canım zaten sen halletmişsin ama benden sana naçizane tavsiye;
eşim annesine toz kondurmuyor diyorsun ya bırak kondurmasın hatta sen de kondurma ablaların galiba kışkırtıyor ama kocaman insan beni bilmiyor mu anlamıyor mu de sürekli önce ablalarının ne olduğunu anlasın eşin (ki aslında farkında) sonra yavaş yavaş kayınvalidenden şikayetlerin olsun
benim eşim de kızkardeşi ve teyzesine sinirlenir annesini de onların doldurduğunu söylerdei ben de yavaş yavaş aşıladım annesinin de haksız olduğu fikrini şimdi herşeyin tamamen farkında ama benim evliliğim beşinci yılına gidiyor eşim son bir yıldır annesinin de fazlasıyla fena olduğunu fark etti
az sabır eşinin huyuna suyuna git bu konuda ama kesinlikle kendini ezdirme kimseye baban annen de mutlaka gelsin bu aralar bir kaç gün kalsınlar hatta onlar varken kayınvalideni davet et yemeğe babanlar uygun bir dille görünsünler gözlerine
biz bir dönem kayınvalide yüzünden boşanacaktık neredeyse babam geldi yanımıza başka iş için hiç yapmaz kayınvalidenlere gidelim dedi gittik bizim kızımız bir tanedir o kendi kararlaırını kendi verir biz hep arkasındayız dedi ama bambaşka bir meseleden bahsetti hiç evlilik boşanma lafı açmadı seninki de onu yapabilir az gözleri korksun bakayım sahipsiz sanınca azıyorlar çünkü
Aslında nasıl anlatsam, bizimikiler aileyle pek karşılaşmak istemiyor. ben evi terk ettikten sonra babamın girişimşeri ile barıştık eşimle. babam beni kendi evime getirdi, eşimle arayı bulmak için. kaynana ve kayınpeder de geldiler. sonra kaynanam açtı ağzını," işte sizin yetişrtirdiiniz çocuk bu. evi terk edip gidiyor. okutmuşsunuz ama terbiye yok falan filan". babamın rengi attı tabi..ben burda daha fazla kalamıycm abinlere gidiyorum dedi ve gitti.
Sonra dedim ki babama: e babacım senin iki saniye tahammül edemediğin insanlara ben nasıl katlanacağım.kadın konuşmaktan bi haber çünkü. ne görgü görmüş ne bir sosyal ortam. lafının nereye gittiğini bilmeyen bir insana bu yaştan sonra biz mi nekaket öğreticez. o gündür babam sen evden taşınmadıkça ben bir daha buraya gelmem bunlarla aynı masaya oturmam diyor. Çünkü katlanılacak gibi değiller.
Sonra eşime giderken de, insanlara bir kez şans verilir. bu şansını iyi değerlendir. kızım sana emanet. bir dah üzersen yüzünü dahi göremezsin dedi. o aileyle karşılaşmamak için de gelmiyor anlayacağın.
ben de o günden beri bir kaç kez muhattab oldum onlarla..en son görümcemin yaptıklarından sonra da eşime ailenlegörüşelim, gidelim .. ama o benim annem falan dersen. ben artık senle de iplerimi kopartırım. sağlığım evliliğimden daha önemli dedim. şimdi konuyu pek açmıyor. muhtemelen olayları unutturma polikası izliyor..bayramda belki eşim için giderim onun dışında tamamen sildim onları hayatımdan.