• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanama hesap sorma istiyorum.

inciava

herşeyimsin kuzum...
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
351
30
98
40
Arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
Kv yakında bize gelecek ve o geldiğinde bazı içimde kalanları dökmek istiyorum. Yoksa ben düşün düşün kendimi yiyip bitireceğim.
Ben doğum yaptıktan sonra bize gelip 40 gün kaldı. Annem ise bize yakın oturuyor. İlk günler acemiliğimden çocuk yerine alışsın dediklerinden bebeğimi odasında yatırdık ve kv yanında yattı. Neyse güya annemle nöbetleşe kalacaktı. Annemde çalıştığından dolayı 15 gün izin almıştı. 1.gün kv kaldı 2.gün eşimin abisi ve karısı geldi.. Neyse hepsinin yanında anneme bugün nöbet sırası sende dimi dedim. Annemde evet dedi. Kv de yok ben Alilere salona sererim eşimde burda yatar bende çocuğun yanında yatarım dedi. Resmen anneme yer yok evine git demeye getirdi. Hani bazen ağzı düğümlenir ya insanın o an bişey diyemedim. Annemde gitmek zorunda kaldı. Annem gidince oturdum saatlerce ağladım. Eltim eşim boşver ağlama dediler. Kv de başı ağrıyor dediler. Anlamamazlığa geldi cadı.

Diğeri de kızımın mevlüdünü yapacaktık. Yine geldi bizim orda 4 yaş 4 ay 4 gün mevlüdü yapılıyor bizim orda yapacam dedi. Yine bişey demedim. Sonradan eşime kesinlikle yapmıcam dedim. Bi sorsaydı kızım böyle böyle bizim orda yapalım mı deseydi yapardım ama emrivaki bi şekilde orda yapacam demesi beni delirtti. Çocuk benim çocuk benim fikrimi sorup izin aldın mı ki de orda yapacam diyorsun?

Zaten kızımla ilgili şeylere karışması beni sinir ediyor.

Şimdi geldiğinde bu 2 konuyu açacağım ve içimi dökeceğim. Ama nasıl diyeceğim düşün düşün bulamadım.
2.ncisi için dicem zaten mevlüt zamanında eşime illa 40 ında mı yapacaklar 3 ay sonra yapsınlar demişsin dicem neden büyüttün bu kadar dicem. Sen 4 yaş mevlüdü için benim fikrimi sordunmu da yapacam dedin dicem. Ben annesiyim bana sorup izin alman gerekirdi. hem bizim evimiz burda ben orda burda başka mevlüt yapmam yok yapacam dersen kızımsız yaparsın dicem.

Sizden istediğim bu şekilde mi diyeyim yoksa başka türlü mü ve 1. konu içinde nasıl konuya gireyim ve nasıl devam ettireyim. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum çünkü.

bence gelir gelmez deme bişi çünkü sonuçta evine gelmiş misafir sayılır beni kovdu bile der vallah.. gayet normal karşıla üstüne düşeni yap ve sohbet arasında sakin sakin söle demek istediklerini.. o zmn sen bunu demiştin ama ben gücenmiştim keşke bi sorup fikrimi alsaydın falan gibi sohbet arasında bağrıp çağırmadan sakin sakin kii oo utansın bak bana kırılmış hiç belli etmedi beni nasıl ağarladı yine gibi düşünür belki... tabii nasıl bir kişilik oda var ..... yada allaha bırak elbet bi gün yeri gelir dersin hiç düşünme akışında yaşa....

önce bi eşinle konuş bence sonra kadın gidip oğluna şikayet edip aranızı bozmasın..
ama biraz daha uygun dille sölersen iyi olur çünkü haklıyken haksız duruma düşersin.. vay ben sizin iyiliğiniz için yapıyorum felan diye başlar sendie suçlu çıkarır :) benden demesi

bence bu konuları açıp da eski sorunlar deşme canım..bundan sonra problem çıkardığında müdahele et geçmiş geçmişte kalmıştır olan olmuş hesap sormanın bi anlamı yok bence..bundan sonra daha dikkatli ol taviz verme..bence en iyisi bu..

Arkadaşım geçmişte olan için bugün tadınızı kaçırma derim. Olay olduğu zaman gereken cevabı uygun dille vermek gerekirdi. Şimdi senin de huzurun kaçacak eşinle de belki tartışacaksın, ne gerek vardı geçmişteki olay için diycek. Sen de düşünme bunları ne kaynanalar var gelinlerine kök söktürüyolar sizin tek derdiniz bunlar olsun üstünde durma bu kadar sivilce çıban olur. Herkes hata yapabilir oda yapmış ...

