• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam beni mahvediyor..

Yorumunu silip, yorum yapabilmesini kapattim zaten. Ama ne yapmaliyim simdi? Hicbirsey olmamis gibi davranmak bana yanlis geliyor. En cok dün aksam arayip haddini bildirmek istedim, ama yapmadim tabiiki. Bugünde uzun bi mesaj yazsam diyordum özür dileyen, siz hakliymissiniz diyen bir mesaj. Formalite tabiiki sadece, belki kafasinda ki vidalar daha sıkılasır ümidiyle.. Ama bilmiyorum.

abeta, kiyamam canim ya.. Cok üzüldüm gercekten. Keske benim sustugum zamanlarda esim görebilse yaptiklari hatalari. Ama ona hata olarak gelmiyor hicbirsey. Benim safligim en büyük hataymis, öyle diyor. Iyi niyetliligim en büyük hataymis.. Anlamadim gitti napicam.. Neden ayrildiniz peki?

canım benim kesinlikle mesaj yazma ve konuyu dahi açma bu konuyu bence bu şekilde kapat gitsin ara halini hatrını sor ama bu konuyu açma biişey olmamış gibi davran eşinlede aranı hoş tutmaya çalış ailesiyle problemlerini pek eşine anlatmamanı tavsiye ederim sana çünkü sorun sorun sorun erkek belli bi zamandan sonra sıkılmaya başlar eşin de tam bu evrede dikkatli olman lazım eşinle tatlı dille konuş ama böle böle olsa daha iyi olmazmı aşkım sen daha iyi bilirsin ama bunun böyle olması sencede yanlış değilmi falan gibi onu onun fikilerini önemsediğini göster sen söyle o onaylasın sadece düşünmesine sebep olman bile yeterli çok işimm var acele yazıyorum ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir he bide sakın dik kafalılık yapma zıt davranma

benim kavılvalidemgilde şehir dışında oturuyolarr ama hiçbir zamn istisnaler bile buna daill kendi otobüs paramızı knedimiz verdik hepp bide orda harcardık kardeşlerine ailesine yigenlerinee kurbanı orda keserdi elimiz boş dönerdi kbazen ço kkızardım eşime kavgalarımzda b uyüzden olmuştur ama artık mesafeliyim gitmiyorum fazlaa eşimde ev kredisi ödediği için artık ço kvermiyorrr

tenüüzül bile etmemm başıma kalkar sonra size yapılan gşibii !!!! hataa bence ne diye alıp gebe kalınırki kaynanayaa gersi size kalmış

Sizin yapacağınız en önemli şey eşinizle iyi geçinmek her ne olursa olsun..
Eşinizle asla bu konuları konuşmayın, aranızdaki saygının tükenmemesi için aileleri devre dışı bırakın sohbetlerinizin arasında..

Eşinize şöyle bir teklifte bulunabilirsiniz ben senin ailene sen benim aileme çiçek-hediye yollayalım..
Bundan sonra herşey iyi olsun diyede ufak bi not düşebilirsiniz..

Böylece birşeylerin başlangıcı olur..
Eşiniz ben yollamam desede siz yollayın..
En azından attığınız bu adımın değerini anlayacaktır..
Bu süre zarfındada konuları açılsa bile siz kapatın ve eşinizle iyi geçinin..

Birde ''annenin terbiyesizliği'' şeklinde ağır bir cümle kurmuşsunuz kavga sırasında.
Bu ve buna benzer kaba cümleleri kurmayın tartışma sırasında..Haklıyken haksız durumuna düşersiniz..

Son düzenleme:
Merhaba bayanlar..

