Kızlar merhaba ; ben 3 senelik evli 1 yaşında dünyalar güzeli bir meleğe sahibim. Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ideal bir baba, koca , damat, evlattır.Benim tek sorunum kaynanamın tutarsızlığı önlenemez şekilde kıskançlığı ne yapacağımı şaşırdım artık. Eşim mühendi bir fabrikada üst düzey yönetici bende lise mezunuyum .Birbirimizi çok severek evlendik hala da aynı şekilde sarılmadan uyumayız mesela..Kaynanam en başından beri oğluna beni yakıştıramadı başlarda hep laf iğneleyip durdu. Duymamazlıktan geldik yeri geldi gülüp geçtik. Eşim evin en küçük oğlu 3 tane ağbisi var. Allah var hepsiyle kardeş gibi anlaşıyoruz eltilerimizle birbirimize çok kenetli durumda..
Kaynanam eşime çok düşkün olduğu için yeri geldi kıskançlıktan sinir krizi geçirdi Ona gittim evladını elinden almadığımı böyle bir hakkım olmadığını , eşimi anasından nasıl ayırabileceğimi anlattım. Bende ana kuzusuyum kim evladından uzaklaşmak ister dedim olmadı.
yanlız şu var 3 eltim olmasına rağmen onlara yapmadıklsrını bana yapmıştır. Gittiğimde en sevdiğim yemekleri yapar, torununa çok ilgili sen git yat dinlen der. Tbiri caizse kendine almadığını bana alır giydirir. Hamileyken her ay geldi evimi dip bucak temizledi. Allah razı olsun hakkınıda yiyemem. Ama en güzel günlerimi zehir etti. Ailemin benle görüşmesini istemiyor. oğlundan sonra beni de kıskanmaya başladı hep onunla ilgileneyim istiyor.Annem bana gelmesin ben gitmeyeyim herşeyim o olsun istiyor bundan dolay kavgalar çıkarıyor yıldım artık. doğum yaptığım akşam açık bir şekiilde annemin bende kalmamasını söylemiş anneme...Üstüne de oğlum sevmese ne yapar new eder boşatırım demiş. Annemi zaptedemiyorum artık kavga çıkıcak hep engellemeye çalışıyorum.Bir yerde patlayacak ama sonucu nasıl olacak hiç biliyorum. Kaynanam patavatsızdır nerde ne konuşacağını bilmez. Kızımın doğumgünü geldi karabasanlar basıyor resmen. Herkes toplanacak haliyle en ufak bir şeyde kavga çıkaracak biliyorum bu sefer annemi de engelleyemeyeceğim. Annemin eşimi çok sevdiği için aman susayım dedi ama tak etti kadına da artık. Eşin ne yapıyor derseniz, Adamda yıldı artık ne haliniz varsa görün diyor ne annesini ne beni konuşturuyor... Nasıl bir önlem alacağımı inan kestiremiyorum diyeceksiniz ki ayrı ayrı yapın aa oda çzüm değil. o hiç beraber olmamaızı istiyor yani her durumda bi huzursuzluk çıkaracak ve ben ne yapacağım nasıl davranacağım şaşırdım artık...
