Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

benim de eltim çeyiz sermişti ben de çeyiz serme felan yapmadım evi de kendim yerleştirdim kayınvalidemi de misafir gibi evi gezdirdim bıraktım

kayınvalidem milletin yanında eltimin annesinin hangisinin çeyizi daha çoktu diye sorduğunu söyledi ben de ben bakmadım kimsenin çeyizine dedim dedi

ben de gelsin müsait zamanında göstereyim çeyizimi dedim o ara yanımızdakilerden biri sordu noluyo diye ben de dedim ki söylemesi ayıp annemler çay süzgecimi bile tefalden aldı evde resmen iki evlik malzeme var eltimin annesi soruyormuş da ben de çeyizimi gelsin göstereyim diyordum dedim

sonra benim kayınvalide de beni kenara çekip herkesin içinde herşey söylenmez dedi :) sanki konuyu ben açtım

ah bacım bunlar hep böyle kendileri söyleyince heryer serbest bize gelince söylenmez
Söyletmeyin o zaman dimi ama

sabahtan işe gidiyoruz kaynana yine kapıyı açtı ben hiç iyi değilim dedi

kaynanacığım ne bekliyorsun benden

yapdığın zulümlerden sonra acıma duygumu dahi yitirmişim

hangi yanlışlarını sayayım yıllarca bana çektirdiğin aile huzurumu bozdun

başka kadın olsa şimdi evlilik kalmazdı ama ben hep allaha havale ettim seni

şimdi hastalığa yakalandın sanırım benimle değil hastalıkla boğuşacaksın

hangi yanlışlarını sayayım önümüzde bir büyüğün olması gibi olmadın

ben kaynana sen cahil gelin oldun kayınbabayı dahi kendine benzettin

ay lafı ortaya atan kendisi, sora da size "özelimizi herkesin yanında söleme" diyo şaka gibi yaa. madem nie dedin "senin bohçanı solladı" die hayret bişi..:umursamaz:

çok doğru söylüyorsun december onlar ortaya laf attıkları zaman hatta bu laf bizi rahatsız edecek birşey olsa da sorun yok ama biz cevap verirsek özeli herkesin içinde paylaşmış oluyoruz. asıl mesele özel falan değil ya onlar mahçup oluyor yaptıklarına, asıl demek istedikleri "senin ne hissettiğin sorun değil haksız da olsam bana cevabımı verip mor etme milletin içinde utanıyorum"

arkadaşlar sizlerde de var mı erkek tarafından biri ne bilim kaynana kaynata ya da amca falan konuşur espiri karışık takılıyorum hesabına laf sokar normal karşılanır ama yumuşakta olsa cevabını verince siz uzun dilli alıngan gelin olursunuz. ay ben ne zaman cevap versem böle bi şeye karşılık versem herkes çok önemli bir öğüt verir gibi "aman kızım aman yiğenim sen cevap verme arsız gelin derler sivri dilli gelin derler". cevabımı duymak istemeyen bana laf söylemesin o zaman...

ay ben ne zaman cevap versem böle bi şeye karşılık versem herkes çok önemli bir öğüt verir gibi "aman kızım aman yiğenim sen cevap verme arsız gelin derler sivri dilli gelin derler". cevabımı duymak istemeyen bana laf söylemesin o zaman...

Arada beni de uyarıyorlar Özellikle annemle teyzem
Aman kızım sus cevap verme kocan cevap versin sivri dilli cadoloz derler diye
Ben zaten sivri dilliyim deyip geçiyorum
Lafı ben yiyip şişeceğime onlara iade ediyorum onlar şişsin daha önce de dediğim gibi
Söyleyene değil söyletene bakın

