- Konu Sahibi anatolia35
-
ahh şu kayınvalideler farketse ki oğulları boşanınca kendi nikahlarına alamayacaklar....
oğulları eşlerine, kendi eşlerinin onlara davrandığından daha iyi ya... ki hep onlara göre öyledir. hazmedemiyorlar. yahu sanki bir tek gelin mutlu olacak böyle senin oğlunda huzurlu bir yuvada olacak...
çiftlerden birinin huzuru yoksa o yuvada huzur olmaz. ah şu kayınvalideler bir farketseler bunu...
Fatunuz çok boş geldi mevzu yanlış mıyım yahu
İmam nikahı kıyılsın mı kıyılmasın mı istediler onu tam anlamadım ama arada din farkı olduğu geldi bir tek aklıma.
Hani insan islam dinininden değilse belki istemez dini bir nikahı hani düşünüyorum kızım olsa kilise nikahı yapıcam dese bende ona müsaade etmem.
Mevzu bu kadar ciddi değilse.Bunun dışında mantık hatası var ifadelerde.
Üstelik konu sahibi parasını ödedip kayınvalidesini ziyarete bile gidiyor.
Valla hiçbirşey anlamadım
mrb
kendimi gördüm sende umarım sonumuz aynı olmaz canım...konumu okursan eger haklımışsın dersin...şu an ki aklım olsaydı;
*eşimin ailesi ne yaparsa yapsın eşime karşı sesimi çıkarmaz hayatıma bakardım...
*eşime ailesinin hatalı olduğunu söylemezdim..
*haksızlıga ugradıgım zamanda eşimle bu konu hakkında haklıyım ben diye ugraşmazdım..çünkü;
*eşim en başından beri benim yanımda oldu..hep beni savundu...ailesiyle arada kaldı..ve sonuç...şuan onların yanında daha 3 aylık evliyken ben,i bırakıp gitti..hemde deli gibi seven adam..2 ay oldu hala aramadı bile..ailesi " zaten kızınızı istemiyorduk artık oglumuzda istemiyor " demişler aileme...ne oldu elimde koca bir sıfır...
sana tavsiyem ne olursa olsun takma kafana...bir süre sonra bu ogunlaşmamış erkekler analarıın eteginin altına sıgınıyorlar çünkü...kendimi parçaladım resmen yaptıklarına karşılık vermemek için elimden gelen tüm iyilikleri yaptım işte bu yüzden eşim hep beni savundu..onlara karşı bir saygısızlık yapmadım...baktılar ogulları gerçekleri görebiliyor..Allaha şirk koşarak ayırdılar bizi...
abeta, canım benim gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarına...Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah düzelir en yakın zamanda..
Şimdi anladım imam nikahnı mevzusunu yani.
Geçinmeye gönülleri yok galiba.
Keşke elinize ekmeğinizi alıp,hayatınızı ele geçirip ipleri ele alıp öyle evlenseymişsiniz o halde.
hala çocuk muamelesi görüyorsunuz duvarınıza yazması da o hesap.
Ben olsam duvarımdan böyle saçma bir sohbeti silerdim.
Kayınvalidemi de arar ,yazdıklarınına anlam veremediğimi,incindiğimi vs söylerdim.
Eşiniz neden psikolojik sorunları olan annesini bu kadar dinliyor,hep mi böyleydi sonradan mı oldu ?
Aranızdaki kültürel farklılıklar evlenmeden yani imam nikahından önce hiç patlak vermedi mi?
Bence yapmadığın bir şey için asla özür dileme.
kendine saygını yitirme
özür dilemek erdemdir ancak hatalıysan
eşinle sakin sakin konuşmaya çalış
kimseyi suçlamadan,olaylara çok girmeden sadece neler hissettiğini anlamasını sağla
onu anladığını,tabii ki herkesin annesini çok sevdiğini ve eşi ile annesinin arasının iyi olmasını istemesinin çok normal olduğunu söyle.annesiyle aranız bozuk olduğu için senden soğumasının seni çok üzdüğünü ama onu anlayabildiğini çünkü aynı şekilde onun da senin ailenle görüşmemesinden dolayı senin de benzer şeyler hissettiğini söyle.(böylece kendisinin de senin için çabalaması gerektiğini anlar belki)aslında annesini çok sevdiğini(madem taktikte gerekiyor)ama yaşanan olayların seni biraz geri ittiğini, düzeltmek için kesinlikle çabalayacağını ve aynı şeyi eşinden de beklediğini söyle..büyük ve mutlu bir aile olmak istediğini belirt. unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır..ancak en başta da söylediğim gibi kendinden ödün vermek demek değildir
asla özür dileme orada kaldıysanda o almadığı için kaldın alsaydın gidecekti o nasıl senin aileni tek kalemde siliyor sende sil ama belli etme sadece onayla ama dediklerini yapma
sakında özür dileme gerçekleri göremeyecek kadar kör olan biri eşin ve daha kötü üstüne gelebilir sadece artık annesini ve ailesini eleştirmekten vazgeç yeri geldiğinde laf kondur...kaynananıda face den yorumlara kapat terbiyesiz kadın
Yorumunu silip, yorum yapabilmesini kapattim zaten. Ama ne yapmaliyim simdi? Hicbirsey olmamis gibi davranmak bana yanlis geliyor. En cok dün aksam arayip haddini bildirmek istedim, ama yapmadim tabiiki. Bugünde uzun bi mesaj yazsam diyordum özür dileyen, siz hakliymissiniz diyen bir mesaj. Formalite tabiiki sadece, belki kafasinda ki vidalar daha sıkılasır ümidiyle.. Ama bilmiyorum.
