kaynanam beni mahvediyor..

anatolia35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
155
14
66
İzmir
Merhaba bayanlar..

3 aydir evliyim, ve en güzel günlerim zehir oluyor. Esimi cok seviyorum, ama kaynanam tarafindan sürekli cok dolduruluyor. Esimin ailesi benim ailemle kontaklarini tamamen kestiler, sorun imam nikahi istememiz.. Esime "eger benim düsmanimla konusursan evlatliktan red ederim" diye tehdit ediyor, esimde korkuyor, o yüzden o da konusmuyor. Bu durumdan cok biktim, artik aynisini bende yapiyorum, onunkileriyle konusmuyorum. Nereye kadar ama? Bana yaptiklari onca seyden sonra hala affetmek, huzurlu bir aile olmak istiyorum, ama esim bana inanmiyor, kendi annemin doldurusuna geldigimi zannediyor, halbuki annem sürekli kayinvalidenleri ara der.

Esim son zamanlar cok icine kapanik biri oldu, soru sormazsam konu acmiyor, göz kontagindan bile kaciniyor. En sonunda dayanamayip konusmak istedigimi söyledim, oda sevgisinin annesiyle konusmadigim icin azaldigini söyledi, ama sevgisinin azaldigi icin kendinden nefret ettigi, ve benim hayatimi mahvettigi icin, ici icini yiyomus. Nedenini sorunca, böyle bi evliligi hayal etmedigini, ve ailesiyle, özellikle annesiyle anne-kiz gibi olmami bekliyormus. Öyleydik zaten, diger konumda anlatmistim ama bana neler yaptigini, haliyle soguyor insan.

Esimle tam iyi olduk derken, dün aksam facebookta kaynanam yorum yazdi benim duvarimda ki arkadasimin yazdigi bi yaziya. Herseyden ve herkesten uzak oturuyoruz esimle, arkadaslarimi en son 3 ay önce gördüm, dogal olarakta özlüyoruz biribirimizi, arkadasimda duvarima "nolur bu hafta sonu gelde sürpiz yap" yazmis, onun altina diger arkadaslarimda beni özlediklerini yazmislar, en yakin arkadasimda sakasina "oh oh, aldiniz kizi göstermiosunuz bize" yazdi esimin kuzenine, ki onlar da yakin arkadas zaten. Bunu gören kayinvalidem, "biz özledigimiz zaman parayi gönderiyoruz vakitleri ve zamanlari olduklarinda geliyolar, ama parayi veren düdügü calarda demiyoruz. Cocuklarimiz istedikleri zaman istedikleri kisiyi görebilirler, ama ben gelinime arkadaslarini bize davet et dedigimde etmedi, bu da kendi sorunu. Ayrica buraya geldiginde gelinim kendi ailesi gilde kalmisti, yani oglan tarafinda bir sorun yok". Nasil utandim anlatamam, ama hala silmedim yorumu, yoksa hakliyim o yüzden silmis diyecek. Kendi ailemde kaldigim dogru, ama kocam beni gelip almadigi icindi, cünkü annesinin doldurusuna gelmisti yine.
Bunun üstüne annesinin yorumu esime gösterdim, "kadin hakli, öyle bi yoruma senin cevap vermen gerekirken dogrulamissin zaten" dedi, bende kizdim ve annenin terbiyesizligini bana karsi koruma diye cikistim, esim kalkip ceketini alip ben gidiyorum dedi, nereye diye soruncada huzurumu kaciriyosun sen dedi, arkasindan bagirdim bende, huzurumuzu ben degil annen kaciriyor diye. Simdi esimle yine silbastan olduk. Sessiz bir ev, dokunmamazlik, komunikasyonsuz bir daire.. Esim eve geri gelmeden önce sinifimdan bi kiza yardim danisiyordum, o da esimi elime gecirmem icin esimden özür dilememi, ve hakli oldugunu söylememi istedi - her ne kadar haksiz oldugunu bilsem bile. Annesiyle arkadas olmami, zamana birakip hala düzelmiyorsa da, esime onu sevdigim icin yaptigim iyilikleri söylememi ve geri kalanini ondan sonra karar vermemi söyledi..

Ne yapmaliyim? Lütfen yardim edin bana, cok kötüyüm..

Vay aasını sayın seyirciler, facebook çıktı mertlik bozuldu resmen yahu....
Size kayınvalideniz mi para gönderiyor gelin diye???
O zaman siz düdük oluyorsunuz bu tabire göre...

