Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

valla budapestciğim, sevgili kaynanam bana iltifat ediyo haklısın, yanlız bizimle uğraşmaktan kendi kötü huylarını, çirkinliklerini görecek gözü kalmıyo, e aynayada bakmıyo doğru dürüst...

yanlız ben umutluyum sevgili elti adayımdan, beni daha çok ararlar, hele bi abisi evlensin... yeni gelin bunlara mum tutturur, bende rahat eder, huzura kavuşurum inşallahhhhhhhhhhhh..

ınci 1 Kaynanamın kaynanası yani babaanne nişanımda geldi elini burnuma dayayaraktan (öp diye)
bize sormadan bi iş ettiler ama hayırlısı olur inşallah dedi
Bööö yaptım içimden

enterasanmıs büyük kaynananın yaptıgıda hayret bişi ya ailenin evlenicek olan bireyleri ondan yazılı kagıtmı alıyomus:hulya:

benım de kayın validemizde ilk kez bana gelıcek daha önce beraber hiç kalmadık bakalım bizde ne incilert olacak yazarım artık:)

bende içimi dökeym bari birazcıkkaydirigubbakcemile2
her gün arar beni.
bugün aramış açmamışım,tabi tekrar aradı.
dedim banyodaydım duymamışım.
hıı bende annene gittin sandım dedisırnaşık şey
ne yapıyodun dedi banyodaCADIARZU
bende dedim oğluşu yıkadım.
anaaaaaaaa bu havada çocuk yıkanırmı hiç dedi.
ee şimdi yıkamazsak kışın napıcaz dedim bende.
hem çocuğu pis pisimi dolaştırayım.
neyse onu geçtik konuşuyorda konuşuyor.
yarım saatten aşağı kapatmaz zaten.
hadi slm söle babama görüşürüz diyorum,
bamya yemeği yapcam,
namazda kılayımda çarşıya gideyim diyor.akannehir
peki dedim napim.bana rapor veriyor yaa:eek:
bananeyse..böyle anlamsız konuşmalar yapıyoruz hergün,
daral geliyor.:eek:klava:

bizim takı oldu annesi hemen apar topar gelin odasına çıkardı bizi
çantasından naylon torbayı çıkarıp üstümüzden ne var ne yok toplamaya basladı
doldurdu torbaya cantasına koydu
balayından döndük el öpmeye gittik paralar sayılıp demetlenmiş altınlar küçük büyük
diye ayrılmış getirdi önümüze görümceyle alın sayın demez mi
zaten saymışsın biz yokken biz daha neyine saycaz
çok sinir olmuştum insan biz gelince önümüzde sayar yada sanane hiç sayma öylece
koy bi yere dursun

Seninkiler getirip sayın demişler benimdüğün boyunca elini cebine atmayan kayınpeder paraları yemiş boş zarfları getirdi önümüze neyse ki altınları kurtarmıştım

bende çokkk var ama...ben 23 yaşında evlenmiştim kaynanam o zamnlar oğlum seni almasaydı evde kalmıştın diyip duruyordu..şimdi kendi kızı 30 yaşında ve hala bekar:)

bende içimi dökeym bari birazcıkkaydirigubbakcemile2
her gün arar beni.
bugün aramış açmamışım,tabi tekrar aradı.
dedim banyodaydım duymamışım.
hıı bende annene gittin sandım dedisırnaşık şey
ne yapıyodun dedi banyodaCADIARZU
bende dedim oğluşu yıkadım.
anaaaaaaaa bu havada çocuk yıkanırmı hiç dedi.
ee şimdi yıkamazsak kışın napıcaz dedim bende.
hem çocuğu pis pisimi dolaştırayım.
neyse onu geçtik konuşuyorda konuşuyor.
yarım saatten aşağı kapatmaz zaten.
hadi slm söle babama görüşürüz diyorum,
bamya yemeği yapcam,
namazda kılayımda çarşıya gideyim diyor.akannehir
peki dedim napim.bana rapor veriyor yaa:eek:
bananeyse..böyle anlamsız konuşmalar yapıyoruz hergün,
daral geliyor.:eek:klava:
hehhe benimkisi oğluşunla konuşur :KK70: hehheheeh o bile yetiyor vala....
bende çokkk var ama...ben 23 yaşında evlenmiştim kaynanam o zamnlar oğlum seni almasaydı evde kalmıştın diyip duruyordu..şimdi kendi kızı 30 yaşında ve hala bekar:)

ohhhh :KK70:::KK70::KK70:

o olay çok olur bak.

