hadi kizlar hepiniz sukur edin basinizda bir tane var ya ben ne yapayim:)
30 yil once kayinvalidem ve kayinpederin cocugu olmamis, memleketteki erkek kardesinin de o esnada ikinciye oglu olmus, aile buyukleri felan el atmis olaya ve nasil bir sacmaliksa yeni dogan bebegi kardesine evlatlik vermisler.
Verirken sozlu olarak anlasma yapilmis cocuk resmi kayitta evlat edinen ailenin uzerinde gorunse dahi anne babasinin memlekettekiler oldugunu bilecek onlara da anne baba diyecek diye.
Bahsi gecen bebek benim esim tabiki, almislar istanbula getirmisler, ama sonra anlasmaya uymamislar, cocugu kac yasina gelene kadar gostermemisler bile memlekettekilere, cocugu doguran anne gelmis istanbula kapisina dayanmis kapilar acilmamis, koye gittiklerinde kardesleriyle oynamasina bile izin verilmemis ve hic bir sekilde evlatlik oldugu soylenmemis cocuga. Ve kucuklugunden beri amca yenge bildigi oz anne babasi oyle kotu anlatilmis ki esimin hic onlari sevmesine onlarla iletisim kurmasina izin verilmemis.
Esim 16 yasindayken kuzeni sandigi kardeslerinden biri dayanamayip sen aslinda benim oz kardesimsin diye soyleyince durumdan haberdar olmus esim. Sonra bu aile cocugu geri almak istemis vs derken ortalik karismis ta karismis bu iki elti ve kardes hicbir sekilde konusmaz hale gelmisler....
Ancak kayinvalidem ve kayinpederim esimi evlat edinmis edinmesine ama, ona bir hayat vermek adina hic sahiplenmemisler. Evlenene kadar esimin ne bir odasi ne bir yatagi ne bir dolabi olmamis evde, hemde evde fazla oda olmasina imkan olmasina ragmen.
Esim kendi cabalariyla, burslarla okuyup hayatini kurtarmaya calisti hep biz de bu aralikta tanistik tabiki, fakulteden birincilikle mezun oldugunda babasi tebrik etmek yerine "ben senin oralara okumaya gitmene izin vermeseydim sen bu plaketi zor gorurdun" diye esimin basarisinda bile kendine pay cikaran insan. Dovmedik sovmedik calis bize para getir demedik daha ne yapalim kafasindalar.
Konuyu cok dallandirip budaklandirmak istemiyorum kisacasi evlat edinilmis ama evlat olarak sahiplenilmeden buyumus bir cocuk....
Evlenirken maddi manevi hic bir destekte bulunmadilar bize. Bu esnada koydeki amca( ama aslinda biyolojik baba) evlilik hazirliginda oldugumuzu ogrenince kredi cekip bir miktar para gonderdi bize. Demis ki esime bunu kimse bilmesin sen yuvani kur yeter.
Ama dugunden cok kisa bir sure sonra duyduk ki butun sulaleye biz evlendirdik onu diye yaymislar. Boyle olunca esim cok sinirlendi ve zaten gorusulmuyordu iyice kesti elini etegini hepsinden.
Evliligimi 3. Yila girdi. Kayinvalidem evime sadece bir defa geldi, bende bayramlarda sadece yarim saat giderim kavgamiz yok ama haz etmeyiz birbirimizden malum onun oglunu elinden calan kizim ben.
2 hafta kadar once memlekettekiler arayip istanbuldayiz size gelmek istiyoruz dediler, sadece nikahta gordum onlari bir kere bile telefonla dahi gorusmemisiz bu gune kadar. Cok gerildim nasil gececek diye ama tabiki seve seve davet ettim.
Sahane bir sofra kurdum, guzelce oturduk muhabbet ettik ve konu esimin evlatlik verilmesine geldi.ve esim de bende o gun kayinvalidemlerin aslinda esimi onlardan kacirmak icin ugrastigini, o insanlarin hatali oldugunu ama yine de elinden geleni bu gune kadar yaptigini fark ettik saatlerce aglaya aglaya konustuk konulari.
Kafamdaki tum soru isaretleri tezatlar bir bir yerlesti, kayinvalidem oglumu evlendirdim ona ev aldim borcunu oduyorum diye saga sola haber salinca bunlarda biz verdik parayi demek zorunda kalmislar. Bu arada evimizi bbenim babam biz evlenmeden once aldi, evimizin esyalarini da esimle hirlikte aldik ve amcadan gelen parayla yani onlarin hic bir katkisi yok maddi olarak.
Ben o gun biyolojik anne babayi, gorumceyi filan cok ama cok sevdim, kayinvalidemle 3 yildir kuramadigimiz iletisimi bir kac saat icinde onlarla kurduk, inanin cok mutlu oldum.
Anladim ki kagit uzerinde kayinvalide ve kayinpederim olsalar bile benim asil kv ve kp memlekette yasiyormus, ben memlekettilerle bundan sonra iletisim halinde olmak, arayip gorusmek isterim hep.
Ama gelgelelim, burdaki kayinvalidem onlarla kus, ve bizim de onlarla gorustugumuzu ogrenirse ki ogrenir bizim canimizi acayip sikar eminim. Kadinin isi gucu sorun cikartmak cunku, uc kagitci, laf cambazi bir kadin.
Simdi durum kisaca su, biri resmi biri biyolojik iki kaynanam var, biyolojik olani cok sevdim ama ne yazikki resmiyetteki kaynanamla hic birbirmizi goresimiz yok, ben biyolojik kaynanamla iletisim kurarsam da resmi kaynanam canimi sikacak ya da buna izin vermeecek yada daha da kotusu o da benimle yakinlasmak isteyecek hep burnumun dibinde olacak:)
Hadi kizlar iyisiniz, yatin kalkin bi tane diye dua edin:)