Kaynanam ve gamsızlıkları

Kendi yemegini kendin yapacaksın o halde.
Evlenmeden hamile kalmayı bilip, kaynananın evinde eşin seni oturtuyorsa kadın hiç bir şey yapmak zorunda degil.
Dizisini de izler, filmini de.
Çayını da içer, kahvesini de.
Eşinizle kadının başına ekşimiş kadını begenmiyorsunuz

Evet kendi beraber yaşamayı istedi bir an önce çıkmamız lazım eşimi ikna etmem lazım kendi düzeni olduğunu biliyorum ama aşırı gamsız dayanamıyorum valla bir tatlı yapsam hemen surat asıyor kendisi yapmasınıda bilmiyor anca otursun dizi izlesin kahve içsin
Benimle yaşayın diye kayınvalideniz teklif etmiş olsa dahi kabul etmeyebilirdiniz ama siz daha nişanlıyken eşiniz annemin yalnız kalmasına gönlüm elvermiyor dediği için birlikte yaşamayı en başından kabul etmişsiniz.
Kadının karakterini de biliyormuşsunuz, buna rağmen aynı evde oturmaya itirazınız olmamış, eşiniz annesini bırakıp ayrı eve çıkmaz bunu unutun bir kere.

Madem o evde yaşıyorsunuz kayınvalideye kulak tıkamayı öğreneceksiniz, kendi odanızı temizlersiniz, salonu sen temizlersin dersiniz, bugün yemeği ben yapacağım deyip kendi canınızın çektiği yemekleri yaparsınız, surat asıyorsa görmezden gelirsiniz, eşiniz parasını annesine mi veriyor? Sizin cebinizde paranız olmuyor mu? Evde pişmeyen ya da canınızın çektiği şeyleri dışarıda yiyin.

Büyük konuşmak istemiyorum ama kv ile yaşasam ve her gün sesini çıkarmadan yemek yapsa işime gelir. Canının istediği ayrı yemek olursa bugün bunu yapar mısın diye istersin yapmazsa kendin yaparsın. Ev işlerinin yarısı yemek yapmak bence

Benmi çok abartıyorum yoksa haklımıyım bilemiyorum ama aşırı sinirlerim bozuluyor evleneli 4 ay oldu bu kısa süre içinde kaynanamı sevemedim gitti saygıda zorunluyum biliyorum saygıda gösteriyorum ama ben böyle gamsız insan görmedim malesef belirli sebeplerden dolayı beraber yaşıyoruz 22 haftalık hamileyim evin tüm işlerini ben yapıyorum kaynanam sadece bir yemek yapıyor neyse beraber yaşıyan insanlar birbirine yardım etmeli bence sonuçta madem beraber yaşıyorsun elin bir şey tutmalı bazen ağrılarım oluyordu kaynanam asla yardım etmiyor süpürüyorum tüm işleri yapıyorum hergün patates yemeği yapıyor bır kere bile canın bir şey istiyor mu diye sormuyor hergün aynı yemek zaten tüm işlerini yapıyorum biraz değişik bir şey yapsa nolur ki bazen yapmıyor bile hiç denemediğim halde ki yemek yapmayı bilmem kendim yapıyorum ama artık bu gamsızlıklarından bıktım resmen ne yardım ediyor ne bir şey yapıyor tüm gün kahve çay içiyor dizi izliyor ne yapıcam bilmiyorum hem hamilelik hormonlarım tavan hem tahammül edemiyorum nasıl sabır edicem bilmiyorum
Siz hamile kaldığınız için apar topar evlendiniz sanırım , nekadar süre daha ayrı eve cikamayacksiniz

karışmasına izin vermiycem şimdiden söyledim zaten benim çocuğumu ben nasıl istersem öyle büyütürüm diye
Valla karışacak, istediğin kadar söyle. Arkadaşım kv ile oturuyor 12 yıldır o yine kendince karistirmiyorum sanıyor ama iki çocuğu da kv nin etkisi altında babaanneye çok duskunler 2 arkadaşım soyluyorsa 1 kv soyluyor.

Benmi çok abartıyorum yoksa haklımıyım bilemiyorum ama aşırı sinirlerim bozuluyor evleneli 4 ay oldu bu kısa süre içinde kaynanamı sevemedim gitti saygıda zorunluyum biliyorum saygıda gösteriyorum ama ben böyle gamsız insan görmedim malesef belirli sebeplerden dolayı beraber yaşıyoruz 22 haftalık hamileyim evin tüm işlerini ben yapıyorum kaynanam sadece bir yemek yapıyor neyse beraber yaşıyan insanlar birbirine yardım etmeli bence sonuçta madem beraber yaşıyorsun elin bir şey tutmalı bazen ağrılarım oluyordu kaynanam asla yardım etmiyor süpürüyorum tüm işleri yapıyorum hergün patates yemeği yapıyor bır kere bile canın bir şey istiyor mu diye sormuyor hergün aynı yemek zaten tüm işlerini yapıyorum biraz değişik bir şey yapsa nolur ki bazen yapmıyor bile hiç denemediğim halde ki yemek yapmayı bilmem kendim yapıyorum ama artık bu gamsızlıklarından bıktım resmen ne yardım ediyor ne bir şey yapıyor tüm gün kahve çay içiyor dizi izliyor ne yapıcam bilmiyorum hem hamilelik hormonlarım tavan hem tahammül edemiyorum nasıl sabır edicem bilmiyorum
Orası kaynanananın evi kadının keyif kahvesine de karışma ya hu , hem gitmişsin kadının evine çökmüşsün yetmemiş bir de hamile kalmış hizmet bekliyorsun, sancılı bayan sen daha çok sancılanırsın bu halle , bence eşine söyle evleri ayırsın, kaynananaya da günah , kadın bu yaşta kendi evinde rahat edemiyor , gelmiş vırvır ediyorsun kadının başında, sana hizmet etmek zorunda mı?

