Kaynana ve görümce sorunsalı

SORGULAYAN KADIN

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2021
47
24
34
Merhaba herkese. 5 senelik evliyim 1 tane de bebeğim var. Kaynanam eşim daha 4 yaşındayken bırakmış gitmiş. Sonradan ortaya çıkıp annelik taslıyor kendince. Resmen benim üstümde egosunu tatmin ediyor. Sürekli laf çarpmalar falan. Ben de eşimin hatırına saygımı bozmuyordum. Ama lohusayken hormonların da verdiği gazla artık dayanamayıp tersledim. Neymiş alıngan kadınmış, hastalıkları varmış ya ölürseymiş. O her şeyi söyleyebilir yapabilir ama ona kimse konuşamaz!!! Gitmiş kızına (görümceme) ağlamış sabaha kadar. Normalde biz görümcemle abla kardeş gibiydik ama o da annesine kıyamadı herhalde bana ters davranmaya başladı. Başkalarının yanında beni çocuk gibi azarladı. Gerekçesi de yok. Eşimi şikayet etti bana onun davranışlarından dolayı beni azarladı açıkçası. Benimle ilgili bir şey var mı diyorum yok diyor. Bu arada bunlar hep eşim yokken oluyor. Eşim varken herkes gerçek yüzü ortaya çıkmasın diye melek kesiliyor. Sürekli bu tarz olaylar yaşıyoruz. Kaynanamla da görümcemle de asla görüşmek konuşmak istemiyorum. Çünkü eşim onların etkisinde kalıp benimle kavga ediyor. Bana haklısın diyor ama onlara sesini çıkaramıyor yine de. Belli bir zaman sonra da onları savunuyor sürekli. Nasıl çözebilirim bu durumu? Böyle giderse boşanacağız

eşinizin ailesi o. nasilki kendi anne babamızla sorun yaşadıktan sonra silemiyorsak onlarida silemezsiniz eşiniz için. ve gorumceniz her ne olursa olsun onun annesi tabiki annesini savunur. terketmesi eşinizi ilgilendirir bu davanızınsan dolayı size düşmez cezalandirmak

Bana haklısın diyor ama onlara sesini çıkaramıyor yine de. Belli bir zaman sonra da onları savunuyor sürekli.
Ben bu sebepten ötürü boşanmayı düşünüyorum eşim şuan o şekil davranıyor zaten lohusayım ve bebeğimin rahatsızlığı var ayağı alçılı ve huysuz sürekli uğraşıyorum bide eşimin nazı çıktı. Bana kendini değersiz hissettiğini söyledi ben sanki oyun oynuyorum çocuğa bakıyorum gelip ilgilenmiyor anca laf

Abla kardeş gibi olduğunuz görümceniz de size tavır alıyorsa, bence siz de kendinizi bir sorgulayın. Eve gelmesinler diyemezsiniz o ev sadece sizin değil; mesafe koyarsınız, muhattap olmazsınız.
Kendimi sorguladım zaten. Kaç kere eşime de sordum benim hatam varsa söyle ben de ona göre davranayım diye ama senlik bir şey yok onların psikolojisi iyi değil diyor. Sen onlar gibi olma herkes kendi kalitesini belli ediyor böyle yaparak diyor. Görümcem de tamamen ters de davranmıyor zaten ama bir gün iyi canım cicim öteki gün sanki konuşmuyor tokat atıyor. Arada geçen bir şey olsa davranışlarına anlam yükleyeceğim ama yok. Onun bu dengesiz tavırları benim de iyice dengemi bozdu

Zaten yalnız kalmıyorum artık. Eşime de söyledim. Senle gider senle gelirim sadece dedim kabul etti allahtan ama onların çok etkisinde kalıyor. Eşim etkilerinde kalmasa umrumda olmaz ne yaparlarsa yapsınlar

Evinize girmesinlerde uzakta ne halt yapiyorlarsa yapsinlar. Esinizde kendini onu terk eden annesine hala kabul ettirmek derdinde belki. Ama etkilenip size cemkirse kendinizi muhakkak koruyun

Benim sadece babam var zaten. Eşimle enerjileri tutmuyor diye ikisini çok muhatap etmiyorum. O dengeyi kurdum. Eşime de bu şekilde anlatiyorum sen de kur bu dengeyi ki kimse kimseyle kötü olmasın diye. Bırakıp gitmesi beni ilgilendirmez tabi ama eşimde bıraktığı psikolojik hasarla ben uğraşıyorum. Psikologla bir teknikle sildirmeye bile uğraştı annesinin gittiği günü ama başarılı olamadı malesef. O kadar derin ki o yaralar detayını bilseniz nefret edersiniz.