herkese günaydıın,
haftasonu bir kaynana ziyareti krizi daha atlattım hayırlısıyla,
benim için her ziyaret bir gerilim çünkü geriyorlar. hep en mükemmel her şeyin en iyisini düşünen yapan olar. birde eşimi benim yanında babası küçük düşürüyor azarlar gibi konuşuyor ya sinirden boğuluyorum. iki günde bir sürü sinir durum.
birinde çay yapılacak ben harşeyi hazırladım ama demleme kısmını sadece kaynanama yaptırdım. çayı ortaya götürdüm kayınpeder hemen çay güzel olmamış. bilerek mi yapar denk mi gelir bilmem ama ben ne zaman yapsam öle der. bende ben yapmadım annem yaptı dedim. sen niye yapmadın dedi, sen dedim benim yaptığımı beğenmiyorsun bende demleme kısmını anneme yaptırıyorum. kaynana karıştı ne zamana kadar yapmıcan dedi, sen var olduğun sürece dedim. sonra oğlunuzda ilk yaptığım çaylarda olmamış acı bilmem ne diyordu buyur ettim mutfağa ben bunu yapıyorum gel sen yap iyi olsun öğrenim dedim o yapıyor çayı beğenmeyince dedim. kayın peder alındı ya, beceremiyorsan kendini geri çekmeyecen yapana bak öğren dedi. hey Allah ım aklıma geldikçe sinirlerim tavan yapıyor. e be ....zekalı ben gelmişim 24yaşıma çay yapmayı öğrenememişimde sizden mi öğrenecem?. kaynanamın eline bakıp öğrenecek mişim. ha bu arada kaynanamında yaptığı 10çaydan dokuzuna laf eder beğenmez o ayrı. bu arada çay yapmayı beceremediğim falan yok çok da ala yaparım ona kadar herkesde benim yaptığım çayı beğenir. ay o evde ne yapsam kusur bulunur zaten ya ne zaman yemek hazırlasam çay yapsam ne yaparsam yapim kulp takar ama benim yaptığımdan haberi olursa özellikle uğraşırrr...

kaynanaların hiç incileri bitmez sati dün ben bir inçi işittim
sökeden kızkardeşi geldi oğlu gelini filan
birde çok değerli gelini de var k.validenin tm onlar çıkarken ben girdim içeri hemen kaygana
bana ne var ne oldu niye geldin filan
aaaaaaaa dedim birşey olmasımı gerekiyor deim sert bi şekilde
k.kardeşi de var
tabi öteki gelin antrede ya bana tavrnı koyuyor

rengarenk canım her şerde bi hayır vardır derler ya senin biraz öyle olmuş. roseyouda öyle olmuştu.motorun bulunmasına çok sevindim ama daha çok kaynananların değişmesine sevindim canım.özletme kendini yaaaa.

Bugün yarın aranızdayım:) Baktım benim patronun bilgisayarı yaptıracağı yok,evden kaynanamlarn eski bilgisayarını getiricem kaydirigubbakcemile

Benim kaynana çok açık giyindiğimi düşünüyor yüzüme diyemiyor
ama sürekli yazın 38 derece sıcağında bile üşümüyormusun
hırka veriim mi der durur en son dün akşam eşimle telefonda konuşurken sordu
Seninki hala üşümüyor mu diye
Aldım telefonu elime oğlun beni böyle aldı böyle seviyor r... hanım (anne demem de kendisine)
basma etek giyen kız istese köyden alırdı dedim verdim oğluna daha sesi çıkar mı bilmiyorum

İyi yapmışın bacım:) Valla bu hafta sonu Aydında düğünleri vardı kaynanamların akrabasının(yakın) bi bluz aldım sırt epey bi dantelli nerdeyse bele kadar...
onu giycem diye gösterdim,yok bu olmazmış kına gecemde giydiğim abiyeyi giyecekmişim... yok dedim bunu giyicem,oğlun beyendi anne dedim :eek:

bende de çok inciler var kızlar ama birini anlatayım.evlliğimizin ilk aylarıydı görümceme gitmiştik.ben gitmek istemedim ama eşim kavga döğüş götürdü.sebebi ne derseniz görümcem düğünden önce az daha bizi ayırıyordu off neler etti bana ya neyse çoook uzun konular onlar.gittik görümcemde oturuyoz bi tanıdıkları varmış düğün yapmışlar onları anlatıyo eşime ben tabi beş karış surat oturuyorum birden bana bakarak gelinde bir suratsız ki nerden aldıysak.diğer gelinden bahsediyo güya.:1shok:ben böle kalkaldım tabi.

