kaynanam beni mahvediyor..

çok haklısın canım. malesef oğullarına çok büyük kötülük yaptıklarının farkında değiller. hatta kendilerine de kötülük yapıyolar bunu da bilmiyolar. yaşlandıklarında gelinin eline düşebileceklerini unutuyolar. neyi paylaşamıyosun kardeşim, sen gelinine iyi davran ki gelininde senin oğlunu mutlu etsin, iyi evlatlar yetiştirip babaannelerine saygılı olmayı öğretsin...

Esim türk. Aileside türk. Ben ve ailemde türküz, ve elhamdullilah müslümaniz. Onlar degilmis, bende bunu dügün günü ögrendim zaten. Danimarkada yasiyoruz hepimiz, esimle ben ailelerimizden uzaktayiz, o yüzden gidip gelemiyoruz kafamiza estigi gibi. Hem pahali, hemde yol süresi..
Adetten geregi bile imam nikahi kiyilir bizim burda. Eger o nikah kiyilmazsa ne ben huzurlu olurum, nede aileme gelecek olan laflardan. Onlar bu güne kadar bütün türk adetlerini sacma buldular, ama ne zaman kendi cikarlari oldugu bir adet oldugu zaman istediler, olmayincada babama tlf acip küfür ettiler. Sanmayin ki burda bos bos dertlenip yazip yardim istiyorum sizden. Piskologa basvurdum, ama ekonomik durumumuz müsade etmedigi icin okulun bedava piskologuna basvurdum, subatta basliyor seyanslar, subata kadar 10 kere cökerim herhalde, o zamana kadarda sizlerden daha olgun ve bircok seyi duymus yasamis oldugunuz icin yardim istiyorum.
Para durumunu diger yorumda yazdim, okulumuz bitesiye kadar her iki ailede yardimlarini esirgemiycekler. Kitap konusu olsun, yol parasi olsun, hersey.

mrb

kendimi gördüm sende umarım sonumuz aynı olmaz canım...konumu okursan eger haklımışsın dersin...şu an ki aklım olsaydı;
*eşimin ailesi ne yaparsa yapsın eşime karşı sesimi çıkarmaz hayatıma bakardım...
*eşime ailesinin hatalı olduğunu söylemezdim..
*haksızlıga ugradıgım zamanda eşimle bu konu hakkında haklıyım ben diye ugraşmazdım..çünkü;

*eşim en başından beri benim yanımda oldu..hep beni savundu...ailesiyle arada kaldı..ve sonuç...şuan onların yanında daha 3 aylık evliyken ben,i bırakıp gitti..hemde deli gibi seven adam..2 ay oldu hala aramadı bile..ailesi " zaten kızınızı istemiyorduk artık oglumuzda istemiyor " demişler aileme...ne oldu elimde koca bir sıfır...

sana tavsiyem ne olursa olsun takma kafana...bir süre sonra bu ogunlaşmamış erkekler analarıın eteginin altına sıgınıyorlar çünkü...kendimi parçaladım resmen yaptıklarına karşılık vermemek için elimden gelen tüm iyilikleri yaptım işte bu yüzden eşim hep beni savundu..onlara karşı bir saygısızlık yapmadım...baktılar ogulları gerçekleri görebiliyor..Allaha şirk koşarak ayırdılar bizi...

abeta, canım benim gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarına... Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah düzelir en yakın zamanda..

asla özür dileme orada kaldıysanda o almadığı için kaldın alsaydın gidecekti o nasıl senin aileni tek kalemde siliyor sende sil ama belli etme sadece onayla ama dediklerini yapma

sakında özür dileme gerçekleri göremeyecek kadar kör olan biri eşin ve daha kötü üstüne gelebilir sadece artık annesini ve ailesini eleştirmekten vazgeç yeri geldiğinde laf kondur...kaynananıda face den yorumlara kapat terbiyesiz kadın

abeta, canım benim gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarına... Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah düzelir en yakın zamanda..

inşallah...bol bol dua ediyorum işte..yani demem o ki ailesi istemiyorsa eşinin bir şekilde koparıyorlar sizi...agzınla kuş tutsanda yaranamıyorsun..

