Kaynanam Doğmamış Çocuğumun İsmine Karışıyor!

canım yazdıkların biraz evlilik aşamsında eşya ,bohça,takı benim kine benziyor.canım bu bizim iyi niyetimizden yumuşak yüzlülüğümüzden kaynaklanıyor ve bu duruma devam edersen hep senden birşeyler gidecek .şimdi hamilesin üzülme bu kadar ve bu konuyuda açma.eşinle bu güzel döneminizi zehir etme .kayınvaldenlede mesafeni koru .çünkü bu insanlar sağlıklı bir beyine sahip değiller adamı hasta ediyorlar.tavrını görsün .saygıda kusur etme ama samimi olma.inşallah kendi isteiğin ismi koyarsın .

Eğer senden habersiz ismi koymaya kalkarlarsa, dava açıp değiştirebilirsin. Bu işleri eşin az çok bilir. Hiç seslenme, kavga etme. Hamileliğine odaklan. İnan bebeğin olunca, bugünleri gülerek hatırlayacaksın.

Bu arada lütfen ama lütfen istediğin ismi koy.

Adım babaannemin adı. Kendisinden de adından da nefret ediyorum.
İşe başlayınca değiştircem adımı. Asla kullanmak istemiyorum.

Ama bu şekilde eşine agresif davranarak yapamazsın. Dediğin gibi sakin sakin davran. Güzelce zamana yayarak anlat eşine. Yine mi olmadı? Nüfusa kendin git, kendin al belgeyi. Eğer o da olmazsa, son çare isim davası açar değiştirirsin.

Zor canım senin işin ..
Ama maalesef eşinde iş yok .. Tamam annesidir sever sayar sözü dinler ama mantık ölçülerinde ..
Eşin savcı olmuş ama hala annesinin fikirleri ile hareket ediyor ..
Kusurabakma ama ben burada bütün kusuru eşinde bulunur ..
Annesini dizginlemeyi bilmiyorum beceremiyor ya da istemiyor .

Nüfus cüzdanımı alıp kendim yazdırmak, ya da dava açmak eşime düşmanca bir tavır gibi gelebilir. Böyle bir şey yapamam. Daha ılımlı bir şekilde de nasıl çözebilirim bilmiyorum

katılıyorum ama elimden bir şey gelmiyor. eşimi çok seviyorum ama bu huyu beni çileden çıkarıyor!

Savcı oğlum da savcı oğlum senin için mi savcı yapmış ayrıca yapmış ne abes bi kelime kendi istemiş okumuş sizin mesleğiniz yok mu kuzum ? Görücü usülü mü bu iş ? Sizi oğluna layık görmüyorlar o yüzden size de saygı duymuyorlar.Zaten nişanlılıktan belliymiş kadının huyları annene ne demek saygısızlık yapmak bile bile lades demişsin sende tavır koyacak güçte yok gibi bu deveyi güdeceksin yani

Nüfus cüzdanımı alıp kendim yazdırmak, ya da dava açmak eşime düşmanca bir tavır gibi gelebilir. Böyle bir şey yapamam. Daha ılımlı bir şekilde de nasıl çözebilirim bilmiyorum

Yoo düşmanca değil. Sen zaten bu süreçte mümkün olduğu kadar naif davranarak elinden geleni yapacaksın. Hamileliğine odaklan ve bu konuyu açma. Diğer önerilerim başka alternatif kalmazsa diye. Tatlılıkla ikna edemezsen cadılıkla çözmek zorundasın.

ben de edebiyat mezunuyum, formasyon alıp öğretmen olarak atandım. öğretmenim ama oğlu savcı yaa bana çöpçü muamelesi yapıyor. görücü usulü değil, üniversitede severek evlendik.

Çok haklısın çileden çıkılmıcak gibi değil ..
Vazgeçme yani tüm bunları okuyunca başka hiçbirşey diyemiyorum ..
Kp ne diyor peki bu durumlara ?
o karışmıyor, bana bırakıyor sağolsun. ama onun da ne dediğinin önemi yok eşim için. annesi istemiyor ya, kabul etmemesi için yeterli bu.

doğru, o kadar göz yaşı döküyorum bu halimle, benim duygularımın önemi yoksa ben de onlara saygı duymam.

