- 29 Eylül 2014
- 1.252
- 816
- 178
- 36
- Konu Sahibi dertligelin2014
-
Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Onun da beni sevdiğini zannederdim.
Ama ben uyurken sanıp da konuştukları yenilir yutulur cinsten değildi.
Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bunca zaman neler büyütmüş içinde bana neler..
Çok iki yüzlüymüşüm. Ben de annem de iki yüzlüymüş.
Savcıyı alana kadar yüzlerine gülmüşüz, evlendikten sonra resmi olmuşuz.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.
Bu zamana kadar hiç değer görmediğinden falan bahsedermiş.
Anneme iki yüzlü demesini bana demesinden çok daha öfkeyla karşılıyorum.
Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..
Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.
Yani lafın kısası ben o kadının istediğini yapmayacağım.
Nil olmasın da ne olursa olsun diyor. Sağına soluna başka isim koymayacağım.
O kadar ağladım hamile halimle, insanda azıcık vicdan olur.
Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.
Ağlayarak her istediğimi yaptırmaya alışmışım.
Ama eşimi nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok.
Çok çaresizim...
Ben kv mi hep çok severdim. Eşime görüntü olarak çok benziyor. Kanım ayrı bir ısınmıştı o yüzden. Normalde de sıcak kanlı bir insanım zaten. O yüzden hep sımsıkı sarılırdım, severdim. Belki kızı benim kadar sarılmıyordu yani.
Onun da beni sevdiğini zannederdim.
Ama ben uyurken sanıp da konuştukları yenilir yutulur cinsten değildi.
Dünyam başıma yıkıldı resmen. Bunca zaman neler büyütmüş içinde bana neler..
Çok iki yüzlüymüşüm. Ben de annem de iki yüzlüymüş.
Savcıyı alana kadar yüzlerine gülmüşüz, evlendikten sonra resmi olmuşuz.
Oysa ki hiç bir saygısızlığım olmadı. 5 yıllık nişanlılığım boyunca eşimle farklı şehirlerdeydik hiç yollamazdı yanıma.
Ama evlendiğimin haftasında ağladı ajitasyon yaptı oğluna. Ben 5 yıldır evlat hasretinden öldüm öldüüüüm dedi. Oysa ki 5 yıl boyunca hep ben gözyaşı döktüm. Hep ben uzak kaldım eşimden, yollamadığı için. 2 saatlik mesafeydi oysa ki uzaklık.. Doğum günümde bile yanıma gelmesine izin vermedi, 2 gün sonra gönderdi.
Çok acayip bir kadın. Eşim yeni yeni itiraf ediyor. Ağlama krizleri geçirirmiş istediği olmayınca.
Bu zamana kadar hiç değer görmediğinden falan bahsedermiş.
Anneme iki yüzlü demesini bana demesinden çok daha öfkeyla karşılıyorum.
Çünkü bana ne gelin bohçası yaptılar, ne bayram hediyesi aldılar, düğünde toplanan altınların da bir kısmını aldılar..
Üstelik hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde.. Salon takımı almayacaklardı neredeyse, kayınbabam alınacak o kadar dedi de öyle sustu eşim ve annesi. Maddi boyutunu geçtim, manevi olarak da eşimi yollamayarak beni hep kırdılar.. El kızı olmadığım mı kaldı görümcem tarafından, savcıyı kapmadığım mı kaldı..
Tüm bunlara rağmen annem hep dizginledi beni, kv ne saygısızlık yaparsan, sevgisiz olursan hakkımı haram ederim dedi. Ve telefonunda Bacım diye kayıtlı annemim. (annemin kız kardeşi yok hiç, bacısı bilmişti onu)
Buna rağmen düğün günü annemle kavga etti, hiç ğretmemişsin bu kıza, nasıl öğretmezsin sen, salon takımı da aldırdınız kimsenin evinde yoktu dedi.. Ve daha anlatamayacağım bir ton şey.. Annemi ağlattı, ve öyle bir ağlattı ki hiç öyle görmemiştim annemi..
Tüm bunlar ondan soğumama sebep olmuştu zaten ama bu isim mevzusu bambaşka bir boyut kazandı artık.
Sen de niye nil koyuyorsun nilüfere çok benziyor diyen arkadaşlarım, ben canım isterse nilüfer bile koyabilmeliyim, onu taşıyan doğuracak olan benim. Eşimin de söz hakkı var elbet ama şu anda eşim kendi fikriyle değil annesinin fikriyle çıkıyor karşıma. Ve anneme o kadar göz yaşı döktürdü, benim arkamdan iş çevirdi, yüzüme güldü arkamdan eşimi fitledi. Adam gibi namert bir şekilde karşıma çıkıp isim hakkında yorum yapmadı. Bana Nil çok güzel çok güzel dedi, yüzüme güldü, eşime şiştim şiştim, çatladım resmen. Biz enayiyiz sanki, anasının adını koyuyor resmen. Murat kaynanasının adını koymuş diyecek cümle alem, hep benle uğraşacaklar dedi.
