kaynanam beni korkutuyor....

nesbar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
165
3
96
42
Bursa
Kızlar merhaba ; ben 3 senelik evli 1 yaşında dünyalar güzeli bir meleğe sahibim. Eşimle çok iyi anlaşıyoruz ideal bir baba, koca , damat, evlattır.Benim tek sorunum kaynanamın tutarsızlığı önlenemez şekilde kıskançlığı ne yapacağımı şaşırdım artık. Eşim mühendi bir fabrikada üst düzey yönetici bende lise mezunuyum .Birbirimizi çok severek evlendik hala da aynı şekilde sarılmadan uyumayız mesela..Kaynanam en başından beri oğluna beni yakıştıramadı başlarda hep laf iğneleyip durdu. Duymamazlıktan geldik yeri geldi gülüp geçtik. Eşim evin en küçük oğlu 3 tane ağbisi var. Allah var hepsiyle kardeş gibi anlaşıyoruz eltilerimizle birbirimize çok kenetli durumda..

Kaynanam eşime çok düşkün olduğu için yeri geldi kıskançlıktan sinir krizi geçirdi Ona gittim evladını elinden almadığımı böyle bir hakkım olmadığını , eşimi anasından nasıl ayırabileceğimi anlattım. Bende ana kuzusuyum kim evladından uzaklaşmak ister dedim olmadı.

yanlız şu var 3 eltim olmasına rağmen onlara yapmadıklsrını bana yapmıştır. Gittiğimde en sevdiğim yemekleri yapar, torununa çok ilgili sen git yat dinlen der. Tbiri caizse kendine almadığını bana alır giydirir. Hamileyken her ay geldi evimi dip bucak temizledi. Allah razı olsun hakkınıda yiyemem. Ama en güzel günlerimi zehir etti. Ailemin benle görüşmesini istemiyor. oğlundan sonra beni de kıskanmaya başladı hep onunla ilgileneyim istiyor.Annem bana gelmesin ben gitmeyeyim herşeyim o olsun istiyor bundan dolay kavgalar çıkarıyor yıldım artık. doğum yaptığım akşam açık bir şekiilde annemin bende kalmamasını söylemiş anneme...Üstüne de oğlum sevmese ne yapar new eder boşatırım demiş. Annemi zaptedemiyorum artık kavga çıkıcak hep engellemeye çalışıyorum.Bir yerde patlayacak ama sonucu nasıl olacak hiç biliyorum. Kaynanam patavatsızdır nerde ne konuşacağını bilmez. Kızımın doğumgünü geldi karabasanlar basıyor resmen. Herkes toplanacak haliyle en ufak bir şeyde kavga çıkaracak biliyorum bu sefer annemi de engelleyemeyeceğim. Annemin eşimi çok sevdiği için aman susayım dedi ama tak etti kadına da artık. Eşin ne yapıyor derseniz, Adamda yıldı artık ne haliniz varsa görün diyor ne annesini ne beni konuşturuyor... Nasıl bir önlem alacağımı inan kestiremiyorum diyeceksiniz ki ayrı ayrı yapın aa oda çzüm değil. o hiç beraber olmamaızı istiyor yani her durumda bi huzursuzluk çıkaracak ve ben ne yapacağım nasıl davranacağım şaşırdım artık...

şimdiden okuyup zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim

valla canım senin kaynana doktorluk o zaman ne demek senin annene doğumda gelme demek açıkca... o anneymişte, sen nerden gelmişsin acaba, sinir oluyorum böyle insanlara, sadece kendi çocuk doğurmuş, sadece onun çocuğu can ciğer
yani gözlemlediğim çoğu kaynana kıskanıyor ama senin kaynanan biraz hastalık boyutuna geçmiş
bence doğum gününe hiç akraba çağırma, sadece kızının arkadaş ve ailelerini çağır ya da 3 kişilik bi doğum günü yapın
yoksa bu parti sana zehir olcak gibi görünüyor

Neden eşinin mühendis, senin lise mezunu olduğunu belirttin canım.. Sence kaynanan bu sebeple mi tavırlı sana?

