Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kızlar bende yien nişanlıyım
şimdiden inciler başladı benimde
küçük bi örnek vermek istiyorum
geçen iftara gittim.herkes var konuşuyoruz.kayınvaldem dediki oğluma yeni baza alıcam
görümcemde ne gerek var zaten evlenip gidicek boşa masraf dedi.kayınvaldem ne dese beğenirsiniz.
sen ne diosun die bi çıkıştı görümceme.geldiklerinde nerde kalcaklar dedi(aynı şehirde belkide aynı semtte oturcaz bu arada)oğlumun bazasının üstüne ranza yaptırırız olmadı öyle yatarlar dedi
yuh dedim ya bizi altlı üstülü yatırcak sesim çıkmadı tabi:)

işte sesin niye çıkmıyor canım..
illa sert söylemen gerekmez ama gülerek anne biz ayrı yatmayız ki falan deseydin..
dikkat et bacım en baştan dikkat et pısma sakın..

evet artık kurtuldum onlardan hem bahanemde var onları istememekte yüzde bin haklıyım aslında bu durum canımı çok yakıyor ama bir yandanda sevinmiyor değilim ne yalan söyleyeyim artık kabus gitti :lepi: darısı sizlerin başına

İnanamadım ya okuduklarıma geçmiş olsu arkadaşım bunca zaman iyi sabretmişsin bile.

işte sesin niye çıkmıyor canım..
illa sert söylemen gerekmez ama gülerek anne biz ayrı yatmayız ki falan deseydin..
dikkat et bacım en baştan dikkat et pısma sakın..

haklısın aslında canım ama daha nişanlanalı 2 ay bile olmadı.
öle deseydim bu seferde gelin uçmuş şimdiden derlerdikaydirigubbakcemile3
az zaman geçsin bende ağırlığımı koyarım inş:1ninca:

Kızlar cnm sıkkın yine mirmirmirmir dün iş çıkışı eve tek başıma döndüm,mecburıyetten kaynanamların ziline basıp,geldim ben dedim,görümcem oruçmusun dedi, evet dedim,iyi hadi geç yemek yiyelim dedi,bende yok yukarı cıkıcam baska zaman dedim,ordan kaynanam atladı,işten geliyonuz burda yemek yıyelım dedi,bende hergün burda yiyemeyiz ki başka zaman dedim EVET TABıKı HERGÜN BURDA YıYıCEKSıNıZ DıYE BANA KIZARAK SÖLEDı yok anne dedım yukarı cıkıp yemek yapıcam.....
Sinirli bir şekilde konusuyo yalnız,ha orda yedin ha burda yedin ne farkeder dedi,bende evet dedım farketmıyor yukarı cıkıyom ben dedim(gülerek,sert olmayayım diye) yukarı cıktım kapıyı açtım kaynanam bağırmaya başladı,görümcem bunu azarlıyo neden ısrar ediyon diiye,kaynanamda azarlanması gereken ben degılım dıye bağırıyo,nasıl gelin aldık biz,nasıl gelinmiş bu.... ıçim kaynamadı buna.....(anlayamıyorum ya kadın her yönden onlara bagımlı olmamızı istiyor,pazarlarınıda yapmamız gerekiyo tabi) evime cıkmak için bahane yaratmam gerekiyor,arkamızda birsürü borç var,ödersiniz ne olcak diyo,ama bzden aldıkları pazar masrafları,zart parası zurt parası önemli olmuyor tabi
Nefret ediyorum bu insanlardan

Kızlar cnm sıkkın yine mirmirmirmir dün iş çıkışı eve tek başıma döndüm,mecburıyetten kaynanamların ziline basıp,geldim ben dedim,görümcem oruçmusun dedi, evet dedim,iyi hadi geç yemek yiyelim dedi,bende yok yukarı cıkıcam baska zaman dedim,ordan kaynanam atladı,işten geliyonuz burda yemek yıyelım dedi,bende hergün burda yiyemeyiz ki başka zaman dedim EVET TABİKİ HERGÜN BURDA YİYİCEKSİNİZ DİYE BANA KIZARAK SÖLEDİ yok anne dedım yukarı cıkıp yemek yapıcam.....
Sinirli bir şekilde konusuyo yalnız,ha orda yedin ha burda yedin ne farkeder dedi,bende evet dedım farketmıyor yukarı cıkıyom ben dedim(gülerek,sert olmayayım diye) yukarı cıktım kapıyı açtım kaynanam bağırmaya başladı,görümcem bunu azarlıyo neden ısrar ediyon diiye,kaynanamda azarlanması gereken ben degılım dıye bağırıyo,nasıl gelin aldık biz,nasıl gelinmiş bu.... İçim kaynamadı buna.....(anlayamıyorum ya kadın her yönden onlara bagımlı olmamızı istiyor,pazarlarınıda yapmamız gerekiyo tabi) evime cıkmak için bahane yaratmam gerekiyor,arkamızda birsürü borç var,ödersiniz ne olcak diyo,ama bzden aldıkları pazar masrafları,zart parası zurt parası önemli olmuyor tabi
Nefret ediyorum bu insanlardan

her akşam geldim deme sende. yavaş yavaş çek kendini onlardan. yavaş yavaş mesafeni koy ama dediğin gibi gülerek şakaya vurarak bildiğini oku. her halukarda onlar değişmeyecek adam olmayacak. sende yap yapman gerekeni .

