kayınpeder taşınmamızı kabullenmiş gibi görünüyor ama görümcemin durup dururken eşme gelmesi planlarının başlangıcıydı sanırım. Bu kadar şeyi yaşamışken, bana en ufak olumlu adımları hiç samimi gelmiyor. kafamda onlara karşı hep soru işareti olacak..İyi yapmışsın, hak edilmiş..
Ne demek "kardeşimin evi", bu seni yok saymak demek..
Benim endişem şu:
Temmuza kadar sana ve eşine rol icabı çok iyi davranıp, eşini taşınmaktan vazgeçirmek gibi bir niyetleri olmasın?
Amin arkadaşım, öyle bir hale gelmişim ki, yanardağ misali patlayıverdim.bundan sonra da susmayacağım artık..konunu başından başlayarak yorumlarla beraber tek tek okudum. şu son sayfaya kadar yüzüm düşmüş gerilmişim farkında değilim :) ne kadar sabırlı ne kadar sakin kalabilmişsin, potansiyeline hayran kaldım gerçekten..
ama en sonunda görümcene içindekileri bir parça da olsa hissettirmen, okuduğumda öyle rahatlattı ki beni anlatamam :) görümcem yok ama kendimi senin yerine koydum ve onu evine almamanı ''oh rahatladım'' diyerek okudum :)
insanlar bu kadar bencil ve çirkefken iyi niyetini muhafaza etmek gerçekten de zorlaşıyor.
senin sınavın da aile birliğini ve bütünlüğünü bir arada tutmaya çalışmak sanırım. Allah yardımcın olsun arkadaşım. ama eşinin yanında olması çok çok güzel birşey gerçekten.
selametle..
hıcbır zaman yapılan davranıslarda cok yanlıs bu da yapılmaz kı demedım
olaylar oyle gelısır ve oyle sekıllenır kı
en kotu davranıs bıle yerınde cuk dıye oturur
bu sebeble yapılanı kınamak yerıne bunu yapmasına sebep neydı dıye dusunurum
bence haddını bıldı
sana ve aılene arkandan sayıp sayıp da yuzune gelınce hıcbır sey olmamıs gıbı davranmanı bekleyemez artık
ayrıca da ne haddını bılmezmıste sana sen kım oluyorsun kardesımın evı dıyebılıyor
bır aılede kayınvalıde gelını tutarsa ne gorumce, ne kayınbırader ne de esınızle sorununuz olmaz
ama eger o sızınle yarısıyorsa yas olarak kayınvalıdenıze nıspeten cahıl dıyebılecegınız gorumcenızden de, eltınızden de cahıl oluyorlar.
belkı de genclıklerınde yapamakdıkları kaprıslerını, ıclerındekı kotu yanı tatmın edıyorlar bılınmez
ama sızın esınızın aılesıne tutunmanız ıcın esınızın arkanızda olması yetmez bana gore
sızın durumunuzda da kayınvalıdenız cahıl bır kadın kı gorumcenızı doldurup uzerınıze yollamıs
uzak dur ve bulasma demekten baska tavsıyem olmuyor
ama umarım ıse yarar...
Canım ben de seninle aynı yorumu yaptım eşimin durumunu öğrenince, sanırım sağlıklı bir çocuk büyütemezdim. her şeyde bir hayır vardır diyorum şimdi. Bu konuyu da eşimin yanında pek açmıyorum zaten incinmemesi için..( kayınvalidem de her ortamda, gelininiz çalışıyor torununuza bakarsınız artık dendiğinde ; “bana güvenen çocuk yapmasın derdi. Şimdi oğlunun durumunu bilmiyor, öğrendiğinde nasıl bir yorum yapacak merak ediyorum. )
İki gün önceki talihsiz olayda eşim de sinirlendi tepki verdi. Bana da sen de cevabını verseydin sustursaydın dedi. Ben de o şaşkınlıkla kendimi toparlayıp da cevap veremedim neye uğradığımı şaşırdım dedim.. o zaman sende doğru zamanı kolla haddini bildir dedi.
Ben de diyorum ki; kardeşleri bizim ailemizin kararlarına kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğimize hangi evde yaşayacağımıza neden karışıyorlar. Bu haddi ve cesareti nereden buluyorlar, apartman dışında dahi rahat vermiyorlar diyorum. Bana haklısın onlar seni çekemiyor diyor. Kardeşlerinin haksız olduğunu kabul ediyor ancak annesine toz kondurmuyor. Ben ablalarının bu cesareti annenden aldığını düşünüyorum dediğimde annem iyi niyetlidir aslında, cahil kadın kendini ifade edimiyor ki konuşmasını beceremiyor falan diyor.
Yani sonuç olarak kardeşleri haksız ve kıskançlar anneye laf yok. Şimdi olduğu gibi onlarla görüşmek istemiyorum. Taşındığımızda yüzümü dahi göremiycekler diyorum. Bana böyle bir lüksümüzün olmadığını ailelerle belli zamanlarda iletişim halinde olmamız gerektiğini söylüyor. Bir de ben onun annesiyle görüşmezsem bayramda seyranda falan o da benim ailemle görüşmezmiş. tamam kadul ediyorum diyorum. Ben seni il dışına tek göndermem. Hem ailenden bir kötülük görmedim ki niye böyle yapıyorsun falan diyor. Mevzuu çıkmaza giriyor.
Bütün bunların dışında normalde çok iyiyiz. Bana karşı sesini hiç yükseltmez, sevgisini belli eder. İyi vakit geçiririz. Tek derdim ailesi. Onu da değiştiremem ki diyor Öff yani tam bir çıkmaz. Bunlardan yakamı kurtaramıycak mıyım ben Aile terapistine mi gitsem acaba. Bunaldım. Bir de tüb bebek mevzu var.Benim için dua edin olur mu. Kendimi aptal gibi hissediyorum.
bu insanlarla hic ugrasmayin yani nasil basa cikabilirim diye kendinizi yormayin...
basa cikamazsiniz boyle cirkeflerle...
o evden bir an once ayrilmalisiniz...
esiniz cikmak istemezse onu da ailesiyle birlikte birakin ve siz oradan ayrilin bu gidisle manisalik olursunuz...
ama sizdeki hata cok buyuk...
bir kere neden herkesin bir arada yasadigi binaya gelin gidiyorsunuz bu bir...
bir de butun akraba butun kardesler ayni mahallede oturuyor asiret gibi bunu bile bile yine de oralara gelin gidiyorsunuz bu iki...
yani bu islerin boyle olacagi belliymis ne bekliyordunuz ki...
yapacaginiz tek sey oradan ayrilmak...ancak o zaman huzur bulursunuz...
canım eşin en azından senin tarafında senin ağızlarının payını vermene izin veriyor
o zaman görümceklerin hakkından gel ama zaman alır öyle hemen lafı yapıştırmak
sen onlara içinden geçeni söylemeye başladığın zaman hırsının geçmeye başladığını göreceksin
ben 12 yıllık evliyim bunu belirterek söylemek isterimki
kaynananı en çileden çıkaracak şey onların tüm çabalamalarına rağmen senin eşinle mutlu olaman olacak
sen eşinle canım cicim oldukça kaynana görümcekler kudurur
onların yanında yada oldukları ortamda eşine daha yakın ve güleryüzlü davran
şu mesajı hareketlerinle vermen çok önemli
naparsanız yapın takmıyoruz oğlunuzu ben mutlu ediyorum!!!!!!
nolursa olsun eşini dırdırla daraltma ailesi napabilirki
her konuda sıcak ve tatlı dilli ol karşılığını alırsın
kusura bakma çok akıl verir gibi bi yazı olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?