Yani lafın kısası ben o kadının istediğini yapmayacağım.
Nil olmasın da ne olursa olsun diyor. Sağına soluna başka isim koymayacağım.
O kadar ağladım hamile halimle, insanda azıcık vicdan olur.
Bana bağırdı ben ağlayınca, o kadar oğlumuzu savcı ettik, fikrimizi de söylemeyelim dedi.
Ağlayarak her istediğimi yaptırmaya alışmışım.
Ama eşimi nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok.
Çok çaresizim...
Nüfus cüzdanımı alıp kendim yazdırmak, ya da dava açmak eşime düşmanca bir tavır gibi gelebilir. Böyle bir şey yapamam. Daha ılımlı bir şekilde de nasıl çözebilirim bilmiyorumEğer senden habersiz ismi koymaya kalkarlarsa, dava açıp değiştirebilirsin. Bu işleri eşin az çok bilir. Hiç seslenme, kavga etme. Hamileliğine odaklan. İnan bebeğin olunca, bugünleri gülerek hatırlayacaksın.
Bu arada lütfen ama lütfen istediğin ismi koy.
Adım babaannemin adı. Kendisinden de adından da nefret ediyorum.
İşe başlayınca değiştircem adımı. Asla kullanmak istemiyorum.
Ama bu şekilde eşine agresif davranarak yapamazsın. Dediğin gibi sakin sakin davran. Güzelce zamana yayarak anlat eşine. Yine mi olmadı? Nüfusa kendin git, kendin al belgeyi. Eğer o da olmazsa, son çare isim davası açar değiştirirsin.
katılıyorum ama elimden bir şey gelmiyor. eşimi çok seviyorum ama bu huyu beni çileden çıkarıyor!Zor canım senin işin ..
Ama maalesef eşinde iş yok .. Tamam annesidir sever sayar sözü dinler ama mantık ölçülerinde ..
Eşin savcı olmuş ama hala annesinin fikirleri ile hareket ediyor ..
Kusurabakma ama ben burada bütün kusuru eşinde bulunur ..
Annesini dizginlemeyi bilmiyorum beceremiyor ya da istemiyor .
Çok haklısın çileden çıkılmıcak gibi değil ..katılıyorum ama elimden bir şey gelmiyor. eşimi çok seviyorum ama bu huyu beni çileden çıkarıyor!
Nüfus cüzdanımı alıp kendim yazdırmak, ya da dava açmak eşime düşmanca bir tavır gibi gelebilir. Böyle bir şey yapamam. Daha ılımlı bir şekilde de nasıl çözebilirim bilmiyorum
ben de edebiyat mezunuyum, formasyon alıp öğretmen olarak atandım. öğretmenim ama oğlu savcı yaa bana çöpçü muamelesi yapıyor. görücü usulü değil, üniversitede severek evlendik.Savcı oğlum da savcı oğlum senin için mi savcı yapmış ayrıca yapmış ne abes bi kelime kendi istemiş okumuş sizin mesleğiniz yok mu kuzum ? Görücü usülü mü bu iş ? Sizi oğluna layık görmüyorlar o yüzden size de saygı duymuyorlar.Zaten nişanlılıktan belliymiş kadının huyları annene ne demek saygısızlık yapmak bile bile lades demişsin sende tavır koyacak güçte yok gibi bu deveyi güdeceksin yani
o karışmıyor, bana bırakıyor sağolsun. ama onun da ne dediğinin önemi yok eşim için. annesi istemiyor ya, kabul etmemesi için yeterli bu.Çok haklısın çileden çıkılmıcak gibi değil ..
Vazgeçme yani tüm bunları okuyunca başka hiçbirşey diyemiyorum ..
Kp ne diyor peki bu durumlara ?
doğru, o kadar göz yaşı döküyorum bu halimle, benim duygularımın önemi yoksa ben de onlara saygı duymam.Yoo düşmanca değil. Sen zaten bu süreçte mümkün olduğu kadar naif davranarak elinden geleni yapacaksın. Hamileliğine odaklan ve bu konuyu açma. Diğer önerilerim başka alternatif kalmazsa diye. Tatlılıkla ikna edemezsen cadılıkla çözmek zorundasın.
