- 7 Mayıs 2008
- 6.761
- 405
- 37
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.581
şimdi eltilerimi ve çocukları çağırmıyorlar beni çağırıyorlar....))biz bayramda eşimle ziyarete gideriz..onlar ise, koca - karı ayrı ayrı gider..bir gün eltimde dedim ki,sonuçta sizde aynı yere gidiyorsunuz..ne o öyle küs gibi ayrı ayrı gitmeler..haksızmıyım..amannn ne biliyim ben onların geleneklerini anlamadım...bazı şeylerde uyuşamıyoruz işte..ama olayı hemen kendi tarafıma çeviriyorum ve istediğimi alıyorum.)))))zemuszemus
erkeklere hizmetçi gerek
2 yıl önce kurban bayramında köye beyimin akrabalarına
neyse ayrı ayrı bayan erkek sofra hazırlandı erkeklere bol bol en iyi yerinden et
bol ayran ve köy açma ekmek koyulmuş
bizim sofrada yanmış etil kemik yani ayran bırakmamışlar
bol ekmek allahım nasıl sinirlendim bize ikinci sınıf muamelesi yapmışlar
orada yaşlı kadına kızdım biz insan değimiyiz diye kayananyada kızdım
bu ne böyle diye suratımı astım gün boyunca
klava:[/QUOTEay buda trajikomik bişey olmuş,ey allam ya gülsekmi ağlasakmı
"büyük elti kaynana yarısıdır."
büyük elti kayınvalide birbirlerine yalakalık durumları:))
yemin ederim hasetlerinden orta yerlerinden çatlıyolar yazık onlara yaa kendi adıma söylüyorum insanın kaynanası olacak yaratığın suratını görmemesi ne kadar güzel birşey miş en son çok feci kavga ettik işin doğrusu ben kavga etmedim onlar bana saldırdılar durun anlatayım evimin banyosu yapılıyordu tadilattaydı uzun bir süreden beri neyse bitti 2 tane temizlikçi tuttum evimi temizliyorum ablam da geldi yardıma altlı üstlü oturuyoruz altta ben üstte onlar ev dağınık olduğu için arayada eşyaları atılacakları falan koydum çalıştığım halde evin merdivenlerini bensiz yıkamayan kaynananın ogün bana inat merdiven yıkayacağı tuttu bende bak yıkama dedim kadınlara yıkatacam ben merdiveni sen boşu boşuna yıkama dedim tabi dinlermi kendi işini kendi yaparmış sen evini temizlet kadınlara dedi kıskançlıktan çatlayarak bende yukarda tencerelerim falan vardı onları almaya gittim tencerelerim alıcam dedim neymiş babamın evinden mi getirmişim dedi bende tabi babamın evimden getirdim sen bana bi tabak mı verdin ki herşeyimi babamın evimden getirdim dedim neyse kızıyla birlik olup bana saldırdılar yüzümü gözümü tırmaladılar bende allah belanızı versin lanet gelsin size dedim ellerinden kurtulup aşağı indim peşimden o büyük çeşme anahtarları olur ya onunla gelmiş ablam beni yüzüm gözüm kan içinde görünce saydı savurdu bağırdı bu kız sahipsiz değil diye ama o kadar adi bi insanki ben oğluyla evlenmişim çocuğumuz olmuş bana oğlumun dükkanına gittin sizden af dileyerek söylüyorum tabi daha makul halini oğlumla yattın yattın oğluma yamandın demezmi ablamda başladı oda küfretmeye o.... olan sesin o işi yapanda sensin diye bizim namusumuza laf edmezsin falan die ben eşimi aradım geldi allahtan babamda yanındaymış geldi yüzümü gözümü kan içinde gördüler eşim çıktı yukarı saydı bağırdı boğazını sıkmış falan dilini kopartacaktım dedi sora eşyalarımı toparladım eşimide aldık babamlara gittik herşeyi söyledim eşime evimin eşyalarını çaldığını atınlarımı teker teker çaldığını anlattım şimdi yüzlerini görmüyorum ama yüzüm felakat bir biçimde allah yaptıklarını yanına bırakmayacak
işte sesin niye çıkmıyor canım..
illa sert söylemen gerekmez ama gülerek anne biz ayrı yatmayız ki falan deseydin..
dikkat et bacım en baştan dikkat et pısma sakın..
cnm ya eşin ses çıkarmıyo mu? doğum gününü, senin hazırladığın süprizi mahvetmişler, özel hayat hak getire, eşinin dur demesi gerekiyo duruma bence. ha kabak gene sana patlar, oğlumu fitleyip üstümüze salıo diye ama nasılsa iki türlü de sana çemkirio kadın.Kızlar cnm sıkkın yine mirmirmirmir dün iş çıkışı eve tek başıma döndüm,mecburıyetten kaynanamların ziline basıp,geldim ben dedim,görümcem oruçmusun dedi, evet dedim,iyi hadi geç yemek yiyelim dedi,bende yok yukarı cıkıcam baska zaman dedim,ordan kaynanam atladı,işten geliyonuz burda yemek yıyelım dedi,bende hergün burda yiyemeyiz ki başka zaman dedim EVET TABİKİ HERGÜN BURDA YİYİCEKSİNİZ DİYE BANA KIZARAK SÖLEDİ yok anne dedım yukarı cıkıp yemek yapıcam.....
