-
- Konu Sahibi SORGULAYAN KADIN
bu şekilde on yargılı olduğunuz sürece cok yıpranırsınız. cok üzülürsünüz inatlasilacak konu yok bence eşiniz için düşman olmayı bırakmalısınız on yargıyla yaklaştığımız sürece kaybeden siz olursunuz.Ben de aslında buna takılıyorum. Kadın kendi hırsı oğluna seni bırakmış gitmiş kendi hayatına bakmış. Meslek sahibi olmuşsun aile kurmuşsun şimdi gelmiş hak iddia ediyor. Anneyse anne biraz haddini bilsin. Ayrıca o anneyse saçını süpürge eden kadınlar ne? Sen zaten zamanında hiçbir şey yapmamışsın en azından şimdi telafi et di mi ama
Ne sartlar altinda çocuğundan ayrilmak zorunda kaldığıni bilmeden, gelmis annelik tasliyor diyemezsiniz. Bu sozunuzden belli nasil biri oldugunuz. Geri kalan hersey, burada yorumlari yumusatmak icin abartilmis seyler gibi işte
Ben inatlaşmak istemiyorum. Eşime de konuşma görüşme diyemem haddim değil. Ama beni muhatap etmesin sadece ya da mütemadiyen az. Çünkü söylediğim gibi ben numara yapamıyorum o yüzden de çok geriliyorum ve stresten hastalanıyorum. Eşime bu durumu net bir şekilde nasıl ifade edebilirim de anlayabilir. Bu konuda yardımcı olur musunuzbu şekilde on yargılı olduğunuz sürece cok yıpranırsınız. cok üzülürsünüz inatlasilacak konu yok bence eşiniz için düşman olmayı bırakmalısınız on yargıyla yaklaştığımız sürece kaybeden siz olursunuz.
net bir şekilde anlaması için ima etmeyin bu kadar etkilendiginizi belirtin ama görüşmek istemiyorum derseniz eşiniz size on yargılı olacak hep sorun sizden kaynaklı olduğunu düşünecek. ve ailesi onun düğün cenaze doğum bayram seyran hep görüşeceği kisiBen inatlaşmak istemiyorum. Eşime de konuşma görüşme diyemem haddim değil. Ama beni muhatap etmesin sadece ya da mütemadiyen az. Çünkü söylediğim gibi ben numara yapamıyorum o yüzden de çok geriliyorum ve stresten hastalanıyorum. Eşime bu durumu net bir şekilde nasıl ifade edebilirim de anlayabilir. Bu konuda yardımcı olur musunuz
İnşaAllah hepimizinInşallah sen de nasıl mutlu olacaksan hayatın o yönde güzel bir şekilde akar gider
Ben de yasadım benzer sorunsal şeyler de.. amann boşverr ii olur inşallahKız baktığında şu an benim daha fazla emeğim var üstünde. Annesi 4 sene bakmış ben 5 senedir bakıyorum. Etrafındaki insanlar eşimin eskiden çok fevri olduğunu ama benden sonra sakinleştiğini, ona çok iyi geldiğimi söylüyorlar. Bunu sadece arkadaş çevresi değil, görümcem, görümcemin eş tarafı, eşimin kendi akrabaları falan hepsi söylüyor. Kendi kardeşleri bile kaynanama hep beni övüyor. Yanlarına gitsek kaynanamdan çok bana hürmet ediyorlar o da kaldıramıyor çünkü kendisi illa ilgi odağı olcak. Hiçbir şey bulamasa ay tansiyonum deyip bayılma numarası yapıyor. Numara çünkü doktor onayı aldık doğru olmadığına dair ondan net konuşuyorum