Evinize girmesinlerde uzakta ne halt yapiyorlarsa yapsinlar. Esinizde kendini onu terk eden annesine hala kabul ettirmek derdinde belki. Ama etkilenip size cemkirse kendinizi muhakkak koruyun
Evet haklı olabilirsiniz. Çünkü eşimi ne kadar sevsem de ne kadar üstüne titresem de hep bir yanı eksik kalıyor. Anne sevgisi alamamış bir insanı ne kadar severseniz sevin yetmiyor malesef

o yaralar cok acıdır eminim. ama bir de bunun yanında anne özlemi vardir. eşiniz tabiki sizi gozardi etmemeli ama eşiniz zaten travmatik durum yaşamış. siz bu durumda eşinizin yanında olun karsısında degil. pek muhattap olmayın ağızlarına laf vermeyin

Zaten iş erkekte bitiyor canım. O aradaki köprü sonuçta ve dengeyi kuramıyorsa köprüyle birlikte üstündeki tüm insanlar da akıntıya kapılıyor. Benimki de lohusayken başlamıştı. Allah yardımcın olsun

E
Ben zaten tamamen iletişimi kestim ama inadına yapar gibi kaynanam eşimi arar beni sorar, görümcem bir hafta arar size gelelim der, diğer hafta arar bize gelin der. Işlerini eşimle hallediyorlar. Yemin ederim eşim 3 gün önceden bana söylediyse şu gün ablamlara gideceğiz diye o 3 gün stresten her yerimde yara çıkıyor. Aslında bir şey yok gidip oturup geleceğiz birkaç saat ama yaptıkları nasıl etki ettiyse artık. Sedef hastası oldum sayelerinde

Valla hamileyken başladı aslında ama yıkıp geçmiyim dedim. Şuan herşey bana fazla geliyor yapılan hiçbişey yokmuş gibi davranması bir de tribe girmesi. Zaten çocuğuma ben bakıyorum böyle bir adamla durmaktansa kendim büyütürüm

Eşinizin hatası.. yıllarca annelik yapmamış seninle evlenincemi kıymetli oldu. Eşinize de bravo bırakıp gitmiş kendini ama annesini savunabilio.. amann ne bilim bu oğlanlarını paylaşamayan analar alsın tursu kursunlar yaa

siz takıntı yaptığınız için boyle düşünüyorsunuz. size karşı yapılıyor hissine kapılıyorsunuz ama aslında boyle degil. sonucta biri abisi biri annesi haliyle onlarda görmek istiyor sizle kotu diye evlatlarını silemezler. bakin sizi soruyormuş. sizle arayı iyi tutmaya çalışıyor demekki siz bardağın dolu yönünü görmeye calisin

Evet malesef artık öküz altında buzağı arar oldum. Adlarının geçmesi bile tüylerimi diken diken ediyor. Bu da evliliğimi yıpratıyor. Basit şeylere bile alındığım için eşim artık sen büyütüyorsun demeye başladı. Bir yerde haklı da ama ben bu duruma gelene kadar ne yaşadım onu düşünmüyor. Ben de ailesiz büyüdüm keşke böyle yapmak yerine bana da aile olsalardı ama sahip çıkan yok diye herkes gücünün yettiğini eziyor malesef. Sadece çocukken olmayan aileyi eşimle kurmak istedim. Onların muhabbeti geçmese aramızda hiç sorun yok zaten.

Bu arada o kadar yönlendirici ve rahatlatıcı konuşuyorsunuz ki yorumlarınız çok iyi geldi ve farklı açıdan baktım bir an. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…