- 28 Ağustos 2018
- 151
- 213
-
- Konu Sahibi LasTRomaNce_arzu
Eşimin iyi niyetine inanmak istiyorum ama.Sen yanlış anlatmış annem de yanlış anlamış olabilir lafı beni delirtti.Annesinin hatlarını yaşlılık kisvesinin arkasına saklamak gibi bi çabaları var sanırımOlan olmuş yaptığı yanlış bişey tabii bu kadar olayı abartmasının altında seni eşine kötü bildirme var..
Aksam da eğer gitmezsem eşimle aram açılır oda aileme misilleme yapar diyorsan git hem gidersen eşinin gözünde değerin artar.
Eğer bu seferde aynı tavırla devam ederse bu kırgınlığımla senin hatrına gittim ama annen aynı dersin daha sonra ben kırıldım deyip hiç gitmezsin..
Zaten bu erkeklerinde birbirinizi yanlış anlamışsınız demeleri yok mu illa annesini masumlaştıracaklar..
Asla gitmemMerhaba, geçen gün ilk defa sıkı takipçisi olduğum bu foruma üyelik açıp derdimi yazmiştim.Iyi kötü bir sürü yorum gelmişti ki ,hepsi için tekrar teşekkür ederim. Sanırım bende bu kaynana oldukça ben buraya daha çok yazarım.
Şöyle ki bu gün itibari ile 6 ay oldu evleneli.Cuma günü çalıştığım firmadaki aşçı abla ki eşimin ailesi ile tanışırlar .Yanıma gelip sizin kayınvalideniz bursadaki evini satışıyormuş 2 aydır satıştaymış niyetimiz var almaya ama çok söylüyor sanki en son ne olur gibisinden bir konuşma yaptı. Benim konudan hiç haberim yok dedim bende karıştırıyor olmayasın satılsa 2 ayda illaki haberim olurdu dedim.(Çünkü ne yazık ki sürekli iç içeyiz.Ve işten eve geldim mi kaynanama mutlaka gecede olsa uğrarız bütün günün panoramasını yapar.)
Bende bunun üzerine kaynanamı aradım.Ve aynen şöyle dedim.Hal hatır sordum yine bi laf sokar gibi geçen hafta sonu temizlik yaptım çok yoruldum hala başım ağrıyor bu gün yapıyım dedim ama gözüm kesmiyor mecburen yapıcam yinede falan dedi.(Bu hafta Yardım etmediğimi vurgulyor ama ben zaten haftanın 5 günü çalışıyorum .Benimde kendi temizliğim var işlerim var. Ayrıca tüm hafta sonunu torunların olan kızlarla geçirdim ki bilenler bilir bunlar eşimin ilk evliliğinden olan 2 kızı bu haftada yalnız temizlik yap ne olmuş yanı..)Ne ise çok uzatmadım bende anne senin satılığa çıkardığın bir evin var mı dedim, buradaki aşçı kadın 2 aydır satışa çıkarttığını söylüyor bende bilmediğim için 2 ayda illaki haberim olurdu ama bilmiyorum dedim. Şayet varsa kadın iyi alıcı gibi gözüküyor dedim.Demez olaydım ev mev satmıyorum. Daha 15 gün oldu satışa çıkaralı 2 aydır satıştaymış nerden uyduruyosun böyle yalanları gibi bir sürü şey söyledi ben ağzımı açmadan yüzüme kapattı telefonu.Az önce ne yaşadım ben deyip uzun uzun düşündüm çıkamadım işin içinden ki kaynanam beni çok severek aldı oğluna öyle istenmeyen gelinde değilim .Akşam eve gidince durumu aynen eşime anlattım .Oda kendisinin de haberi olmadığını söyledi. Annenin bir derdi var galiba çok sinirliydi hadı kalk gidelim ben sinirlenecek bişi söylemedim ama telefonu yüzüme kapattı.Belki başaka bir şeye canı sıkkındır dedim .Kalktık gittik.Hiç bir şey olmamış gibi