Zor durum şu anda öfke yüklüyüm size hatalı bir tavsiye veririm diye susuyorum...
Nasıl bir tabirdir öyle kayınpederinizdeki " benim düşmanlarımla konuşma" ???
Düğünden sonra imam nikahı istediniz diye mi koptu kıyamet yani???

Eşiniz sizin ailenizle konuşmayacak, ama siz onun annesi ile anne-kız olacaksınız???
Yüzü kızarmıyor mu bunu sizden isterken???

Biz biletlerimizi kendimiz aliyoruz, onlarda varinca esime parasini geri veriyolar. Bunda bi problem görmüyodum, taa ki annemlere gidince bana msj atasiya kadar "bilet parani ben ödüyorum sen gelip anani görüosun" diye.. Esim bu lafa baya kizdi, ve artik kaynanam bu konuyu acmiyor artik.
Zaten kayinpeder adam olsaydi, kendi annesi gile sirf karisi yüzünden küsmezdi. Ve evet, imam nikahi yüzünden malesef. Baska seylerde vardi, dügünü iptal etmistik ayrilmistik, kaynanam annemi arayip özür dileyip yalvardi, ayaklarini bile öpmeye hazirim yeter ki ogluma bu iskenceyi cektirmeyin, esim zaten sürekli yalvariyodu, bizde derslerini aldilar, artik kendi burun diklerine gitmezler diye affettik, affetmeseydik keske..

Yüzü kesinlikle kizarmiyor, ve cok ciddi bunu isterken. Anlam veremiyorum bende. Ne yapicam bilmiyorum..

ayy ne beter senin kayınvaliden.... Allah güç versin sana. kol kırılır, yen içinde kalır... benim eşim bile facebook yazılarıma yorum yapmaz bırak ki ailesini.... kadın resmen ele güne karşı kendini iyi göstermek derdinde....

canım sen kayınvalidenle görüşmemezlik edemezsin. eşin de senin ailenle görüşmemezlik edemez... bu böyle. aksi olursa belki bir iki ay belki bir iki sene idare edersiniz ama eninde sonunda bir yerden patlak verir. eşinin bunu idrak etmesi gerek. kavga edince ters tepiyor adamda demek ki. güzellikle söyle. dırdır etmeden. kayınvaliden herşeyi bırak oğluna senin ailenle görüşmemesini söylemekle bile çok yanlış... ya çok fevri, sinirle saçmalayan bir kadın ya da yuvanızı yıkmak istiyor.

tek başına melek olsan halledemezsin. önce eşini ikna edeceksin.... iyi davran, güzellikle dene. olmazsa ilgilenme öyle dene... ama işe eşinle başla. sana kayınvaliden ne yaparsa yapsın birebir cevap verme çünkü eşin seni suçlar.

Cocuk ruhlu iste,tutup Facebooktan iletisim kuruyor bu tür konular hakkinda,hem ne kadar ayip seni rencide ediyor arkadaslarina ve cevrene karsi.

Sakinligini koru sen bence,birak kendi basini yesin,esinde eger görmüyorsa senin ona degilde onun sana karsi saygisiz oldugunu, ehhh yani o zamanda anlamazsa,yuh diyelim o zaman...ama var ya bu kaynanalar ogullarini dolduruyor ya

Dünyanin sonu geliyor zaten galiba..................................

Biz biletlerimizi kendimiz aliyoruz, onlarda varinca esime parasini geri veriyolar

bu nedemek ki neden böyle bir şey yapılr ki :44:

kayınvalidenin öyle yapması kendi karakterini gösterir,sen üzülme ve eşine de annen böyle böyle yapıyor sunu diyor deme haklı bile olsan ters tepiyor eşinin gözünde sen suclu oluyosn.Ailelerle görüşmemekte hata bana göre.Eşin neden ailenle görüşmemek üzerine kayınvalidene yemin etti orasını anlmadım.
Kendi annesiyle aranızın iyi olmasını isterken kendi niye senin ailene karsı bu tutumda?Ne ekerse onu biçer herkes.Senin ailenin kabahati ne.Onun ki anneyse babaysa seninki kapı süsü mü be canım gercekten cok üzüldüm içinde bulundugun duruma.
Eşinle oturup bunu acık acık konusmalısın.Sen nasıl annenle görüşmemi istiyosan bende senin benm aileme karsı bu durumda olmandan huzursuzum ve üzülüyorum demelisin.Allah yardımcın olsun.

bence sanki eşinizde de hata var olanı biteni objektif göremiyor.. olgunlaşmamış belki henüz.. eşiyle annesini ayrı kefelere koymayı bilemiyor demekki.. evli olduğunu idrak edememiş henüz annesini üstte tutuyor hala.. neyse işiniz çok zor Allah kolaylık versin.. ama bu böyle gitmez.. kayınalideniz sizi kıskanıp problem çıkartıyor demektir.. ya bu deveyi güdüceksiniz (yani kaynanızı) yada bu diyardan eninde sonunda dayanamayıp gidiceksiniz gibi görünüyor.. Yada eşinizin aklını başına toplaması objektif olabilmesi için dua ediceksiniz..

