kaynanamdan kurtulmak ıstıyorum

Ben calismak zorunda degilim demissiniz o yuzden yapacagim yorumu degistiriyorum. Benim tanidigim tum kadinlar calisiyor, ben okuyorum okurken bile calisiyorum. Ben calismak zorunda degilim lafi nasil bir lukstur anlayamadim dogrusu. Yok yani herkes nasil calisiyorsa siz de calismak zorundasiniz, lutfetmiyorsunuz yani kimseye. Ustelik seytan dediginiz bir kadin niye cocugunuza baksin istiyorsunuz ? Cocugum olsa bu sifati yakistirdigim bi kadini on metreden fazla yaklastirmam cocuguma kusura bakmayın.

canım sen baştan beri hatalar içindesin başta ailenin karşı çıktıgı biri üstelik nişanlılık falan birsürü sorun sen inat edip evlenmişsin üstüne bide çocuk yapmışsın çalışıyorsun ve işi bırakamayacağında aşikar neyse olan olmuş
ben senin yerinde olsam kaynanamı görmezden gelir yok sayardım kocama karşı onu kötülemez ona da savunma fırsatı bırakmazdım hatta onun hakkında iyi kötü herşeyi duymazdan gelirdim kocam gitmez isterse gitin sevsin opsün koklasın ne kadar kötü de olsa dunyanın en iyisi de olsa annedir çocuguma da isese dahi baktırmazdım şimdi senn yapman gereken tanıdık iyi bir bakıcı bulup işi halletmen ve kocana kaynanala ilgili iyi yada kötü artk hiç bişe sölememen çünkü sen konuştukça daha doğrusu dırdır ettikçe oda anasını savunacak ve sen istemeden de olsa onun gözünde ana sını çokk iyi biri yapmış olacaksın

Benim de iki oğlum var kv ile aynı sitedeyiz bırakın çalışıp baktırmayı hastane işim bile olsa iki çocukla gidiyorum her yere. Üzerime de alınmıyorum çünkü yapısı böyle çocuklarla birebir ilgilenmek istemiyor bende başımın çaresine bakıyorum. En iyisi kimseye bel bağlamamak umarım sizde güzel bir çözüm bulursunuz.

Aileniz zaten geleceği görmüş, sizi uyarmış, defalarca evlenme demiş. Dinlememişsiniz.

Sizi istememiş, maddi desteği geçtim, manevi olarak bile üzerine düşeni yapmamış kvniz. Nişanlılık döneminizde nasıl insanlar olduklarını görmüşsünüz. Evinize gelmeyi geçtim, bir telefon etmekten acizlermiş, bunları bile bile evlenmişsiniz. Böyle bir insanın eşinizi doldurabileceğini, evliliğinizi etkileyebileceğini biliyormuşsunuz. Bu riski almışsınız. Artık kvnizden şikayet etmeye hakkınız yok. Evet kvnizin davranışları yanlış ve hatalı ama sizde bile bile bu evliliği yapmışsınız.

Çocuk bakma konusuna gelince de, evet kvniz ya da anneniz bakmak zorunda değiller. Onların görevi sizleri yetiştirmekti, torunlarını değil. Eğer gönül rızasıyla bakacaklarsa, bakarlar ama istemiyorlarsa, kızmaya hakkınız yok. Zaten yıllarca kendi hayatını yaşayamamış, çocuk bakmış, ev işiyle uğraşmış. Bundan sonra rahat etmek istiyorum derse, bir şey diyemezsiniz.

Eşinizle yaşananlara gelince, davranışlarınızla eşinizi kvnize itiyorsunuz. Siz görüşmedikçe, aramadıkça, telefonlara çıkmadıkça, eşinizin doldurulması kolaylaşıyor. Bende anlaşamıyorum kvmle ama her özel günde ararım, memlekete gittiğimizde ziyaretine giderim. Ben nişanlıyım ama evlenince de değiştirmem tavrımı. Netice de eşimin annesi.

Bence kendinize gelin, böyle şikayet edip durursanız olan size olur. Kendinizi haklıyken haksız konuma düşürüyorsunuz.

Doğur, büyüt, evlendir, çocuğu olsun ona bak, gelin bir tane daha doğursun ona da bak !?!
Nedir kaynanaların / anaların bu çektiği be !

