• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanalar bir degil iki:)

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
hadi kizlar hepiniz sukur edin basinizda bir tane var ya ben ne yapayim:)

30 yil once kayinvalidem ve kayinpederin cocugu olmamis, memleketteki erkek kardesinin de o esnada ikinciye oglu olmus, aile buyukleri felan el atmis olaya ve nasil bir sacmaliksa yeni dogan bebegi kardesine evlatlik vermisler.

Verirken sozlu olarak anlasma yapilmis cocuk resmi kayitta evlat edinen ailenin uzerinde gorunse dahi anne babasinin memlekettekiler oldugunu bilecek onlara da anne baba diyecek diye.

Bahsi gecen bebek benim esim tabiki, almislar istanbula getirmisler, ama sonra anlasmaya uymamislar, cocugu kac yasina gelene kadar gostermemisler bile memlekettekilere, cocugu doguran anne gelmis istanbula kapisina dayanmis kapilar acilmamis, koye gittiklerinde kardesleriyle oynamasina bile izin verilmemis ve hic bir sekilde evlatlik oldugu soylenmemis cocuga. Ve kucuklugunden beri amca yenge bildigi oz anne babasi oyle kotu anlatilmis ki esimin hic onlari sevmesine onlarla iletisim kurmasina izin verilmemis.

Esim 16 yasindayken kuzeni sandigi kardeslerinden biri dayanamayip sen aslinda benim oz kardesimsin diye soyleyince durumdan haberdar olmus esim. Sonra bu aile cocugu geri almak istemis vs derken ortalik karismis ta karismis bu iki elti ve kardes hicbir sekilde konusmaz hale gelmisler....

Ancak kayinvalidem ve kayinpederim esimi evlat edinmis edinmesine ama, ona bir hayat vermek adina hic sahiplenmemisler. Evlenene kadar esimin ne bir odasi ne bir yatagi ne bir dolabi olmamis evde, hemde evde fazla oda olmasina imkan olmasina ragmen.

Esim kendi cabalariyla, burslarla okuyup hayatini kurtarmaya calisti hep biz de bu aralikta tanistik tabiki, fakulteden birincilikle mezun oldugunda babasi tebrik etmek yerine "ben senin oralara okumaya gitmene izin vermeseydim sen bu plaketi zor gorurdun" diye esimin basarisinda bile kendine pay cikaran insan. Dovmedik sovmedik calis bize para getir demedik daha ne yapalim kafasindalar.

Konuyu cok dallandirip budaklandirmak istemiyorum kisacasi evlat edinilmis ama evlat olarak sahiplenilmeden buyumus bir cocuk....

Evlenirken maddi manevi hic bir destekte bulunmadilar bize. Bu esnada koydeki amca( ama aslinda biyolojik baba) evlilik hazirliginda oldugumuzu ogrenince kredi cekip bir miktar para gonderdi bize. Demis ki esime bunu kimse bilmesin sen yuvani kur yeter.

Ama dugunden cok kisa bir sure sonra duyduk ki butun sulaleye biz evlendirdik onu diye yaymislar. Boyle olunca esim cok sinirlendi ve zaten gorusulmuyordu iyice kesti elini etegini hepsinden.

Evliligimi 3. Yila girdi. Kayinvalidem evime sadece bir defa geldi, bende bayramlarda sadece yarim saat giderim kavgamiz yok ama haz etmeyiz birbirimizden malum onun oglunu elinden calan kizim ben.

2 hafta kadar once memlekettekiler arayip istanbuldayiz size gelmek istiyoruz dediler, sadece nikahta gordum onlari bir kere bile telefonla dahi gorusmemisiz bu gune kadar. Cok gerildim nasil gececek diye ama tabiki seve seve davet ettim.

Sahane bir sofra kurdum, guzelce oturduk muhabbet ettik ve konu esimin evlatlik verilmesine geldi.ve esim de bende o gun kayinvalidemlerin aslinda esimi onlardan kacirmak icin ugrastigini, o insanlarin hatali oldugunu ama yine de elinden geleni bu gune kadar yaptigini fark ettik saatlerce aglaya aglaya konustuk konulari.

Kafamdaki tum soru isaretleri tezatlar bir bir yerlesti, kayinvalidem oglumu evlendirdim ona ev aldim borcunu oduyorum diye saga sola haber salinca bunlarda biz verdik parayi demek zorunda kalmislar. Bu arada evimizi bbenim babam biz evlenmeden once aldi, evimizin esyalarini da esimle hirlikte aldik ve amcadan gelen parayla yani onlarin hic bir katkisi yok maddi olarak.

Ben o gun biyolojik anne babayi, gorumceyi filan cok ama cok sevdim, kayinvalidemle 3 yildir kuramadigimiz iletisimi bir kac saat icinde onlarla kurduk, inanin cok mutlu oldum.