burda konu kv nin bir isim koymak istemesi degil. mesele kv nin gelinin istedigi isme karsi cikmasi

o karışmıyor, bana bırakıyor sağolsun. ama onun da ne dediğinin önemi yok eşim için. annesi istemiyor ya, kabul etmemesi için yeterli bu.
Kusurbakmayın ne olur ama eşinize aynı kv ye ayrı sinir oldum ..
Kv bu çirkeflikle nasıl ezilmiş onu da anlamış değilim yanii ..
Fesat bir kadın sinsi tehlikeli işin zor Allah yardımcın olsun.
Ayy nefret ettim okudukça ..
Eşinizi ara ara konuyu açıp güzellikle ikna etmeye çalışın benim tek isteğim bu deyin.
Zaten olay kimlik çıkartılacağı zaman kopacak asıl belli ..

eşime göre yıllarca ezildiği için bu hale gelmiş.. sinsi olduğunu çok sonra anladım. tam bir hürrem. yaa kadın açık açık, mert bir şekilde karşıma çıkıp konuşsa da benimle eşime gizli gizli fikirlerini empoze ediyorsun. aklı sıra bana iyi görünüyor, yüzüme gülüyor, ama kendi istediğini gizli gizli beni fitleyerek yaptırmaya çalışıyor. bir de bana iki yüzlü diyor. kim iki yüzlü bu durumda?

Belli canım kv denin feci yani hürreme rakip olurmuş o dönemde yaşasaymış ..
Sen eşini biraz kendine çevirmeye çalış canım bebeğinin sağlını düşün sert tartışmalara girme ..
Akıllıca davranıp kv nin hatalarını göstermen lazım aslında eşine ama eşinde de at gözlüğü var sanki..
Ya da ben psikolojik olarak iyi hissetmiyorum diyip eşini bir terapistte çekmelisin bilmiyorum yanaşır mı ama
annesinin yörüngesinden çıkmasını sağlayabilir ..
Çünkü ne kv ne de eşin sağlıklı değil yani şu yazıları okuyunca .

Sen niye ağlıyorsun cnm dogmamis kuzuyu strese sokuyosun adamin beynine yavas yavaş isle ne bilim nilim guzel kizim de.esinede deki ismi nil olmazsa mutsuz olacağını söyle .hatta Kaynanin yaninda bile nil de nile subu aldim bunu aldim yavas yavad empoze et inşallah istediğin ismi verirsin hadsiz cokkkkk malesef karismasalar iyide karisiyorlar

kv dem zaten sağlıklı değil, eşim de söylüyor bunu. hatta üstüne bu kadar titremesi, her istediğini yapması bu yüzden. korkuyor annesi kendini balkondan falan atmaya çalışmış bir ara. ama bir keresinde de bana demişti ki kv dem, eşim sigarayı bırakmaya çalışıyor, içecek olursa kendini yerlere at debelen ağla demişti. şok geçirmiştim. her istediğini böyle yaptırmış, bana da öğretmeye çalışıyor yerlere at kendini debelen falan diye. şok yani şok...

güzelliktren anlamıyorlar ki, başta sizin dediğiniz gibi duygularımı anlatmaya çalıştım ama nuh diyor peygamber demiyorlar.

Ortada evet bariz bir haksızlık var ama bu olayın üstünü şu an kapatmadan onun bu durumdan karlı çıkması bence çok zor. Böyle bir kayınvalide ne yaparsa yapsın ömrü billah kendisini anlamaz belki ama bu konuya ılımlı yaklaşırsa en azından eşinin onu anlama ihtimaline kendi eliyle set çekmemiş olur çünkü konuyu kapatmazsa eşinin ve kayınvalidesinin üstüne daha çok giderse kayınvalide daha da çok bilenir ve der ki oğluna, bak işte nasıl davranıyor, gör. Eşinin kendi annesine inanmasına kendisi vesile olmuş olur doğal olarak. Benim demek istediğim olayı kapatmasından ziyade kayınvalidesinin eline kendisini karalayabileceği bir koz vermemesi özetle.

Son dediğinize de değinecek olursam o konuda yanlış bir anlatım içerisine girmiş olabilirim, evet ama şöyle açıklayayım: Aslında eşiyle aynı takımda olması gerek ama kayınvalidesini karşısına alırsa bir takım olabilmelerine imkan yok. Siz eşinizle aynı takımın oyuncularısınız demek yerine, eşinizle aynı takımın oyuncuları olmaya çalışmalısınız demeliydim belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…