Kaynanamdan nefret ediyorum

Bence artık insanlar bu forumda derdini rahatlıkla ifade edemeyecek noktaya geldi. Hanımefendi gayet dürüst bir şekilde içinden geçen hissi söylüyor. Eğer kadına hakaret etse saygısız davransa evet yaptığın ayıp diyebiliriz. Ama hepimizin hayatında sevmediği nefret ettiği insanlar vardır. Benim sırf başımdan geçen bir nişan olayı bile erkek annelerinin hepsinden nefret etmeme yetti. Ve hayatıma bir insanı sırf o insanın annesiyle tanışmak istemediğim için sokmak istemediğim anlar oldu. Buradaki iyi niyetli, saygılı, hoşgörülü erkek annelerini tenzih ederim ama genel olarak kaynana denildiğinde kafamda kötü bir imaj var.Erkek anneleri asla oğlunun karısını kabullenemiyor. Bende sırf sevdiğim insanın ailesi diye o insanların bana yaptığı saygısızlığı kabul edemem. Yukarıda bir arkadaş yazmış karnındaki çocuğu aldırmak istediğinde bile nefret etmemiş, oğluna gel karını döv ben tutarım dediğinde bile nefret etmemiş. Yok artık bırakın nefret etmeyi bana el kaldıran kadını doğduğuna pişman ederim.Benim ailem beni üç kuruşluk insanlara köle olayım diye doğurmadı herkes haddini bilecek.

K.validenizdr cok buyuk bir problem varmis gibi gorunmuyor. Bu durumlara kafa tskip uzulmek yerine daha rahat davranmalisiniz. Tabi cocuk guvenligi vs konularda degil ama ufak tefek sryleri gormezden gelin bence. Hem siz daha iyi hisedersiniz hem de karsi taraf.

Yazılanları tek tek okudum ve kanım dondu konu sahibi olan hemcinsinize bu kadar yüklenmek sizce nekadar doğru elinizi vicdanınıza koyun..Kadın bunalmış bir sinirle size açılmak istemiş sizde daha beter yüklenmişsiniz ortada amaç kayınvalideye cocuk baktırmak mı zaten annesi bakıyormuş Allah aşkına anne baba nasıl istiyosa öyle bakılmalı kimse kafasına göre davranamaz çocuğa bu babanne bile olsa o çekti bütün çilesini 9 ay karnında taşımış tabiki herşey onun istediği gibi olmalı bir evladı en cok annesi sever düşünür(İSTİSNALAR DA VAR).kendi oğluna birşey olmadı diye torununa da olmayacak diye birşey yok dinimiz tedbir dini önce tedbirini alıp gerisini Allaha bırakcaksın..Baştan bir sinir olma durumu var zaten anlattığına göre e bu da üstüne tuzu biberi olmuş yaşamadan kimse anlayamaz bu kadını ama en azından empati yapabiliriz değil mi?Yazan kişilerin cocuğu var mı bilmiyorum ama inşallah yasamazlar aynı şeyi diyorum sadece ben bunları yaşamadığım halde tahmin edebildim..Ama ne olursa olsun arkadasım sözüm konu sahibine iyilikle söyle rica et hep yinede büyüğün sevmesende eşinin hatrına dayan memnun değilsen oğlunu onunla yalnız bırakma asla ben cocuk istiyorum daha yeni sayılır ama içimde öyle bir hasret varki anlatamam çoğu aile tüp bebek servislerinde bebek için sıra beklerken evladına hor davranmasına izin verme ki vermiyosun anladığım kadarıyla bu konuda seni tebrik ediyorum..