zaten gelir gelmez yapmıcam. genelde bu tür şeylerde akşam eşimde gelince içecekleri yiyecekleri alığ balkona hazırlıyorum sakince diyorum. Öyle bağıra bağıra asla demem kendime yakıştırmam. Sakince diyeceğim ki utansın diye.
Zaten geçenlerde bir olay oldu açtı bin kere özür diledi. O zaman laf arasında artık laf sokmalardan sıkıldım dedim. Kaldıramıyorum devam eden olursa oğluna olan olacak dedim. Ciddiyim boşanacağım dedim. O lafı duyunca durdu orda. Tekrar özür dilemeler falan. Bir daha asla karışmam kızım, özür dilerim ben bu kadar olduğunu bilmiyordum sakın o lafı ağzına alma falan dedi. Bende herkese son bir şans veriyorum. Ufacık bir lafta kızımı alıp giderim dedim.
Zaten beklemedeyim. Bu laflarının üstüne dikkatli olur herhalde. Ama boşanma lafına çok üzülmüş. Kendi kız kardeşine anlatmış haklıydı ben çok karıştım bir daha tövbe karışmam falan demiş.
Eğer geldiğinde bu konular açılırsa o zaman bu iki şeyi cidden demek istiyorum.Cidden çok bunaldım.
Eşime de gelince eşim bunları 10 kez duymuştu. Zaten eşime olaylar olunca sıcağı sıcağına anlatıyorum oda git konuş annemle sor diyor neden yaptın neden ettin diye. Yani eşim ala gelip de bana sormaz neden dedin ettin diye annesi dese bile annesine boşver karışma etme falan der. Yani annesi için bana asla laf etmez. O yönden şanslıyım aslında. Zaten bişey olunca anlatınca bazen annesini arar neden böyle böyle dedin ettin yaptın da der.Oda demekki biliyor annesinin huyunu. Offf offf bu kadın beni sinir hastası etti.

canım valla bence hiç bişey deme kayınvaliden o kadar da kötü değil gibi geldi..benimki olsa boşancam desem heralde defol git derdi:44:

ben ce konuyu açıp hiç ortalık bulanmasın..haklıyken haksız duruma düşersin...jhiç takma kırkında mevlüt vermek istiyorsan ver..!!!anlasın kendini hiç takmadığını...gelince direkt de ki;anne ben kırkında mevlüt yapacağım inşallah üç aylıkken ya da başka zaman değil" de.anlasın ne demek istediğini!!!anlar da zaten...ay sinir olurum böyle emrivaki yapan insanlara..üstelik çocuk senin çocuğunken..hani güzelce kızım şöle yapalımmı böyle yapalımmı dese tamam ..ama bu öyle olacak bu böyle olacak bir de gelinlerine bişi yaptıracakların oğullarına direktif verip oğullarını dolduruşa getirmeleri yok mu!!!:47:

hmm.. cnm anlattıklarına göre sen zaten diceni demişsin.. kalkıp daha fazla deşmeye hiç gerek yok o anlamış anlayacağını bunlarıda sen görmezden gelmeye çalış ve allaha bırak.. eşinede yazık... ne olursa olsun anne sonuçta kızın var şimdi belki farklı düşünüyosun ama bi oğlun olursa ozmn kendini onun yerine koyupta düşünüp hak verebilirsin.. sonuçta eski insanlar bizim gibi düşünmeyebiliyrlr... bence sen olabildiğince güzel ağarlasda eşinde gururlansın anneside zaten yeterince üzülmüş o mahçubiyeti yaşar.. hem kalkıp oğluna şöle böle demeye yüzüde olmaz bidaha.. boşver sen bu kadar takma... fazla yakınlarda da değilsiniz sanırım... acık olumlu olup hoş görmeye çalış daha beter şeyler yaşayanlarda var.

Zaten oğluna diyince herşeyin değişeceğini sanıyor ki eşimde bilir dediğimden asla dönmem.
O zaman karar verdim bişey demiyeceğim ama olurda eski defterleri kendi açarsa kendin kaşındın der söylerim ama karar verdim bundan sonra hiç bir lafın altında da kalmayacağım o an söyleyeceğim içimdekileri. Zaten son olaylardan sonra akıllanmıştır belki:)
Ve ne karar verdiysem onu da uygulayacağım. Bir şey derse de bu çocuğun annesi benim, onla ilgili kararları annesi ve babası olarak bizler veririz dicem.

Hep,nize de tşk ederim.

canım bence hiiiç gerek yok geçmişe dönüpte tadınızı kaçırmayın sus hiç bişey söyleme bırak ne olmuşsa olmuş geçmişte sünger çek olmuş bitmiş eşinlede bozma aranı susmak cevap vermemek bazen çok işe yarıyor

ben içindekileri kayınvalidene usulünce söyle derim...söyleki hatasını anlasın ve birdaha böyle tatsız şeylerin tekrarı olmasın..çünkü birdaha olursa sen bukadar sabırlı olmayabilirsin ...

sende benım gibi içinde bırıktırıp dert etmişsin ona söylemessen için rahat etmicek.ben dun aksam konustum herseyı soyledım.1 senelık birikimlerimi.
inan insan kuş gibi oluyor sankı yenıden doğuyosun inan hıç abartmıyorum.
sende konuş sakınce içini dök birazda acındır kendını ben darıldım sana gücendim falan diye...
sakın içinde kalmasın muhakak konuşmalıısn.ama sakınce saygısızlık yapmadan.

Aslında diyeceğini demişsin zaten.Susmamışsın ve en iyisini yapmışsın.Şimdi durduk yerde bu konuları açmak sana destek olan eşinide kızdırabilir.Olurda gene herhangi bir şeye müdahale etmeye kalkalrsa bence ozman tam yeridir eski konuları söylemenin.Yoksa anlamsız olur.En iyisi eskiyi düşünüp üzülme.Ki üzüldüğün şeyler gerçekten önemli bir bayan için.Ama sakin davranmayıp aceleci olursan haklıyken haksız olman çok kolay olur.ŞİMDİDEN BAŞARILAR:):)

Back