kaynanam beni korkutuyor....

Oğlunu kaybetmekten korktuğu için geline iyi davranan kaynana şekli...
Kaynana kelimesini de asla kullanmayı sevmem ama bazıları hakediyor...Yapmanız gereken net...yokmuş gibi davranın...
Evin mülkiyeti onun bile olsa yuva sizin...Doğum yapmış bir kadının annesini evden yollayacak kadar kötü ruhlu bir kadından kaçmak lazım...
Ama önce gerekeni yapıp sonra mümkün olduğunca uzak durun...Ona eğer bu tavrına devam ederse hem gelinini hem torununu hem oğlunu kaybedeceğini hissettirin...(nasılsa eşiniz sizin tarafınızda, bunu sonuna kadar ama asla göstere göstere olmadan kullanın...)
Kızınızın doğumgünü varmış, programlayın ama onunla paylaşmayın...sonra davet edin...şu gün şu saatte diye...hatta yarın şu saatte diyebuyrun beklerim deyin...
Gelecek rezillik çıkaracakmış...Buyursun...halep ordaysa arşın burda...
Annenizi de özgür bırakın...bişey söylemek istiyorsa ona söylesin...kibarlığını bozmadan, kavga etmeden söylesin...Sizin "Annenizin kızı" olduğunuzu anlasın...

zaten bu zamana kadar bizim annelerimiz onlara ses çıkarmadı diye
bu raddeye geldi
zamanında ses çıkarsalardı bu kadar olmazdı onlarında davranışları

bir farklı versiyonundanda bende var.. başka şehre gelin oldum kaynanam herşeyime karışmaya başladı.. annemlerin bana gelmesine laf etti oysaki ilk kez gelmiştiler.. herşeyi ona danışmamı istedi beni tehdit bile etti..hergün arayıp rapor verecekmişim hergün birbirimize gidip gelecekmişiz .. yapmadım bende. eşime beni şikayet etmiş ağzına geleni söylemiş çok agladım. eşimle birbirimizi çok seviyoruz aramızın bozulmasını huzurumuzun kaçmasını istemiyorum ama sorun annesi olunca hiçbişey yapmıyor..kaç kere tartıştık iyice psikolojim bozuldu..annemlerede anlatamıyorum zaten çok zor şartlarda gelin oldum üzülürler kıyamam onlara.. daha 5 aylık evliyim bunların hepsi 5 ay içinde oldu. 3 aylık evliyken görümcem anneme niye bakmıyosun diye azarladı çok kırıldım üzüldüm evliliğimi ağız tadıyla yaşatmadılar hepsinden nefret ediyorum arkamda Allahtan başka kimsem yok nasıl başa çıkıcam bilmiyorum

bence doğumgünü yapma psikologlar diyor ki bir çocuk için en büyük travma biricik yaşında öyle bir kalabalık onun başına üşüşmüş ne olduğunu anlamıyor ..ne alaka diyeceksiniz ama nörolog ve çocuk psikiyatristi profun bizzat söylediği şeydir bu

öbür taraftan bu duruma kesinlikle çözüm bulmalısın anamı evimden kovacak adam....henüz anasından doğmadı

canım çok üzüldüm ama eşinin yanında olması gerekirdi

bende istiyorum azda olsa beni sahiplensin ama bişey olduğunda hemen annesinin tarafına kayıyor o hasta, yaşlı yalnız diyor iyi ama benim canım yokmu mecburmuyum ben senin anneni çekmeye

herkes birbirinin annesine saygı göstermek zorunda ama saygı sınırını aşıyolar.sabır sabır biyere kadar.hakedene saygı gösterceksin.onların annesi hep yaşlı hep yaşlı.benim annemde aynı yaşta .yaşlı olmak huysuz olmak demek değil.fesat olmak demek değil.