burda konu kv nin bir isim koymak istemesi degil. mesele kv nin gelinin istedigi isme karsi cikmasiAlti ustu 4 aylik evlisin
eski mutlu evliligim felan biraz komik olmus sozlerinama isim konusunda haklisin kirilmakta.benim tavsiyem 2 isim koyun kv ninde gonlu olsun.yani gobek adi onun dedigi olsun.gerci bide su olay var. Kadin gicikligina hep o isimle cagirir kesin
sen en iyisi kendi istedigini koy.esinde cok konusmasin.anasini uzmiycekte hamile karisini mi uzecek.hem soz hakki niye kocandaki ikiniz ortak ne derseniz odur
Kusurbakmayın ne olur ama eşinize aynı kv ye ayrı sinir oldum ..o karışmıyor, bana bırakıyor sağolsun. ama onun da ne dediğinin önemi yok eşim için. annesi istemiyor ya, kabul etmemesi için yeterli bu.
eşime göre yıllarca ezildiği için bu hale gelmiş.. sinsi olduğunu çok sonra anladım. tam bir hürrem. yaa kadın açık açık, mert bir şekilde karşıma çıkıp konuşsa da benimle eşime gizli gizli fikirlerini empoze ediyorsun. aklı sıra bana iyi görünüyor, yüzüme gülüyor, ama kendi istediğini gizli gizli beni fitleyerek yaptırmaya çalışıyor. bir de bana iki yüzlü diyor. kim iki yüzlü bu durumda?Kusurbakmayın ne olur ama eşinize aynı kv ye ayrı sinir oldum ..
Kv bu çirkeflikle nasıl ezilmiş onu da anlamış değilim yanii ..
Fesat bir kadın sinsi tehlikeli işin zor Allah yardımcın olsun.
Ayy nefret ettim okudukça ..
Eşinizi ara ara konuyu açıp güzellikle ikna etmeye çalışın benim tek isteğim bu deyin.
Zaten olay kimlik çıkartılacağı zaman kopacak asıl belli ..
E tamam iste gelinin dedigini degil kendi istedigini koymak istiyorburda konu kv nin bir isim koymak istemesi degil. mesele kv nin gelinin istedigi isme karsi cikmasi
Belli canım kv denin feci yani hürreme rakip olurmuş o dönemde yaşasaymış ..eşime göre yıllarca ezildiği için bu hale gelmiş.. sinsi olduğunu çok sonra anladım. tam bir hürrem. yaa kadın açık açık, mert bir şekilde karşıma çıkıp konuşsa da benimle eşime gizli gizli fikirlerini empoze ediyorsun. aklı sıra bana iyi görünüyor, yüzüme gülüyor, ama kendi istediğini gizli gizli beni fitleyerek yaptırmaya çalışıyor. bir de bana iki yüzlü diyor. kim iki yüzlü bu durumda?
kv dem zaten sağlıklı değil, eşim de söylüyor bunu. hatta üstüne bu kadar titremesi, her istediğini yapması bu yüzden. korkuyor annesi kendini balkondan falan atmaya çalışmış bir ara. ama bir keresinde de bana demişti ki kv dem, eşim sigarayı bırakmaya çalışıyor, içecek olursa kendini yerlere at debelen ağla demişti. şok geçirmiştim. her istediğini böyle yaptırmış, bana da öğretmeye çalışıyor yerlere at kendini debelen falan diye. şok yani şok...Belli canım kv denin feci yani hürreme rakip olurmuş o dönemde yaşasaymış ..
Sen eşini biraz kendine çevirmeye çalış canım bebeğinin sağlını düşün sert tartışmalara girme ..
Akıllıca davranıp kv nin hatalarını göstermen lazım aslında eşine ama eşinde de at gözlüğü var sanki..
Ya da ben psikolojik olarak iyi hissetmiyorum diyip eşini bir terapistte çekmelisin bilmiyorum yanaşır mı ama
annesinin yörüngesinden çıkmasını sağlayabilir ..
Çünkü ne kv ne de eşin sağlıklı değil yani şu yazıları okuyunca .
güzelliktren anlamıyorlar ki, başta sizin dediğiniz gibi duygularımı anlatmaya çalıştım ama nuh diyor peygamber demiyorlar.Sen niye ağlıyorsun cnm dogmamis kuzuyu strese sokuyosun adamin beynine yavas yavaş isle ne bilim nilim guzel kizim de.esinede deki ismi nil olmazsa mutsuz olacağını söyle .hatta Kaynanin yaninda bile nil de nile subu aldim bunu aldim yavas yavad empoze et inşallah istediğin ismi verirsin hadsiz cokkkkk malesef karismasalar iyide karisiyorlar
Yorumunuzu çok mantıklı ve yararlı buldum, muhtemelen bu şekilde çözülür olay.
Ama haksızlığın üstünü eşin haksız saplantısı nedeniyle kapatmak ne kadar doğru, ben hiç dayanamıyorum böyle şeylere.
Altını çizdiğim kısımlar çelişkili geliyor bana. Aynı takımda değiller işte, annesiyle aynı takımda adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?