Arkadaşım "kendine güvenen borazancıbaşı" diye çok özlü bir atasözü var ya işte tam o kıvamdasınız. Kimsenin hayatına ipotek koyamazsın, kimseye zorunluluk yaratamazsın.

ayrıca neden nefret ettiğin bir insana çocuğuna baktırtmak istiyosun ki, ben olsam nefret ettiğim biri çocuğuma baksın istemem

Hem kaynanamdan kurtulmak istiyorum diye baslik atmissiniz hemde cocuguma bakmiyor diye dert yanmissiniz ben onu anlamadim

bakması lutuf olur ama bakmak zorunda değil...benim kendi annemde gezme meraklısı ama ben hamileyim ve temizliğime bile zor geliyor..he kızamıyorum ama annem bile böyleyken kayınvalideden bekleyemem..

valla çocuklarına bakar büyütürler, kendi anaları babaları yaşlanır onlara bakarlar ederler, bi de arada torunlar çıkar, ne zaman rahat edecek bu insanlar

dimi..babam hala calısıyo..kızıyorum emeklisin harcın borcun yok gidin gezin diye..asıl şimdi rahat zamanları..

Hem kaynanamdan kurtulmak istiyorum diye baslik atmissiniz hemde cocuguma bakmiyor diye dertlenmissiniz ben onu anlamadim

Benim kızımın gittiği yerde altı aylık ve üstü bebekler var. Hatta sadece 0-3 yaş arası alan kreşler var. Bence iyice araştırıp kreşe verin bakıcı kayınvalide falan uğraşmayın

Cocugunuza kimsenin bakma zorunlulugu yok acikcasi bukadar nefret ettigim birine cocuk emanet etmezdim hem anneniz bakacakmis neden kadina zorla cocuk baktirmak istiyorsunuz dunyaya getirirken tum sorumluluğunu aldiginiz bilincinde olmalısınız onunuzde cok yol var bu konuda kendinize guvenin

haftada 4 gün bakınca ayda 8 değil 16 gün ,yılda da 96 değil 208 gün bakmak zorunda kalacak ,matematiğinize kafam takıldı Bir de ben olsam kendi iç dünyamı biraz güzelleştirmeye çalışırdım ,hem arkasından demediğini bırakma hem çocuğuna bakmasını iste bana göre bu daha büyül şeytanlık ..
Son olarak kadın sizi istememiş ,siz zorla evlenmişsiniz..Bırak takı takmayı aramamış bile Sizin onla konuşup konuşmamanız pekte enterese etmiyor sanırım ..

çocuğa bakıcak birine ihtiyacımız var gel deyin gelmez nasılsa

O zaman çalisma arkadasim. Yada zengin koca bulsaydin. Yemin ederim, burda konusma tarzin bile beni sinir etti, kayinvalideyide kesin sinir etmistir. Kayinvalide için "baskalarindan medet ummasin" diyorsunda, peki sen ne yaptigini saniyorsun? Surdaki yazdiklarin %90 hep maddi seylerden ibaret. Yok sana altin almdilar, yok sana ev almadilar (ki sanki mecburlar). Sürekli bu kadindan birseyler bekliyorsun. Hem nefret ediyorsun, hem birseyler bekliyorsun. Bu kadar paradox birsey görmedim ben. Büyük ihtimalle bu kadinda böyle hisediyordur ve ondan dolayi içinden gelmiyor galiba birsey almak yada yapmak.

Ayrica insan bebek yapmadan önce onun gelecegini düsünür, maddi imkanlarini düsünür ve ona göre bebek yapar. Kadin senin bebegine bakmak zorunda degil. Zamaninda didinmis, kendi evladini yetistirmis, okutmus. Simdi ise günlere gitmek istiyorsa, hayatini yasamak istiyorsa hakkidir. Yani tüm bunlari daha önce düsünmen gerekirdi. Bu konuda kadinin zerre kadar suçu yok, tek suçlu sensin. Basklarina güvenerek bebek yapmasaydin.

Cocuguna bakmak zorundami ona mı guvenip dogurdunuz.Bastan sevmedogino istemedigini alenen belli etmiş eee bu ısrar niye hala paraya kiyip bakıcıni tut.kimseyede laf soyleme hakkı verme

Valla ben sizi iyi anliyorum yazdiklarinizi yada yazamadiklarinizi.benimde kv kizima sut ilitmamistir.babaanne olacaksan azda olsa emegin olacak.kucuk ornek vereyim.hastayim kimildayamiyorum birgece oncesi acillik oldum.kizima bez alicam emekleyerek aldim evdt abartmiyorum.kv de kanepede izledi beni insanlikmi bu simdi.buraya benzer konu actim ooo mecburmu vs neler dendi o zaman.benim annem hep bakti bizede.insan hizmetci aramiyor ki ben calismiyorumda gerekte yok bakmasina ama insan olsunlar.hem cocuk bak hem bana hizmet et yapilmamali bi isin ucundan tut be kadin nezaketen hayrina.benim kendi fikrim torununun bi sutunu ilit.gelin yemek yapiyor temizlik vs 5dk ilgilen ne var.sonra babaanneyim de yemisim senin babaanneligini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…