Kaynanam bizi yemeğe çağırdığında beni aramıyor, eşimi arıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ameliaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
79
17
3
Merhabalar kızlar.
1.5 yıl evliyim.
Eşimin ailesinin evi ve bizim ev yan yana.
Kaynanam bizi akşam yemeğine veya kahvaltıya çağırdığında her zaman eşime arıyor gelin birlikte yiyelim diye, sizin durumunuz belli, bir şey yapmayın gelin yiyin vs vs.
Sanki evin hanımı eşim.
Belki de de ben yemek yapmıştım, belki de müsait değilimdir,pazar günleri eşim evde ,tek bı gün, eşimle birlikte kahvaltı yapmak istiyorum ama kaynanam her pazar günü eşime yazıyor gelin diye.
Bugün de çağırdı bize yemeğe
Ben eşimden öğreniyorum.
Eşim söylemeseydi ben yemek yapmayı başlayacaktim.
Kaynanamın bana hiçbir şey söylemediğini eşim bile bilmiyor.Çünkü beni aradığında, "Annem bugün sana yazdı mı?" dedi.
Hayır dedim neden
Akşam lahmacun yapicak ,gelin dedi.

Kaynanam beni aramasi lazım. bu akşam yemek yapma, bugün lahmacun yapicam gelin burda yiyin deseydi.
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar

Yemeğini erkenden hazırla yemeğimiz var de, eşine de baş başa da bı kahvalti edemeyecek miyiz diye söyle de arandığında sınırı o koysun. Kavga eder gibi değil de baş başa evimizde vakit geçirelim minvalinde konuşursan tatsizliga dönüşmeden eşinin bu duruma dur demesini saglayabilirsin diye düşünüyorum

Sizi aramasa da eşinizin, anne eşime sorayım müsait miyiz diye sizinde fikrinizi devreye sokarak sınır çizmesi lazım. Bunu bu şekilde rahatsız olduğunuzu ve üzüldüğünüzu bazen sizin onunla vakit geçirmek istediğinizi vb kiroldiginiz tüm noktaları suçlamadan hislerinizi anlatarak sakince aktarın. Eşiniz bu durumda anlamıyorsa sizde sakince eşinize de sinir çizin canım bu gün yemek hazırladım aslında işlerim var vb gibi gitmek istemediğinizde sakın bı dille reddedin

Merhabalar kızlar.
1.5 yıl evliyim.
Eşimin ailesinin evi ve bizim ev yan yana.
Kaynanam bizi akşam yemeğine veya kahvaltıya çağırdığında her zaman eşime arıyor gelin birlikte yiyelim diye, sizin durumunuz belli, bir şey yapmayın gelin yiyin vs vs.
Sanki evin hanımı eşim.
Belki de de ben yemek yapmıştım, belki de müsait değilimdir,pazar günleri eşim evde ,tek bı gün, eşimle birlikte kahvaltı yapmak istiyorum ama kaynanam her pazar günü eşime yazıyor gelin diye.
Bugün de çağırdı bize yemeğe
Ben eşimden öğreniyorum.
Eşim söylemeseydi ben yemek yapmayı başlayacaktim.
Kaynanamın bana hiçbir şey söylemediğini eşim bile bilmiyor.Çünkü beni aradığında, "Annem bugün sana yazdı mı?" dedi.
Hayır dedim neden
Akşam lahmacun yapicak ,gelin dedi.

Kaynanam beni aramasi lazım. bu akşam yemek yapma, bugün lahmacun yapicam gelin burda yiyin deseydi.
Siz ne düşünüyorsunuz kızlar
eşiniz size sorup cvp vermeyi akıl edemiyor mu? Yada her çağırdığında gitmek zorundamısınız? Burda sorun eşinizi araması değil eşinizin uygun cvp verememesi.

eşiniz size sorup cvp vermeyi akıl edemiyor mu? Yada her çağırdığında gitmek zorundamısınız? Burda sorun eşinizi araması değil eşinizin uygun cvp verememesi.
Aslında eşime sorup döneyim derse sorun çözülecek.Annesi de farkına varacak.

