• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamdan nefret ediyorum

Sanırım konu sahibi bu kadar tepki alacağını tahmin etmemistir:) bencede k.valideniz. Cocuğa bakmak zorunda diil rahatsız oluyorsanız çıkın isten yavrunuzla siz ilgilenin nefret ağır bir söylem

yoooo konuyu açıp hemen çıkmış.alacağı tepkileri gayet iyi biliyordu:51:

sırf eşimi bana verdiği için saygı duyarım ben o kadına,ne nefreti yahu? başlıkla yazdıklarınız arasında en ufak bir bağlantı yok! nefret etmek bu kadar kolay olmamalı!

çalısıyorsunuz madem bi bakıcı tutuverın.. madem kendi annenıze kıyamıyorsunuz!

bu arada oğlum var demıssınız ya sizde gelecegın bir k.validesi oldugunuzu unutmayın..

o ev tek size ait değil nasıl annenız size rahatca girip cıkıyorsa k.valideniz içinde aynısı olmalı bi ambargo koyamazsınız yani..

şimdi diyeceksınkı burda herkes ya gorumce ya kaynana veya herkes kaynanasıyla iyi gecınıyor savunman bu olacak..

gercekten nefret etme sebeblerın bunlarsa ben öleyim ozaman diyorum..

kayınvalidenize güvenerekmi dünyaya getirdiniz o çocuğu?
erkek anneleri korumacı olur diyorsunuz,kadında oğlunu sizden koruyor anlaşılan..
sen o kadın dediğin eşinin en kutsal varlığı annesinden nefret ediyormuşsun ya,emin ol o Anne de sana bayılmıyordur!

Son düzenleme:
Birazdan konu sahibi gelir ve "siz gerçekleri bilmiyorsunuz, eşimi ananesi veya babanesi büyütmüş, kaynanamın hiç bir emeği olmamış eşimin üstünde" gibilerinden bir ifadeyle karşımıza çıkabilir. Genelde, böyle konu sahibi haksız duruma düşünce dertlerin boyutu yön değiştiriyor.
Neyse, bende diğer arkadaşlar gibi, konu sahibi arkadaşın eşinin kim tarafından büyütüldüğünü merak ettim. Eğer büyüten kayınvalide ise cidden çok büyük şansmış ki bu yaşa kadar gelmiş.

Konuyu okuyunca aklıma geldi. Bugün haberlerde okudum, Çin'de bir anneanne 8 aylık torununun ellerini kesmiş ve kendisi de intihar etmiş. Bebeğin annesi işten gelince manzarayla karşılaşmış, hemen hastaneye götürmüş bebeği. Sonra da eşini aramış ve kopan elleri evden getirmesini istemiş. Anneanne de komadaymış ve durumu kritikmiş. Bebeğin resmini de koymuşlardı ameliyat sonrası :50:

http://dunya.milliyet.com.tr/torunu...nya/dunyadetay/25.06.2012/1559095/default.htm

annenizle kayınvalideniz anlaşma mı yaptı? ikimiz de bakacağız diye..annenizin bakması kayınvalidenizin de bakmasını gerektirmiyor..kimse oğlunun,gelininin kölesi değildir..zaten bakımını da beğenmiyormuşsunuz..bırakın bakmasın..

Amaç kayınvalideye çocuk baktırmak değil ki.

Kadıncağızla çocuğu tek başına bile bırakmıyormuş,yani kadın belki istiyor ama izin yok.

Bu tip gelinler kayınvalidenin çocuk bakımını beğenmeyip,ona emirler verirki uzak dursun kaynana.

Sonra da söylenirler hiçbir faydası yok bana diye,kocalarının gözündede haklı olmayı başarırlar bir süre sonra.