Kaynana ile yasayan gelin mi kaldi ya sene olacak 2025...
Burda max aile evinde yasayanlari okuyoruz onlar bile bikmisken, kadinin evine gelip kadinin duzenine dahil oluyorsunuz, tabiki karisir , surat ta asar, yarin o dogacak cocuga da karisir... E onun mintikasi cunku,

Konuyu nerden tutsak elimizde kalır 4aylık evlilik 22haftalık hamilelik kv evinde oturma 🤦🏼‍♀️
Hepsi birbirinden kötü ne sanıyordunız ki kadının evine çökerken ?
İlk başta düşüncektiniz. Hamile kalıp evlenirken kv evine çökerim oda bize bakar sandınız ama yanıldınız.

Rahmetli ananeciğim gel bizde kal dediğimizde hep şunu söylerdi teyzelerime ve sonrasında bizlere. Benim evim benimmm cumhuriyetim . Orası onun cumhuriyeti malesef insafına kaldınız. Evleneceği kişiye ev kuramayan birini alelacele baba yapmışsınız. Eşini ikna etmeye çalış ama kabul edeceğini hiç sanmıyorum.

Ayrı eve çıkacak maddi güç yokken evlenip, hamile kalıp, kvdenin evine yerleşip şikayet edemezsiniz. Ayrıca siz evlilik öncesinde hamile kalmışsınız sanırım. Oğlum hamile bıraktığı kızı evime getirecek o benim dizime filmime, çayıma kahveme laf edecek. Kapı orada gidin ev tutun kira ödeyin,fatura ödeyin. Kadın size ev vermiş karşılığında temizlik bekliyor. Al gülüm ver gülüm. Yaptığı hoş değil, davranışları yanlış ama KV yanına giderek tüm bu yanlış davranışları kabul etmiş oluyorsunuz.

İnşallah resmi nikah vardır.

Beraber oturan bunu kabul eden insan bir şey diyemez bence bunlar iyi günleriniz ayrı eve çıkarsanız belki keşke bu evlilikte ayrı ev için ısrar etseydiniz.

4 aylık evli 22 aylik gebe mısın yanlış mı anladim
22 ay :confused:
Slay Kaynana 💅🏻 çay kahve içip keyif yapıyor demek, ben olsam yemek de yapmazdım kaynananız fazla iyi. Hatta ben sizi evime de kabul etmezdim, kalabalık ve bebek gürültüsü sevmiyorum. Bu yüzden kadının kıymetini bilin, takdir etmeyi öğrenin insanları.

Henüz evde üc yetişkinsiniz bir saatte temizlenir ev zaten. Kayınvalideniz kapısını acmış size ev yok bark yok. Tavsiyem tasarruflu ölüm eşiniz ile birikim yapın hazır kira yokken. Kendinizi hazır hissedince maddi anlamda da ayrı eve geçin. Yemek de girin mutfağa yapın. Eşinizden de yardım isteyin ileri aylarda zorlanırsanız. Kayınvalideden hizmet beklemeyin. Çok bir iş de yok şuan evde zaten çocuk yok siz tüm gün evdesiniz vs . Büyütmeyin kafanızda

Ben ayrı yaşadığım halde hatta farklı şehirlerde olmamıza rağmen aynı problemleri yaşıyorum. Çalışan bir insanım, 20 haftalık hamileydim geldi evimde 1 hafta kaldı. Ne bir yemek, ne bir yardım.. Hak getire hepsi. Ben işten gelip yemek hazırladım, süpürge açtım oturduğu yerden ayağını kaldırdı süpürmem için. Doğum yaptım aynı şeyler, her geldiğinde bana sormadan evime misafir çağırıyor, çocukla mı ilgileneyim yoksa evdeki 10 kişiyle mi şaşırıp kalıyorum. Onlar gittikten sonra ev toplama telaşı cabası. Hiç bir zaman bu kız hamile, çalışan yada lohusa küçük bebeği var diye düşünmedi. Ben daha kendi çocuğumun fotoğrafını bir yere koymazken maşallah göndermediği insan kalmamış, koymadığı yer kalmamış. Başlarda bunların hiç biri sorun değildi benim için, kötü niyetli bir insan değil diyip geçiştiriyordum ama ben geçiştirdikçe olaylar boyut atlamaya başladı. Eşimle benim aldığımız kararlara karışmaya başladı ve bende iletişimi minimum seviyeye indirmem gerektiğine karar verdim. İnanın insan değişmiyor, bu kadın böyle ve değişmeyecek. Bunu farkedince farklı aksiyonlar almaya başlıyorsunuz ne yazık ki. Saygı seviyesini koruyarak ilişkimize devam ediyorum, rahatsız olduğum bir durum olursa eşime bunu uygun bir dille anlatmaya çalışıyorum. Haftada 1 kez mutlaka arayıp hal hatır sorarken şimdi 3 haftada 1 kez aramaya başladım. Biraz mesafe her zaman iyidir derlerdi gerçekten öyleymiş. Ha şimdi tavır alan kötü gelin oldum belki ama ruh sağlığım için en iyisi buydu

X