Sinirli bir şekilde konusuyo yalnız,ha orda yedin ha burda yedin ne farkeder dedi,bende evet dedım farketmıyor yukarı cıkıyom ben dedim(gülerek,sert olmayayım diye) yukarı cıktım kapıyı açtım kaynanam bağırmaya başladı,görümcem bunu azarlıyo neden ısrar ediyon diiye,kaynanamda azarlanması gereken ben degılım dıye bağırıyo,nasıl gelin aldık biz,nasıl gelinmiş bu.... İçim kaynamadı buna.....(anlayamıyorum ya kadın her yönden onlara bagımlı olmamızı istiyor,pazarlarınıda yapmamız gerekiyo tabi) evime cıkmak için bahane yaratmam gerekiyor,arkamızda birsürü borç var,ödersiniz ne olcak diyo,ama bzden aldıkları pazar masrafları,zart parası zurt parası önemli olmuyor tabi
Nefret ediyorum bu insanlardan
benimde başıma şöyle bişi geldi
geçen yıl ramazanda eşimin ailesi ,ailesi dediğim annesi,abileri gil (9 erkek 1 kız olmak üzere 10 kardeşler ) iftara çağırıyorlar..ama onlarda sadece erkekler iftara çağırılıyor ..zaten kardeş,konu komşu derken bayağı kişi oluyor..kadınları çocukları çağırmıyorlar altından kalkamayız diye..neyse..bende bunu duydum delirdim..hatta bayağı da laf söyledim.eşimle kavga bile ettim..neden beni çağırmıyorlar,ben tek kişiyim ,olurmu böyle şey ,ben tek mi yeyeceğim falan filan..sanırım konuşmalarımı duydular ki , benide çağırmaya başlamışlardı..bu yılda 2 yere gittik iftara 2 sinede çağırdılar.)) eşimde zaten eşimi çağırmasaydınız ben gelmezdim dedi:))
valla arkadaşlar bende inci bitmez...mesela 4 yıl boyunca kayınvalidemlerde asla eşimle aynı yatakta yatmadık. aynı odada farklı yataklarda... üstelik kaynanam ve kayınvalidemde hemen salonda (bizim yattığımız oda salona açılıyorda) ne zaman kapımı kapatsam kaynanam bi bahane bulur gelir, hiç bişi bulamzsa oğlunu öpmeye gelir.... geçende mecburen aynı yatatkta yatmak zorunda kaldık, gece gelmiş odamıza bende uyanıktım bişey mi oldu anne dedim. yok ne yapıyosunuz bakmaya geldim dedi.... kaydirigubbakcemile3
e ben daha ne diyeyimki, kadıncağız oğlunu yerim falan diye korkuyo heralde...sonrada çocuk niye olmuyo diyo ya
valla arkadaşlar bende inci bitmez...mesela 4 yıl boyunca kayınvalidemlerde asla eşimle aynı yatakta yatmadık. aynı odada farklı yataklarda... üstelik kaynanam ve kayınvalidemde hemen salonda (bizim yattığımız oda salona açılıyorda) ne zaman kapımı kapatsam kaynanam bi bahane bulur gelir, hiç bişi bulamzsa oğlunu öpmeye gelir.... geçende mecburen aynı yatatkta yatmak zorunda kaldık, gece gelmiş odamıza bende uyanıktım bişey mi oldu anne dedim. yok ne yapıyosunuz bakmaya geldim dedi.... kaydirigubbakcemile3
e ben daha ne diyeyimki, kadıncağız oğlunu yerim falan diye korkuyo heralde...sonrada çocuk niye olmuyo diyo ya
aminnn canım aminnn kimseye vermesin bu çileyi çekenleride rabbim tez zamanda kurtarsın inşallah
benimki inci mi blmem ama biraz önce yaşadım bu olayı anlatayım dedim
eşimle ben sürekli ev alma hayalleri kuruyoruz neyse bi ev bulduk çok beğendik kredi falan hallettik aldık evi ...eşim dediki gidelim anneme süpriz yapalım o da sevinsin oğlunun ev aldığına tamam dedim gittik. anne biz sonunda bi ev beğendik anlaştık aldık dedi eşim
kaynanam ne dedi biliyormusunuz ay çok iyi ben hemen oraya taşınayım çok iyi oldu valla dedi
eşimle gözgöze geldik hiçbirşey demedik bi bahane bulup eve geldik biz kirada oturuyoruz onun kendi evi var bu ne ya böyle hevesimi kursağımda koydu kadın