yemek hazırladım yendi yemekler. Sonra anne dedim ben bir hatamı ettim? yoksa senin canın mı sıkkındı ben üstüne mi geldim dedim. Demez olaydım. Oğlunun yanında Açtı ağzını yumdu gözünü eşim araya girmek istiyor ama kimseye fırsat vermiyor.. sen bana hesap soramazsın .ev benim atarım satarım sen ne karışırsın senden izin mı alıcam.Her yaptığımı sana rapor mu edicem haddını bil.Ben senden hesap sorarım sen nasıl olurda bi büyüğünden hesap sorarsın .Akşamı bekleyemedin içine dert oldu Saygısızca telefonu açıp evi 2 aydır satıyormuşsun benim nasıl haberim olmaz ben bu evin gelini değilimiyim neden bana söylemedin nasıl benim haberim olmaz kimlere satıyosun dedin.Sen bunları bana nasıl söylersin ev benim mecburmuyum sana anlatmaya dedi. Ben şok oldum bunların hiç birini söylememiştim. Resmen iftira .Ben evinin olduğunu bile bilmiyordum. Kaldı ki beni hiç ilgilendirmez ister at sat ben böyle bişi demedim durum aynen benim anlattığım gibi oldu oldu dedim. Bu evde eşimden başka kimse bana hesap soramaz bende kimseden hesap falan sormadım. Ben ne dediğimi çok iyi biliyorum laflarımı çarpıtmayın bi derdiniz varsa açıkça söyleyin yalanla olmaz bu iş dedim. Kalktım evime geldim .Eşim benden sonra annesiyle çok konuşmuş.Eve geldi annemle konuştum birbirinizi yanlış anlamışsınız .Sen yanlış anlatmışsındır o da yanlış anlamış olabilir büyütmeyin bu meseleyi yaşlı kadın boş ver soğukluk girmesin aranıza senin haklı olduğun yerler var ama olsun sen büyütme unut gitsin diyor bana . Ben de ben yanlış falan anlatmadım. Benim hiç bi suçum günahım yok annen büyük ayıp etti bana dedim.Konu kapandı cuma gecesi. hafta sonu da hiç gitmedim kaynanama .
Şimdi eşim aradı akşama annemlere gidelim hastaymış diyor bana .Deliricem yani hiç gitmek istemiyorum.Eşimle hiç bi derdim yok onu asla kırmak istemiyorum. Ama resmen yalan söyledi kaynanam ve neden bunu yaptığını da hiç anlamadım. Şimdi siz olsanız gider miydiniz ?Gider hiçbir şey olmamış gibi yapıp o hasta kaynanaya yemek yapar mıydınız? Tekrar konu açılırsa sinirlerime hakim olamayıp kavga çıkarmaktan korkuyorum. Ama bi yanımda zaten kavga çıkarmadığın kabahat diyor .Bilemiyorum söylediklerini sindiremiyorum ağrıma gidiyor çok sinirleniyorum şaşırdım kaldım.Biraz uzun oldu kusura bakmayın ne olur.
Aynen en basindan yapip cekmeseydik cünkü asla düzelmiyor.Gitme arkadaşım tavrını belli et. Ben o hataya çok düştüm, bazen mecbur bırakıldım gitmek için. Benim de her olayı çarpıtıp iftira atarak olay çıkaran bi kaynanam var. 6 yıl idare ettim. Son 1.5 sene önce öyle bi terbiyesizlik ettiler ki hepsinin ağzının payını verip tavrımı koydum. Eşime de bu defa da üstüme gelirsen boşarım seni dedim. Dinlemedi tabi ki ben de terkettim. 2 hafta sonra bin pişman aldı beni. O zamandan beri de kaynanamlardan uzağım. O tavır net şekilde konmadan aynı haltı yiyip duran şahıslar sonradan duruldular, çekinşr oldular benden. En başından yapıp onca eziyeti çekmeseydim keşke diyorum.
