Kaynanam bebegime takilan altinlari istiyor

Hadi bunda hak iddia ediyor ben taktım da ona karşılık geliyor diye, ailenizin taktığı altınlarda nasıl hak iddia edebiliyor? ?
Ben evleneceğim, benim annemin taktığı altını kayinvalide denen şahıs alacak öyle mi? Annemin gelirinden ayırıp aldığı altını? Yolarim o kadını.

Ben olsam bilezik yapar koluma takarım.
Laf sokarsa da sen benim kendi ailemin taktiği bana ait olanları benden aldığın için kendime yenisini yapıyorum derdim.

Hayatimda duydugum en sacma şey,
Yeni dogmus bebege ceyiz mi yapilir yahu, 30 sene sonra takacagi setin derdine mi dusmus, hem belki evlenmeyecek kiz, belki evlenene kadar babanne ölecek, hayret bisey.
Acin bir hesap yatirin. Kimseye de fikrini sormayin.

arkadaslar 4 yillik evliyim Bebeğim 10 aylik ve simdiye kadar elime gecen bütün altinlari ceyrekmis yarimmis kaynanam Bana ver kizina bi tane güzel kalin bir set yapiyim diYor.
Kalin set icin o altinlarim yetmiyor Ama kendiside üstüne yarisindan Cok ekleyecek ve hanimefendi Hepsini kendi hesabinda tutacakmis kizim ilerde evlendiginde babaannesindwn bU SEti dugun hediyesi olarak takicakmis Ben kabul etmedim esimle suan küsüz kendisi anlamak istemiyor daha karlisin diyor annesi üzerine para ekleyecegi icin Ama Bence hic alakasi Yok kizimin tasiyla kusunu vuruyo resmen Kadin onun altiniyla ve kattigi parayla ona bi set yapcakmis Cok istiyorsa kendi parasiyla yapsin Onlar Benim hakkim Ben kendime bilezik yapmayi dusunuyorum zaten Benim Olan Neyse kizimindir VE BANA DEDIGI O ALTINLARI HANIMEFENDI TAKMIS KI MILLETE ONLARDA GETIRMISLER KIZIMA TAKMISLAR böyle bisey olamaz Ya esimle konusmuyoruz annesini tutuyor!
Arkadaslar Sizin Bu olaya bakis aciniz nedir? Esimin ve kaynanamin yaptigi dogrumu ? Sirf o altinlari Benden alipta degisik yolla hesabina koymak amac zaten dügün de taktiklarida hesabinda
Bırak kv annem bile dese yapmam. Saçma tabi. Ama ben kendime de almam. Kızımın adına ayrırım hepsini. Bence tümüyle onun onlar. İlerde dersin bunlar senin doğum takıların yada bilezk yaparsın ilerde ona verirsin.

arkadaslar 4 yillik evliyim Bebeğim 10 aylik ve simdiye kadar elime gecen bütün altinlari ceyrekmis yarimmis kaynanam Bana ver kizina bi tane güzel kalin bir set yapiyim diYor.
Kalin set icin o altinlarim yetmiyor Ama kendiside üstüne yarisindan Cok ekleyecek ve hanimefendi Hepsini kendi hesabinda tutacakmis kizim ilerde evlendiginde babaannesindwn bU SEti dugun hediyesi olarak takicakmis Ben kabul etmedim esimle suan küsüz kendisi anlamak istemiyor daha karlisin diyor annesi üzerine para ekleyecegi icin Ama Bence hic alakasi Yok kizimin tasiyla kusunu vuruyo resmen Kadin onun altiniyla ve kattigi parayla ona bi set yapcakmis Cok istiyorsa kendi parasiyla yapsin Onlar Benim hakkim Ben kendime bilezik yapmayi dusunuyorum zaten Benim Olan Neyse kizimindir VE BANA DEDIGI O ALTINLARI HANIMEFENDI TAKMIS KI MILLETE ONLARDA GETIRMISLER KIZIMA TAKMISLAR böyle bisey olamaz Ya esimle konusmuyoruz annesini tutuyor!
Arkadaslar Sizin Bu olaya bakis aciniz nedir? Esimin ve kaynanamin yaptigi dogrumu ? Sirf o altinlari Benden alipta degisik yolla hesabina koymak amac zaten dügün