Emin ol hep iyi davraniyorum. Yemek yapiyoruz, temizlik yapiyoruz, alisveris yapiyoruz, beraber geziyoruz, herseyi beraber yapiyoruz. Allah razi olsun esimde hem yemek hem bulasik herseyde cok yardim eder, bi bu konuda anlasamiyoruz, oda sevgisini azaltiyormus beyefendinin..
Okul cikisi annesine mesaj atmayi düsünmüstüm, "özür dilerim haklisiniz o yorumla" fln, her ne kadar böyle düsünmesem bile. Kaleyi icten feth etmek lazim diye düsünüyorum. Baktim esim hala düzelmiyor, beni düsünmüyor ve kendi dikine gidiyor, bitirmek zorunda kalirim, böyle hayat devam etmez cok yipraniyorum, kimsenin beni bu sekilde yipratmasina hakki yokk..

Çok garip sırf imam nikahı istiyorsunuz diye mi bozuldu araları buna inanmak pek mümkün değil.

Ayrıca neden yol paranızı veriyorlar bunu da anlamış değilim,bunu yapan duvarına bunu da yazabilecek cesareti bulur kendinde.
Parasını veriyoruz gelirlor,o kadar aşağılayacı bir ifade ki,neden bunu duymaya mecbur kalıyorsunuz.
Otobüs parası nedir ki artık ailesiniz siz.

Ben konunun sizin burada anlattığınız kadar sığ olduğunu düşünmüyorum.
İçiçe girmiş bir sürü şey var,yoksa imam nikahı için böyle saçmalıklar yaşanmaz.

zamana bırakacaksın başka şansın yok gibi...
ya eşin uyanacak zamanla ama çok geç olacak sen yanında olmacaksın..
yada sen sabrını sonuna kadar kullanıp kendini yıpratıp ite kaka uyandıracaksın eşini o zaman çekecek resti ailesine..ama senden gitmiş olacak herşey...
yada bekleyeceksin aralarında bi sorun çıkacakta eşin sana sığınacak....
allah yardım etsin.....

Şimdi dur demezsen sonu iyiye gitmez.Eşinde bitiyor olay.Ona sevginizin önemini anlatmaya çalış umarım düzelir aranız.

Evliliğe karışan ailelerde bulurlar Allahtan ....

Vaaay adamım hafiyem dernisim çok holmes gördüm seni....:13: :13: :13: :13:

Ama ben daha küçük bir konudan büyük yangınlar çıkaranlara şahit oldum, olabilir de hani...

Bütün hata zaten esimde. Karisinin ve annesinin ayri seyler oldugunu ögrenemedi daha. Annesi olgunlasmasina izin vermiyor, sürekli dirdir yapiyor kafasinda, "akilli oglum güzel oglum" diye mesajlar atiyor, sinir oluyorum. Sanki ben ona gereken ilgiyi göstermiyomusum gibi..
Neyi bu kadar kiskaniyor anlamadim, hic bi zaman uzaklastirmaya calismadim esimi onlardan. Deveyi gütmeyi cok istiyorum, ama nasil bir türlü bilemiyorum. Aklini basina nasil toplayip opbejtif olmasini saglicam onuda bilmiyorum..

Benim kendi kisiligim haksizligi kaldiramiyor. Deliriyorum hakli oldugum anlarda haksizliga ugradimmi, bu konuda cok inat biriyim, esimde ayni ben gibi, zaten bunun icin anlasamiyoruz, ama inadimi yenen gene ben oluyorum. Esimle oturup konusurken bile annesini koruyo, sucu bana atiyor, o yüzden konusmaktan bile biktim artik. "Hic bi zaman demiyorum, ama aylar seneler gecebilir annenlerle görüsmem" .. gerizekali ya, sanki ona bisey yapti bizimkiler. Iyiligimizden baska bisey istemiyolar canlarim benim..

Vaaay adamım hafiyem dernisim çok holmes gördüm seni....:13: :13: :13: :13:

Ama ben daha küçük bir konudan büyük yangınlar çıkaranlara şahit oldum, olabilir de hani...