Neden eşinin mühendis, senin lise mezunu olduğunu belirttin canım.. Sence kaynanan bu sebeple mi tavırlı sana?

ilk başta malesef bu sebeple tavırlıydı. Başta karşı çıktığını kendisi söyledi. Benim de bizzat şahit olduğum olaylar olmuştu. Bir bayan doktor eşimle çok görüşmek istemiş ama eşim yanaşmamış kendisi de bu işin olmasını çok istemiş. Hep oğlumu okuttum bir yerlere getirdim işin kaymağını sen yiyiyorsun tavırları olmuştu evliliğim ilk aylarında açık açık eziyet çektirdi eşimle çok kavgaları oldu. O sorunlar bitti daha doğrusu ne zaman çalıştığım işyerine geldi konumumu gördü o zaman sustu. Hatta gelinim şöyle iş yapıyor gibi etrafta beni övmeye başlamış.

Anladığım kadarıyla aslında sende kaynananı seviyorsun, sadece onun tutarsız davranışları rahatsız ediyor seni.

Sana en sevdiğin yemekleri yaptığına göre oda sana değer veriyor.

Bence bu işlerin pek çoğunu annenlere anlatma ki, annen onları düşman bellemesin. Kaynananız seni ailenden bile kıskanması, belkide annenin seni onlar karşı doldurup, kendisini artık sevmeyeceğini düşünmesindendir.

Artık nasıl bir hayal dünyası varsa.

Sana tavsiyem, kaynananla açık açık konuş, onuda ailenide eşinide çok sevdiğini söyle.

Fakat bu tavırlarının ilişkilerinizi yıprattığını anlat, belki oda braz düşünüp, kendine çeki düzen verecektir.

senın aılene duskun oldugun kadar demekkı o da ogluna duskun bır anne evet yaptıkları hıc hoş degıl yanlış ama koca kadın bak oglubıle pes etmıs ugraşmaktan ne yapıcaksın bır tarafın mutlaka alttan alması gerek sen de annenle konuş bak anne kaynanamın huyunu bılıyorsun de bu zamana kadar sustun ama ne yapalım kadın degışmıyor de kendı bıldıgınden sasmıyor de bızım huzurumuz ıcın torunun ıcın duymamazlıktan gelsın artık kaynananla da konuş de anne benım annemde torununun dogum gunune gelmek ıstıyor arada kalıyorum lutfen de kotu olsun aranız bozulsun ıstemıyorum de senı de sevıyorum de sende benım annemsın de ama bana emek veren onca sene kahrımı ceken kadına nasıl gelme derım de lutfen benım ıcın degılse de torunun ıcın yap de ıkı tarafı da ıdare et ısallah sorun cıkmazz da gonlunce gecer

Annenile görüştüğünü, ona gittiğini ve onun geldiğini kısacası yaptığını ettiğini ayrıntılı rapor etmek zorunda değilsin..

2 söylüyosan 5 gizle, hatta o ikiyi de geri aldım hiç söyleme...

kayınvalıdenle mesafen ne kadar.
aynı apartmandmıısnız?
annene sen gelme dıyen kadına ben olsam sen kımsın ki benım evıme gelene karısıyosun derdim.
tabi ev eşinin ailesinin değilse?

annem gelmiyorsa sende gelme de kestir at... mesela bilenler bilir ben kaynımdan yılmış durumdayım dün akşam geldi ne yemek yaptım ne eyatak açtım gittim erkenden yattım.. sabahta annem eşimin hastanesine kan vermeye gelmişti erkenden evden çıktım antrede karşılaştım görmezden geldim günaydın hoşgeldin bile dememdim akşama da aynı tavırları sergilemeyi düşünüyorum.. onlar insanlıktan anlamıyorsa sende insanlıktan çıkacaksın..haa tabiki bu arada eşinide doldurmayı unutmayacaksın ki o da onların peşine takılıp seni üzmesin canım...öğrenmem 8 ayıma mal oldu ama en sonunda seni yıldıranı sende yıldıracaksın mantığını kaptım...tavsiyem odur ki onlar yokmuş gibi davran...aileni de asla ezdirme.. o eşinin annesi ise senin annende sana kıymetli.. herkes haddini bilsin...