3 aydir evliyim, ve en güzel günlerim zehir oluyor. Esimi cok seviyorum, ama kaynanam tarafindan sürekli cok dolduruluyor. Esimin ailesi benim ailemle kontaklarini tamamen kestiler, sorun imam nikahi istememiz.. Esime "eger benim düsmanimla konusursan evlatliktan red ederim" diye tehdit ediyor, esimde korkuyor, o yüzden o da konusmuyor. Bu durumdan cok biktim, artik aynisini bende yapiyorum, onunkileriyle konusmuyorum. Nereye kadar ama? Bana yaptiklari onca seyden sonra hala affetmek, huzurlu bir aile olmak istiyorum, ama esim bana inanmiyor, kendi annemin doldurusuna geldigimi zannediyor, halbuki annem sürekli kayinvalidenleri ara der.

Esim son zamanlar cok icine kapanik biri oldu, soru sormazsam konu acmiyor, göz kontagindan bile kaciniyor. En sonunda dayanamayip konusmak istedigimi söyledim, oda sevgisinin annesiyle konusmadigim icin azaldigini söyledi, ama sevgisinin azaldigi icin kendinden nefret ettigi, ve benim hayatimi mahvettigi icin, ici icini yiyomus. Nedenini sorunca, böyle bi evliligi hayal etmedigini, ve ailesiyle, özellikle annesiyle anne-kiz gibi olmami bekliyormus. Öyleydik zaten, diger konumda anlatmistim ama bana neler yaptigini, haliyle soguyor insan.

Esimle tam iyi olduk derken, dün aksam facebookta kaynanam yorum yazdi benim duvarimda ki arkadasimin yazdigi bi yaziya. Herseyden ve herkesten uzak oturuyoruz esimle, arkadaslarimi en son 3 ay önce gördüm, dogal olarakta özlüyoruz biribirimizi, arkadasimda duvarima "nolur bu hafta sonu gelde sürpiz yap" yazmis, onun altina diger arkadaslarimda beni özlediklerini yazmislar, en yakin arkadasimda sakasina "oh oh, aldiniz kizi göstermiosunuz bize" yazdi esimin kuzenine, ki onlar da yakin arkadas zaten. Bunu gören kayinvalidem, "biz özledigimiz zaman parayi gönderiyoruz vakitleri ve zamanlari olduklarinda geliyolar, ama parayi veren düdügü calarda demiyoruz. Cocuklarimiz istedikleri zaman istedikleri kisiyi görebilirler, ama ben gelinime arkadaslarini bize davet et dedigimde etmedi, bu da kendi sorunu. Ayrica buraya geldiginde gelinim kendi ailesi gilde kalmisti, yani oglan tarafinda bir sorun yok". Nasil utandim anlatamam, ama hala silmedim yorumu, yoksa hakliyim o yüzden silmis diyecek. Kendi ailemde kaldigim dogru, ama kocam beni gelip almadigi icindi, cünkü annesinin doldurusuna gelmisti yine.
Bunun üstüne annesinin yorumu esime gösterdim, "kadin hakli, öyle bi yoruma senin cevap vermen gerekirken dogrulamissin zaten" dedi, bende kizdim ve annenin terbiyesizligini bana karsi koruma diye cikistim, esim kalkip ceketini alip ben gidiyorum dedi, nereye diye soruncada huzurumu kaciriyosun sen dedi, arkasindan bagirdim bende, huzurumuzu ben degil annen kaciriyor diye. Simdi esimle yine silbastan olduk. Sessiz bir ev, dokunmamazlik, komunikasyonsuz bir daire.. Esim eve geri gelmeden önce sinifimdan bi kiza yardim danisiyordum, o da esimi elime gecirmem icin esimden özür dilememi, ve hakli oldugunu söylememi istedi - her ne kadar haksiz oldugunu bilsem bile. Annesiyle arkadas olmami, zamana birakip hala düzelmiyorsa da, esime onu sevdigim icin yaptigim iyilikleri söylememi ve geri kalanini ondan sonra karar vermemi söyledi..