abeta, kiyamam canim ya.. Cok üzüldüm gercekten. Keske benim sustugum zamanlarda esim görebilse yaptiklari hatalari. Ama ona hata olarak gelmiyor hicbirsey. Benim safligim en büyük hataymis, öyle diyor. Iyi niyetliligim en büyük hataymis.. Anlamadim gitti napicam.. Neden ayrildiniz peki?
açmış oldugum konuda herşey yazıyor bir ara okursun..bak canım sakın sakın hiç bir şey yapma...hayatına bak ilgilenme onlarla ne yapıyorlarsa yapsınlar..msj falan atma gözünü seveyim..ne olur..sallama onları...formalite icabı bir şey yapmak istiyorsan iyi gelinmiş gibi davran..tabi eşini kaybetmek istemiyorsan..bak ben çok acı çekiyorum...tek yanımda olsaydı da anasının lafını duyaydım diorum...çok zor inan eşini seviyorsan çok zor...Allahım seni korusun bizi büyüyle ayırmışlar zaten..
3 aylik mi evliydiniz sadece? Ne kadar üzülüyorum böyle seyleri duyunca ya.. Büyüyle ayirmislar resmen, ne bicim insanlar anneler var bu dünyada. Oglu seni cok seviomus, kanina girmis bi sekilde demekki. Benim esimde beni cok seviodu, sevgim azaldi diyor ama acik acik. Beni korkutmak icin mi dio bilemem, ama hareketlerindende belli zaten. Sürekli canim cicim beklemiyorum zaten ondan, ama "ben yemek yaparken mutfaga girme" dio, onun kafasini dinledigi yermis mutfak, ama ben mutfakta durunca hemen geliyor yanima. Anlamadim gitti nasil bir kisilik. Her gün dahada sasirtiyor beni. Allahim herkesi korusun herkese akil fikir ve sabir versin. Üzülme demiycem, cünkü üzülmek en dogal hakkin bu durumda, ama kendini toparlamaya bak canim. Esinle konusmayi denedin mi tekrardan? Anladigim kadariyla sizinde aranizda en ufak sorununuz yokmus, tek sorun kaynana..
canım zaten uzakta yaşıyormuşsunuz eşinin ailesinden o yüzden madem eşini kaybetmek istemiyorsun o zaman oyna sen de
ay anneni çok seviyorum,ay aynen ne güzel yemek yapıyor,ay annen şunda ne kadar iyi vs diye sen de sevgiye boğ..ne olacak zaten ayda yılda bir görüyorsundur.yaptıklarını görmemezlikten gel..o zaman eşin annesine kızacak..karım seni ne kadar çok seviyor sen karımdan ne istiyorsun diye
canım zaten uzakta yaşıyormuşsunuz eşinin ailesinden o yüzden madem eşini kaybetmek istemiyorsun o zaman oyna sen de
ay anneni çok seviyorum,ay aynen ne güzel yemek yapıyor,ay annen şunda ne kadar iyi vs diye sen de sevgiye boğ..ne olacak zaten ayda yılda bir görüyorsundur.yaptıklarını görmemezlikten gel..o zaman eşin annesine kızacak..karım seni ne kadar çok seviyor sen karımdan ne istiyorsun diye
ihtiyacınız olan en önemli şey biraz zaman..evliliğinizde ailelerden br süreliğine hiç
bahsetmemek..ima bile etmemek..şu an için herşey birbirine girmiş zaten..
eşinize zamana ihtiyacınız olduğunu,biraz bu tür konulardan uzak kalmanızın ikiniz
adına iyi geleceğine inandığınızı iletin..zaten bu raddede sizin de yeniden kayınvalidenizle
yeni bir sayfa açmaya sinirleriniz elverişli gözükmüyor..mümkünse kendi ailenize de gitmeye ara verebilirsin..
ya da biraz daha azaltın..
aileler bir evliliğin merkezine yerleşti mi bazı şeylerin telafisi pek mümkün
olamıyor veyahut çok zor oluyor..eşinizle beraber yaşayın bu süreci..birbirinizden soyutlanmadan...
kadınlar daha hassastır, daha yapıcıdır ve daha sabırlıdır..
sizin bazı şeylere öncü olmanızın evliliğinizde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?