Son düzenleyen: Moderatör:

ben sana pek katılmadım doğrusu.. kaınvalidesine ne derse desin kadın tavrından vazgeçmeyecektir... direk annesine gelme diyen bir kadından ne anlayışı bekleyeceksiniz ti... ayrıca neden erkek annesi alttan almıyorda arkadaşın annesi alttan alacak... bir kez eğilirsen bir daha doğrulamazasın... asla ailenizi ayaklar altına vermeyeceksiniz arkadaşım ben onu bilir onu söylerim aynı hataları yapmış biri olarak...

Canım yaşadıkların çok üzücü..

Anladığım kadarıyla kayınvalidenin iyi yönlerini takdir ediyorsun,hakkını teslim ediyorsun ama iyi taraflarının olması haksızlıklara göz yumacağın anlamına gelmez..

Kızını doğum gününe herkesi çağır,kavga olması gerekiyorsa da olsun,ne olacaksa olsun bitsin..

Kayınvaliden kavga çıkaracaksa zaten bir yol bulur çıkarır,çıksın kavga herkes içini boşaltsın bi görelim..

Eşin de herşeyi açık açık görür de belki bundan sonra sana hak vermeye başlar..

hepinize öncelik olarak cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İnanın defalarca konuştum olmadı, küstüm olmadı, 8 ay anne demedim tavrımı koydum olmadı yani ne yaparsam yapayım bazı şeyleri biz gelinler değiştiremiyoruz malesef..

rapor etme gelip gittiğiniz demişsiniz ben zaten şimdiye kadar kimseye hesap vermemişim kalkıp ona anlatmama gerek yok o her şekilde öğreniyor. Yabancı değil ki bahsedilen kişi beni ailem tabi ki ona gittiğimiz geldiğimi biliyor. En basiti annemlerin yazlığı var çağırdılar eşim iznini ayarladı ,kalktı kendisi yazlık bir yerden ev tutmaya bize şu tarihte gelirsiniz dedi. Tamda bizim annemlere gideceğimiz tarihti dedi ki eşim biz o tarihte şurda olacağız hayır geleceksiniz deyince tammam geliriz ya bir hafta öncesi ya bir haftasonrasıda sizle vakit geçiririz dedim. Şimdi bu gizlenecek şey değil ben herşekilde ara yapmaya çalışıyorum..

Anneme herşeyi söylememi istiyorsunuz ee benim söylememe gerek yok benden önce kendisi maşallah gereken şeyleri söylüyor..Annemin alttan alacak gücü kalmadı yazık kadına da ya...Gene de iyi dayandı valla...

acilen eşinin bişeyler yapması lazım.bu sadece senin çabanla aşılacak şeyler değil.
bence doğum gününde ak koyun kara koyun belli olsun.döksün içini herkes

acilen eşinin bişeyler yapması lazım.bu sadece senin çabanla aşılacak şeyler değil.
bence doğum gününde ak koyun kara koyun belli olsun.döksün içini herkes

Ya tamam belki bazi seyler iyice ortaya cikar ama kizinin dogum gunu rezil olur,yazik degil mi ? =( Of canim umarim sorununa bi care bulursun ama esinin sana yardim etmesi cok onemli,hem o da farkindaymis...

Allah yardımcın olsun cnmm..şu aileler olmasa herşey güllük gülistanlık olucak ama..aması var işte..benim de şu anda nikahıma sadece iki gün var ve cidden depresyonun eşiğindeyim..off offf.dualar bizimle olsun..

Rabbim yardımcın olsun inş. canım benim benim ki de kıskanç ilk zamanlar neler çektim 1.5 yıllık evliyim seni çok ama çok iyi anlıyorum eşin alsa karşına konuşsa işe yaramaz mı hoş benimkine de 3 ay yarıyor sonra yine aynı..

Rabbim görüyor halimizi yardımcımız olur inş.

Bence eşin annesiyle konuşsun uyarsın senin ailene ters bir laf etmemesi konusunda. Uyarıya rağmen yine ters birşey söylerse bir dahaki hiçbir doğumgününe kaynananı çağırmazsın olur biter. Bu kararını da aynen eşine söyle. Anneni uyar eğer uyarıya uymazsa bu geldiği son doğumgünü olur annenin bunu da bil de.

canım öncelikle allah yardımcın olsun
ama çok merak ettiğim birşey var annen sırf ıo gelmesin dedi diye mi senin evine gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…