şimdiden okuyup zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim
bir farklı versiyonundanda bende var.. başka şehre gelin oldum kaynanam herşeyime karışmaya başladı.. annemlerin bana gelmesine laf etti oysaki ilk kez gelmiştiler.. herşeyi ona danışmamı istedi beni tehdit bile etti..hergün arayıp rapor verecekmişim hergün birbirimize gidip gelecekmişiz .. yapmadım bende. eşime beni şikayet etmiş ağzına geleni söylemiş çok agladım. eşimle birbirimizi çok seviyoruz aramızın bozulmasını huzurumuzun kaçmasını istemiyorum ama sorun annesi olunca hiçbişey yapmıyor..kaç kere tartıştık iyice psikolojim bozuldu..annemlerede anlatamıyorum zaten çok zor şartlarda gelin oldum üzülürler kıyamam onlara.. daha 5 aylık evliyim bunların hepsi 5 ay içinde oldu. 3 aylık evliyken görümcem anneme niye bakmıyosun diye azarladı çok kırıldım üzüldüm evliliğimi ağız tadıyla yaşatmadılar hepsinden nefret ediyorum arkamda Allahtan başka kimsem yok nasıl başa çıkıcam bilmiyorum
bir farklı versiyonundanda bende var.. başka şehre gelin oldum kaynanam herşeyime karışmaya başladı.. annemlerin bana gelmesine laf etti oysaki ilk kez gelmiştiler.. herşeyi ona danışmamı istedi beni tehdit bile etti..hergün arayıp rapor verecekmişim hergün birbirimize gidip gelecekmişiz .. yapmadım bende. eşime beni şikayet etmiş ağzına geleni söylemiş çok agladım. eşimle birbirimizi çok seviyoruz aramızın bozulmasını huzurumuzun kaçmasını istemiyorum ama sorun annesi olunca hiçbişey yapmıyor..kaç kere tartıştık iyice psikolojim bozuldu..annemlerede anlatamıyorum zaten çok zor şartlarda gelin oldum üzülürler kıyamam onlara.. daha 5 aylık evliyim bunların hepsi 5 ay içinde oldu. 3 aylık evliyken görümcem anneme niye bakmıyosun diye azarladı çok kırıldım üzüldüm evliliğimi ağız tadıyla yaşatmadılar hepsinden nefret ediyorum arkamda Allahtan başka kimsem yok nasıl başa çıkıcam bilmiyorum
bence doğumgünü yapma psikologlar diyor ki bir çocuk için en büyük travma biricik yaşında öyle bir kalabalık onun başına üşüşmüş ne olduğunu anlamıyor ..ne alaka diyeceksiniz ama nörolog ve çocuk psikiyatristi profun bizzat söylediği şeydir bu
öbür taraftan bu duruma kesinlikle çözüm bulmalısın anamı evimden kovacak adam....henüz anasından doğmadı
saygı saygı biryere kadar.. en güzeli artık duymamak görmemek ama sinirlerin epey olgunlaşması gerekiyorCanım benim başa çıkamayacaksın artık arsıza bağlıyor insan bir süre sonra mecbur kalıyorsun.. Erkeklerinde işi zor bir tarafta zırıl zırıl ağlayan bir kadın bir tarafta hayatını birleştirmiş bir insan düşünüyorum zaman zaman oda haklı napsın hangi birimizi atsın. Kaynanalar oğullarını kaybetmekten korkmuyor baktı azıcık uzaklaştı ben hastayım ayağına yatıyorlar. Ben artık mesafe koydum kendi kendine konuşuyor tepki gelmeyince daha çok uyuz oluyor. Eşimin gözünde laf söylemediğim için daha haklı konuma geçmeye başladım. Bakıyor anne sürekli konuşuyor hatunda tepki yok onunda işine geliyor açıkcası. Bende evliliğimin ilk yıllarında çok üzülmüştüm baktım değişen bişi yok deveyi kervana göre gütmeye başladım...Şimdi en azından daha huzurluyum...
Bu tarz insanları anlıyamıyorum ,okudukça sinirlerim bozuluyo kendileri erkek annesi diye ne oluyo yani ++++++ larımı fazla ,sanki kız evlendikten sonra yeniden doğuyo geçmişini ailesini silip hatırlamıyacak birtek erkek tarafının ailesimi var,sizin anneniz anne değilmi neyseki eşiniz sizi koruyo allah sabır versin nereye kadarda insan vurdumduymazlık yapabilir bilmiyorum:)
evet klasik erkek zihniyeti evlendikten sonra karısını annesigile göndermek istemiyor . benim kocamda yapmaya çalışıyor varsa yoksa onun annesi onun akrabaları..24 saat yanlarında dursam şikayetçi olmaz ama annemi özlediğimi söylediğimde daha geçen gördün der. tartışırız bak yazarken bile sinirlerim gerildi
sakin ol canım ama her erkek öyle değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?