Ne yapmaliyim? Lütfen yardim edin bana, cok kötüyüm..

neresinden tutsam neresine yorum yazsam...insanların belli inançları olabilir ve evlilik iki farklı insanın ortak bir paydada buluşmasıysa birbirlerine tolerans gösterecekler, benimde nişanlımın ailesi imam nikahı konusunda hassaslar yani daha konu açılmadı ama bizden muhafazakar oldukları kesin ama benim babama göre resmi nikah olsunda gerisi önemli değil, ben nişanlımı kırmam bide imama olur veririm, bu yüzden küsülürmü? bence amaçları bunu bahane edip küsmek senide tamamen kendi taraflarına çekmekti, ama sen bu oyuna gelmedin ve aileni savundun, adama bak o benim ailemle görüşmicek ben onun annesiyle kanka olucam öyle yağma yok!
bu arada kayınvalidenin facebookumu olurmuş be sil sen onu bence her halta maydanoz olmasın :))

kadın eteğindeki taşları face aracılığı ile dökmüş bu da yeni moda galiba allah yardım etsin keşke sende altına beni gerçekten özleyenlerin yanında olurum para versinler vermesinler yazsaydın yada başka bişey yaptığını yanına bırakma

Canim daha herseyin oyle basindasinizki 3 aylik evlilik ne demek...
Bence Oncelikle o facebooktan kayivalidenii bir engellemelisin, ikinci olarak esinle iyi gecinmeye calismalisin, tum sorunlarda farkindaysan erkek ailesine bagli bir varlik, ona ailesini kotulememelisin kotu olsalar bile ,ama daha sicak ve uygun sekilde donem donem belki bir anda degil onunda senin ailen ile gorusmesini saglamalisin bu belki bir yil icinde olur ama yapmak zorundasin, aileler ile gorusmeden evlilik nasil yurur, bunun dugunu var, bayrami var cenazesi var....

Cocuk isini hic dusunmemelsin su anlarda, taslar yerine oturana kadar, birde son olarak sunu soylemeliyim bence sen calismalisin kucuk ucrette alsan yapmalisin bunu ki bilet paranizi ben odedim dedirtmemlisin kimseye, paranla gidersin istedigin gibide tatil yaparsin bunlar zor seyler degil, hepimiz calisiyoruz ...

yine herseyin basi sabirdan geciyor, bir sure sonra iliskide taslar yerine oturuyor, her iki taraf birbirini daha iyi taniyor, mucade etmelisin su an, sakince mucadele, eminim hersey guzel olacak...

canım benim kesinlikle mesaj yazma ve konuyu dahi açma bu konuyu bence bu şekilde kapat gitsin ara halini hatrını sor ama bu konuyu açma biişey olmamış gibi davran eşinlede aranı hoş tutmaya çalış ailesiyle problemlerini pek eşine anlatmamanı tavsiye ederim sana çünkü sorun sorun sorun erkek belli bi zamandan sonra sıkılmaya başlar eşin de tam bu evrede dikkatli olman lazım eşinle tatlı dille konuş ama böle böle olsa daha iyi olmazmı aşkım sen daha iyi bilirsin ama bunun böyle olması sencede yanlış değilmi falan gibi onu onun fikilerini önemsediğini göster sen söyle o onaylasın sadece düşünmesine sebep olman bile yeterli çok işimm var acele yazıyorum ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir he bide sakın dik kafalılık yapma zıt davranma

Hic bir zaman ben sorun acmiyorum zaten. Hep tatli dilimi kullanip o sekilde anlatmaya calisiyorum kendimi ve derdimi. Kaynanamla konusmuyorum, 1½ aydir hic konusmadik, konusmayi düsünüyorum ama tabiiki. Esimin benim ailemle konusmamasina ragmen konusmayi düsünüyorum, cünkü arami iyi tutup, esimin iyiligimi görmesini istiyorum.
Kesinlikle zit davranmiyorum. Yemegi beraber yapiyoruz, aksamlari film izliyoruz, cinsel problemimizde yok. Anliyamadim gitti neden beni el gibi görüp, bana nasil öyle davranabildigini.. 2 gündür sessiz yine, dün annesiyle tlf'da konustuktan sonra cok daha kötü oldu, simdi hic konusmuyor.