Ben altınları bilezik yaptım kimseye de vermem kendim de takmıyorum kızımın o

Ilerde evlendiginde kendi adina takcakmis bdn sahsen o altinlari bilezik yapicam ve ilerde zaten Benim olan Neyse onun
Kadın o kadar yaşayacakmıymış resmen sallıyor altınların üzerine yatacak ben takdım ki sana getirdiler dediğine göre mğmkünse düğünde yakışanları da geri alın

Öğrendiğim kadarıyla düğün de takılan ziynetleri sizden izinsiz alamazlar çünkü o artık sizin oluyor. Kim takarsa taksin. Bebekler için ya da sünnette takılan altınlarda o çocuğun hakkı sizde durması daha mantıklı ve zamanı gelince de ona vermeniz gerekiyormuş. Kayinvalideniz uyanıklık yapıyor bence ya da bi şekilde herşey onun kontrolünde mi olsun istiyor?
Daha kaç aylık çocuk için şimdiden set almak ne ? Vermeyin onu istemeye hakkı yok.. Bu eşleri de anlamıyorum evin içine bebeğin altınına ananı ne karıştırıyorsun..

Arkadaslar Sizin Bu olaya bakis aciniz nedir? Esimin ve kaynanamin yaptigi dogrumu ? Sirf o altinlari Benden alipta degisik yolla hesabina koymak amac zaten dügün de taktiklarida hesabinda
Hadi kaynananim soledigi mantik disida senin yaptiginda sacmalik nedemek bilezik almak altinlarinin degeri dusuyo kafadan uc altinini kaybettim say.onun altinlari onn olsun canim at koseye sakla degerinide kaybetmesin.ben bir altinina bile dokunmadim bebegimin o onun.

Ya ne seti Allah aşkına boş bahaneler simdiden set mı yapılır kendini kandırsin o bütün kaynanalar aynı dertte sanki yabancıda altınlar takmasaydi ozaman kimsede takmazdi derdine düşmesin git bilezik yaptır cok sacma o bilezik yarın sen eşinle sıkıntıya girdiğinde ilaç gibi gelecek benm henuz bebeğim yok ama nisandaki altınları istediler evlendikten üç gün sonra bunlar bizim hakkımızdır çart curt biz taktik geri geldi felan ne yapıp ne edip bilezik yaptırdım iyide yaptım

Kaynanaya yuh ,sana oha ne set ne bilezik ,
Onlar cocugun ana baba olarak ustune ekleyin ceyrek ceyeek ,egitimi icin kullanilir minigin ,
Biz yegenimin altinlarini alrin hesabina yatirdik,ekliyoeuz minik minik ,her ay 1 ceyrek annem ,babam ,ben ,esim,ve kardesim para koyup bir tane aliyoruz ufak ufak birikiyor ,imkani olan daha cok koyutor bazen 2 ceyrek aliyoruz

Ne gayret simdiden set aliyor
Benim kaynanam da bizden sonra dugunu olanlara taki takilinca siz takacaksiniz soz topladiniz demisti :) tabi esim bir tane bile vermedi haklisiniz bu konuda

Allah göster mesin ama ozamana yaşayacagi ne malum muş ve senin cocugunun evlenecegi?
Sakım verme ne münasebet.hatta git yap tak koluna direk bekleme.bisey derlerse de hevesim var di de.
Kaynanaya bisey olsa bu sefee hesaptakilerde direk kendi cocuklarina miras kalacak. Bence kendi altinlarinida al.

Benim annem benim mürvetimi göremedi,kaynananız torununa set takacak. Millette nasıl bir yaşama azmi ve o günü göreceği garantisi çok komik.
O altınlar sizin hakkınız doğum yaptığınız için size hediye.
Set yapacaksa yapsın versin hediye olarak torununa şimdiden,ölürse ardından kalur hatırası.
Ne ucuz zekalı insanlar var şu dünyada.

Yav bu altınların hepsini kayınvalide tarafı mı getirdi? "Bizim taraftan gelen altınları da anneme vereyim de o da bi set yapsın bari" de bakalım ne diyecek! Aç gözlülüğün de bi sınırı olmalı, pess!

X