Biz safiz ya hep biz yanlis anliyoruz.Olan olmuş yaptığı yanlış bişey tabii bu kadar olayı abartmasının altında seni eşine kötü bildirme var..
Aksam da eğer gitmezsem eşimle aram açılır oda aileme misilleme yapar diyorsan git hem gidersen eşinin gözünde değerin artar.
Eğer bu seferde aynı tavırla devam ederse bu kırgınlığımla senin hatrına gittim ama annen aynı dersin daha sonra ben kırıldım deyip hiç gitmezsin..
Zaten bu erkeklerinde birbirinizi yanlış anlamışsınız demeleri yok mu illa annesini masumlaştıracaklar..
Sempati kazanacağını düşünüyorlar ortamı yumusatıcaklar sözüm ona..Biz safiz ya hep biz yanlis anliyoruz.
Hesap sorar gibi bi tavrım asla olmadı merak ettiğim falanda yoktu dahası umrumda da değil.Aşçı kadın fiyat vs. sorunca iyi alıcı var demek için aradım.Ama iyilik yaramıyor kaynanalara.Tamam kayınvalide hatalı ama siz niye aradınız ki sormak İçin? Hesap sorar gibi olmuş. Çok merak ediyorum diyorsanız akşam gittiğinizde herkesin içinde söyleyebilirdiniz.
Lafı şeyinden anlamışşş...gayet haklısın..Merhaba, geçen gün ilk defa sıkı takipçisi olduğum bu foruma üyelik açıp derdimi yazmiştim.Iyi kötü bir sürü yorum gelmişti ki ,hepsi için tekrar teşekkür ederim. Sanırım bende bu kaynana oldukça ben buraya daha çok yazarım.
Şöyle ki bu gün itibari ile 6 ay oldu evleneli.Cuma günü çalıştığım firmadaki aşçı abla ki eşimin ailesi ile tanışırlar .Yanıma gelip sizin kayınvalideniz bursadaki evini satışıyormuş 2 aydır satıştaymış niyetimiz var almaya ama çok söylüyor sanki en son ne olur gibisinden bir konuşma yaptı. Benim konudan hiç haberim yok dedim bende karıştırıyor olmayasın satılsa 2 ayda illaki haberim olurdu dedim.(Çünkü ne yazık ki sürekli iç içeyiz.Ve işten eve geldim mi kaynanama mutlaka gecede olsa uğrarız bütün günün panoramasını yapar.)
Bende bunun üzerine kaynanamı aradım.Ve aynen şöyle dedim.Hal hatır sordum yine bi laf sokar gibi geçen hafta sonu temizlik yaptım çok yoruldum hala başım ağrıyor bu gün yapıyım dedim ama gözüm kesmiyor mecburen yapıcam yinede falan dedi.(Bu hafta Yardım etmediğimi vurgulyor ama ben zaten haftanın 5 günü çalışıyorum .Benimde kendi temizliğim var işlerim var. Ayrıca tüm hafta sonunu torunların olan kızlarla geçirdim ki bilenler bilir bunlar eşimin ilk evliliğinden olan 2 kızı bu haftada yalnız temizlik yap ne olmuş yanı..)Ne ise çok uzatmadım bende anne senin satılığa çıkardığın bir evin var mı dedim, buradaki aşçı kadın 2 aydır satışa çıkarttığını söylüyor bende bilmediğim için 2 ayda illaki haberim olurdu ama bilmiyorum dedim. Şayet varsa kadın iyi alıcı gibi gözüküyor dedim.Demez olaydım ev mev satmıyorum. Daha 15 gün oldu satışa çıkaralı 2 aydır satıştaymış nerden uyduruyosun böyle yalanları gibi bir sürü şey söyledi ben ağzımı açmadan yüzüme kapattı telefonu.Az önce ne yaşadım ben deyip uzun uzun düşündüm çıkamadım işin içinden ki kaynanam beni çok severek aldı oğluna öyle istenmeyen gelinde değilim .Akşam eve gidince durumu aynen eşime