Anladim ki kagit uzerinde kayinvalide ve kayinpederim olsalar bile benim asil kv ve kp memlekette yasiyormus, ben memlekettilerle bundan sonra iletisim halinde olmak, arayip gorusmek isterim hep.

Ama gelgelelim, burdaki kayinvalidem onlarla kus, ve bizim de onlarla gorustugumuzu ogrenirse ki ogrenir bizim canimizi acayip sikar eminim. Kadinin isi gucu sorun cikartmak cunku, uc kagitci, laf cambazi bir kadin.

Simdi durum kisaca su, biri resmi biri biyolojik iki kaynanam var, biyolojik olani cok sevdim ama ne yazikki resmiyetteki kaynanamla hic birbirmizi goresimiz yok, ben biyolojik kaynanamla iletisim kurarsam da resmi kaynanam canimi sikacak ya da buna izin vermeecek yada daha da kotusu o da benimle yakinlasmak isteyecek hep burnumun dibinde olacak:)

Hadi kizlar iyisiniz, yatin kalkin bi tane diye dua edin:)

Eşin görüşsün resmisi ile de biyolojiği ile de... eve gelen olursa ağırlarım tamam ama öyle özel bir sohbetim olsun , samimi olayım kaynana ile gibi bir fantazim olmadı hiç , anlayamayacağım o yüzden tam olarak..

Benimki hem resmi hem biyolojik hem de iyi kalpli ama yok samimi olunmuyor kaynana ile , gerek de yok galiba...

Eşin görüşsün resmisi ile de biyolojiği ile de... eve gelen olursa ağırlarım tamam ama öyle özel bir sohbetim olsun , samimi olayım kaynana ile gibi bir fantazim olmadı hiç , anlayamayacağım o yüzden tam olarak..

Benimki hem resmi hem biyolojik hem de iyi kalpli ama yok samimi olunmuyor kaynana ile , gerek de yok galiba...

Kaynananin disinda ben kardesler ve eltilerle paylasim icinde olmak istiyorum, onlarda koydeler ne yazikki. Hepsi kafa dengi ve benim yasitim, esimin sulalesinden bir kisiyi bile tanimiyorum, esim sahipsiz gibi kimsesi yok birileri olsun istiyorum.

Esim ne biyolojik ne de resmi olanlarla gorusmek istemiyor:) hepsinden nefret etmis benden uzak olsunlar ne yaparlarsa yapsinlar ben evimde mutluyum kafasinda

Kaynananin disinda ben kardesler ve eltilerle paylasim icinde olmak istiyorum, onlarda koydeler ne yazikki. Hepsi kafa dengi ve benim yasitim, esimin sulalesinden bir kisiyi bile tanimiyorum, esim sahipsiz gibi kimsesi yok birileri olsun istiyorum.

Esim ne biyolojik ne de resmi olanlarla gorusmek istemiyor:) hepsinden nefret etmis benden uzak olsunlar ne yaparlarsa yapsinlar ben evimde mutluyum kafasinda
Ay ne güzel işte , ya bırak kurcalama ne gerek var... eşin görüşürse görüş görüşmezse de keyfine bak. arkadaş mı yok sana yaaa

Ayy şokk oldum ya film gibi :sampiyon:
Eşinize çok acıdım iyiki yuvasını kurmus okumuş uzaklaşmış Allah daim etsin ne diycegmi bilemedim vallahi :cry:

Size hesap sorulmasına izin vermeyin. Kiminle isterseniz gorusursunuz bu kimseyi ilgilendirmez. Insanlara bu hakki tanimayin.

Ne çektiğini eşiniz bilir o görüşmek istemiyorsa durduk yere keyfinizi kaçırmayın. Ağrımaz başınızı ağrıtıyorsunuz. Görüşünce ne olacak ?

Kocam öz babasıyla küstü ben görünce konuştum baba diye, görürsem yine konuşurum beni ilgilendirmez, onlar barışır yarın öbür gün o benim kayınbabam yani. Bendeki anafikir bu onların küslüğü seni ilgilendirmez kaldı ki kaç yaşında insanlarsınız onlara mı soracaksınız kimle konuşup kimle konuşmayacağınızı size de küserlerse keyifleri bilir bence. Zaten anlattıklarına göre bencil sevimsiz insanlar.