Nasıl bi üslup bu kusura bakmayın ama sizin kayınvalideniz de hiç normal sayılmaz daha oğlunuzu aynı şehirde olmanıza rağmen 2 kere görmüş sizinde evinize girip çıksaydı sürekli hiç böyle düşünmezdiniz bence zaten nadir görüştüğünüz için cok seviyorsunuz yada siz şanslısınz anne gibi bir kayınvalideye gelin olmuşsunuz..

ya anlamıyorum valla bende kayınvalidemi sevmiyorum ve hatta nefret ediyorum , kendisine bir saygısızlığım yok , kesinlikle bir araya geldiğimizde hiçbirşey yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum ama arkasından da sizler gibi hayır dua edemiyorum , beddua da etmiyorum o ayrı ama. kişilik meselesi demekki birazda. Benim yapımda yok , bana eziyet edene hayır dua etmek , oğlu isterse etsin ben etmem valla

bayadır yorumları okuyorumda cok ezilmis konu sahibi eminim burdaki bayanlarında %90 nı kaynanalarından ceken insanlar.kimi sevmiyorum der kimi nefret ediyorum der kimi kin besler vs vs vs.herkes duygularını farklı yasar.bu konuda bende dahil olmakla beraber kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok diye düsünüyorum.esinizi dogurdu bilmem ne diye kaynananızı sevmek zorunda deilsiniz sadece önce allahın yarattıgı bi kul oldugu icin saygı duyarsınız veya duymassınız oda kisilere kalmıs ama söyle bi gercek varki hayatlarımızın sonuna kadar onlarla yüz yüze bakmak zorundayız kabul etmek zor olsada aile olduk.o yüzden kaynanalara karsı eger huzursuzluk istemiyorsak biraz kör biraz sagır biraz dilsiz olmamız lazım.bende cekiyorum kaynanamın cahilliginde hatta kaynanamdan cok kayınperderden kaynanam kayınperderden daha iyidir hatta.yaslarının hayat sartlarının verdigi alıskanlıklar görgü vs lerle bugüne gelmisler.benim kaynanam 2012 yılında cocukların hala bundan 30 sene önceki gibi büyütüldügünü düsünüyor ve ısrar ediyor bu konuda hala.
2 gün önce kaynanam esim ve ben biryere gidecektik kaynanam bize geldi cocugu giydirdi ve dedesi asada oda görsün götüriyimmi die sordu götürme beraber ineriz dememe ragmen cocugu götürdü asagı indigimde oglum bu sıcakta arabada direksiyonun basında tek basına oynuyordu,vites el freni anahtar hersey elinin altında babannesi hanım eve bisey almaya gitmis dedesi de taaa sokagın basında arkadaslarıyla muhabbette!cocuk el frenini cekse arabayı bosa alsa araba haraket etse vs vs vs allah korusun hersey olabilir ve kaynanamı gördügüm ilk an anne bu cocugu indirdin madem neden ilgilenmedin cocugu böyle böyle buldum dedim gülerek ben dedesine emanet ettim dedi bende bisey demedim artık ne sölesem anlamıcak cunku ve bu yasadıgımız ilk olay degil.kısacası cogumuz böyle seyler yasıyoruz ve malesefki yasamayada devam edicez.ben artık kendimce araya kırmamaya calısarak mesafe koydum onlarla mümkün oldugunca bi yere yollamıyorum illede gidilicekse bende gidiyorum veya bahaneler uyduruyorum baska yapıcak biseyim yok cunku.allah sonumuzu hayır etsin hepimize sabır versin.

