Kaynanam bebegime takilan altinlari istiyor

Bu altın mevzularıni ben bir türlü anlayamıyorum yegenlerimin sünneti oldu o takılar kaç gün annemden yengeme yengem den anneme gitti geldi
Annem yengeme verir kızım bozdur kendine takı yap yengem anne bunlara sen gittin onlar senin hakkın diye diye dolandı altınlar:-) Annem en sonunda yengeme kabul ettirdi bizde verileni almamak ayıptır diye.

arkadaslar 4 yillik evliyim Bebeğim 10 aylik ve simdiye kadar elime gecen bütün altinlari ceyrekmis yarimmis kaynanam Bana ver kizina bi tane güzel kalin bir set yapiyim diYor.
Kalin set icin o altinlarim yetmiyor Ama kendiside üstüne yarisindan Cok ekleyecek ve hanimefendi Hepsini kendi hesabinda tutacakmis kizim ilerde evlendiginde babaannesindwn bU SEti dugun hediyesi olarak takicakmis Ben kabul etmedim esimle suan küsüz kendisi anlamak istemiyor daha karlisin diyor annesi üzerine para ekleyecegi icin Ama Bence hic alakasi Yok kizimin tasiyla kusunu vuruyo resmen Kadin onun altiniyla ve kattigi parayla ona bi set yapcakmis Cok istiyorsa kendi parasiyla yapsin Onlar Benim hakkim Ben kendime bilezik yapmayi dusunuyorum zaten Benim Olan Neyse kizimindir VE BANA DEDIGI O ALTINLARI HANIMEFENDI TAKMIS KI MILLETE ONLARDA GETIRMISLER KIZIMA TAKMISLAR böyle bisey olamaz Ya esimle konusmuyoruz annesini tutuyor!
Arkadaslar Sizin Bu olaya bakis aciniz nedir? Esimin ve kaynanamin yaptigi dogrumu ? Sirf o altinlari Benden alipta degisik yolla hesabina koymak amac zaten dügün de taktiklarida hesabinda
Ay canım sakın verme ne alakaya onlar bebişin beninde 13 ağustosta doğumum var hiç meydana cıkarmadım bile gelen takı var düğünde hiç bişe takmadıkları için bilezik yaparız diyor kabul etmedim

Ay bu "o altınlar kızının hakkı ikiniz de haksızsınız" diyenlerin hepsi sanki bebeklerine gelen altınlarla çocuklarına yatırım yaptı.. Kızımın her şeyi benim, benim olan her şey de onundur zaten.
Kısacası altınlar senin konu sahibi, kızın namına gönlünce değerlendir.

Kayinvalidem benden böyle bir bahaneyle altınları isteseydi zekama hakaret sayardım buna çocuklar bile inanmaz yahu...Canim biraz sesin çıksın ver tepkini bu insanlara çekinme..Mesele altın değil de saf yerine konulmak o yüzden bu bakış açısına bir çözüm bul ömür boyu rahat et bence.

Is bankasi kumpara hesabi acin kizinizin adina oluyor 18 yasina geldiginde kendi kullanabiliyor ve sizin disinizda kimse hesaptan para cekemiyor ben öyle yaptim

arkadaslar 4 yillik evliyim Bebeğim 10 aylik ve simdiye kadar elime gecen bütün altinlari ceyrekmis yarimmis kaynanam Bana ver kizina bi tane güzel kalin bir set yapiyim diYor.
Kalin set icin o altinlarim yetmiyor Ama kendiside üstüne yarisindan Cok ekleyecek ve hanimefendi Hepsini kendi hesabinda tutacakmis kizim ilerde evlendiginde babaannesindwn bU SEti dugun hediyesi olarak takicakmis Ben kabul etmedim esimle suan küsüz kendisi anlamak istemiyor daha karlisin diyor annesi üzerine para ekleyecegi icin Ama Bence hic alakasi Yok kizimin tasiyla kusunu vuruyo resmen Kadin onun altiniyla ve kattigi parayla ona bi set yapcakmis Cok istiyorsa kendi parasiyla yapsin Onlar Benim hakkim Ben kendime bilezik yapmayi dusunuyorum zaten Benim Olan Neyse kizimindir VE BANA DEDIGI O ALTINLARI HANIMEFENDI TAKMIS KI MILLETE ONLARDA GETIRMISLER KIZIMA TAKMISLAR böyle bisey olamaz Ya esimle konusmuyoruz annesini tutuyor!
Arkadaslar Sizin Bu olaya bakis aciniz nedir? Esimin ve kaynanamin yaptigi dogrumu ? Sirf o altinlari Benden alipta degisik yolla hesabina koymak amac zaten dügün de taktiklarida hesabinda
Ben oyle bir salaklik yaptim emrivakiyle cocugumun altinlarini alip kaynanamin arabasini degistirdiler kopekler gibi pismanim o zman depresyondaydim ve hastaligimdan dolayi yerimden kalkamiyordum nasil oyle bir sey yaptim bilmiyorum cocugumin rizkini onlara yedirdim sakin yapma kuserse kussun git kimseye sormadan sen yap ne istiyorsan sonra takarsin kizina icimden cikmiyor gercekten cok pismanim sakin yapma

