Kelimenin tam anlamıyla durum bu. Kaynanamdan nefret ediyorum. Onu görmeye tahammül edemiyorum. Evlendiğimiz günden itibaren onu bi türlü sevemedim. Nişanlıyken çok gidiş geliş yapmadığımız için gerçek yüzünü anlıyamamışım. Ama evlendikten sonra gördüm gerçekleri.Çocuk olana kadar çok eve girip çıkamıyodu çalışan bi bayan olduğum için. Çocuk olduktan sonra kadın tam anlamıyla o pis yüzünü gösterdi. Doğum yaptığım gün itibariyle saçma sapan davranmaya başladı. Kıskançlık diz boyu. Çocuk bakımından zerre kadar anlamıyo. Bütün sorumluluk benim annemde. Hiçbirşey elinden gelmiyo. Çocuk için doğruyu yanlışı ayırt edemiyo. Oğlum şimdi 2.5 yaşında. Bebekliğinden beri bi faydası dokunmadı. Ne söylesem tam tersini yapıyo. İnsanı çileden çıkaran tipler vardırya bu kadın tam öyle işte. Arkadan eşimle kayınpederi etkilemeye çalışıyo. Onlarda bazen etki altında kalıyolar. Yalanıda çok. Oğlumla onu tek başına asla bırakamıyorum. Ben çocuğuma karşı her anne gibi korumacı davranmak zorundayım. Özellikle erkek anneleri çok iyi bilirler. Erkek çocukları çok hareketli olur. Herşeyden korumak lazım. Allah korusun camdan kapıdan uzak tutmaya çalışıyorum. Kadın bu konularda hiç bilinçli değil. Çocuk düşermi Allah korusun bişey olurmu hiçbir önlem almıyo. Bu da beni çileden çıkarıyo. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Gelip küçücük çocuğa acı yediriyo. Anlamsız şeyler yapıyo işin özeti.... Ayrıca sürekli eleştiri sürekli iğneleyici laflar.. Bıktım artık....Böyle bi insanla nasıl başa çıkabilirim.. Yardıma ihtiyacım var... Fikirlerinizi bekliyorum.
Sen Kaynana'na Güvenerek mi Doğurdun Çocuğunu?
Bakmak Zorunda Değilki Senin Çocuğuna
Benim Kayınvalidem İzmirde Oğlumu Daha 2 Kere Gördü
Üstelik Gelip Bakadabilir Ama Ne Ben Teklif Ettim Nede O Böyle Bir Girişimde Bulunmadı Kendi Annem Bakıyor
Ne Yani Bendemi Nefret Etmeliyim Kayınvalidem'den? Aksine Ben Çok Seviyorum Kendisini
Valla Kusura Bakmayında İşinize Gelirse İyi İşinize Gelmezse Kötü Deyip Çıkıyorsunuz Acaba Siz Ona Gelinlik Yapabildiniz mi?
Herşeyi Karşı Tarafta Aramaktan Vazgeçin Artık...
Ne Ekersen Onu Biçersin
ne bu şimdi konu açıp gitmişsiniz ?
zaten yazdıklarınızdanda pek birşey anlaşılmıyor.
Anlattıklarınızın çoğu benim kayınvalidem de de var , sürekli fesat bakışlarını yakalarım, evladı gibi görmez beni,bir kere kızım dediğini duymadım..
henüz bebeğim yok hamileyim şu an ama eminim bebeğim olunca aynı anlattığınız gibi davranır.
Eşime beni kötülemek için fırsat kollar,eşim müsade etse evimizde herşeye burnunu sokar,üstüne bir de karşılıklı oturuyoruz.
Annem ya da ailemden biri gelince deli olur kendi kendine sinirden.Ailemi sormaz,aramaz,onlarla ilgili kouşmaz,ben laf arasında ailemden bahsetsem,konu kapanır kimse yorum yapmaz.Ağaç kovuğundan çıktım ya ben :)
Çalışıyorum,hamileyim evimde yemeğimi zor yapıyorum ama bu halimle akşam iş çıkışı gidip onun evini temizlesem yemeğini yapsam benden iyisi yok.
Ama o da 1 gün sürer en fazla:)
Daha saysam,yaptıklarına inanamazsın.
Şimdi sorsan bana nefret ediyomusun bu kadından diye,asla..Eşimin annesi,eşimi dünyaya getirmiş bi kere daha ne olsun.Bana en büyük hediyesi..