benim de annemlerin annesi erken öldüğü için onları babanneleri yetiştirmiş. ama ne babanne. ben ona anane dedim ömrüm boyunca. ananem yaşasa bu kadar severmiydim bilmem.

benim babannem olacak zavallı da hep "babannenin yetiştirdiğinden bi halt olmaz" diyip dururdu.. ahlaksız.. kendi aldı öksüz kızı, bi de laf etti arkasından kendi kızının yanında..
sonra amcam vefat etti, amcamın karısı başkasıyla gitti. amcamın kızı babannemin yanına geldi bekardı 10 sene beraber oturdular 30unda gelin etti torununu..

yani bi laf bu kadar kendisine döner insanın. o da torunuyla yaşayıp kendi eliyle gelin etti. şeytan diyo suratına söle "hani babannenin yetiştirdiğinden bi halt olmazdı" diye.. yani 2 dünya biraraya gelse aklıma gelmicek bişiydi bu. Allah çıkarıyo bacılar bi yerden, cehennem lüzumsuz değil.

yine benim bu babanne denen zavallı annemin karnından beni zorla aldırmaya kalkıştığı sırada halam erken doğum yapıyor parmak çocuğa ve ölüyor o çocuk.. ben 1 aylık, o 7 aylık. ben yaşıyorum, o ölüyor.. ben nasıl yaşıyorum, doktor sayesinde. doktor rahmi ters almam diyor, ben bunu senelerce böle sandım. daha yeni teyzelerimden öğrendim, meğer annem doktorla başbaşa kaldığında ağlamış "ben aldırmak istemiyorum" diye, doktor da bahane sallamış babannemle babama.. aynı zamanda halamın düşük yapması.. bu kadar denk gelemez.. mazlumun ahı çıkıyor. burda çıkmasa öte tarafta..
çok sinirliyim bugün yine attırdılar şalterlerimi..

rengarenk canım her şerde bi hayır vardır derler ya senin biraz öyle olmuş. roseyouda öyle olmuştu.motorun bulunmasına çok sevindim ama daha çok kaynananların değişmesine sevindim canım.özletme kendini yaaaa.

Benim kaynana çok açık giyindiğimi düşünüyor yüzüme diyemiyor
ama sürekli yazın 38 derece sıcağında bile üşümüyormusun
hırka veriim mi der durur en son dün akşam eşimle telefonda konuşurken sordu
Seninki hala üşümüyor mu diye
Aldım telefonu elime oğlun beni böyle aldı böyle seviyor r... hanım (anne demem de kendisine)
basma etek giyen kız istese köyden alırdı dedim verdim oğluna daha sesi çıkar mı bilmiyorum

Benim kaynana çok açık giyindiğimi düşünüyor yüzüme diyemiyor
ama sürekli yazın 38 derece sıcağında bile üşümüyormusun
hırka veriim mi der durur en son dün akşam eşimle telefonda konuşurken sordu
Seninki hala üşümüyor mu diye
Aldım telefonu elime oğlun beni böyle aldı böyle seviyor r... hanım (anne demem de kendisine)
basma etek giyen kız istese köyden alırdı dedim verdim oğluna daha sesi çıkar mı bilmiyorum

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

hak etmiş,oğlanı doğurunca herşey onalara ait olduğunu sanıyorlar

evlendikten sonra bile

benden bir tane daha inci :

düğünüme 2 gün kalmış ,bir yandan da stressim tabii..eşim ben ve kayınvalidem oturuyoruz..benimde elimde yapmam gereken işler var bir yandan onu yapyıorum bir yandan da sohbet ediyoruz..kayınvalidem eşime kulağına fıs fıs bişiler demeye başlayınca noldu bana da söyleyin dedim :) aynı odadayız..düşünün...bunların bir komşuları mı varmış akrabalarımıymış neyse işte onlar biziim düğünümüzün olacağını duyunca konuşmayı kesmişler ...kızı vardı herhalde onu istiyorlardı sana dedi eşime..eşim de annesi ya dinliooo işte...ne ne dedim ..sinirlendim..ya dedim iki gün sonra düğünüm var senin eşime anlattıklarına bak dedim...