Fatunuz çok boş geldi mevzu yanlış mıyım yahu
İmam nikahı kıyılsın mı kıyılmasın mı istediler onu tam anlamadım ama arada din farkı olduğu geldi bir tek aklıma.
Hani insan islam dinininden değilse belki istemez dini bir nikahı hani düşünüyorum kızım olsa kilise nikahı yapıcam dese bende ona müsaade etmem.
Mevzu bu kadar ciddi değilse.Bunun dışında mantık hatası var ifadelerde.
Üstelik konu sahibi parasını ödedip kayınvalidesini ziyarete bile gidiyor.
Valla hiçbirşey anlamadım

bende sordum ama konu sahibi pek oralı olmadı aynen katılıyorum sana

ahh şu kayınvalideler farketse ki oğulları boşanınca kendi nikahlarına alamayacaklar....

oğulları eşlerine, kendi eşlerinin onlara davrandığından daha iyi ya... ki hep onlara göre öyledir. hazmedemiyorlar. yahu sanki bir tek gelin mutlu olacak böyle senin oğlunda huzurlu bir yuvada olacak...

çiftlerden birinin huzuru yoksa o yuvada huzur olmaz. ah şu kayınvalideler bir farketseler bunu...

Ikimizin bileti yaklasik 260 lirayi buluyor, ikimizde ögrenci oldugumuz icin ve calismadigimiz icin hem onunkiler hemde benimkiler yardim ediolar, zaten bu yardim onlarin deve tüylerinden tek bir tüy bile etmez. Varlikli bir aile olduklarini bilseydim zaten hic karismazdim bunlara, sonradan ögrendim, parayi veren düdügü calar yapiyorlar her gittikleri yerde. Esimede söyledim zaten, bundan sonra biletlerimizi kendimiz aliyoruz. Danimarkada kaliyoruz, yani okula gittigimiz icin burs aliyoruz, ama aile ziyaretleri lükse giriyor, onlarda masraflarimizi cekmek istediklerini söylediler.

Ayrica evet. Sadece dügün günü imam nikahinin ne zaman olucagini sordugumuz icin, onlar Allaha inanmadiklari icin buna karsilardi, benim ailemde eger bu nikah olmazsa kizi göndermeyiz diye tehdit ettiler, sorun burda.. Annesinin piskolojik sorunlari var, disardan objektif bakan herkes görebiliyor bunu, kaynanamin kendi babasi bile beni arayip takma sen onu kafana dedi. Ama kocam takinca ve sürekli annesini dinleyince bana yapcak ne is düsüyo bilmiyorum. Cok yiprandim simdiden..

bence yapmadığın bir şey için asla özür dileme.
kendine saygını yitirme
özür dilemek erdemdir ancak hatalıysan
eşinle sakin sakin konuşmaya çalış
kimseyi suçlamadan,olaylara çok girmeden sadece neler hissettiğini anlamasını sağla
onu anladığını,tabii ki herkesin annesini çok sevdiğini ve eşi ile annesinin arasının iyi olmasını istemesinin çok normal olduğunu söyle.annesiyle aranız bozuk olduğu için senden soğumasının seni çok üzdüğünü ama onu anlayabildiğini çünkü aynı şekilde onun da senin ailenle görüşmemesinden dolayı senin de benzer şeyler hissettiğini söyle.(böylece kendisinin de senin için çabalaması gerektiğini anlar belki)aslında annesini çok sevdiğini(madem taktikte gerekiyor)ama yaşanan olayların seni biraz geri ittiğini,düzeltmek için kesinlikle çabalayacağını ve aynı şeyi eşinden de beklediğini söyle..büyük ve mutlu bir aile olmak istediğini belirt
unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır..ancak en başta da söylediğim gibi kendinden ödün vermek demek değildir

Şimdi anladım imam nikahnı mevzusunu yani.
Geçinmeye gönülleri yok galiba.
Keşke elinize ekmeğinizi alıp,hayatınızı ele geçirip ipleri ele alıp öyle evlenseymişsiniz o halde.
hala çocuk muamelesi görüyorsunuz duvarınıza yazması da o hesap.

Ben olsam duvarımdan böyle saçma bir sohbeti silerdim.
Kayınvalidemi de arar ,yazdıklarınına anlam veremediğimi,incindiğimi vs söylerdim.
Eşiniz neden psikolojik sorunları olan annesini bu kadar dinliyor,hep mi böyleydi sonradan mı oldu ?
Aranızdaki kültürel farklılıklar evlenmeden yani imam nikahından önce hiç patlak vermedi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…