Sorun kayınvalide değil eş,
eşiniz anne amelia'yı arar mısın ya da ben amelia'ya sorup sana dönüş yaparım demeli.

• Beğen
Reactions: Gao
Sizi aramasa da eşinizin, anne eşime sorayım müsait miyiz diye sizinde fikrinizi devreye sokarak sınır çizmesi lazım. Bunu bu şekilde rahatsız olduğunuzu ve üzüldüğünüzu bazen sizin onunla vakit geçirmek istediğinizi vb kiroldiginiz tüm noktaları suçlamadan hislerinizi anlatarak sakince aktarın. Eşiniz bu durumda anlamıyorsa sizde sakince eşinize de sinir çizin canım bu gün yemek hazırladım aslında işlerim var vb gibi gitmek istemediğinizde sakın bı dille reddedin
Ben gitmek istemediğimde kocama sen istiyorlsan git ben gelmem diyorum.
YA da yemek varsa eşime söylüyorum bugün yemek var tamam diyor gitmeyelim.

Öyle yapıyorum zaten,biz eşimle anlaşıyoruz

şu evin hanımıyım ben aranmalıyım, bana sorulmalı kompleksini anlamıyorum açıkçası. Kadın oğlunu arıyor davet ediyor, oğlu da sizin müsait olup olmadığınıza göre annesine bir cevap veriyor. Bunda anormal bir durum yok ki? Gayet normal. Evin hanımı olarak gerektiğinde hayır diyebilirsiniz, yemeğim var, başka planım var diyebilirsiniz buna kimsenin bir lafı olmaz zaten ama kaynanam ille de beni arayıp bana sorsun tavrı gereksiz bence.

şu evin hanımıyım ben aranmalıyım, bana sorulmalı kompleksini anlamıyorum açıkçası. Kadın oğlunu arıyor davet ediyor, oğlu da sizin müsait olup olmadığınıza göre annesine bir cevap veriyor. Bunda anormal bir durum yok ki? Gayet normal. Evin hanımı olarak gerektiğinde hayır diyebilirsiniz, yemeğim var, başka planım var diyebilirsiniz buna kimsenin bir lafı olmaz zaten ama kaynanam ille de beni arayıp bana sorsun tavrı gereksiz bence.
Bende fikrimi belirttim ters cevap vermiş anlamlandiramadim. Zaten eşi o istemediğinde gitmiyormus falan. Valla kaynanam mümkünse beni aramasın oğlu benim sözüme saygı duysun önemli olan o yani 😄

Yok sanmıyorum
Ama o Kendi kendine ne düşünüyor bilmiyorum.

bazı kadınlar gerçekten kayınvalide olmak için gelmişler dünyaya :)
bana çok anormal gelmedi, tipik kayınvalide işte, belki ben de yaşadığım için
tuhaf karşılamadım bilmiyorum, ama ben takılmıyorum hatta mümkünse hep oğlunu arasın,
beni arayıp dan dun konuşup canımı sıkacağına oğluna söylesin ne söyleyecekse, biz zaten
sonrasında eşimle istişare edip ortak kararımızı bildiriyoruz nasılsa bence önemli olan bu.
Ama siz takılıyorsanız çok, şakayla karışık gülerek kayınvalidenize sen beni neden aramıyorsun da oğlunu arıyorsun hep
söyle bakıyım falan diye bir yoklayın duruma göre şekil alın sonrasında.

O da bişey mi benim ki geleceği zaman beni aramayıp oğlunu arıyor. Ama burada eşin sınırı önemli o diyecek bir sorayım sana dönüş yaparım anne diye aslında size bize haber verilmesi lazım oğlu karar veremez yada oğlu ağırlamayacak hizmet etmeyecek ama oluyor böyle şeyler. Anneler şey kafası var oğlumun evi istediğimi yapar istediğim zaman giderim yada oğlum değil mi istediğimde gelir kalır diye ama yok öyle bişey eşinizle konuşun net sınır belirleyin o evde gideceğiniz zaman kararda ikinize ait olmalı

Eşine söyle bidaha benle konuşmadan cevaplama kimseyi ben bilmem hanım bilir ona sor anne diyeceksin die tembihle .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X