Aynen dedigin gibi, gecinmeye gönülleri yok. Hic kimseye gidip gelmiyolar, kapilarini tek kisi calmaz. Keske dedigin gibi yapmis olsaydim. Ailemde cok karsiydi bu dügüne, ama baktilar ikimizde yüksek okullarda okuyoruz, biribirimizi seviyoruz, hem evlilik hem okulu yürütürsünüz siz diye izin verdiler. O zaman kayinvalidemle kayinpederim böyle degildi tabiiki, yilan gibi girdiler. Istediklerimizi yapmadilar hic bi zaman, ama hep tatli bi dilde özür dileyip böyle daha güzel olcagina inandiklari icin yaptik dediler. Kültür farki daglar kadarmis malesef Benim annem ebe hemsire, üstüne bide pedagogluk okumus bir kadin, babam ise yüksek elektronik mühendisi, ögretmenlikte yapiyor. Onun ailesini kesinlikle kücümsemiyorum. Onlarda danimarkaya gelip kuaförlük meslegini alip iki tane dükkan acmislar, gurur duyuyorum daha bunu yaptiklari icin. Ama kültür farki burdan cok anlasiliyor malesef, evlenmeden önce sorun gibi görmüyordum, ama evlendikten sonra is isten gecmis oluyor.

Cok güzel söylüyorsun, daha önce yaptigim seyleri anlatiyosun, ama sanki kendimden ödün vermeden hicbisey iyi olmayacakmis gibi geliyor, ama bos yere ödün vermektende korkuyorum. Normalde özür dilemezdim, arkadasimin lafini dinledigim icin yaptim bunu. Degisik oynadim kartlarimi bu sefer, belki yardim eder ümidiyle.

Yorumunu silip, yorum yapabilmesini kapattim zaten. Ama ne yapmaliyim simdi? Hicbirsey olmamis gibi davranmak bana yanlis geliyor. En cok dün aksam arayip haddini bildirmek istedim, ama yapmadim tabiiki. Bugünde uzun bi mesaj yazsam diyordum özür dileyen, siz hakliymissiniz diyen bir mesaj. Formalite tabiiki sadece, belki kafasinda ki vidalar daha sıkılasır ümidiyle.. Ama bilmiyorum.

abeta, kiyamam canim ya.. Cok üzüldüm gercekten. Keske benim sustugum zamanlarda esim görebilse yaptiklari hatalari. Ama ona hata olarak gelmiyor hicbirsey. Benim safligim en büyük hataymis, öyle diyor. Iyi niyetliligim en büyük hataymis.. Anlamadim gitti napicam.. Neden ayrildiniz peki?

açmış oldugum konuda herşey yazıyor bir ara okursun..bak canım sakın sakın hiç bir şey yapma...hayatına bak ilgilenme onlarla ne yapıyorlarsa yapsınlar..msj falan atma gözünü seveyim..ne olur..sallama onları...formalite icabı bir şey yapmak istiyorsan iyi gelinmiş gibi davran..tabi eşini kaybetmek istemiyorsan..bak ben çok acı çekiyorum...tek yanımda olsaydı da anasının lafını duyaydım diorum...çok zor inan eşini seviyorsan çok zor...Allahım seni korusun bizi büyüyle ayırmışlar zaten..

3 aylik mi evliydiniz sadece? Ne kadar üzülüyorum böyle seyleri duyunca ya.. Büyüyle ayirmislar resmen, ne bicim insanlar anneler var bu dünyada. Oglu seni cok seviomus, kanina girmis bi sekilde demekki. Benim esimde beni cok seviodu, sevgim azaldi diyor ama acik acik. Beni korkutmak icin mi dio bilemem, ama hareketlerindende belli zaten. Sürekli canim cicim beklemiyorum zaten ondan, ama "ben yemek yaparken mutfaga girme" dio, onun kafasini dinledigi yermis mutfak, ama ben mutfakta durunca hemen geliyor yanima. Anlamadim gitti nasil bir kisilik. Her gün dahada sasirtiyor beni. Allahim herkesi korusun herkese akil fikir ve sabir versin. Üzülme demiycem, cünkü üzülmek en dogal hakkin bu durumda, ama kendini toparlamaya bak canim. Esinle konusmayi denedin mi tekrardan? Anladigim kadariyla sizinde aranizda en ufak sorununuz yokmus, tek sorun kaynana..

başlarda denedim konuşmayı ama şuan gayette rahatım...eşimin beni gözü görmüyor resmen bebğim..bensiz markete gitmeyen adam şuan görmüyor...o yüzden bende yoluma bakıyorum..hayat güzel...sıkma canını sende..bak ben atlattım :)

canım zaten uzakta yaşıyormuşsunuz eşinin ailesinden o yüzden madem eşini kaybetmek istemiyorsun o zaman oyna sen de
ay anneni çok seviyorum,ay aynen ne güzel yemek yapıyor,ay annen şunda ne kadar iyi vs diye sen de sevgiye boğ..ne olacak zaten ayda yılda bir görüyorsundur.yaptıklarını görmemezlikten gel..o zaman eşin annesine kızacak..karım seni ne kadar çok seviyor sen karımdan ne istiyorsun diye

tabiri yerindeyse yalaka olmak gerekiyor..doğrucu davutlar hiç sevilmioki kaynana sevsin:)

allah yardımcın olsun (( cook uzuldum 3 ayda herseyy bıtmıs bence tek sorumlusu kaynana madem cook ıyı bırı oglunu doldurmaısn sızın mutlulugunuz ıcın suzsun