senin ki de süpermiş bacım :lepi:

kaynanamdan birşeyler daha geldi aklıma anlatmak istiyorum çünkü bu konuları tek anlatabildiğim yer burası. komşulara yada aileme zaten söylemem anlatamam. eşimde adamcağız bunalıma giriyo anlatınca napsın annesi, onu savunuyor çoğu zaman ben sinir oluyorum. ama burada rahatça anlatıyorum kaydirigubbakcemile3 oooh rahatlıyorum. böyle bir topik açtığın için teşekkürler rengarenk:)
konu şu: kaynanamın yiğeninin düğünü olacak onlara gittik kıza bohça getirmişler onlara bakıyoruz. kızın kaynanası neler neler hazırlamış ama helal olsun diyorum.herkes bakarken "a bu ne hoş ay bu ne güzel" yorum yapıyor tabi bende. kız zaten mutlu olmuş biz öyle dedikçe yüzü hep bi gülüyo seviniyor.. kaynanam "iyi maşallah bi sürü bişi yapmışlar anam para işte parayla oluyo bunlar parası olan yapar parası olmayanda bizim gibi bakar" kızın yüzü düştü o ara. sonra kaynanam bana döndü bide demez mi "bak senin bohçayı solladı yiğenimin bohçası" benimde sinirim bozuldu. bende " ona öyle denmez annecim benim senin için yaptığım bohçayı yiğenimin kaynanasının hazırladığı bohça solladı denir" dedim. ay napalım bizim paramız vardı da biz mi yapmadık dedi ilk lafına getirdi sözü. bence dedim illaki parada bir yere kadar önemli ama önemli olan değer vermek özenmek.iş sadece para ile alma işi olsaydı poşetiyle alır koyardı. bak kadın ne kadar değer veriyormuş ki gelinine bu kadar özenerek düzenlemiş süslemiş. bak her yaptığına bir boncuk takmış. hem dedim bunlar bir anda yapılmış iş değil belli kadın çok önceden gelinime diyip birşeyler yapmış koymuş kenara. sen nişandan düğünden önce birşey alıpta bu gelinime deyip koydun mu kenara dedim. mor oldu kaldı. yeni evlenecek kızında yüzü tekrar güldü. sanki onun hiç önemi yok kadın sadece para varmış da almış gibi konuşmuşlardı hep. sonra kaynanam çekmiş beni kenara eşimin yanında bak kızım böle özel şeyleri herkesin içinde konuşma milletin ağzına sakız olmayalım diyor. ben mor oldum diyemez ya tabi. eşimde öle konuşmama o kadar içerlemiş üzülmüş ki sen kendi bohçanı beğenmemişmiydin çok mu güzel di onun ki dedi yüzü asıldı utandı sanki. bende "evet onun bohçası benimkine göre çok güzeldi ama senin annesin bana öyle bir bohça hazırlamasından senin bir gecelik alıp bilee bana vermen çok daha değerli benim için dedim." konu kapandııı...

Bende kimseye anlatamadığım için bu topikimi açtım,valla tatlım
en iyisini yapmışın,sen lafı yiyeceğine bırak ta onlar yesin....

günaydın herkese rengarenk ses seda yok senden :hulya:kaydirigubbakcemile2:eek:

vallahi sizin için bi gelicem pir gelicem başınızdan atamıycaksınız beni :hooray: sengözlerimebaksanab süprizzzzz

[http://[url=http://www.resimbank.org/share-8A77_4ADBF398.html][/URL]

kaynanaların hiç incileri bitmez sati dün ben bir inçi işittim
sökeden kızkardeşi geldi oğlu gelini filan
birde çok değerli gelini de var k.validenin tm onlar çıkarken ben girdim içeri hemen kaygana
bana ne var ne oldu niye geldin filan
aaaaaaaa dedim birşey olmasımı gerekiyor deim sert bi şekilde
k.kardeşi de var
tabi öteki gelin antrede ya bana tavrnı koyuyor

kız sen nerde oturuyon söke bana pek yakın :ecrin_bebek:

bacılar ablalar yardım edin benim babanne bizim eve yerleşmenin yolunu yapmaya başladı
yanında kadın vardı göndercem diyip duruyo başka almıcakmış mafoldumben
4 sene önce dedem öldüğünde bizde kalıyodu ama o kadar kavga çıkardı ki babamı üstümüze istediği kıvamda yürütemeyince tek başına evine gittiydi, babam orda bi sene anasında kaldıydı beni anamla evimizde kadın başımıza bıraktıydı... sonra ben babamın yanına gitmiştim annem yalnız kalmıştı 3-4 ay.. sonra baktı kudurtamıyo babamı, kadın tutcam dediydi, babam kızar sandı kızmadıydı şimdi yine eskisine dönmeye çalışıyo offffffffffff evimizde azıcık huzurumuz vardı o da gidiyo genemafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

bissürü olaylar oldu bu yaz, annemi çok kötü gücendirdi bütün sülaleye rezil ettiydi... aklı sıra tabi.. şimdi hiçbişey olmamış gibi buraya gelmeye çalışıyo.. şeytan diyo ona gittiğimizde üstüne bi bıçakla yürü de babam benim korkuma eve getiremesin Allahım çıldırcam ya :KK43:

çok şakacı aileye düşmüşsün onlar seni kırdikça sende onlarla kavga etme taşlamalı şakayla yani haşla

benimkide 2 karakterli eşime başka bana başka en basiti benim almayı düşündüğüm bişeyde bana al al çok hoş bilmemne gibi nameler atarken eşim geldiği an onu iğne oyası gibi işlemeye başlıyo yok pahalı yok çirkin yok açık fln nese bu benimkinin en basit incisi diğerlerini anlatmaya vakit yetmz klavye dayanmaz

çok güldüm valla:)
oğlan çocuğu demiş bide allahım ya
e sen ne dedin o anda:))
sende sünnet çocuğu gibisin deseydin:))

Son düzenleyen: Moderatör:
bana yarddımm edin LÜTFEN!!
benimde başım kaynanamla dertte ..sevgilimin ailesi ile bizim ailemiz hiç uyuşmuyor...ama birbirimizi seviyoruz.biz bir yere gittiğimizde servisi genelde hizmetçiler yapıyor..hiçbir şekilde gelin hizmet eder gibi bir durum yok..sevgilimin annesi de demişki "geçen düğüne gittim kaynanalar geline hizmet ediyor.kaynanalar çay servisi yapıyor.."biizim ailedede tam tersidir.gelinler genelde çalışan bayanlardır.ve evde düzeni kayınvalideler yapıyor.ben hiç görmedim kayınvalideye hizmet etmekmiş.bu benim ruhuma ters.sizce ne yapmalıyım bu sınıf farkından dolayı ilişkimi bitirmelimiyim

bana yarddımm edin LÜTFEN!!
benimde başım kaynanamla dertte ..sevgilimin ailesi ile bizim ailemiz hiç uyuşmuyor...ama birbirimizi seviyoruz.biz bir yere gittiğimizde servisi genelde hizmetçiler yapıyor..hiçbir şekilde gelin hizmet eder gibi bir durum yok..sevgilimin annesi de demişki "geçen düğüne gittim kaynanalar geline hizmet ediyor.kaynanalar çay servisi yapıyor.."biizim ailedede tam tersidir.gelinler genelde çalışan bayanlardır.ve evde düzeni kayınvalideler yapıyor.ben hiç görmedim kayınvalideye hizmet etmekmiş.bu benim ruhuma ters.sizce ne yapmalıyım bu sınıf farkından dolayı ilişkimi bitirmelimiyim

aileler ve uyum önemli çoğu erkek evlendikten sonra çok değişiyor

annesini her konuda haklı buluyor sürekli gerilim bu evliliği yıpratır

ailelerin uyuşması çok önemli

çünkü erkek annesiz asla yapamaz
yani büyük ihtimal ileride boşanman :eek:

Son düzenleme:
bir laf vardır bilir misiniz;

gelini;
kaynana gelinceye,
görümce görünceye,
kayınpeder ölünceye kadar severmiş kaydirigubbakcemile3

ama bakıyorum kimilerinin kayınpederleri bu dizelere pek uymuyor fisfisfis

bir laf vardır bilir misiniz;

gelini;
kaynana gelinceye,
görümce görünceye,
kayınpeder ölünceye kadar severmiş kaydirigubbakcemile3

ama bakıyorum kimilerinin kayınpederleri bu dizelere pek uymuyor fisfisfis

Benim kayınpeder beni düğün bahşişlerimizi yiyene kadar seviyordu
sonra ben tepki gösterince sağolsun sevmekten vazgeçti

Benim kayınpeder beni düğün bahşişlerimizi yiyene kadar seviyordu
sonra ben tepki gösterince sağolsun sevmekten vazgeçti

al bendede bir inci

sürekli çalışıyordum 2 yıl işsiz kalınca kayın baba benim söylediklerimi dinlememeye

başladı sen haklısın yani:icecream:

X