Beni anlayan arkadaşların yazdıklarını okuduğum zaman çok mutlu oldum. Gereksiz eleştiriler aldım bazı arkadaşlardan hatta bi tanesi BE KADIN la başlayan ne yazıkki aldığı aile terbiyesini 2 kelimeyle özetlemiş bazı kadınlarlada tanışmış oldum burada.. Anlıyamadığım yazdığım şeyleri çok net bi şekilde ifade etmeme rağmen aşırı bi tepkiye maruz kalmam. Tekrar kısaca özetlemem gerekirse ben eşimin annesinden çok defalar farklı konularda sorunlar yaşadım. Ama bu konular zaman geçtikçe içimde nefrete dönüşmedi. Fakat öyle bi konu varki işte orda karşımda babamın oğlu olsa tanımam o da benim biricik yavrum. Kaynanam aşırı derecede cahil ve çocuk bakımından değil anlamak bi fikri bile yok. Ona bi kedim köpeğim bile olsa emanet edemem. Bu eleştiren anlayıp dinlemeden yorum yapan kadınlar acaba böyle birine evlatlarını teslim edebilirlermiydi. Çok merak ediyorum. Hamileliğim itibariyle bi sürü sorun yaşadım. Hastalandım. Doğumdan sonra her anne gibi uykusuz yorgun geceler yaşadım. Bu kadar özveriyle çocuğumu anneannesiyle beraber bu günlere getirdik. Bİ insan kolay yetişmiyo. Anne olanlar bunu çok iyi bilir. Valla bu eleştirenler kusura bakmasın ama öyle bi kadına değil baktırmak çocuklarıyla odada yalnız bile bırakmazlar. Bi insanın başına gelmeden anlıyamıyomuş demekki...Eşim bile annesinin bu durumunun farkında. Bize geldiklerinde ya da biz onlara gittiğimizde kaynanam çocuğu alıp başka odaya götürdüğünde hemen eşim yanlarına gider. Çocukla yalnız bıraktırmıyo. Düşünün kendi evladı bile annesine güvenmiyo. Durum o kadar vahim yani...........

Beni anlayan arkadaşların yazdıklarını okuduğum zaman çok mutlu oldum. Gereksiz eleştiriler aldım bazı arkadaşlardan hatta bi tanesi BE KADIN la başlayan ne yazıkki aldığı aile terbiyesini 2 kelimeyle özetlemiş bazı kadınlarlada tanışmış oldum burada.. Anlıyamadığım yazdığım şeyleri çok net bi şekilde ifade etmeme rağmen aşırı bi tepkiye maruz kalmam. Tekrar kısaca özetlemem gerekirse ben eşimin annesinden çok defalar farklı konularda sorunlar yaşadım. Ama bu konular zaman geçtikçe içimde nefrete dönüşmedi. Fakat öyle bi konu varki işte orda karşımda babamın oğlu olsa tanımam o da benim biricik yavrum. Kaynanam aşırı derecede cahil ve çocuk bakımından değil anlamak bi fikri bile yok. Ona bi kedim köpeğim bile olsa emanet edemem. Bu eleştiren anlayıp dinlemeden yorum yapan kadınlar acaba böyle birine evlatlarını teslim edebilirlermiydi. Çok merak ediyorum. Hamileliğim itibariyle bi sürü sorun yaşadım. Hastalandım. Doğumdan sonra her anne gibi uykusuz yorgun geceler yaşadım. Bu kadar özveriyle çocuğumu anneannesiyle beraber bu günlere getirdik. Bİ insan kolay yetişmiyo. Anne olanlar bunu çok iyi bilir. Valla bu eleştirenler kusura bakmasın ama öyle bi kadına değil baktırmak çocuklarıyla odada yalnız bile bırakmazlar. Bi insanın başına gelmeden anlıyamıyomuş demekki...Eşim bile annesinin bu durumunun farkında. Bize geldiklerinde ya da biz onlara gittiğimizde kaynanam çocuğu alıp başka odaya götürdüğünde hemen eşim yanlarına gider. Çocukla yalnız bıraktırmıyo. Düşünün kendi evladı bile annesine güvenmiyo. Durum o kadar vahim yani...........

