Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kıslar alın size taze bayram incisi... arife gecesi kayınvalidemlerde sahura kalktık, masada eşim nazela gözünü bişey ısırmış galiba şişmiş dedi, baktım evet sinek veya böcek ısırmış galiba dedim. kayınvalidem atladı hemen, "sen bana pismi demeye çalışıyosun daha bugün temizledim evi, benim evimde sinekde, böcekde olmaz" diye. bende " ne alakası var anne niye ben sana pis diyeyim dedim" ama sinirde oldum yani. sonra yattığımız odaya gittim duvarda bir sivrisinek var bende öldürdüm ve eşime gösterdim bak sivri ısırmış beni diye... bu tabi bozuldu bir, ardından tam yatıcam yorganın üzerinde küçük bir böcek geziyor, hemen eşimi çağırdım ve öldürttüm böceği, bizim hanımefendi iyice bozuldu....tabi benim sinirlerde alabora oldu... kalktım lavaboya gittim, ne göreyim wcde kocaman bir böcek... bastım geyri ihtiyari çığlığı... koştu herkes, kayınvalidem aldı, öldürdü böceği... sonrada bana dönüp " herkesin evinde olur bu böceklerden" demezmi. bende yapıştırdım lafı " anne valla bizim evde hiç böcek yok, halbuki ben çok sık temizlikde yapamıyorum ama" diye.zemuszemus

süpersin yaaaaaaaa. kesinlikle. benim bayram çok güzel geçtide sonu pek iyi gelmedi. dün düğüne gittik. eve gittiğimde kaynanamlar bizdelerdi. kaynanam benim kuaföre gideceğimi bile bile beni beklemiş sonra ben gidecem dedi tamam dedim. bu oyalandı oyalandı. sonra gitti tabiki tam biz çıkacakken geldi ve ben kuaföre gidemedim öyle kaldım.bide kaşlarım bile nasıldı tahmin edemezsiniz.ve ben ona söylemiştim.bide gece elbisesi giydi.ben işyerinde giydiğim kıyafetlerle kaldım öyle gittim yaaa.mafoldumben mafoldumben bide kuaför ona eşimden için kardeşimisin demiş. görün bundaki havaları. neyse salona gittik. ben bi ara dışarı çıktım. bi geldim ne göreyim kaynanam kocamın kucağına uzanmış ayaklarınıda uzatmış elide eşimin yanağında okşuyor. yüzüme bakan yok.sanırsın onlar karı koca. aşk böcüğü olmuşlar.ben taaa nereye oturdum.sonrada sinirlendim kalktım gittim. geri geldim kaynanam tek kalmış aaa dedi kocan seni arıyor. bende belli dedim aradığı.ne kadar aradığını gördüm dedim. neyse sonra geldi bu yine kaynanam hemen yanınki sandalyeyi gösterdi oda oturdu. bende arkamı döndüm oturdum ya dedi dönde yüzünü görelim. bende boşver sen annenin yüzünü gör yeter dedim. ya dedi sende ne kadar kötüsün annem sana yer tutuyordu demesinmi. maşallah dedim ne yer tutuyor ama. sonra dansa kalktık geri oturacaz kaynanamın yanında kaynım oturuyordu kaldırdı onu kocamı oturttu benim yanımada kaynımı oturttu. yuh artık dedim.utanmasa benim yerime dansada kalkardı herhalde yaaa. kadında bişey var hep kendini çok genç görür. benide kötüler. kendi çok iyiymiş falan ama yaptıklarını bi ben bilirim bide Allah. kocamı avucunda oynatıyor.

İlk evlendiğim zamanlarda kaynanam mantı yapmış getirmişti bize. Eşim henüz işten gelmemişti. Bana ne dese beğenirsiniz: " Sakın mantıyı yeme, oğlumu bekle!" .. o akşam ağlamaktan gözlerim şişmişti.

aman ağlama be şekerim ne var ağlicak...hepsi böleler...benimki geçnlerde bize geldi oğlumda oğlum oğlumda oğlum hatta bana döndü dediki şu kocanın varya kocanın kıymetini bil dedi...en son ama dayanamadım aman dedim görende bi senin oğlun var sanıcak ne bu dedim hint kumaşımı ...çok bozuldu...bozulsun...