Kelimenin tam anlamıyla durum bu. Kaynanamdan nefret ediyorum. Onu görmeye tahammül edemiyorum. Evlendiğimiz günden itibaren onu bi türlü sevemedim. Nişanlıyken çok gidiş geliş yapmadığımız için gerçek yüzünü anlıyamamışım. Ama evlendikten sonra gördüm gerçekleri.Çocuk olana kadar çok eve girip çıkamıyodu çalışan bi bayan olduğum için. Çocuk olduktan sonra kadın tam anlamıyla o pis yüzünü gösterdi. Doğum yaptığım gün itibariyle saçma sapan davranmaya başladı. Kıskançlık diz boyu. Çocuk bakımından zerre kadar anlamıyo. Bütün sorumluluk benim annemde. Hiçbirşey elinden gelmiyo. Çocuk için doğruyu yanlışı ayırt edemiyo. Oğlum şimdi 2.5 yaşında. Bebekliğinden beri bi faydası dokunmadı. Ne söylesem tam tersini yapıyo. İnsanı çileden çıkaran tipler vardırya bu kadın tam öyle işte. Arkadan eşimle kayınpederi etkilemeye çalışıyo. Onlarda bazen etki altında kalıyolar. Yalanıda çok. Oğlumla onu tek başına asla bırakamıyorum. Ben çocuğuma karşı her anne gibi korumacı davranmak zorundayım. Özellikle erkek anneleri çok iyi bilirler. Erkek çocukları çok hareketli olur. Herşeyden korumak lazım. Allah korusun camdan kapıdan uzak tutmaya çalışıyorum. Kadın bu konularda hiç bilinçli değil. Çocuk düşermi Allah korusun bişey olurmu hiçbir önlem almıyo. Bu da beni çileden çıkarıyo. Anlatmaktan dilimde tüy bitti. Gelip küçücük çocuğa acı yediriyo. Anlamsız şeyler yapıyo işin özeti.... Ayrıca sürekli eleştiri sürekli iğneleyici laflar.. Bıktım artık....Böyle bi insanla nasıl başa çıkabilirim.. Yardıma ihtiyacım var... Fikirlerinizi bekliyorum.

kayınvalidenizin yaptıkları bir yana sizin üslubunuz çok ağır. Kadın birşey yapmak zorunda değil eğer yapmaya çalışıyorsada mutlaka sizden korktuğu için size yaranmaya çalışıyordur.

Siz kayınvalidenizden bu kadar nefret ederken zaten o kadın ağzıyla kuş tutsa yaranamaz :6:

Hem kaynananı begenmiyorsun hemde çoçuğunu baktırıyorsun o zaman baktırma kendi annen baksın.. ayrıca kendı torununun kotulugunu ıstıcegını sanmıyorum sanırım sadece kaynananın sevmıyorsunn

Bu kadar hırçın olmayın,o sizin eşinizin annesi.Torunlar onlar icin gözbebegidir,evlattan bile tatlı derler hep torun icin..
Eminim ki elinden geldigince bakıyordur,velev ki bakmıyor demek ki cocuk bakmayı hazetmiyordur.
Sevgi ile ilgiyi birbirinden ayırın.Sever canıdır cıgerıdır ama ilgilenmek zorunda degıldır.
Eger anneniz de bakmak istemezse bakıcı tutun,olur biter:34:

Hanımefendi eşinizi leyleklermi getirmiş, unutmayın çocuğu olan her kadın bir kayınvalide adayı. İlerde gelininizin düşünceleri böyle olsa ne düşünürdünüz. Sevmek zorunda değilsiniz, kültür farkı olabilir, dünya görüşleriniz farklı olabilir ama unutmayın o kadının besleyip büyüttüğü erkekle bir yastığa başınızı koyuyorsunuz. Her yiğitin yoğurt yemesi başkadır, torununa kastımı var acaba??