Altınları kesinlikle vermeyin.Sizin kızınıza set veya bilezik yapacak aklınız yokmuymusta size akıl veriyor.Yapmak istiyorsa alsın set takımı koysun kenara şimdiden onun hesabını yapıyor.Herkes baba annesi set taktı desin.Allah gecinden versin vefat durumunda kim inanır sizin altinlarinizin kayinvalidenizin hesabında olduğuna.Baska çocukları varsa birde bunlarla ugrasirsiniz.

Ay bu "o altınlar kızının hakkı ikiniz de haksızsınız" diyenlerin hepsi sanki bebeklerine gelen altınlarla çocuklarına yatırım yaptı.. Kızımın her şeyi benim, benim olan her şey de onundur zaten.

Evet öyle yaptım

Ev aldım kendi altınlarımı bozdurdum

Oğlumunkiler kasada

Yetişmeyen yerine kredi çektim hatta

Siz yapmamış olabilirsiniz ama bizim yapmayıp da yazdığımıza Nasıl bu kadar eminsiniz ki

Bir laf vardır köylü kurnazlığı diye kv de onu sezdim kendini cok akıllı sanıyor ama bebeğinizin altınlarından set yapacağına kendi parasıyla yapsında görelim

Evet öyle yaptım

Ev aldım kendi altınlarımı bozdurdum

Oğlumunkiler kasada

Yetişmeyen yerine kredi çektim hatta

Siz yapmamış olabilirsiniz ama bizim yapmayıp da yazdığımıza Nasıl bu kadar eminsiniz ki
Sen yapmış olabilirsin ne güzel. Oğlun hayrını görsün inşallah güzel günlerde kullansın :) Ama öyle konuşup yapmayanlar veya yapmayacak olanlar da vardır, buna eminim.

Evet kayınvaliden taktogo için insanlarda geri takmıştır sadece bu kısma katılıyorum.

Siz bilezik yapıncada aynı şey
Kızınız için kullanın

uyanık kaynana ...
aklı sıra kendisi yapmış gibi takacak yıllar sonra

Bence de aynen köylü kurnazı.Ben yazmadan yazılmış .Çocuk ufacık her yıl az bi miktar atsa kenara evlilik zamanı gelene kadar set olur.

Bence bir de kv hesabında para/altın olmasını seviyor

ben burada size hak verdim. herkes kızının hakkı demiş :KK70: aşırı komik geldi bana yalan yok.
bu bebeğin bütün ihtiyaçlarını anne-baba karşılıyor. anne-babanın olan her şey zaten evladın. 3-5 minik altın mı çocuğun geleceği olacak :KK70: neyse bence sen kimseye danışma bile. git napıyorsan yap. kaynana da tuhaf. belki öldün. belki kız evlenmeyecek hiç. belki takı merasimi yapmayacak. resmen fırıldaklık yapmaya çalışmış. ama komik olmuş :KK70:

yoo ben bozdurdum lazım oldu..
niye çocuğun hakkı olduğunuda anlamadım zaten..
onların hakkını eğitimlerine yaptığımız yatırımla ödüyoruz .

daha bebek ya bu hesaplara şimdiden girilmesi saçma bence vermemekte haklısınız muhtemelen kendi ihtiyaçları için istiyor kayınvalide ama bunu size söylemiyor vermemek en mantıklısı

X