Canim daha herseyin oyle basindasinizki 3 aylik evlilik ne demek...
Bence Oncelikle o facebooktan kayivalidenii bir engellemelisin, ikinci olarak esinle iyi gecinmeye calismalisin, tum sorunlarda farkindaysan erkek ailesine bagli bir varlik, ona ailesini kotulememelisin kotu olsalar bile ,ama daha sicak ve uygun sekilde donem donem belki bir anda degil onunda senin ailen ile gorusmesini saglamalisin bu belki bir yil icinde olur ama yapmak zorundasin, aileler ile gorusmeden evlilik nasil yurur, bunun dugunu var, bayrami var cenazesi var....

Cocuk isini hic dusunmemelsin su anlarda, taslar yerine oturana kadar, birde son olarak sunu soylemeliyim bence sen calismalisin kucuk ucrette alsan yapmalisin bunu ki bilet paranizi ben odedim dedirtmemlisin kimseye, paranla gidersin istedigin gibide tatil yaparsin bunlar zor seyler degil, hepimiz calisiyoruz ...

yine herseyin basi sabirdan geciyor, bir sure sonra iliskide taslar yerine oturuyor, her iki taraf birbirini daha iyi taniyor, mucade etmelisin su an, sakince mucadele, eminim hersey guzel olacak...

Kayinvalidemi facebooktan yorumlarima engellemistim, dün facebook'a baktim görümcem ve kaynanam da aynisini yapmis, bugün baktim silmisler beni. Sanki rezaletleri ben cikariyormusum gibi. Urumda degil ama, alttarafi facebook diye düsünüyorum - ama onlarin öyle yapilari var ki, seytan gibiler ikiside, gercek hayatta da konusmazlar artik. Üzüldügüm icin degil, hic konusmasak 100 yil daha cok yasarim, ama esimin üzülmesini istemiyorum.
Haftalardir esimle aramizda en ufak problem yoktu, herseyi konusur, gülüp eglenirdik, dün ve bugün 180 derece degisti ama. Nereye kadar böyle olcak bilmiyorum, benimde bir sabrim var, gururum var. Annesiyle konusmuyorum diye bana olan sevgisi azaliyor, bu da gururuma cok dokunuyor.
Insallah dediginiz gibi hersey yerine oturur, sabirli bir insanim normalde, ama dedigim gibi, cokta gururluyum..

tatlım git eşini al karşına ailen benm ailemle barşmadığı taktrde bende senn ailenle barşmyrm de bi süre daha huzursz olursnz ama snra düzelr hem bu ne demek senden soğudum bu kadar bast mi insan ayrımı mı yaplrmş kaynana sorsana bunu

kaynananız face e giren teknolojiyi kullanan bi insan olduğuna göre cahil biri değil
ama yaptıkları hiç yaşına durumuna yakışan şeyler de değil
kol kırılır yen içinde kalır mantığındayım ben ki kaynananız bikaç kişiyede değil sosyal bi platformda paylaşmış ne var ne yoksa
tüm düşüncelerini
eşinizin tatlılığa bağlamak istemesi normal zaten kimse durduk yere kimseyle kötü olmak istemez hele ki kendi yuvasını etkileyen durumlarda
o anne oğul olarak olaya bakıyo oysa sizin tarafınızdan baksa herşey hallolucak sorunu da halledeceksiniz
dilerim bi an önce çözülür
mutlu günler diliyorum..

ben birşey sormak istiyorum konu sahibesine

sizin resmi nikahınız varmı?

