- 6 Kasım 2014
- 132
- 22
- 33
- 34
- Konu Sahibi dertligelin2014
-
çok saf gerçekten onun gözünde, ve ezilmiş, mazlum aynı zamanda.ben soyliyimkovasi aynen sunu der
annem boyle hesapli bi kadin degil. o cok saftir. cok temiz kalplidir. boyle oyunlari sen bilirsin
çok saf gerçekten onun gözünde, ve ezilmiş, mazlum aynı zamanda.
O zaman ona göre davran arkadaşım sen de. Kayınvalidem neden böyle neden böyleahhh ahhh, inanır mı? iftira attığımı düşünür kesin, iyice öfkelenir banaayyy ama tam hürrem yaa, offf vallaaa offff.. bir ben biliyorum ne olduğunu..
Ya da der ki, sen yanlış anlamışsındır (klasik cevap)ben soyliyimkovasi aynen sunu der
annem boyle hesapli bi kadin degil. o cok saftir. cok temiz kalplidir. boyle oyunlari sen bilirsin
Bunlarin olacagini belli etmis adam sana adam evlenmeden once daha dur senn cook uğraşirsin şimdi yeni evlendin....Aynısını söyledim. Cevap vermiyor ben öyle deyince. Ama eşimin de bu konuda normal insanlardan farklı olduğunu düşünüyorum. Annesi üzülmesin de kim üzülürse üzülsün. Bir keresinde (nişanlıyken) terazinin bir kefesinde sen, ablam ve babam bir tarafında da annem olsa annem ağır basar demişti. Herkesten vazgeçermiş, ama annesinden vazgeçmezmiş. Bu yüzden diyorum. Beni sevdiğini biliyorum. Babasını sevmiyor mu? Ya da ablasını? Ama annesine karşı apayrı bir yaklaşımı var. Sağlıksız bir psikoloji bu. Kıramıyorum bu yapısını..
benim çok üzgün olduğum bir gün eşim tamam nil olsun ama bir şartım var, doğana kadar annemin gönlünü yapacaksın dedi. ben de tamam dedim. ama bu biraz zor olabilir, sürekli konusunu aç, güzellikle anlat istediğini dedi, sana başta inanmayacaktır, inanması çok zor olacaktır dedi. ben de neden dedim, iki yüzlü olduğunu düşünüyor çünkü dedi eşim. offf, ne kaynanaymış yarabbim kendi iki yüzlü, kendini seven gelinini kendinden soğuttu beni iki yüzlü yaptı.. Allah yardımcımız olsun bizim gibilerin..
evet Nil'imiz doğsun öyle koyacagız adını babası de kocacığım de şaka ile gülerek.bahsederken hep Nil de bak Nile şunu aldım bunu aldım de.Nil imiz bugün çok yaramazlık yaptı çok tekme attı de.,Nil babasının ilk bebeği de hep nil nil de herkese de söyle millette benimser şimdiden başla nil aşağı nil yukarı:))) senin vazgeçmeyecegini ve kararlı oldugunu anlamalı buyuzden taviz verme .benzer şeyler yaşamışız, sizin yaşadıklarınız da çok üzücü.. söylediklerinizin tümüne katılıyorum. ben de bu devran böyle sürüp gider, lafımın, sözümün, duygularımın, üzülmemin hiç bir manası kalmaz diye bu kadar diretiyorum. hiç geri adım atmadım. ama o da ileri adım atmadı, tamam demiyor. ikna olmuyor. Bu konuyu artık eskisi kadar açmıyoruz, önceden günde 3-4 kez açılırdı bu konu. artık konuyu açmıyor ama bu ismi kabul ettiğimi sanma sakın, daha doğmasına çok vakit var, doğsun öyle koyacağız adını diyor. içimi daraltıyor böyle diyerek.
çok haklısınız. öyle kabul ediyorum zaten. ama insan yine de sinirleniyor.O zaman ona göre davran arkadaşım sen de. Kayınvalidem neden böyle neden böylediye sorup kendi kendini yeme. Önce bir kabul et, bu kadın böyle, elindeki malzeme bu ve sen de bu durumu kabul edip ona göre bir yol çizersen kendine inan her şey daha güzel olur. Öncelikle kabullen, bu kadın böyle işte dahası yok.
Seneler geçip de keşke kendimi hiç yormasaydım neden bu kadar kendimi anlatmak için çabaladım dediğin günler gelebilir, işte o zaman yanarsın boşa geçen zamanına.
aynenYa da der ki, sen yanlış anlamışsındır (klasik cevap)
hep gönlünü hoş tuttum, sen daha iyi bilirsin derim ben zaten, uyumlu bir insanımdır. ama bu konuda uyumlu olmayacağım.Başka konularla ilgili çoçuğa alışveriş yapılacakken evinizle ilgili birşey ile ilgili kv nize fikrini sorun sen bilirsin
anne sen daha iyi bilirsin falan diyin ...