çocugunuzu ona emanet etmeyın siz evde yokken gelmesın...baska yapcak bısı yok uzak durmaya calısın

aslında ben senı anlıyorum bırıkmıs sende hersey ama hos degıl bu tavrınız sızın annenız ıcın soylensın ıstermısın bunlar kardesının esı gelıcek annen ıcın nefret edıyorum yazıcak soyle bır ıkı ornek vereyım once kayınvalıdeden baslıyım sonra annemden

bır gun ısyerımıze gıttım kayınvalıdem zıyarete geldı bana dedıkı cocugu goturme kendın gıt gel yakın zaten eve ıs yerı gıttım geldım neyse bır baktım kayınvalıde banyoda lavabonun ıcınde cocuk 6 aylık felan soguk suyu acmıs bana guluyor kayınvalıde cocuk pıstıde serınletıyorum dıyor neyse dedım ses etmedım bır saat gectı bebek arabalarının koltugu var eve almıstım onu cocuk oturunca hfıfden sallanıyor cocuk koltukta kayınvalıdem ayagıyla sallıyor ama nasıl sallama anne yavas salla duser kemerıde baglı degıl burnu felan kanar dedım olsun dussun bırsey olmaz dedı ılk bebegım ve bebek bakmayı kendı cocugumda ogrenıyorum herkes gıbı bende korkuyorum halıyle bu sadece ıkı ornek

sımdı kendı anneme gelelım almanyada yasıyorum yılda bır ay aılemı goruyorum oglum ıkı yasında dus aldırcaz annemle yıkıyoruz saclarını kopukledık kopuk gozlerıne gelınce oglan basladı aglamaya bende kapı caldı acmaya gıttım annem kos gel cabuk gozlerıne kopuk geldı dedı anne su dok dedım neyse bunu atlattık dusu bıttı annem dedıkı ben cocuk bakmayı unutmusum baksana zor yıkadım dedı sen olmasan beceremezdım dedı

sımdı hadı dıgerı kayınvalıde bırı annem gercı olaylar farklı ama sonucta annem kabul ettı ve bırsey olmaz dussun gıbı kelımeler kullanmadı ama nıhayetınde kendını suclu hıssettı aradakı fark kayınvalıdemın oglan duserse dussun demesıne uzuldum sadece kendı oglu hasta olunca uzuluyorsa bende ogluma uzulurum ama ıste bırsey denmıyor bunlar ıcınde nefret kelımesı cok buyuk olur

bence sızde olaylar bırıkınce kadının her yaptıgı goze batmıs ne yapsa olmuyor ayrıca mecburda degıl tabıkı bakıcı tutarak buna cozum bulabılırsınız yada cocuga annenızın evınde bakılsın nıye annenız sıze gelıyorkı tabı kayınvalıdede gelıcek haklı olarak sonucta oglunun evı annenız torununa gelıyorsa oda torununa gelıyor bunuda unutmayalım

Ya bende sevmiyorum kayınvalidemi
Ama bi insan durduk yere bi insandan boş yere soğumaz seni çok iyi anlıyorum canım
Ne hakaretler işittim ne hakaretler kayınvalidemden bende bi insan evladıyım küfürünü bile yedim çocuğum olmuyor diye
Senin yapabileceğin tek şey kayınvalidenin yaptıklarını görmezden gelmen ve kafaya takmaman
Gerçekten sadece elden bu gelir.O yaşa gelmiş kadını sen değiştiremezsin ya
Boşvermek en güzeli senin için

Eşiniz sağ salim yaninizda olduguna göre, demekki cocuk büyütmekten
haberi var kayinvalidenizin.
Bu ne sinir bu ne öfke, o sizin esinizin Annesi.
Eger cocugunuza bakmasini istemiyorsaniz, baktirmayin olsun bitsin.
Allah Allah!

Konu sahibi arkadaşım sen yinede saygı duy kayınvalidene
Bende böyle yapmaya çalışıyorum
Ne eşimin hatrı için nede onu sevdiğim için sadece Allah Rızası için:31:

çocuğunuza bakamıyor diye mi kayınvalidenizden nefret ediyorsunuz ,birderdim var bölümünde kayınvalide konularını okusan kayınvalideni çok seveceksin bence

bu dünyada herkes büyümüş sizin ufaklıkta büyür..

yarın sizinde gelininiz oldugunda bu tarz düşündüğünü

duysanız ve nefret etse sizden üzülmezmiydin,z

her yiğidin yoğurt yeyişi ayrıdır nefrt etmeden bir kez daha düşünün derim

analar kutsaldır sende kutsalsın senin annende eşinin anneside

Back