çünkü imam nikahı istiyoruz diye böyle sorunlar çıktı dedin ya
sanki SADECE imam nikahı varmış yada istemişsiniz gibi bi izlenim bıraktı bende

yoksa normalde imam nikahsız olmazki müslümanlarda, ve onlar olgun insanlar, bilmeleri lazım bunu

Son düzenleme:
tatlım git eşini al karşına ailen benm ailemle barşmadığı taktrde bende senn ailenle barşmyrm de bi süre daha huzursz olursnz ama snra düzelr hem bu ne demek senden soğudum bu kadar bast mi insan ayrımı mı yaplrmş kaynana sorsana bunu

Dün aksam okuldan eve gelince almistim esimi karsima. Nedir problemin, niye böylesin diye konusmak istedim. Ben eve gelir gelmez üstünü giyinip arkadasina ders yardim etmeye gitti. Beni görmemek icin yapti bunu, biliyorum. Ayakkabilarini giyerken yanina gidip oturda konusalim dogru düzgün dedim, senle konusulmuyor nasil olsa anlamiyosun beni dedi. Bu güne kadar seni krallar gibi yasatmadimmi diye sorunca evet diyo, ama istedigim seyide yapmiyosun diyo. Yani annesiyle konusmamami kastediyo.. Peki sen benim dedigimi yapiyomusun diye soruncada cevap vermiyor. Hersey karsilikli bence. Kaynanam insan ayrimi yapiyor zaten. Kimseyle gidip gelmez, kimseyi begenmez. Hele ki annemi babami hic, isimlerini bile duymak istemiyor, banada bagirarak birdaha onlarin adini anmicaksin bu eve geldin mi dedi. Cok zor durumdayim..
Dün gece ben erken yatmistim, sabah kalktigimda baktim ki koltukta sabahlamis. Okula gitmek icin hazirlanirkende esim geri yataga yatti.

ben birşey sormak istiyorum konu sahibesine

sizin resmi nikahınız varmı?

çünkü imam nikahı istiyoruz diye böyle sorunlar çıktı dedin ya
sanki SADECE imam nikahı varmış yada istemişsiniz gibi bi izlenim bıraktı bende

yoksa normalde imam nikahsız olmazki müslümanlarda, ve onlar olgun insanlar, bilmeleri lazım bunu

Resmi nikahimiz tabiiki var. Imam nikahi olmazsa olmaz diye birsey yoktu benim icin, ama toplum icinde yasayan insanlariz, etrafimizdakiler hep müslüman - bende öyleyim. Bi imam nikahi yüzünden kimsenin agzina laf dolamak istemiyorum. Normalde imam nikahini erkek evi ayarlar zaten, yapmadiklari icin ve de yaptirmak istemedikleri icin sorun cikti.

kaynananız face e giren teknolojiyi kullanan bi insan olduğuna göre cahil biri değil
ama yaptıkları hiç yaşına durumuna yakışan şeyler de değil
kol kırılır yen içinde kalır mantığındayım ben ki kaynananız bikaç kişiyede değil sosyal bi platformda paylaşmış ne var ne yoksa
tüm düşüncelerini
eşinizin tatlılığa bağlamak istemesi normal zaten kimse durduk yere kimseyle kötü olmak istemez hele ki kendi yuvasını etkileyen durumlarda
o anne oğul olarak olaya bakıyo oysa sizin tarafınızdan baksa herşey hallolucak sorunu da halledeceksiniz
dilerim bi an önce çözülür
mutlu günler diliyorum..

Kaynanamin face acma sebebi bendim zaten. Facebook'u ayni gün acip yorum yazip, birdaha da girmedi. Kaynanam hic anlamaz bilgisayardan, görümcem deyip duruyordu sanada acalim face sosyal ol diye, o acmistir mutlaka. Esim tatliliga baglamak istemiyor birseyleri. BENIM baglamami bekliyor hep, ondan yardim almadan da tek basima cok zor. Bir yandan kendi ailemi, diger yandan esimi, öteki yandan esimin ailesini idare ediyorum. Henüz 20 yasindayim, ama hayat bana o kadar sey ögretti ki, inanin senelerdir evli barkli biri gibi düsünüyorum, sabri ve saygiyi ögrendim.