saygı saygı biryere kadar.. en güzeli artık duymamak görmemek ama sinirlerin epey olgunlaşması gerekiyor Canım benim başa çıkamayacaksın artık arsıza bağlıyor insan bir süre sonra mecbur kalıyorsun.. Erkeklerinde işi zor bir tarafta zırıl zırıl ağlayan bir kadın bir tarafta hayatını birleştirmiş bir insan düşünüyorum zaman zaman oda haklı napsın hangi birimizi atsın. Kaynanalar oğullarını kaybetmekten korkmuyor baktı azıcık uzaklaştı ben hastayım ayağına yatıyorlar. Ben artık mesafe koydum kendi kendine konuşuyor tepki gelmeyince daha çok uyuz oluyor. Eşimin gözünde laf söylemediğim için daha haklı konuma geçmeye başladım. Bakıyor anne sürekli konuşuyor hatunda tepki yok onunda işine geliyor açıkcası. Bende evliliğimin ilk yıllarında çok üzülmüştüm baktım değişen bişi yok deveyi kervana göre gütmeye başladım...Şimdi en azından daha huzurluyum...

anamı evimden nazikçe kovdu ama kendi 8 ay evime giremedi haliyle kavga kıyamet kopmuştu. Sonrası ne oldu eşim çok üzüldü bana laf etmedi ama içerlemeye başladı. Kayınpederimi çok severim bana çok emeği geçmiştir ne istediysem durumu neye elverirse yapmaya çalışmıştır. Birgün kızım olmaz böyle o da annen sayılır yapmayın böyle ben çok üzülüyorum deyince dayanamadım gittim kaynanama sarıldım . Anne böyle yapma deyip uzun uzun konuştum tamam dedi ama gerisini zaman gösterir. Eğer eşimde aileme saygısız olsaydı şimdiye kadar çoktan bitmişti zaten çekemezdim. Şimdide kızımın doğumgünü olunca ister istemez tedirginlik oluyor. Bu seferde azarsa zaten bir daha saygımda kalmaz bende onun gibi olurum eşime de söyledim git ne yapacaksan yap bu günde eğer ki en ufak laf duyayım gerçekten br daha kendisiyle görüşmem dedim...Anneme de gittim anne hasta baktın laf söylüyor çık odadan sakın ola ki tartışmaya girme git torununla ilgilen dedim.Bakalım heyecanla bekliyoru

eşin en azından senı ezdırmıyormus mutluymuşsunuz ama şöyle düşün ki tipik oğlan anası işte. ha her kaynana mı böyle hayır değil ama oğlan anası böyledir buna kesin etkili ve genel bi çözüm bulunabilmiş değil ama başetmenin en iyi yolu oğlunu ondan almadıgını kaçırmadıgını bellı etmek olabıldıgınce ziyaret etmek düzenli şekilde ve her kaprisine kıskanclıgına karşı sakin ve saygılı durabılmek. aksi halde davrananların ıyı sonuc elde ettigini görmedım hem eşlerını de kendı taraflarından uzaklastırmıs oluyorlar. ne kadar o artık benım kocam evlendık kımse aklına gıremez ayıramaz dıye dusunsek de annenın erkek üzerındekı etkısını bılırız. nağcakları hıc bellı olmaz.kolay gelsin.

Hayret bişey ya ailenle görüşmene nasıl karışıyor bu insanlar
Nasıl buluyorlar acaba kendilerinde bu hakkı
Allahtan eşin arkanda seni sevip sayıyor ya gerisi boş canım
Kimsenin hayatına bu denli müdahale etmesine izin verme
Al karşına konuş eşin evlatsa sen de biricik annenin evladısın yazık günah

Bu tarz insanları anlıyamıyorum ,okudukça sinirlerim bozuluyo kendileri erkek annesi diye ne oluyo yani ++++++ larımı fazla ,sanki kız evlendikten sonra yeniden doğuyo geçmişini ailesini silip hatırlamıyacak birtek erkek tarafının ailesimi var,sizin anneniz anne değilmi neyseki eşiniz sizi koruyo allah sabır versin nereye kadarda insan vurdumduymazlık yapabilir bilmiyorum:)

Bende şimdi sessiz kalmaya calisiyorum bakalım dayanabilecekmiyim

evet klasik erkek zihniyeti evlendikten sonra karısını annesigile göndermek istemiyor . benim kocamda yapmaya çalışıyor varsa yoksa onun annesi onun akrabaları.. 24 saat yanlarında dursam şikayetçi olmaz ama annemi özlediğimi söylediğimde daha geçen gördün der. tartışırız bak yazarken bile sinirlerim gerildi

sakin ol canım ama her erkek öyle değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…