Biraz gönlünü hoş tutun belki bu şekilde size karşı daha yumuşak olur
güzel fikir :)evet Nil'imiz doğsun öyle koyacagız adını babası de kocacığım de şaka ile gülerek.bahsederken hep Nil de bak Nile şunu aldım bunu aldım de.Nil imiz bugün çok yaramazlık yaptı çok tekme attı de.,Nil babasının ilk bebeği de hep nil nil de herkese de söyle millette benimser şimdiden başla nil aşağı nil yukarı:))) senin vazgeçmeyecegini ve kararlı oldugunu anlamalı buyuzden taviz verme .
Sonunda kayınvalide iyice gıcık olup allem edip kallem edip o bebeğin adının Nil olmasını engellerse çok büyük hayal kırıklığı yaşamaz mı konu sahibi? Bu kayınvalidenin damarına fazla basmamak gerekiyor gibi geldi bana kendisinin anlattığı şeylerden yola çıkarak.evet Nil'imiz doğsun öyle koyacagız adını babası de kocacığım de şaka ile gülerek.bahsederken hep Nil de bak Nile şunu aldım bunu aldım de.Nil imiz bugün çok yaramazlık yaptı çok tekme attı de.,Nil babasının ilk bebeği de hep nil nil de herkese de söyle millette benimser şimdiden başla nil aşağı nil yukarı:))) senin vazgeçmeyecegini ve kararlı oldugunu anlamalı buyuzden taviz verme .
mantıklı aslında, gizli gizli eşimle yine konuşmayacağını bilemem. ezik değil ki eşimin sanıdğı gibi.Sonunda kayınvalide iyice gıcık olup allem edip kallem edip o bebeğin adının Nil olmasını engellerse çok büyük hayal kırıklığı yaşamaz mı konu sahibi? Bu kayınvalidenin damarına fazla basmamak gerekiyor gibi geldi bana kendisinin anlattığı şeylerden yola çıkarak.
amin, çok teşekkür ederim. çok olgun bir insansınız, keşke tüm kv ler sizin gibi olsa. annem de sizin gibi, yengeme yorum bile yapmadı, kızınnıza da çok üzüldüm ayrıca.Böyle kaynana lara sinir oluyorum.gençleri bir rahat bırakmıyorlar.allah Hidayet versin.kızımın kaynanasıda.9 ay boyunca kızımı ağlattı.biz koyaz ismini diye.doğumdan önce bebek şekerini yaptırdık.kızımın istediği isimle tabi.eşini doldurdular.eşi 2 ay yanına gelmedi.iyimi oldu gençlerin arasındaki sevgi saygı zedelendi.şimdi iyiler ama kaynanasının.yaptıklarından dolayı kızım ondan nefret ediyor.benimde gelinim.var.ne istiyosa.onu koysun.9 ay.o çekiyor çilesini.bize sadece torunumuzu.sevmek düşer.allah yardımcı n olsun
Aslında biliyorsunuz. Konuşacak.mantıklı aslında, gizli gizli eşimle yine konuşmayacağını bilemem. ezik değil ki eşimin sanıdğı gibi.
siz de haklısınız da iyilikten de anlamıyorlar, fevri davranmam da.. elim kolum bağlandı resmen. ben bu ismi istiyorum. bu kadar zor olmamalı yaa, bütün sıkıntıyı ben çekiyorum, annesi olarak benim hakkım daha çok.Aslında biliyorsunuz. Konuşacak.
Benim bu kadar kesin konuşmam doğru değil biliyorum ama anlattıklarınızdan yola çıkarak yapıyorum tüm yorumlarımı. Durumunuzu en iyi siz biliyorsunuz o yüzden en iyi gözlemi de ancak siz yapabilirsiniz. Fevri davranmaktan kaçının.
hayır malesefbu konuda sonuca varabildiniz mi merak ettim.
İyilikten anlamadıklarını (en azından eşinizin) bir olayda hemen 3-4 ayda anlayamazsınız . Bir susup hemen sonuç alacağınızı beklemeniz hata.siz de haklısınız da iyilikten de anlamıyorlar, fevri davranmam da.. elim kolum bağlandı resmen. ben bu ismi istiyorum. bu kadar zor olmamalı yaa, bütün sıkıntıyı ben çekiyorum, annesi olarak benim hakkım daha çok.
bu durumda sessiz kalıp kabul etmiş olurum, çünkü ben nasıl Nil de diretiyorsam eşim de nil olmasın da diretiyor. en ufak bir geri adım atmam bu durumu kabul ettiğimi gösterir ve eşim zaten arada kalmış durumda ben geri adım atarsam nasıl olsa razı oldu der.İyilikten anlamadıklarını (en azından eşinizin) bir olayda hemen 3-4 ayda anlayamazsınız . Bir susup hemen sonuç alacağınızı beklemeniz hata.
Bütün sıkıntıyı siz çekiyorsunuz isim koyma hakkınız evet daha çok, bu konuda zaten hemfikiriz ama diretirseniz işler bana kalırsa daha iyiye gitmeyecek. Fevri kararlar almama, fevri davranmamayı benimserseniz bütün hareketlerinize yansır, yoksa dediğim gibi tek bir olayda işlerin değişmesini zaten bekleyemezsiniz.
Senelerdir eşinizin beynini işlemiş kayınvalideniz, bu durumun anında tersine çevrileceğini düşünmek bana göre sadece hayal olur.
sen ne istiyordun, onlar ne diyor?hayır malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?