aradan uzun zaman geçti kayınvalideme bunu hatırlattım :)) madem istiyordun o kızla evlendirseydiniz de benim başımı yakmasaydınız dedim...

hay yarabbim söylenecek en son şey bana göre...bu yüzden eşimle çooooook tartıştım çook..annesinin bu lafı yüzünden..oğlunun huzurunu bozuyor da farkında değil...ay aklıma gene geldi sinir oldum...

bende de çok inciler var kızlar ama birini anlatayım.evlliğimizin ilk aylarıydı görümceme gitmiştik.ben gitmek istemedim ama eşim kavga döğüş götürdü.sebebi ne derseniz görümcem düğünden önce az daha bizi ayırıyordu off neler etti bana ya neyse çoook uzun konular onlar.gittik görümcemde oturuyoz bi tanıdıkları varmış düğün yapmışlar onları anlatıyo eşime ben tabi beş karış surat oturuyorum birden bana bakarak gelinde bir suratsız ki nerden aldıysak.diğer gelinden bahsediyo güya.:1shok:ben böle kalkaldım tabi.

kaynanamdan birşeyler daha geldi aklıma anlatmak istiyorum çünkü bu konuları tek anlatabildiğim yer burası. komşulara yada aileme zaten söylemem anlatamam. eşimde adamcağız bunalıma giriyo anlatınca napsın annesi, onu savunuyor çoğu zaman ben sinir oluyorum. ama burada rahatça anlatıyorum kaydirigubbakcemile3 oooh rahatlıyorum. böyle bir topik açtığın için teşekkürler rengarenk:)
konu şu: kaynanamın yiğeninin düğünü olacak onlara gittik kıza bohça getirmişler onlara bakıyoruz. kızın kaynanası neler neler hazırlamış ama helal olsun diyorum.herkes bakarken "a bu ne hoş ay bu ne güzel" yorum yapıyor tabi bende. kız zaten mutlu olmuş biz öyle dedikçe yüzü hep bi gülüyo seviniyor.. kaynanam "iyi maşallah bi sürü bişi yapmışlar anam para işte parayla oluyo bunlar parası olan yapar parası olmayanda bizim gibi bakar" kızın yüzü düştü o ara. sonra kaynanam bana döndü bide demez mi "bak senin bohçayı solladı yiğenimin bohçası" benimde sinirim bozuldu. bende " ona öyle denmez annecim benim senin için yaptığım bohçayı yiğenimin kaynanasının hazırladığı bohça solladı denir" dedim. ay napalım bizim paramız vardı da biz mi yapmadık dedi ilk lafına getirdi sözü. bence dedim illaki parada bir yere kadar önemli ama önemli olan değer vermek özenmek.iş sadece para ile alma işi olsaydı poşetiyle alır koyardı. bak kadın ne kadar değer veriyormuş ki gelinine bu kadar özenerek düzenlemiş süslemiş. bak her yaptığına bir boncuk takmış. hem dedim bunlar bir anda yapılmış iş değil belli kadın çok önceden gelinime diyip birşeyler yapmış koymuş kenara. sen nişandan düğünden önce birşey alıpta bu gelinime deyip koydun mu kenara dedim. mor oldu kaldı. yeni evlenecek kızında yüzü tekrar güldü. sanki onun hiç önemi yok kadın sadece para varmış da almış gibi konuşmuşlardı hep. sonra kaynanam çekmiş beni kenara eşimin yanında bak kızım böle özel şeyleri herkesin içinde konuşma milletin ağzına sakız olmayalım diyor. ben mor oldum diyemez ya tabi. eşimde öle konuşmama o kadar içerlemiş üzülmüş ki sen kendi bohçanı beğenmemişmiydin çok mu güzel di onun ki dedi yüzü asıldı utandı sanki. bende "evet onun bohçası benimkine göre çok güzeldi ama senin annesin bana öyle bir bohça hazırlamasından senin bir gecelik alıp bilee bana vermen çok daha değerli benim için dedim." konu kapandııı...