Esim cok kirdi beni dün aksam. Tartisirken gitti evden, söylemek istedigim hersey icimde kaldi. Bagirip cagirirak söylemiyordum bile, güzel güzel askim bak bende yipraniyorum diyorum sesi cikmiyor. Beni sevmiyorlar dedim, ne zaman arasam soguk soguk davraniyolar, simdide silmisler beni faceden dedim, seninde istedigin buydu, planin buydu zaten dedi. Oysa ki yok öyle birsey, esimin ailesinin silmesi benim niye isime gelsin :(
Msj atmak istemedim dün aksam, nefret ediyorum msj üstü tartismaya cünkü. Eve gelince birsey yokmus gibi davrandi ve beni ne gördü ne de konustu. Bilgisayarin basinda kulakciklariyla beraber mac özetleri izledi, oyun oynadi vs. Bende televizyon izledim, saat 12-1 gibi yatiyorum ben dedim, o da koltuga gecip oturdu. Sabah uyaninca baktim ki bütün gece orda uyumus yanima gelmemis. Cok kirildim. Benden gercekten bu kadar mi sogudu, bu kadar mi azaldi sevgisi..
Bosanmak istemesinden korkuyorum, cünkü cok seviyorum onu. Ne yapicam bilmiyorum..

senin çok sevdiğin bunlara katlanmandan belli oluyor. o aile anlaşılan senin aileni bir şekilde elemek istemiş ve nikahı bahane bulmuşlar. sen de onlarla konuşmasaydın keşke madem böyle abuk birşey için düşman olunuyor! eşini kaybetme korkunun eşin de farkında olmalı ki sana bunları yapabiliyor. öyle olmasa hayalindeki evlilik sadece annesinin mutlu olacağı bi ilişki olmazdı. sen de bir ailenin evladısın. bunu anlat ona sırf bu yüzden seni terslerse kusura bakma ama sana değer vermiyor demektir. benim anladığım sen eşinle mutlu olmak için aile meselelerini 2. plana atmışsın ama eşin bunu yapmamış. allah kolaylık versin..

canım çok yeni evlisiniz henüz annesinin yörüngesinde o. benden sana abla tavsiyesi, bu kadar üstüne düşme. kocalarımız canlarımız ama hemen de popoları kalkıyor... sen umursama biraz onu. ama küs gibi değil. bak gör o sana gelecek konuşalım diye... takılma hiç ona. işine gücüne odaklan. bu erkekler peşinden koşmayı seviyor. çok ilgi verince sıkılıyorlar.

senin çok sevdiğin bunlara katlanmandan belli oluyor. o aile anlaşılan senin aileni bir şekilde elemek istemiş ve nikahı bahane bulmuşlar. sen de onlarla konuşmasaydın keşke madem böyle abuk birşey için düşman olunuyor! eşini kaybetme korkunun eşin de farkında olmalı ki sana bunları yapabiliyor. öyle olmasa hayalindeki evlilik sadece annesinin mutlu olacağı bi ilişki olmazdı. sen de bir ailenin evladısın. bunu anlat ona sırf bu yüzden seni terslerse kusura bakma ama sana değer vermiyor demektir. benim anladığım sen eşinle mutlu olmak için aile meselelerini 2. plana atmışsın ama eşin bunu yapmamış. allah kolaylık versin..