Helal olsun size , niye gorusmeyeckmissiniz ki ya hayret bisey adı kv diye illa uzak mi olmalı valla ben imrendim keşke benim de öyle kv olsa ,

iyi insan iyidir, kv olsa da iyidir,

kötü insan kotudur ANNE olsa da kotudur

Siz en güzelini yapmışsınız , onlar da ellerinden geldiğince destek olmuşlar size

Yanlış hatırlamıyorsam evinize de yorum yapmıştım cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk güzel bir eviniz vardı doğru hatırlıyorum değil mi

Allah agzinizin tadını bozmasin , size bir adım atmışlar ve aklınızda ne varsa ortaya dökülmüş konusulmus bundan güzel bisey var mı?

Belki ki bu insanlar size bir ihtiyaç anında yine destek olacaklar,bir ihtiyaç olmasa bile bunu bilmek güzel eşiniz için bence cook guzel

Resmi kv despoto olabilr ama onu ilgilendirmez sizin gorusmeniz,zaten siz o ince ayarı yaparsınız

Allah huzur mutluluk versin bir omur

Kiminle görüşmek isterseniz görüşün..
Ama bu insanlar bana çok cahil geldi ya.
İnsan doğan bebeğini kardeşine verir mi pes diyorum! Gitsinler evlat edinsinler hem yetim bir çocuk anne baba sahibi olmuş olur..

Bana normal gelmediler siz iki tarafla da samimi olmayın
Kayınvalideyi çok tanımadan sevmişsiniz ilk izlenimde ama insanlar zamanla değişir belki tanıdıkça sevmediğiniz huyları çıkacak anlaşamayacaksınız o yüzden baştan samimiyet kurduğunuza pişman olabilirsiniz

Sana talih kuşu konmus haberin yok. Ne yapacaksın onu bunu sorun olmayan hayatına sorun ariyorsun kimseyi hayatina alma rahatina bak.

Her iki taraflada iyi olabilirsiniz.
Şimdiye kadar olan olmuş gecen gecmiş, dıger tarafta yabancı degıl onlarda akraba yoksa baska turlu cozulemez bu ıs. Sıze degıl ama esınıze yazık edersınız bu hengamede

Resmi olanı niye takıyosun ki? Kağıt üzerinde kayınvalide mi olur? Ona kendini kv gibi hissetmesine müsade etmeyin. Kesinlikle görüşmeyin o insan müsvetteleriyle.. eşinde senden yana.. dertsiz başına dert arama. . Bu arada eşine çok üzüldüm.

İsterseniz biyolojik olanlarla gorusun de şu resmiyette olanla gorusmeyin lütfen .esinizin hayatını mahvetmisler.esiniz de istemiyormuş zaten.belki zamanla biyolojik olanları ister.

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim.

Esimin sulalesinden kimse yok hayatimizda soyle diyeyim ben dayisiyla halasiyla yan yana otursam otobuste asla tanimayiz birbirimizi, ama ben bu durumdan cok rahatsizim, esim cunku birsey oldugunda hep tek basina mucadele ediyor, bir akraba bir kuzeni yok etrafinda cunku vakti zamaninda annesi herkesten kopartmis onu butun sulaleden soyutlamis kimse evlatlik oldugunu soylemesin diye.

Dolayisiyla onun kan bagi olan birileriyle iletisim halinde olmak isterim cunku farkindayim "yumurta kabugundan cikmis" gibi mazlum duruyor boynu bukuk yani kimsem yok benim diyor hep.

Bu biyolojik aileyi sevdim diyorum, ha onlarin da cok eksik sacma bize ters gelen yonleri var tabiki, farkindayiz da bunun, neler oldugunu da biliyoruz, ama en azindan bunlarda sunu gordum, "biz sizin arkanizdayiz"

Benim esime bu gune kadar ailesinden kimse kurmamis bu cumleyi, sirf bu destegi bilsin azicik boynu bukuklugu gecsin arkasinda baba destegi hissetsin diye onlarla bag kurmak istiyorum.

Kayinvalideme hesap vermek zorunda tabiki degilim. Ancak alttan alttan benim canimi sikacak seyler yapacaktir muhtemelen. Ve oyle seytan biri ki inanin akliniz almaz. Bisey yapar beni cilgina cevirir neden boyle yapiyosun dedigimde ben bisey yapmadim sana oyle gelmis yanlis anlamissin saka yaptim filan diye kiviriyor ama asla anlamiyor laftan. Oyle seyler yapmasindan cekiniyorum. Benim canimi sikacak seyler yasatabilir bana

Canım bişey diyimmi bırak istemiyorsa görüşmeyin vallahi sen kötü olursun bi anda anlayamazsın :)

eşinin kafasına uyum sağla ne şanslıısn aslında
iki kaynanan yok hiçte,,, ,bence hiç yok önemli olan eşinin tutumu zaten, eşine uyum sağla,
biyolojik olanlarla da şimdilik gördüğün uyuma inanma bence , kabaklar kabaklarrr başına patlar

Back