burada yeniyim ve kaynanalar konusunda yazılan yazılardan ortak bir iki şey çıkardım
2- eşlerinden ilgi görmeyince bütün her şeyi oğlundan bekleyenler
Bu kesinlikle böyledir canım.İyi bir tespit yapmışsın..
Kocalarından evlilikleri boyunca istedikleri ilgi ve alakayı göremeyen kadınların, erkek evlatları hem kocaları hem çocukları olur.
2 kere 2 =4
Çevremde o kadar çok var ki: kocası 1 kere canım dememiş kadına, oğlu karısına canım deyince kadın krize giriyor..
Ya da aynı apartmanda oturuyorlar, kayınvalidenin gece canı sıkılıyor,uyku tutmuyor, çıkıyor oğlunun evine, ben geldim , uyku tutmadı,canım sıkıldı konuşalım biraz ...
İyi de kocan evde senin, canın sıkıldıysa, uyku tutmadıysa, kocanla konuş, gecenin bir vakti oğlunun evinde ne işin var? Bizzat şahidim bu tarz olaylara..
Aynı arkadaşım için örnekleri çoğaltayım, akşam sıradan birgün evdeler, kayınvalide geliyor yine aynı apartmandalar, çok sıkıldım beni gezmeye götür oğlum(kayınpeder evde).. Bir planın var mı diye sormak yok.Götürmezsen kavga........Bunun gibi bir sürüüüüü örnek.
Sonrası boşanma. 2 sene sonra boşandı arkadaşım.Çünkü ''kocam 2 kadına yetişemiyor hem annesine hem bana, o da yıprandı ben de'' dedi ve boşandılar.
Cevap: evlenmeden önce hep oğluyla dertleşmiş, oğlu dert ortağı herşeyi(kocadan hayır yok çünkü) oğlu evlendikyen sonra da aynen devam etmesini istiyor bu durumun..
Çözüm:Saygıyı elden bırakmayalım arkadaşlar , annedir büyüktür....İdare ediceksiniz, edebildiğiniz yere kadar.
Kalamış canım, umarım evlendikten sonra pişman olmazsın...
Not:Söylediklerimle tüm kayınvalideler için genelleme yapmıyorum asla, yanlış anlaşılmasın, gözlemlerime göre konuştum..