anlattım .Oda kendisinin de haberi olmadığını söyledi. Annenin bir derdi var galiba çok sinirliydi hadı kalk gidelim ben sinirlenecek bişi söylemedim ama telefonu yüzüme kapattı.Belki başaka bir şeye canı sıkkındır dedim .Kalktık gittik.Hiç bir şey olmamış gibi yemek hazırladım yendi yemekler. Sonra anne dedim ben bir hatamı ettim? yoksa senin canın mı sıkkındı ben üstüne mi geldim dedim. Demez olaydım. Oğlunun yanında Açtı ağzını yumdu gözünü eşim araya girmek istiyor ama kimseye fırsat vermiyor.. sen bana hesap soramazsın .ev benim atarım satarım sen ne karışırsın senden izin mı alıcam.Her yaptığımı sana rapor mu edicem haddını bil.Ben senden hesap sorarım sen nasıl olurda bi büyüğünden hesap sorarsın .Akşamı bekleyemedin içine dert oldu Saygısızca telefonu açıp evi 2 aydır satıyormuşsun benim nasıl haberim olmaz ben bu evin gelini değilimiyim neden bana söylemedin nasıl benim haberim olmaz kimlere satıyosun dedin.Sen bunları bana nasıl söylersin ev benim mecburmuyum sana anlatmaya dedi. Ben şok oldum bunların hiç birini söylememiştim. Resmen iftira .Ben evinin olduğunu bile bilmiyordum. Kaldı ki beni hiç ilgilendirmez ister at sat ben böyle bişi demedim durum aynen benim anlattığım gibi oldu oldu dedim. Bu evde eşimden başka kimse bana hesap soramaz bende kimseden hesap falan sormadım. Ben ne dediğimi çok iyi biliyorum laflarımı çarpıtmayın bi derdiniz varsa açıkça söyleyin yalanla olmaz bu iş dedim. Kalktım evime geldim .Eşim benden sonra annesiyle çok konuşmuş.Eve geldi annemle konuştum birbirinizi yanlış anlamışsınız .Sen yanlış anlatmışsındır o da yanlış anlamış olabilir büyütmeyin bu meseleyi yaşlı kadın boş ver soğukluk girmesin aranıza senin haklı olduğun yerler var ama olsun sen büyütme unut gitsin diyor bana . Ben de ben yanlış falan anlatmadım. Benim hiç bi suçum günahım yok annen büyük ayıp etti bana dedim.Konu kapandı cuma gecesi. hafta sonu da hiç gitmedim kaynanama .
Şimdi eşim aradı akşama annemlere gidelim hastaymış diyor bana .Deliricem yani hiç gitmek istemiyorum.Eşimle hiç bi derdim yok onu asla kırmak istemiyorum. Ama resmen yalan söyledi kaynanam ve neden bunu yaptığını da hiç anlamadım. Şimdi siz olsanız gider miydiniz ?Gider hiçbir şey olmamış gibi yapıp o hasta kaynanaya yemek yapar mıydınız? Tekrar konu açılırsa sinirlerime hakim olamayıp kavga çıkarmaktan korkuyorum. Ama bi yanımda zaten kavga çıkarmadığın kabahat diyor .Bilemiyorum söylediklerini sindiremiyorum ağrıma gidiyor çok sinirleniyorum şaşırdım kaldım.Biraz uzun oldu kusura bakmayın ne olur.
O anki ses tonunuzu bilemediğim için yazdıklarınızdan yola çıkıyorum. Gereksiz bir muhabbet olmuş. Kaynana yüzde yüz haksız değil malesef. Kendinizi çok doldurmayın derim. Asıl dolmanız ve yapmamanız gereken şey onların evinin temizliği.Hesap sorar gibi bi tavrım asla olmadı merak ettiğim falanda yoktu dahası umrumda da değil.Aşçı kadın fiyat vs. sorunca iyi alıcı var demek için aradım.Ama iyilik yaramıyor kaynanalara.
