Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

Hay Allah'ım ya hem sana yerlere yat debelen diyo hem de ağlayınca çoçuk gibi benzetmesi yapıyo ..
Eşin görmüyo mu bunları idrak edemiyor mu ..
Ayrıca annesi böyle diye sen mecbur musun bütün hayatını kv nin isteklerine göre yaşamaya

eşimin haberi yok ki kv min yerlere yat debelen dediğinden.. yok ben öyle bir şey yapamam, yalandan ağlayamam deyip kapatmıştım konuyu, eşime de anlatmamıştım. keşke anlatsaydım da zamanında, annesinin yerlere yatmasının yalan olduğunu bilseydi

burda doğmamış çocuğa don biçmek gibi anlaşılıyor başlık kayınvalideninde yaptığı o bn içimden inşallah atlasın camdan derdim öyle numara yapacağım derken.uzak durun bence anormal birşey yaptımı üstünüze kalır.belkide kv nizin bu özelliği yüzünden hemen çocuk için ikna etmiştir eşiniz, hala herkes çocuk uğruna katlanır her türlü işkenceye diye düşünüyorlar çocuğu koz olarak alıyorlar. günümüzde böyle değilde zaten bunu anlatmak içinde nefes tüketmeyin. böyle şeyleri kv ve kocalar kulakları ile değil başka yerleri ile dinlerler.

selamlar;
benzer konuda tecrubeli biri olarak kesinlikle kendi istediğin ismi koymalısın ne pahasına olursa olsun.isim hakkı öncelikle annenindir.ilk çocuğumda eşim benim teklif ettiğim tüm isimlere itiraz etti(beim istediğim isimi 2.isim olarak bile kabul etmedi okadar yani ) ve ben babasıdır onun istediği isim olsun dedim onu kırmadım fakat ikinci çocuğumdada aynı davranışı sergileyince boşanma pahasına da olsa kendi istediğim ismi koyacağımı net bir şekilde belirttim.tabi bu arada hamile hamile ne ağlamalar ne kavgalar ne pişmanlıklar yaşadım anlatmayayım.tüm bu çektiğim sıkıntılara rağmen beni kırdı ve kabul etmedi.bende o zaman ilk çocuğumuzun ismini değiştirelim onu ben koyayım 2.yi sen koy yoksada boşanırım sonucu neyse katlanırız dedim.çünkü ben kendisini 1.de hiç kırmadım diretmedim üzmedim hatta onure ettiim ama baktım ki hep boşunaymış.zor bela istediğim ismi 2.bebeğime koyabildim.okadar gebelik lohusalık bebeği bakımı ve herseyi anne üzerine ama anneyi gören duyan sayan yok.çook yazık.kesinlikle 2 isimde değil istediğin senin istediğin ismi koymalısın hem kayınvaliden kendine biraz çeki düzen verir hemde sen annesin.isim hakkı öncelikle ANNE'NİNDİR.

Biraz zaman geçsin bence sonra eşinle güzel bir anda konuş istediğini güzel bir dille anlat ..
Hatta annesinin gönlünü başka şekilde almak için fikirler üret ..
Sen de net davranma alttan alttan işle becerebilirsen tabi politik olmayı.
Özel baskılı tulumlar falan oluyo ''Nil babaannesini çok seviyor'' diye bişey sipariş edebilirsin ..
Sinir olur kv ama hiçbirşeycik diyemez ..
Sen eşini alttan alttan yumuşatmaya bak demekki eşin politik dille ikna oluyo açık konuşmak ters tepiyo .

benzer şeyler yaşamışız, sizin yaşadıklarınız da çok üzücü.. söylediklerinizin tümüne katılıyorum. ben de bu devran böyle sürüp gider, lafımın, sözümün, duygularımın, üzülmemin hiç bir manası kalmaz diye bu kadar diretiyorum. hiç geri adım atmadım. ama o da ileri adım atmadı, tamam demiyor. ikna olmuyor. Bu konuyu artık eskisi kadar açmıyoruz, önceden günde 3-4 kez açılırdı bu konu. artık konuyu açmıyor ama bu ismi kabul ettiğimi sanma sakın, daha doğmasına çok vakit var, doğsun öyle koyacağız adını diyor. içimi daraltıyor böyle diyerek.

''Nil babaannesini çok seviyor'' haha bu süpermiş bak bayıldım bu fikre

İnanır mıydı sence? Bak sen bunu eşine anlat, sonunda bir şekilde annesini aklamazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum demektir.

kv dem bir şey demese bile eşim tepki gösterir böyle yaparsam. ama hiç umurumda değil artık. çünkü duygularım önemesenmiyor.
İnanır mıydı sence? Bak sen bunu eşine anlat, sonunda bir şekilde annesini aklamazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum demektir.
Eşini ikna etmelisin tabi önce ..
Benim arkadaşımın durumunda eşi de istemiyordu kv de kp rin adı konulsun istiyordu ..
Eşini ikna etmeden ya da yumuşatmadan böyle birşeye kalkışman hoş olmaz tabi
dediğim gibi biraz hürremlik yapmalısın eşinin anladığı dil bu maaelsef.

benim çok üzgün olduğum bir gün eşim tamam nil olsun ama bir şartım var, doğana kadar annemin gönlünü yapacaksın dedi. ben de tamam dedim. ama bu biraz zor olabilir, sürekli konusunu aç, güzellikle anlat istediğini dedi, sana başta inanmayacaktır, inanması çok zor olacaktır dedi. ben de neden dedim, iki yüzlü olduğunu düşünüyor çünkü dedi eşim. offf, ne kaynanaymış yarabbim kendi iki yüzlü, kendini seven gelinini kendinden soğuttu beni iki yüzlü yaptı.. Allah yardımcımız olsun bizim gibilerin..

off ne saçma ikna etmek zorunda değilsin kesin net ben bu ismi istiyorum de bir dahada isim konusu açılmasın
her istediği olmadıgında ikna mı edeceksiniz cocuk gibi

Ah cnm benim ayni bnim hayatimi anlatmissin bnde isim dusundum kizima kararlastirdik hatta kaynanam doguma kdr ah nie kiz nie erkek dedi sonra dedi ogllusum adi x olsun veee sonuc onun istedigi oldu eqer anaci bi kocan varsa durumun zor tatlim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…