Aynen dediginiz gibi ailemi elememi istedikleri icin bütün bunlar. Baktilar yapmiyorum, baska yollara basvurdular. Anlamiyorum niye ogullarinin huzurunu düsünmüyolar.
Onlarla konusmuyorum zaten uzun zamandir, ama yilbasinda arayip yeni yillarini kutlamak istiyorum, konusalim artik diye. Durup dururken aramak cok sahte ve yapmacik geliyor bana, yapamam artik.. Esim farkinda, bile bile eziyet ediyor bana bence. Nasil olsa bosanamaz benden, benim icin buraya kadar geldi okulunu tasidi, istedigimi yapabilir ve yaptirabilirim diye düsünüyor. Nisanlilik dönemimizde ayrilmistim, annesi babasi amcalari teyzeleri yalvarmistilar lütfen barisin oglumuz depresyona girdi ne yio ne iciyo seni cok seviyor sensiz yapamiyor diye. Isterseniz ayaklarinizi öperiz fln, ne diller dökmüslerdi.. Cok anlatmaya calistim, benimde bir ailem oldugunu, anlamak istemiyor. Annesi evlatliktan reddedicek cünkü eger benim ailemle konusmaya baslarsa.. Tek sorum, ne yapmaliyim bundan sonra..

canım çok yeni evlisiniz henüz annesinin yörüngesinde o. benden sana abla tavsiyesi, bu kadar üstüne düşme. kocalarımız canlarımız ama hemen de popoları kalkıyor... sen umursama biraz onu. ama küs gibi değil. bak gör o sana gelecek konuşalım diye... takılma hiç ona. işine gücüne odaklan. bu erkekler peşinden koşmayı seviyor. çok ilgi verince sıkılıyorlar.

Gercekten dediginiz gibi hemen kalkiyor popolari. Rahat batiyor. Sevgi batiyor. Bensiz günlerini unutuyor.. Kendi haline birakiyim düzelir diyorum, düzelmiyor. Düzelse bile sorunlari cözmüyoruz, cözmek istemiyor cünkü. Sorunlarin üstünü ört pas ediyoruz, en sevmedigim sey..

Aynen dediginiz gibi ailemi elememi istedikleri icin bütün bunlar. Baktilar yapmiyorum, baska yollara basvurdular. Anlamiyorum niye ogullarinin huzurunu düsünmüyolar.
Onlarla konusmuyorum zaten uzun zamandir, ama yilbasinda arayip yeni yillarini kutlamak istiyorum, konusalim artik diye. Durup dururken aramak cok sahte ve yapmacik geliyor bana, yapamam artik.. Esim farkinda, bile bile eziyet ediyor bana bence. Nasil olsa bosanamaz benden, benim icin buraya kadar geldi okulunu tasidi, istedigimi yapabilir ve yaptirabilirim diye düsünüyor. Nisanlilik dönemimizde ayrilmistim, annesi babasi amcalari teyzeleri yalvarmistilar lütfen barisin oglumuz depresyona girdi ne yio ne iciyo seni cok seviyor sensiz yapamiyor diye. Isterseniz ayaklarinizi öperiz fln, ne diller dökmüslerdi.. Cok anlatmaya calistim, benimde bir ailem oldugunu, anlamak istemiyor. Annesi evlatliktan reddedicek cünkü eger benim ailemle konusmaya baslarsa.. Tek sorum, ne yapmaliyim bundan sonra..

ya eşin şımarıklığı bırakacak senin de ailen olduğunu anlayacak ailesine güzelce anlatacak(ki sen iyi niyetlisin aramak istiyorsun). ya da sonuçlarına katlanacak. asla kendinden ödün verme. su akar yolunu bulur. yalnız burda kim ne derse desin bu senin hayatın bunu da unutma canım. kendini ezdirme ama....

ya eşin şımarıklığı bırakacak senin de ailen olduğunu anlayacak ailesine güzelce anlatacak(ki sen iyi niyetlisin aramak istiyorsun). ya da sonuçlarına katlanacak. asla kendinden ödün verme. su akar yolunu bulur. yalnız burda kim ne derse desin bu senin hayatın bunu da unutma canım. kendini ezdirme ama....