Kaynanan neden hazırlamıyor? 6 ay önce kim hazırlıyosa bırak o hazırlasın. Herkesin üstündeki sorumluluğu böyle alırsan olmaz. Devir deveye diken devri.İyi gelincilikle alakası yok aslında ben zaten iyim.Bu güne kadar böyle tartışmamızda olmadı.Ama ben derdi neymiş anlamak için gittm. yemek saati çocuklar aç mecburen yemek hazırladım herkese.
Bende hata işte böyle böyle bi halt sancak kendisini.Off lanet olsun iyi niyetime başıma ne gelirse bu iyi niyetten zaten.Valla ben iletisimi o telefon yuzume kapaninca keserdim. Sen yine bi umut evine gidip hizmet etmissin. Hastaysa hasta oglu ilgilensin umrumda olmazdi. Boyle insanla ilgilenip napcam.
Keşke sıcağı sıcağına gidip bir de üzerine çocuklar için bile olsa yemek hazırlamasaydınız.İyi gelincilikle alakası yok aslında ben zaten iyim.Bu güne kadar böyle tartışmamızda olmadı.Ama ben derdi neymiş anlamak için gittm. yemek saati çocuklar aç mecburen yemek hazırladım herkese.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Ben kötü niyetli olamıyorum ne yazık ki.SİZLERİN BU KADAR CAN SİPARENE ELEŞTİRME çabanızıda anlamlandıramdım. Eşimin çocukları olmadığını idda etmedim eşimin çocukları olduğu gerçeği onun torunları olmadığını mı gösteriyor.Değer çift yönlüdür.Ben gezmedim tozmadım çocuklarla zaman geçirdim bu o çocuklara değer verdiğimi gösteriyor bunu anlayıp temizlik yapmamamı yadırgamamalı demeye getirdim lafı.Ama kötü niyet farklı tabi akla ilk art niyet gelen insanlar bu tarz yorumlar yapabiliyor.Ayrca her akşam yemeğimi yaptığını nerden uydurdunuz?Ben uğrarız dedim yemek yapar yeriz demedim.Velhasıl yorum yaparken lütfen iyi niyetli olun .Ayrıca insanların günlük hayat rutinini çok iyi bilmeden yorum yaparken temkinli yorum yapın yada susun.Ayrıca kayın validemle diyaloğu benim anlattığım kadar bilebilirsiniz.OLayı siz yaşamışsınız gibi sert eleştirileriniz şahsınızın yersiz analizinin ön görüsü.Yinede sevgiler.Ben onun torunlarına bakıyorum nedir ya?
Onlar eşinizin çocukları.
Kayınvalidenizin hatrına degil, babalarıyla evli olduğunuz için sorumluluk paylaşıyorsunuz.
Ki günde 4-5 saat kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yaştaki çocuklara bakıyorum denmez, ayıptır.
Ve evet iş yerinde sanki çok önemliymiş gibi kayınvalideyi bu yüzden aramanızı garipsedim.
Evi satsa ben bilirdim iddianızı da komik buldum.
Niye bilecekmişsiniz? Ev sizin mi? Söz hakkınız mı var? Alıcı mısınız? Kadımdan hesap sorar gibi hayırdır 2 aydır evin satılıkmış diye akşam görecek olmanıza rağmen telefonda sormak neyin nesi? Sizden satmanız için yardım mı istedi ki alıcı fikri veriyorsunuz?
Bence sizi ilgilendirmeyen bir meseleye dahil olmuşsunuz.
Bunun dışında kayınvalidenizde iş yapma zorunluluğunuz yok.
Haftada 1 yardımcı tutun kadına,
Siz de karışmayın.
Buna karşılık da her akşam evine yemeğe falan gitmeyin. Öyle bir düzeniniz var anladığım kadarıyla. Siz ona temizlik yapmak zorunda değilsiniz ama her akşam yemeğinizi yapıyorsa, yardım etmenizi beklemesi de normal.