Allah kendisinden razı olsun,uzun ömür versin inşallah..
Beni anlayan arkadaşların yazdıklarını okuduğum zaman çok mutlu oldum. Gereksiz eleştiriler aldım bazı arkadaşlardan hatta bi tanesi BE KADIN la başlayan ne yazıkki aldığı aile terbiyesini 2 kelimeyle özetlemiş bazı kadınlarlada tanışmış oldum burada.. Anlıyamadığım yazdığım şeyleri çok net bi şekilde ifade etmeme rağmen aşırı bi tepkiye maruz kalmam. Tekrar kısaca özetlemem gerekirse ben eşimin annesinden çok defalar farklı konularda sorunlar yaşadım. Ama bu konular zaman geçtikçe içimde nefrete dönüşmedi. Fakat öyle bi konu varki işte orda karşımda babamın oğlu olsa tanımam o da benim biricik yavrum. Kaynanam aşırı derecede cahil ve çocuk bakımından değil anlamak bi fikri bile yok. Ona bi kedim köpeğim bile olsa emanet edemem. Bu eleştiren anlayıp dinlemeden yorum yapan kadınlar acaba böyle birine evlatlarını teslim edebilirlermiydi. Çok merak ediyorum. Hamileliğim itibariyle bi sürü sorun yaşadım. Hastalandım. Doğumdan sonra her anne gibi uykusuz yorgun geceler yaşadım. Bu kadar özveriyle çocuğumu anneannesiyle beraber bu günlere getirdik. Bİ insan kolay yetişmiyo. Anne olanlar bunu çok iyi bilir. Valla bu eleştirenler kusura bakmasın ama öyle bi kadına değil baktırmak çocuklarıyla odada yalnız bile bırakmazlar. Bi insanın başına gelmeden anlıyamıyomuş demekki...Eşim bile annesinin bu durumunun farkında. Bize geldiklerinde ya da biz onlara gittiğimizde kaynanam çocuğu alıp başka odaya götürdüğünde hemen eşim yanlarına gider. Çocukla yalnız bıraktırmıyo. Düşünün kendi evladı bile annesine güvenmiyo. Durum o kadar vahim yani...........
Size göre cahil ve çocuk bakımıyla ilgili fikri olmayan kadın eşinizi nasıl büyütmüş?
Madem herşeyin en iyisini ve en doğrusunu siz ve anneniz biliyorsunuz,kaynanayada çocuğu emanet etmiyorsunuz ,bize sorduğunuz ne?
Sizinle beraber oturup kadına hakaret mi etmeliydik,sizi bu mutlu ederdi heralde.
Son olarak şunu eklemek istiyorum ;cahil diye beğenmediğiniz,nefret ettiğiniz kadının oğluyla evlenmeseydiniz ozaman.
Demekki tüm yazdıklarımı okumamışsınız ya da anne değilsiniz...O yüzden yorumsuz kalmak en güzeli.
O zaman sizin adınıza daha çok üzüldüm. Demekki çocuklarınızın emniyeti ve sağlığı sizin için o kadarda önemli değilmiş. Ben sizin gibi benmerkezci bi anne değilim. Çocuğumun güvenli ellerde olması çok önemli. SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA tarzı bi anne olduğunuz için böyle bi yorum yapmanız gayet normal.... Sizin gibi insanlar hiç yaşlanmaz .. Ne güzel :)))
Evet canım,ilk okul mezunu cahil bir kadınım.Çocuklarda öyle ortada saldım çayıra mevlam kayıra diye büyüyüp gidiyorlar,köy yeri malum.
Yaşlanmaz olumuyum,koca dayağı,kaynana dırdırı çöktürdü beni.
Senin gibi eğitim almadım tabi ben,cahilliğime ver.
Şimdi cahil var kabul etmeyen .. Bi de cahil var sizin gibi kendi eksiklerini görüp kabul eden.. Aferin size.. En azından defolarınızı görüyosunuz.Bu bile sizin gibi bi anne için çok iyi bi gelişme. Tbrkler...
sağol yavrummmmm.
ben bu defolardan nası kurtulcam peki.
cahillik başa bela biliyon.
:))) Sağol yavrumm ne yaa ben işin şakasındaydım ama siz cidden cahilmişsiniz. Geçmiş olsun :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?