ben her iki tarafından anlayışlı olması taraftarıyım
evladıyla dertleşen bir anne neden evladı evlendikten sonra dertleşmek istediğinde sorun oluyor anlamıyorum
bizler kocalarımız üstünde bu kadar hak sahibi olduğumuzu iddia ediyoruz ama
unutmayalımki onlara yıllarca emek veren kaynanalarımız bence onların üzerinde daha çok hak sahibidir
tabiki karını bırak benle ilgilen diyen bir kaynananın savunuculuğunu yapmayacağım ama dertleşmek isteyen yada canım sıkıldı hadi beni biraz dolaştır diyen kaynana neden göze batar anlamam
ayrıca bizim annelerimizle olan ilişkilerimizide gözönüne getirin lütfen
annemiz gelip bizle dertleşmek istese kocamız buna kızsa biz ne yaparız
"o benim annem tabiki dertleşicez" diyip ortalığı ayağa kaldırmazmıyız
bakın size bir olay anlatayım oğlum küçükken eşimin ayağına bastı kazara eşimin ayağında nasır vardı müthiş canı yandı kaynanamda oğluma kızdı biraz dikkat et diye, bende yahu ne olacak koca adam canı yansın dedim
ama sonradan baktımki bende oğlumun en küçük acısında yüreğim burkuluyor dedimki demek kaynanam haklıymış evlat bu arkadaşlar hiçbir şeye benzemez sonuçta dediğim gibi iki tarafta anlayışlı olacak, bizler kaynanalar oğullarını kıskanıyorlar diyoruz ama bizde eşlerimizi annelerinden kıskanıyoruz bu gerçeği lütfen gözardı etmeyin
sonuçta karşınızdaki yaşlı bir insan ve saygıyı sonuna kadar hak ediyorlar
Arkadaşım, gerçekten böyle mi anladın?
yani bir erkek evlendikten sonra annesiyle dertleşemez ya da asla annesiyle gezmeye gidemez...Bunu mu anladın canım?
Böyle saçma birşeyi aklı başında hangi insan söyleyebilir sence?..
Yani burda kimse bir erkek annesiyle dertleşemez, annesiyle gezemez demiyor ki?
Eğer benim söylediklerim üzerine yorum yaptıysan açıklayım canım:
Kendi adıma konuşursam benim bahsettiğim, gerçekten EVET KARINLA DEĞİL 1.PLANDA BENİMLE İLGİLENECEKSİN diyen kayınvalideler için konuştum ben..
Yoksa kimse bir erkek, asla annesiyle oturup dertleşemez, annesini gezmeye götüremez diyemez zaten..
Kimsenin de gözüne de batmaz..Ama bir kayınvalide iki gecede bir, eşi evde ,yanında olduğu halde ,uyku tutmadı dıye, rahatsız eder miyim etmezmiyim diye düşünmeden ,gecenin bir vakti , çat kapı geliyorsa (çünkü her saniye oğlunun dizinin dibinde olmasına alışmış),
her hafta sonu, bunlar çalışan insan haftasonları da başbaşa kalsınlar diye düşünmeden her haftasonu (arada tabii ki diycek ama bunu alışkanlık haline getirmişse. çünkü oğlu evlenmeden önce herhaftasonu onla geziyordu)''beni gezmeye götür baban götürmüyor ''diyorsa........................
Anladın mı arkadaşım????
Kimsenin durduk yere kayınvalidelere birşey söylediği, ya da gözümüze batan birşey yok..
Tabii ki oğluyla yeri gelecek gezecek yeri gelecek dertleşip ağlayacak ama burda bahsedilen olayın biraz abartıldığı ve eşlerin hayatlarına müdehale edildiği durumlar..
Ben kayınvalidemle çok iyi anlaşırım..
Benim eşim yorgun olur, ''uğraştırma beni'' der, ben kayınvalidemi, kayınpederimi alır gezdiririm arada akşamları, haftasonları.. Ama onlar da asla ayırmazlar beni kendi kızlarından...
Çok iyi bilirim kayınvalideyle olan ilişkilerin dozunu ayarlamayı..
Ben hep derim; bu konuda da mütevazilik yapamayacağım,,Allah herkese benim gibi gelin, her kadına da benimkisi gibi kayınvalide versin..
Bu arada ''bizler de eşlerimizi annelerinden kıskanıyoruz'' demişsin.Sen belki ama ben asla annesinden kıskanmam..
Burda bahsettiğimiz uçlardaki kayınvalideler.