Kayınvalideniz sınırlarını bilemeyen bir insan belli ki.
Biletlerinizi onlar almışsa bile bunu orada yazmaya hakkı yok bence, ayıp etmiş.
Nerede ne konuşacağını bilemeyecek kadar cahil biri sanırım.
Özür dilemeyin bence eşinizden ve sınırlarınızı net çizin, yoksa tepenize binen çok olur.
Annesiyle anne kız olamıyorsunuz diye size olan sevgisi azalıyorsa, eşinizle çok işiniz var.
Allah yardımcınız olsun.

eşiniz ne kadar düşüncesiz ve anlayışsız.aynı ailesi gibi.nasıl isterki annemle anne kız olmalısın diye.desene benim ailem düşmansa ben nasıl kızı gibi olabilirim.sakın durum düzelsin diye annesine haklısın falan deme.bak daha önce ayrılınca nasıl yalvarmışlar.bence eşin yinede seni seviyor ve sana düşkünlüğü var.bunu kullanmaya çalış.ona sürekli annesinden bahsetme ama,mutlu olmak istiyorum.ailelerimizle görüşelim ikimiz için de sorun yaşanmasın de.

facebooktan eşinizin tüm akrabalarını sevdiğim sevmediğim iyi kötü ayırımı yapmadan hepsini silin

ihtiyacınız olan en önemli şey biraz zaman..evliliğinizde ailelerden br süreliğine hiç

bahsetmemek..ima bile etmemek..şu an için herşey birbirine girmiş zaten..

eşinize zamana ihtiyacınız olduğunu,biraz bu tür konulardan uzak kalmanızın ikiniz

adına iyi geleceğine inandığınızı iletin..zaten bu raddede sizin de yeniden kayınvalidenizle

yeni bir sayfa açmaya sinirleriniz elverişli gözükmüyor..mümkünse kendi ailenize de gitmeye ara verebilirsin..

ya da biraz daha azaltın..

aileler bir evliliğin merkezine yerleşti mi bazı şeylerin telafisi pek mümkün

olamıyor veyahut çok zor oluyor..eşinizle beraber yaşayın bu süreci..birbirinizden soyutlanmadan...

kadınlar daha hassastır, daha yapıcıdır ve daha sabırlıdır..

sizin bazı şeylere öncü olmanızın evliliğinizde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum..

Son düzenleme:
abeta, cok sevindim senin adina canim :)

Kendi annemle konustum, oda aynen öyle diyor. Birak esin bizi görmesin simdilik, yeter ki siz iyi olun diyor. Hep huyuna suyuna git, ama kendini de asla ezdirme diyor, kaynananla arani hep iyi tut, ara sor iyimi kötümü diye, ama facebooktan da rahatsiz etmemesi icin engelle diyor Bide baska bir aileyi örnek verdi annemlerin orda oturan. Damat kizin ailesini tamamen silmis kimseyle görüsmüomus, ama kiz sürekli iyi davranarak damadin kanina islemis, simdi damat kayinvalidesinin evinden cikmiomus, umarim bizdede öyle olur.. Sadece sevgisi saygisi bitmesin, istedigim tek sey bu.. Ama eger ki esim hala düzelmeyip kafa tutarsa daha fazla dayanamamaya bilirim, sabirli bir insanim, her insanin sabri tasabiliyor..

Bahsetmiyorum zaten bizimkilerden hic, o da bahsetmeyi birakti. Ama kiz kardesi olmadik vakitlerde arayip sacma sapan cocukluklar yapip tlf'u geri kapatio, esimde hic sikayet etmio bu durumdan. Hicbisey demiorum ama, yoksa kötü olan gene ben olucam. Ayrica kaynanamin facebook yapma sebebi benmisim, görümcem arkadasimin yazdigini göstermis, sirf ona cevap verebilmek icin acmis facebook hesabini.. Hasta gercekten, Allahtan sürekli sabir ve kaynanama akil vermesini diliyorum..
Yardimin icin tesekkür ederim, aynen dedigin gibi yapiyorum, hep öncü olup bazi seyleri görmemezlikten gelliyorum, ama yardim etmemesinden cok korkuyorum, bosanmayi da kesinlikle istemiyorum, cünkü esimi cok seviyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…