Bi bitmediler bunlar gibilerMerhaba herkese. 5 senelik evliyim 1 tane de bebeğim var. Kaynanam eşim daha 4 yaşındayken bırakmış gitmiş. Sonradan ortaya çıkıp annelik taslıyor kendince. Resmen benim üstümde egosunu tatmin ediyor. Sürekli laf çarpmalar falan. Ben de eşimin hatırına saygımı bozmuyordum. Ama lohusayken hormonların da verdiği gazla artık dayanamayıp tersledim. Neymiş alıngan kadınmış, hastalıkları varmış ya ölürseymiş. O her şeyi söyleyebilir yapabilir ama ona kimse konuşamaz!!! Gitmiş kızına (görümceme) ağlamış sabaha kadar. Normalde biz görümcemle abla kardeş gibiydik ama o da annesine kıyamadı herhalde bana ters davranmaya başladı. Başkalarının yanında beni çocuk gibi azarladı. Gerekçesi de yok. Eşimi şikayet etti bana onun davranışlarından dolayı beni azarladı açıkçası. Benimle ilgili bir şey var mı diyorum yok diyor. Bu arada bunlar hep eşim yokken oluyor. Eşim varken herkes gerçek yüzü ortaya çıkmasın diye melek kesiliyor. Sürekli bu tarz olaylar yaşıyoruz. Kaynanamla da görümcemle de asla görüşmek konuşmak istemiyorum. Çünkü eşim onların etkisinde kalıp benimle kavga ediyor. Bana haklısın diyor ama onlara sesini çıkaramıyor yine de. Belli bir zaman sonra da onları savunuyor sürekli. Nasıl çözebilirim bu durumu? Böyle giderse boşanacağız
kendisini bırakıp gitmiş kadının etkisinde nasıl kalıyor yaMerhaba herkese. 5 senelik evliyim 1 tane de bebeğim var. Kaynanam eşim daha 4 yaşındayken bırakmış gitmiş. Sonradan ortaya çıkıp annelik taslıyor kendince. Resmen benim üstümde egosunu tatmin ediyor. Sürekli laf çarpmalar falan. Ben de eşimin hatırına saygımı bozmuyordum. Ama lohusayken hormonların da verdiği gazla artık dayanamayıp tersledim. Neymiş alıngan kadınmış, hastalıkları varmış ya ölürseymiş. O her şeyi söyleyebilir yapabilir ama ona kimse konuşamaz!!! Gitmiş kızına (görümceme) ağlamış sabaha kadar. Normalde biz görümcemle abla kardeş gibiydik ama o da annesine kıyamadı herhalde bana ters davranmaya başladı. Başkalarının yanında beni çocuk gibi azarladı. Gerekçesi de yok. Eşimi şikayet etti bana onun davranışlarından dolayı beni azarladı açıkçası. Benimle ilgili bir şey var mı diyorum yok diyor. Bu arada bunlar hep eşim yokken oluyor. Eşim varken herkes gerçek yüzü ortaya çıkmasın diye melek kesiliyor. Sürekli bu tarz olaylar yaşıyoruz. Kaynanamla da görümcemle de asla görüşmek konuşmak istemiyorum. Çünkü eşim onların etkisinde kalıp benimle kavga ediyor. Bana haklısın diyor ama onlara sesini çıkaramıyor yine de. Belli bir zaman sonra da onları savunuyor sürekli. Nasıl çözebilirim bu durumu? Böyle giderse boşanacağız
Zaten ben onun direkt savunmaya geçmesine kızıyorum. Hem bana hak veriyor hem onlara toz kondurmuyor. Muhtemelen kv yaptıgı duygu sömürüleri etkili oluyorkendisini bırakıp gitmiş kadının etkisinde nasıl kalıyor yaburda sorun biraz da eşiniz bence
Kocam zaten biliyor ama onlara da bir şey diyemiyor. Belki 1 kere tepkisini koyabilse onlar da kendilerine hak gibi görmeyecekler bu davranışları. Ama yaptıklarıyla ve bizi yıprattıklarıyla kalıyorlar.Onlar size kötü davranirken çaktırmadan videoya falan çekin veya ses kaydı alın eşinize dinletin....
Gerçi bunlara gerek olmaması lazım da ne bilim işte bazı kocalara da bişeyleri gözlerine sokmak gerekiyor demek ki..
onlara bırsey dıyemıyor degılKocam zaten biliyor ama onlara da bir şey diyemiyor. Belki 1 kere tepkisini koyabilse onlar da kendilerine hak gibi görmeyecekler bu davranışları. Ama yaptıklarıyla ve bizi yıprattıklarıyla kalıyorlar.