Bi defa onlara gittiğimizde odaya götürüp oğlumu emzirmeye bile çalışmış. Sonra yanımıza geldi sırıtarak kendisi söylüyo. Bayılacak gibi oldum. Bunun gibi bi sürü absürd örnekler var. Hangi birini anlatayım. Ona baktırmıyorum diye çıldırıyo huzurumuzu bozuyo. Söyleyin Allah aşkına siz böyle birine baktırırmısınız ya???? Hangi babaanne torununu emzirmeye çalışır.Sizce bu normalmi? Özellikle eleştiren bayanlar buna cevap verirse çok mutlu olucam

Size göre cahil ve çocuk bakımıyla ilgili fikri olmayan kadın eşinizi nasıl büyütmüş?

Madem herşeyin en iyisini ve en doğrusunu siz ve anneniz biliyorsunuz,kaynanayada çocuğu emanet etmiyorsunuz ,bize sorduğunuz ne?

Sizinle beraber oturup kadına hakaret mi etmeliydik,sizi bu mutlu ederdi heralde.

Son olarak şunu eklemek istiyorum ;cahil diye beğenmediğiniz,nefret ettiğiniz kadının oğluyla evlenmeseydiniz ozaman.

Demekki tüm yazdıklarımı okumamışsınız ya da anne değilsiniz...O yüzden yorumsuz kalmak en güzeli.

O zaman sizin adınıza daha çok üzüldüm. Demekki çocuklarınızın emniyeti ve sağlığı sizin için o kadarda önemli değilmiş. Ben sizin gibi benmerkezci bi anne değilim. Çocuğumun güvenli ellerde olması çok önemli. SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA tarzı bi anne olduğunuz için böyle bi yorum yapmanız gayet normal.... Sizin gibi insanlar hiç yaşlanmaz .. Ne güzel :)))

Evet canım,ilk okul mezunu cahil bir kadınım.Çocuklarda öyle ortada saldım çayıra mevlam kayıra diye büyüyüp gidiyorlar,köy yeri malum.

Yaşlanmaz olumuyum,koca dayağı,kaynana dırdırı çöktürdü beni.

Senin gibi eğitim almadım tabi ben,cahilliğime ver.

nilüfercim bravo sana bende aynı şeyleri belkide daha fazlasını yaşadım ama dediğin gibi eşimin annesi ve onu bu yaşa getirmiş diyecek bişey yok....

Şimdi cahil var kabul etmeyen .. Bi de cahil var sizin gibi kendi eksiklerini görüp kabul eden.. Aferin size.. En azından defolarınızı görüyosunuz.Bu bile sizin gibi bi anne için çok iyi bi gelişme. Tbrkler...

Şimdi cahil var kabul etmeyen .. Bi de cahil var sizin gibi kendi eksiklerini görüp kabul eden.. Aferin size.. En azından defolarınızı görüyosunuz.Bu bile sizin gibi bi anne için çok iyi bi gelişme. Tbrkler...

sağol yavrummmmm.

ben bu defolardan nası kurtulcam peki.

cahillik başa bela biliyon.

:))) Sağol yavrumm ne yaa ben işin şakasındaydım ama siz cidden cahilmişsiniz. Geçmiş olsun :))

Niye şaka olsunki.cahil olduğumu söyledim,ne demeliydim.Hayır yaşım 40 senden çok büyüğüm diye yani.biaim buralarda öyle denir ''yavrum diye.

bence buyutme bu kadarla olsun nelerı var dua et esıne mudahalle edeıyo
sorun yavrunsa eger bırak emınım sen olmadınmı cok guzel bakar korur evladının evladı senı sevmesede
ben bır anlatsam benım kayın vaıdem ne bakar ne alır ne satar cocugumda bırseyı yok bırde esımmı etkıerler ona ragmen
benı asalar kızdınmı hakaret eder esımle aramı acar benı kotuler eltımde hayatta bezdırır ona ramen temızıgını gıder yaparım koy
hayatını bılmem ama esım ıcın salvar gıyerı yemek yaparım oturamam bıle yerıme cocugum dısarda oynar durur bıak dusmesını goremem bazen 3 yasında sen dua et cocuga bakıyomus takılma bence okadar olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…