aman ağlama be şekerim ne var ağlicak...hepsi böleler...benimki geçnlerde bize geldi oğlumda oğlum oğlumda oğlum hatta bana döndü dediki şu kocanın varya kocanın kıymetini bil dedi...en son ama dayanamadım aman dedim görende bi senin oğlun var sanıcak ne bu dedim hint kumaşımı ...çok bozuldu...bozulsun...
:roflol::roflol::roflol::roflol:

kızlar moralim dehşet şekilde bozuk,dün gece eşimin motoru çalındı kapının önünden!!!!! tek elimizde olan güvencemizdi,kaynanam bakmış motor yok,eşimin işe gittiğini sanmış bana bagırıyo kapya eşim çıktı bu şaşırdı evdemısın sen diyo eşime....o da evt dedi,motor yok kağıda dedi bizde koştuk balkona motor yok,kaynanmda iyi hadi kahvaltıya gelin diyo senağlama eşim sabah cıktı hala motorun peşinde,kaynanmda saat 4 ü gecmişti bana bakmaya gelmiş,hastayım bide ben içim yandı valla kızlar

kızlar moralim dehşet şekilde bozuk,dün gece eşimin motoru çalındı kapının önünden!!!!! tek elimizde olan güvencemizdi,kaynanam bakmış motor yok,eşimin işe gittiğini sanmış bana bagırıyo kapya eşim çıktı bu şaşırdı evdemısın sen diyo eşime....o da evt dedi,motor yok kağıda dedi bizde koştuk balkona motor yok,kaynanmda iyi hadi kahvaltıya gelin diyo senağlama eşim sabah cıktı hala motorun peşinde,kaynanmda saat 4 ü gecmişti bana bakmaya gelmiş,hastayım bide ben içim yandı valla kızlar

geçmiş olsun inşallah bulunur

o hırsızlarında elleri kırılsın
:gitme:

kız rengarenk nerdesin sen.seni çok merak ettim.özeldende yazdım görmedinmi canım. çok geçmiş olsun canım yaaa. çok üzüldüm.inşallah bulunur canım.

geçmiş olsun inşallah bulunur

o hırsızlarında elleri kırılsın
:gitme:
yooo kırılmasın.Arabistanda nasıl yapıyolar. Hangi elinle çaldın?sol mu? kes!! hangi gözünle baktın? çıkar!! bak bakalım ozaman hırsızlık taciz tecavüz kalıyomu memlekette..

bendende var taze bayram incisi,
ev kalabalık kayın peder banyo sırası bekliyor ve tabi bir taraftan söyleniyor bize sıra gelmeyecek mi diye. bende adamcağız yoldan geldi zaten yol yorgunu hemen banyo yapıp yatsın diye banyodaki çıkınca banyoyu ona hazır ettim."baba banyo boşaldı gel gir " dedim demez olaydım. laflar sırayla...
1. ne banyosu
2.şimdi banyoyla uğraşamam
3. ne var yani nolcak sabah yaparım
burada ben araya girip yarın nişan olduğunu ve evin dahada kalabalık olacağından buna vakit bulamayabileceğini söyledim.
4.bu akşam ki banyonun yarına ne faydası var.
5. banyo yapmam ki o zaman ne banyo yapacam.
neyse bu sıralanmış cümleler dizisi çok sinir bozucuydu.
tabi işin bide bomba kısmı var kayınpeder bana sıralarken yiğeni geldi gel amca hadi banyo diyip duruyodun ne hala oturuyon geçsene dedi.kayınpeder sabah dedi lafını tamamlayamadan yiğen amca sabah senle mi uğraşacaz gireceksen gir nazlanma dedi. bayram boyunca yanından ayırmadı yiğenini aldı kolunun altına bir sohbet bir muhabbet...bu arada üç aydır ilk defa gördüm kayınpederi bayramlaştık ne nasılsınız diye bile sormadı.
düşünüyorum acaba böyle mi olmak lazım iyi olmak için.

Son düzenleme:
alın size bir kaynana incisi,

bayram günü eşim bir tepsi baklava ile geliyordu bizim kaynana (kibar olsun diye kayın valide demiyorum kendisi cadı ondan )

eşime demezmi o baklava tepsisini bana ver elimi öpmene razı olurum
fıkra gibi sanki benim bana misafir gelmiyecek sadece kendine

ne kadar çingene içimden öyle dedim ,

benim salak eşimde eve geldikten sonra demezmi biz bir tabak alalım gerisini anneme

verelim, ben tabiki kabul etmedim ben gelenlere ne ,ikram edeceğim dedim

sinirlendim ve boşuna münakaşa yaşadık bu manyak
kaynana yüzünden :eek:klava:

kayınvalideme yemeğe gittik kalan yemekleri taksim etti oğlum sever diye
ertesi gün eşimin halasına davetliydik yemeğe o gün kaldı
ertesi gün eşim yemek isteemdi ben ogün annemin hatrına yedim gürcü yemeklerni sevmiorum çok baharatlı oluyor dedi
iy dedim döktm..
kadının içine mi doğdu nedir beni bi hafta sonra gördüğü yerde:
ogün yolladığım yemeği oğluma yedirdinmi yoksa döktünmü dedi ben şaşırdım kaldım
görümcem devreye girdi :
anne çok fena kaynanalık yapmaya başladın sen kız niye döksün alla alla dedi
de ağzımı açmadan kurtuldum olaydan