Kendimi sorguladım zaten. Kaç kere eşime de sordum benim hatam varsa söyle ben de ona göre davranayım diye ama senlik bir şey yok onların psikolojisi iyi değil diyor. Sen onlar gibi olma herkes kendi kalitesini belli ediyor böyle yaparak diyor. Görümcem de tamamen ters de davranmıyor zaten ama bir gün iyi canım cicim öteki gün sanki konuşmuyor tokat atıyor. Arada geçen bir şey olsa davranışlarına anlam yükleyeceğim ama yok. Onun bu dengesiz tavırları benim de iyice dengemi bozdu
Amasız gorusmek zorunda degılsınız
en basta kayınvalıde sızınle kotu konustugunda cok mesafelı olmanız gerekırdı
gorumcenızde tavır degıstırdıyse ona da mesafelı olmanız gerekır herkesın ıcınde azar ısıtecek durumlara dusurmemenız gerekır kendınızı elın agzına da malzeme verıyorsunuz hem hep bırlıkte ne gerek var
bence sorunu cozmeye calısmayın aılesınden uzak durun senın aılen sen gorusmek ıstıyorsan gorus ama bız anlasamıyoruz bosuna gergınlıge gerek yok dersınız
bır yerde karsılasırsanız dıger ınsanlara nasıl davranıyorsanız oyle bır merhaba der gecersınız onun harıcınde kısısel gorusmelerınız bayramdan bayrama bır merhabayla gecsın
esınıze de hıc annen soyle annen boyle kardesın soyle demeyın
gorecek olan adam herseyı goruyor ve kendısı uzak duruyor
gormeyen adamın gozunun onunde yasansa yıne anlamıyor sızın sınırınızın bozulduguyla kalır
O kadar haklısınız ki. Ben genelde insanlara hep iyi yandan bakmaya çalışırım. Ilk başlarda kötüye yormadım davranışlarını o yüzden de sorun ermedim. Ama baktım ki artık iyice hadlerini aştılar koydum mesafemi. Keşke ilk olayda yapsaydımsız gorusmek zorunda degılsınız
en basta kayınvalıde sızınle kotu konustugunda cok mesafelı olmanız gerekırdı
gorumcenızde tavır degıstırdıyse ona da mesafelı olmanız gerekır herkesın ıcınde azar ısıtecek durumlara dusurmemenız gerekır kendınızı elın agzına da malzeme verıyorsunuz hem hep bırlıkte ne gerek var
bence sorunu cozmeye calısmayın aılesınden uzak durun senın aılen sen gorusmek ıstıyorsan gorus ama bız anlasamıyoruz bosuna gergınlıge gerek yok dersınız
bır yerde karsılasırsanız dıger ınsanlara nasıl davranıyorsanız oyle bır merhaba der gecersınız onun harıcınde kısısel gorusmelerınız bayramdan bayrama bır merhabayla gecsın
esınıze de hıc annen soyle annen boyle kardesın soyle demeyın
gorecek olan adam herseyı goruyor ve kendısı uzak duruyor
gormeyen adamın gozunun onunde yasansa yıne anlamıyor sızın sınırınızın bozulduguyla kalır
Çok haklısınız. Benim en kötü özelliğim insanlar kırılmasın diye hep içime atmam. Evde kendi kendimi yeyip bitirince de eşime yansıyor. Öncelikle bu mantığımı degistirmeliyim. Sonuçta insanlar karşısındakine böyle davranıyorsa karşılaşacakları tepkiye de hazır olmalılar. Ben kırılıyorsam onlar da pekala kırılabilirler. Bunu uygulayabilen insanlara öyle hayranım ki. Kendim için bunu diliyorumonlara bırsey dıyemıyor degıl
demıyor
onlara demıyor sıze dıyorsa sızı haksız goruyor
sızınle onlar arasında ne fark var bırı anne dıgerı es ıkısıde aılesınden
kayınvalıdem kocamdan korktugu ıcın cekındıgı ıcın benden uzak durmamalı
ben cevabını verebılecegım ıcın , ve aptal seylerle esımle huzurumu bozamayacagını bıldıgı ıcın uzak durmalı
esınız her zaman yanınızda olamayabılır yanı velınız gıbı sızı savunmasını beklemeyın
arayıp annesıne nıye boyle yaptın derse cocukca olur ama annesı arayıp senın karın soyle boyle dıye laf soylemeye kalkarsa sızın aranızdakı sorun sız gelın kaynanasınız bugun kuser yarın barısırsınız benı karıstırmayın bırbırınıze saygılı olun dese yeterlıdır. en fazla sıze gelıp anneme takılma ıstemıyorsan gorusme dıyebılır ne desın anası ortada zaten ne yapabılır kı
Aslında 2 yüzlü değil ama tutunacak dalı olmamış hiç. O yüzden elindekileri de gözden çıkaramıyor. Kv görüşmek istemiyorum diye çok büyük kavga ettik. Hatta bir süre babamın yanına falan gittim. Eşim bin pişman oldu ve görüşmek istemiyorum annenle dedim direkt tamam dedi. Ablasıyla da haftada 1 falan görüşüyoruz artık. Benim asıl sorunum onlardan hırsımı alamayıp içime attığım için muhabbetlerinin geçmesine bile katlanamıyorum ve çok geriliyorum. Bir de o raddeye gelmişiz ne kv ne görümcem arayıp da siz neden böyle oldunuz bile demedi. Kv zaten bencilin teki. Oğlum benim için karısıyla boşanacak diye keyif kahvesi içmediyse ben de bir şey bilmiyorum. Inanın onu tanıyan herkes dua et başka şehirde. Bir de aynı şehirde olsaydınız sizin evliliğiniz birkaç ay bile sürmezdi diyor. Görümcemle de aramı o bozdu zaten. Kendi de söyledi ben senin hakkında bir şey söyleyecek oluyorum ama sana asla laf söyletmez, toz kondurmaz dedi. Ama en sonunda ayıldı bayıldı bozdu aramızı. Allah o kadının kalbine göre versin ben başka bir şey demiyorum.bütün erkekler gibi senın eşinde iki yüzlü ailsi gibi ,
az görüşmeye çalış mümkün oldugu kadar arayı uzat