Kaynanam ve Taşan Son Damla..Haksız Mıyım?

Canim benim,

aslinda sadece kibleseydim sadece polemigi baslatmis olan taraf ceza alicakti. Neyse canimiz sag olsun. Ben de dersimi almis oldum.
Yapicak bir sey yok bu tip insanlara karsi. ben de canimi yakan insanlara karsi bazen kinleniyorum, ama yoktan yere de sirf hincimi almakicin kimseye saldirmam. Intikam demiyim ama hakkini dogru bir sekilde talep etmen gerektigini dusunenlerdenim.

Tekrar soyliyim, cok sabretmissin bence kayinvalidene, ve senin ve esinin kiymetini cok anliyamamis.

canim kayinvaliden aslinda bal gibi biliyor haksiz oldugunu. ama onda huysuzluk artik fitrat haline gelmis, resmen benliginin bir parcasi olmus. Baksana kadin kayinvalidesiyle bile kac yildir gorusmuyor. Ama esine kendi annesini baktirmis. Kayinpederine de kendi yatip evde resmen kendine hizmet ettiriyormus. Yani kadin zaten esini avucunun icine almis, evire cevire kullanmis. Ve bence kimi nasil kullanabilecegini iyi biliyor. Bunlari bilerek planli yaptigini soylemiyorum, ama artik bu onda dogal bir sey haline gelmis bence. Otomatige baglamis yapiyor, icinde kendinin birazda suclu oldugunu bilse bile bundan vazgecmeyi dusunecegine hic sanmiyorum cunku bunu vicdan yapmiyor bence.

Huylu huyundan vazgecmez, hele de o yasta. Bence sen kendi icini rahat ettirmek icin elinden geldigince sahip cik, ama sana laf etmesine izin verme, yapistir cevabini aninda. Herkes yasina baksin ve olgun olsun, yaslilar diye her turlu cirkin lafi kullanamazlar kendilerinden kucuklere. hepimiz insaniz hepimizin bir haysiyeti, serefi var sonucta.

Ve sakin ama sakin yakin olma. Canim cicim de belki biraz, isini gor icin rahat edicekse, ama su an koydugun mesafeyi yikma, yoksa gene baslar laf sokmaya, ki baslamis. Yok ikinci defa aramalar aman sen aliniyosun gibi seni o sekilde haksiz gostermeye calismalar.

Dedigim gibi. Bence kayinvaliden sadece kendisi icin yasiyor. Kimse umrunda deyil. Bakti pabuc pahali, senle guya iliskisini duzeltiyor sonra. Yoksa kim yapicak ona hizmet ?

Bence kayınpederle konuşun olayları sırf kaynananızın tarafından görmesin. Açın bir telefon uzun uzun derdinizi anlatın. Aldığım izlenime göre dinleyecek birine de benziyor.

Buna kesinlikle katiliyorum. Bence birgun kayinvalidenden habersiz kayinpederini al butun herseyi bastan sona anlat. Kayinpederin icinde tutabilip senin taragindan olaylari anlarsa ne ala, ama yoksa karisina yetistirirse de kendileri bilirler. Kaybeden sen olmazsin. Ama bence kayinvaliden iyi isliyor esini. Baksana adamin ailesi ne zamandir evine ugrayamamis.

senin isin cok zor canim. Ama emin ol o kayinvalidene oyle bir gelin gelir ki, oyle iyi burnu surtulur ki sana bile nasil canim cicim der gorursun, sasarsin.

Ogullarina herkes layiktir canim boyle kayinvaildelerin. Bizlerde mukemmel deyiliz tamam ama, kim mukemmel Allah askina ?

Tepkini bu gune kadar vermemekte hata etmissin zaten. Saygili bir sekilde kirildigini, bunun dogru olmadigini soylemen senin icin iyi olur.

Hersey umarim hayirlisiyla rayina oturur.

dejavu kusura bakma konunu boluyor gibi oldum. Arkadasim istersen sen baska bir konu ac dertleselim. Ama kisaca sana sunu oneriyim. Kaynin evlenene kadar bekle derim eyer dayanamiyacak durumda deyilsen, bosanmayi dusunme. Allah buyuktur, kaynananin burnunun iyi bir sekilde surtulucegini dusunuyorum. O zaman sen de rahatlarsin gibime geliyor.

ah bayanlar ah, sizinde oglunuz oldugunuzda dilerim allahdan sizde aynu acıyı cekersiniz. Anne olmak ve onu istemedigi bir insanla evlenmesi
nedir anca anneler bilir. ama burada sizin haklı oldugunuz nokta eşiniz sizle mutluysa sorun yok. Diger bir sorun, acaba eşiniz sizle mutlu mu ?
Açıkcası bu konuda emin misiniz. Ne yazıkki yeni nesil büyüklerine saygı konusunda cok sınırsız ve sanki kendileri hic buyumeyecek hic cocuk
evermeyecek miş gibi davranıyor. Gün gelecek sizinde oglunuz yada kızınız emin olun buyuk olasılık sizin tam onaylamadıgınız biriyle evlenebilir.
Yeni nesil böyle, bu durumda erkek anneleri kız anneleri kadar rahat degil, erkek anneleri ogullarını eşlerinden bile kıskanıyorlar. Hatta bu yuzden
onlardan ayrılabilirler bile. Lutfen anneler hakkında konusurken hepinizinde birer anne oldugunuzu ve ilerde eleştirdiginiz hatta hakaret ettiginiz
insanların yerinde olacagınızı unutmayın. Eger siz haksızsanız inanın bana, anne ahı tutar ve sizde benzer bir damat yada gelin ile karşılaşırsınız.
Sonra ah edersiniz ama iş işden gecer. Bu yuzden size büyügünüz olarak önerim, tamam onlara kul köle olun demiyorum, ama onları anlamaya
calışın, sonucta siz onları 5-10-15 senedir tanıyorsanız (eşlerinizi) buyuk olasılık onlar sizin iki katı süredir onları anneleri. Onlarda cocukları mutlu olsun
ister. Tabiki zorla ogullarını kendi istedikleri insanla evlendirmek isteyen cok anne var, hatta bu konuda hak ve helal silahlarınıda cok kullanırlar.
Siz siz olun sevdiginiz insana sarılın. Sımsıkı sarılın hemde, cunku anneleriniz ve babalarınız buyuk olasılık sizden önce vefat edeceginden, hayattaki
bagınız eşiniz olacak.

-------- spoiler alert --------

son mesaj: sulu_sevgi

--------spoiler alert ---------

macera basliyooor!

edit: ay mesajini okumadan yazmistim, aslinda cok da bir sey dememis. hic beklemiyordum.

Son düzenleme:
Arayı soğutun, bence çok tepenize çıkartmışsınız.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…