Yavas yavas ezildigimi hissediyorum. Hayatimda hic kimseye ezdirmedim kendimi kocama ve onun ailesine ezildigim kadar. Kendime cok kiziyorum nasil güvendim böyle bi adama diye, ama en cokta esime kiziyorum, cünkü o güvendirdi kendisine beni.
Ailemin hicbirseyden haberleri yok, ögrenseler cok üzülür ve cok kizarlar cünkü. Hem onlari karistirmak istemiyorum benle esimin tartismalarina. Ne annem nede babam asla karistirmazdi baskalarini tartismalarina, bende öyle ögrendim.
Kocam hala konusmuyor benle 2 gündür. Sanki birsey yapmisim gibi cezalandiriyor beni. Yüzüme bile bakmiyor, bu durum cok üzüyor beni, gizli gizli agliyorum..
Bende ona bana davrandigi gibi soguk mu davraniyim, yoksa bir an önce yanina gidip oturup, konusmaya mi basliyim? Cok üzülüyorum..

İçinde Allah korkusu olmayan bir insan hiç bir şeyden korkmaz. İşte böyle insanlardan korkulur.İnanç din konusu evlilikde önemli bir mevzudur.Aslında müslüman bir kızın dinsiz biriyle evlenmesi
caiz değildir.Şimdilik sen kaynananı dert ediyorsun ama,İlerleyen hayatında bayramlardan tutunda,çocuğunuzun nasıl yetiştireceğiniz bile problem olacaktır. siz çocuğunuza Allah inancını aşılarken bir tarafadan onlar dinsizliği aşılayacaklar.Nasıl tahammül edeceksiniz böyle şeylere...

yaklaşık 4 senelik evliliğimden birşey anlamışsam ve
heleki son zamanlarda seninkine benzer bir durum yaşadığımdan edindiğim tecrübeme güvenirsen eşini sakın konuşmaya falan davet etme takma yani kısacası adam resmen blöf yapıyor yaa
takma kendine bak güzel ol arkadaşlarınla görüş arama sorma sen ondan önce yat ne bilieyim onu takmadığını belli etde nasıl yaparsan yap
hadi bakalım kolay gelsin
yıllardır değişmeyen kural
kaçan kovalanır....

Yavas yavas ezildigimi hissediyorum. Hayatimda hic kimseye ezdirmedim kendimi kocama ve onun ailesine ezildigim kadar. Kendime cok kiziyorum nasil güvendim böyle bi adama diye, ama en cokta esime kiziyorum, cünkü o güvendirdi kendisine beni.
Ailemin hicbirseyden haberleri yok, ögrenseler cok üzülür ve cok kizarlar cünkü. Hem onlari karistirmak istemiyorum benle esimin tartismalarina. Ne annem nede babam asla karistirmazdi baskalarini tartismalarina, bende öyle ögrendim.
Kocam hala konusmuyor benle 2 gündür. Sanki birsey yapmisim gibi cezalandiriyor beni. Yüzüme bile bakmiyor, bu durum cok üzüyor beni, gizli gizli agliyorum..
Bende ona bana davrandigi gibi soguk mu davraniyim, yoksa bir an önce yanina gidip oturup, konusmaya mi basliyim? Cok üzülüyorum..

sen öyle sansan da ailen herşeyin farkındadır. senin için susuyorlardır. geri adım atma sen kötü birşey istemiyorsun. o senin ailenle görüşmeyecek hem de abuk bir nedenden ötürü hem de sana eziyet edecek, görüşmeyi bırak samimiyet bekleyecek. eşin ya blöf yapıyor yada gerçekten böyle bir insan. bilemiyorum.

aşağıda bir arkadaş demiş içinde allah korkusu olmayanın ne vicadanı olur ne de insafı. sen karakterli dur. ben dilinde konuş (bu arada çok bilmiş akıl veren biri değilim sadece aklıma geleni yazıyorum yardım için...) iyi olmak istediğini, huzur istediğini söyle. unutmaki aile herşeydir, sana birşey olsa ilk onlar koşar. onları istememeleri senin de bir parçanı istememeleri anlamına gelir. bunu anlat bakalım ne diyecek. imam nikahı istediler diye düşman mı olunur canım aaaaaa baştan niyeti bozuk!

Back