bende yaziyim bi tane inci mi artık neysee fisfisfis

bayramda ilk bayramımız bide ben güzelce hediyelerimi ufakta olsa aldım gittim öle özendim ilk olduğu için
eltimlerde şehirdışında oturduklarından ordalardı kapıdan girdim hediyeleri verdim buda gördü tabe k.validem ne gerek var kızım ben bişi alamdım fln dedi eltimde ordan maş paran çok galiba hediye fln aldığına göre dedi tabe her zmnki gibi gülerek sölediğinden güya şakaydı ben bişi demedim ben öle özendim gönlüm zengin dedim geçtim
yapımdan dolayı hassas old çok münakaşaya giremem hemen sinirlerim bozulur
sonra yarım saat geçmedi bi tane daha ; çıkcaz bayram gezmesine ben tabe yeni gelin ya öle de hoş geldi için aldım ayakkabılarımı çantayla çıkıyorum dedi bu ne dedim ayakakbım işte her gittiğin yerde giycen mi dedi
evet dedim ne war ki aa dedi ben giymiyorum sende giyme fln dedi bi kahkaylaa
bende neden yaa giycem walla dedim zemuszemus tabe o nu demem bile yetti bizimkine hemen elini koydu beline sen benim kötü yüzümü görmedn daha demez mi !! gülerekkk!! ben tabe kaldım öle ben ii dawranıorum ki görmedim dedim sustum ama acaip kırıldım kendisi büyük old için ve ilk old herkes onu öle kabul etmiş iğneliyici lafları gülerek söliyiverio ben öle olamam ama en azından ezilemem lasım çünkü asla saygısızlık yapmadım laf sokamlarada haksız yere boyun eğemem:eek:lmaz:
yane ne yapabilirm ki bu durumda sizce

bayramda ilk bayramımız bide ben güzelce hediyelerimi ufakta olsa aldım gittim öle özendim ilk olduğu için
eltimlerde şehirdışında oturduklarından ordalardı kapıdan girdim hediyeleri verdim buda gördü tabe k.validem ne gerek var kızım ben bişi alamdım fln dedi eltimde ordan maş paran çok galiba hediye fln aldığına göre dedi tabe her zmnki gibi gülerek sölediğinden güya şakaydı ben bişi demedim ben öle özendim gönlüm zengin dedim geçtim
sonra yarım saat geçmedi bi tane daha ; çıkcaz bayram gezmesine ben tabe yeni gelin ya öle de hoş geldi için aldım ayakkabılarımı çantayla çıkıyorum dedi bu ne dedim ayakakbım işte her gittiğin yerde giycen mi dedi
bende neden yaa giycem walla dedim zemuszemus tabe o nu demem bile yetti bizimkine hemen elini koydu beline sen benim kötü yüzümü görmedn daha demez mi !! gülerekkk!! ben tabe kaldım öle ben ii dawranıorum ki görmedim dedim sustum ama acaip kırıldım kendisi büyük old için ve ilk old herkes onu öle kabul etmiş iğneliyici lafları gülerek söliyiverio ben öle olamam ama en azından ezilemem lasım çünkü asla saygısızlık yapmadım laf sokamlarada haksız yere boyun eğemem:eek:lmaz:

bosver cnm takma bile benimkilerde öle cok gülerek sakayla cok laf sokarlar yapılarımı öledir nedir valla ben takmıyorum bile ilk zamanlar gülerdim sadece zamanla bende onlaramı benzedim nedir bende yapıyoum onlara görümcelerime yani bosver salla gitsin hepsiiii kaydirigubbakcemile2

sana ne doğru geliyorsa onu yap seni baskı altına almasın

almaya çalışıyor kuş beyinli
:kahve:

takmamak en iisi aslında sallamıcaksın ki sinir olmıcan bırak karşı taraf sinir olsun ama işte yapabilse insan
aslında abla kardeş gibi muabetimiz iyidir ama herkes onu pohpohlamış ailede kimse laf söyleyemiyo çekiniyor hepsi bide uzak old ama saygı herşeyden önemli benim için çekinmek ne demek ya

Kaynanamdan ıncıler: O pıs benı gÖrdÜ gÖrmemezlıkten geldı
o pıs parasını aldı gıttı
o pıs gelıp bır seslenmedı
o pıs az uyanık deĞıl

eltımden ıncıler: Kaynanama kızıyorum ama ılerde bende aynı onun gıbı olacaĞım

birgün kaynanamdayız tavuklu pilav yapmıştı getirdi hem kocamın hem benim önüme 1er tabak koydu neyse yemeye başladık dedi aaa dur yeme karıştırmışım tabakları meğer bana verdiği tabakta daha çok et varmış değiştirdi tabakları aldı oğlunun önüne koydu al oğlum bu senin daha çok etli dedi kocam napıyosun anne dedi tabi ben yemedim kalktım masadan eşimde yemedi sonra üzüldü ama iş işten geçti:çok üzgünüm:

ee yuh artık bu kadarına da :1shok:

X