kaynanamdan birşeyler daha geldi aklıma anlatmak istiyorum çünkü bu konuları tek anlatabildiğim yer burası. komşulara yada aileme zaten söylemem anlatamam. eşimde adamcağız bunalıma giriyo anlatınca napsın annesi, onu savunuyor çoğu zaman ben sinir oluyorum. ama burada rahatça anlatıyorum kaydirigubbakcemile3 oooh rahatlıyorum. böyle bir topik açtığın için teşekkürler rengarenk:)
konu şu: kaynanamın yiğeninin düğünü olacak onlara gittik kıza bohça getirmişler onlara bakıyoruz. kızın kaynanası neler neler hazırlamış ama helal olsun diyorum.herkes bakarken "a bu ne hoş ay bu ne güzel" yorum yapıyor tabi bende. kız zaten mutlu olmuş biz öyle dedikçe yüzü hep bi gülüyo seviniyor.. kaynanam "iyi maşallah bi sürü bişi yapmışlar anam para işte parayla oluyo bunlar parası olan yapar parası olmayanda bizim gibi bakar" kızın yüzü düştü o ara. sonra kaynanam bana döndü bide demez mi "bak senin bohçayı solladı yiğenimin bohçası" benimde sinirim bozuldu. bende " ona öyle denmez annecim benim senin için yaptığım bohçayı yiğenimin kaynanasının hazırladığı bohça solladı denir" dedim. ay napalım bizim paramız vardı da biz mi yapmadık dedi ilk lafına getirdi sözü. bence dedim illaki parada bir yere kadar önemli ama önemli olan değer vermek özenmek.iş sadece para ile alma işi olsaydı poşetiyle alır koyardı. bak kadın ne kadar değer veriyormuş ki gelinine bu kadar özenerek düzenlemiş süslemiş. bak her yaptığına bir boncuk takmış. hem dedim bunlar bir anda yapılmış iş değil belli kadın çok önceden gelinime diyip birşeyler yapmış koymuş kenara. sen nişandan düğünden önce birşey alıpta bu gelinime deyip koydun mu kenara dedim. mor oldu kaldı. yeni evlenecek kızında yüzü tekrar güldü. sanki onun hiç önemi yok kadın sadece para varmış da almış gibi konuşmuşlardı hep. sonra kaynanam çekmiş beni kenara eşimin yanında bak kızım böle özel şeyleri herkesin içinde konuşma milletin ağzına sakız olmayalım diyor. ben mor oldum diyemez ya tabi. eşimde öle konuşmama o kadar içerlemiş üzülmüş ki sen kendi bohçanı beğenmemişmiydin çok mu güzel di onun ki dedi yüzü asıldı utandı sanki. bende "evet onun bohçası benimkine göre çok güzeldi ama senin annesin bana öyle bir bohça hazırlamasından senin bir gecelik alıp bilee bana vermen çok daha değerli benim için dedim." konu kapandııı...

ay lafı ortaya atan kendisi, sora da size "özelimizi herkesin yanında söleme" diyo şaka gibi yaa. madem nie dedin "senin bohçanı solladı" die hayret bişi..:umursamaz:

benim de eltim çeyiz sermişti ben de çeyiz serme felan yapmadım evi de kendim yerleştirdim kayınvalidemi de misafir gibi evi gezdirdim bıraktım

kayınvalidem milletin yanında eltimin annesinin hangisinin çeyizi daha çoktu diye sorduğunu söyledi ben de ben bakmadım kimsenin çeyizine dedim dedi

ben de gelsin müsait zamanında göstereyim çeyizimi dedim o ara yanımızdakilerden biri sordu noluyo diye ben de dedim ki söylemesi ayıp annemler çay süzgecimi bile tefalden aldı evde resmen iki evlik malzeme var eltimin annesi soruyormuş da ben de çeyizimi gelsin göstereyim diyordum dedim

sonra benim kayınvalide de beni kenara çekip herkesin içinde herşey söylenmez dedi :) sanki konuyu ben açtım

X