabilir ama orada '' yok çocugu olmuyor'' diceğine( bana göre gurur kırıcı olmuyor demesi) şuan daha yok düşünmüyolar diyebilirdi kaynana. Bi de herkesi ne ilgilendirir çocuğu var mı yok mu anlamıyorum olunca haberini alırsın zaten.

15 senelik evlilerdi o zaman:34:

Son düzenleme:
He ozaman yok daha düşünmüyorlar diyemez tabi ama olmuyor demesi gurur kırıcı bu yüzden bu kadar tepki göstermiş gelin demek Acaba sorun oğlunda olsa yok olmuyor dermiydi demezdi ozaman gelininde gururunu kıracak şekilde konusmamalıydı.

yoooo kendisi de olmuyor diyordu.sadece kaynana söylediği için suç oldu:34:
sorun 2 tarafta

Son düzenleme:

bende dahah 6 aylık evlıyken kayanamam herkese bunun cocgu olmuyor dıye soylemıs gelen doktora gıdın dıyordu bende anlam veremıyroum tabı sonradan ogrendım

yanı kımse gorundugu gıbı olmuyro evet tek taraflı degıl hıc bısey ama kımse durduk yere esını dunyaya getıren kadına kın nefret duymaz
eger sorunlu degılse

bırde ben hep dıyorum kaynanamın kaynanasından gorduklerı seyler bana yasattıkları
bende korkuyorum onun gıbı olmaktan

ben dıyorum onungıbı olmayacam dıye esımde dıyor emınım annem de oyle dıyordu ama gelın alınca farklı olunuyor demek kı dıyor

karısma ıcgudulerı doguyor demek

çok karısık ısler herkesın kendınce haklı yonlerı var

Sonuç olarak hem kızı hem oğlu olanlar gelinlerine kötülük yaparken ya benim kızımada bunlar yapılıyorsa diye düşünerekten o yaptıkları düzenbazlıkları bırakmalıdır (Yapanlar için konuşuyorum yapmayanlar üstüne alınmasın.)

Nerelisiniz canım.

ayy çok hoşsunuz gerçekten :1:bencede kız almasın burdan
burda boyle neyse şimdi söylemiyim buranın neresi olduğunu memleket tartışması çıkabilir..

size iyi günler. birbirnizin mesajlarını beğenmeye devam edin egem hanımla... :3:

Baktığını beğenmediğiniz çocuğuyla evlisiniz şu anda
Bir sürü nefret sözcüğü sarfetmişsiniz ama sabit bi sebep kötülük yazamamışsınız
Sadece kaynana sendromu takıntısı gibi geldi bana
Eski yöntem çocuk bakmayla şimdiki bir olmayabilir.
Senin çocuğuna da senin torununa yapacakların garip gelecektir.
Devir değişiyo teknoloji değişiyo zaman değişiyo..
Biraz saygı...

Ayip, ayip, cok ayip.
Ogluna gelince bayila bayila al, sonrada oglunu dogurani begenme. Vallahi cok ayip.
Basit insanlarin basit oyunlari bunlar. Utaniyorum bazen kadin olmaktan.
Bir erkekte cikip kaiynpederinden sikayetci olsa ya, ben bu yasa geldim daha hic görmedim.
Yemin ediyorum gülme krizindeyim su an, biri beni durdursun.
Ayip.
Neyse ciddi olayim:
Yapmayin artik utaniyorum bu gibi konulari okumaktan, basit haeketlerinizden.
Sahi, baska isiniz gücünüz yokmu habire su zavalli kayinvalideleri cekistirirsiniz, vallahi o cekistridiginiz kadinlar zoraki gel oglumu al demiyor.
Madem anlasamiyorsunuz uzak kalin ama hem böyle davranip hemde nasil yüzlerine bakabiliyorsunuz? hayret ediyorum.
Sunu hic unutmayinki, bu hayat etme bulma dünyasi, gün gelir sizede gelinleriniz yapar yapacagini.
Ayip ya. Hicmi insan sevgisi, saygi, terbiye yok sizde?

Ayip, ayip, cok ayip.
Ogluna gelince bayila bayila al, sonrada oglunu dogurani begenme. Vallahi cok ayip.
Basit insanlarin basit oyunlari bunlar. Utaniyorum bazen kadin olmaktan.
Bir erkekte cikip kaiynpederinden sikayetci olsa ya, ben bu yasa geldim daha hic görmedim.
Yemin ediyorum gülme krizindeyim su an, biri beni durdursun.
Ayip.
Neyse ciddi olayim:
Yapmayin artik utaniyorum bu gibi konulari okumaktan, basit haeketlerinizden.
Sahi, baska isiniz gücünüz yokmu habire su zavalli kayinvalideleri cekistirirsiniz, vallahi o cekistridiginiz kadinlar zoraki gel oglumu al demiyor.
Madem anlasamiyorsunuz uzak kalin ama hem böyle davranip hemde nasil yüzlerine bakabiliyorsunuz? hayret ediyorum.
Sunu hic unutmayinki, bu hayat etme bulma dünyasi, gün gelir sizede gelinleriniz yapar yapacagini.
Ayip ya. Hicmi insan sevgisi, saygi, terbiye yok sizde?

oda kayınvalıdesıne bayılmıyor zaten. ömrü billa görmesede olur.
uzak kalmak istıyor oda ama maalesef uzaklaşamıyor...

ayy çok hoşsunuz gerçekten :1:bencede kız almasın burdan
burda boyle neyse şimdi söylemiyim buranın neresi olduğunu memleket tartışması çıkabilir..

size iyi günler. birbirnizin mesajlarını beğenmeye devam edin egem hanımla... :3:

teşekkür ederim canım,biz birbirimizi anladığımızdan beğeniyoruz.:16:
ayrıca bana hanım denmesinden hoşlanmam,ben büyüğüm abla yada teyze diyebilirsin:34:

şu kaynana sevdalıları oğulları yerine kaynanalarıyla yatsalar keşke,iyiki doğurdun oğlunu yoksa beni kim alırdı diye de sarılıp uyusunlar.üst üste yapılan davranışlar sonucunda üstelik öğretilemez bir yapıda insansa büyük olduğu için eleştiremezsin,susarsın..gıcık kaparsın,sonra daha fazla gözüne batar daha çok gıcık kaparsın,sonra tahammül etme sınırlarını zoorlarken eşinden dolayı da bişey diyemezsin.işte böyleee nefret edersin.ama böyle gelmiş böyle giderr.sen çocuğun hususunda daha çok titizol bence desinki amann bunun çocuğuna bakılmaz her yaptığım suç olur desin.

Back