ben de birçok arkadaş gibi burada yazdıklarınızdan çok kurnaz bir davranış algılamadım. ama sizi bu kadar rahatsız ettiğine göre, işin altında başka şeyler var yani dediğiniz gibi farklı bir yapısı var belki ve bu yüzden her dediği size batıyor olabilir. en son da bu olay canınızı sıkmış ve bu yüzden bunu yazmış olabilirsiniz.
ancak eski eşimin annesi aklıma geldi bir an konu kayınvalide olunca. sizi çok alıngan buldum o zaman da.
kızınıza bakacak kayınvalideniz, bundan daha büyük bir şans olabilir mi? demek ki sağlığı, gücü yerinde. sakın bakacak tabii, torunu değil mi demeyin! kimsenin boynunun borcu değil. 1. kendisi bakmak istemeyebilir.2. sağlığı, gücü elvermeyebilir.
eğer bu kadar her alfı batıyorsa ve kızınıza da baktırırsanız, daha çok huzurunuz kaçar gibi geliyor bana. ucuza bir bakıcı aramanız eş-dost vasıtasıyla daha mantıklı geliyor bu durumda.
ayrıca siz geldiğinizde, ağladı hiç durmadı deseydi de"bakmak istemiyor" diye algılardınız gibi geldi. aslında başkası söylese dokunmazdı belki de ama sizin belki ağzınız yandığı içni başka konularda hep olumsuz algılama oluyor.
bir de tabağa yemek koymada, başkasına istediği kadar koyuyordur. ev halkının kaç kepçe yiyeceğini biliyordur belki, ya da fazla da gelse bırakırlar tabakta ama hani siz gelini olduğunuz için belki bir şey demekte ya da tabakta bırakmakta zorlanırsınız diye saygı gösterip sormuş bence, ah keşke annem de bana sorsa, tabağımı tepeleme doldurmasa, evde yemekte tek kavga nedenimizdir.
ben de zamanında kayınvalideden çekmiş biri olarak, olumlu yönleri görmeye çalışın ve asla annenizin size davrandığı gibi davran(abil)mesini beklemeyin diyorum.
bir de annelik duygusallığıyla hani ben bıraktım, nasıl ağlamaz, benim yerimi tutamaz kayınvalidem duygusuna kapılmış olabilirsiniz. benim, bebeği memeyi bıraktı diye kendini kötü hisseden arkadaşlarım oldu. annelik duygusallığı diyorum buna.