Kızlar benim k.validem ve görümcemlerde değişikler ben yokken eltimle fazla ilgilenmiyolarmış ben ordayken ayy canım ayy gelinimiz falan...onlar altlıüstlü ben kiradayım Bı HAVALAR Bı KONUŞMALAR Bı GÜLÜŞMELER FALAN TEK BIRAKMAYA ÇALIŞIYOLAR BENı BANADA AKIL VERECEK VARMI??

roseyou rengarenk sizi o kadar iyi anlıyorumki.benide az çok okudunuz. bende hep susuyorum 4 yıldır. ama kimseye anlatamıyorsun.evelki gün eşimle bi konuşma geçti bana diyorki annem sana işkencedmi yapıyor dövüyormu. bende dayanamadım çok yırtıcı bi ana var ben susmasam onlarda olur merak etme dedim artık

her akşam geldim deme sende. yavaş yavaş çek kendini onlardan. yavaş yavaş mesafeni koy ama dediğin gibi gülerek şakaya vurarak bildiğini oku. her halukarda onlar değişmeyecek adam olmayacak. sende yap yapman gerekeni .
Cnm bende zaten yumusak yuzluyum kıramıyom kımseyi,bunlar gercektende normal degıl,2 kere ısrar edersin sonra sus,kaynanamda bu yok yapışıyo,tüm sebeplerını anlatmak zorundasın,dün bende yemek yapcam dedim,hem eşim gelmeden evide toplarım demiştim,kızına bağırırken hergün temizlik yapıyo,bişeyde yapsa dediğini duydum akannehir daha gecenlerde kayınbabam gorumceme,şu yerleri allah aşkına bi süpürün,makineyi çalıştırmasını bilsem ben yapıcam dedi..... temızlemesem pis dicekler,dün şunu farkettım benım yumusak yuzlu olmam nedenıyle analı kızlı üzerime gayet iyi saldırıyolar,

RENGARENK seni çok iyi anlıyorum gitmezsin laf ederler gidersin laf ederler surat yaparlar laf sokarlar bende ilk başlardaonlarda yemek zorundaydım ama inan o lokmalar boğazımdan geçmez orda düğümlenip kalırdı sanki aç kalırdım hep eşimde ilk başlar ısrar ederdi ben gelmicem derdim ısrar edrdi kavga çıkartırdı sonradan anladı kimin ne mal olduğunuda bana karışmadı gelicenmi derdi yok derdim sesini çıkarmazdı rabbim sana yardım etsin

Cnm senın hıkayene gercekten cok üzüldüm ama kurtulduguna da sevındım:)
ya kadın acık acık evet tabiki hergün burda yiceksin diyo,o zaman biz hiç evlenmeyip kaçtığımdada zaten o şekilde yaşıyoduk,öle devm etseydik!!!!! gece 12 oluyo yukarda bulasıgım var cıkıcam dıyorum sonra yaparsın diyo :1shok: sabahın korunde kalkıp aksam yemegı zor yapıyom ne zaman yıkıcam acaba... Hafta sonu eşim işte olacagından kesin bunlar gelicek(bende bu sefer ben sizinle evlenmedim dicem) içimi dökmezsem çıldırıcam artık

durun kızlar bende inciler bitmedi..düğünümüz ankarada olmuştu o gece bir otelde kaldık (güya abisi bize düğün hediyesi yapmıştı, otel ücretini o verecekti) neyse sabah kalktık eşim eşyalarını evde unutmuş abisini aradı oda getirdi kıyafetlerini ve dediki annem sizi kahvaltıya bekliyor... iyi, kırmayalım dedik tam otelden çıkıyoruz görevli koştu geldi yanımıza beyfendi ücreti ödemediniz diye ben tabi şok oldum... neyse eşim çıkardı ödedi ücreti (abisi unutmuşda tabi yuttuk bizde) sonra eve geldik kapıdan giriyoruz bütün sülale, dayılar, amcalar, teyzeler falan hepsi orda benim kayınvalide patlatıyo bombayı... nazela dün gece canın çok acıdımı? herkesin surat kıpkırmızı benim mosmor...hemen içeriye sıvıştım eşme söle annene rezil etmesin hem beni hem kendini dedim. eşimin olaya yorumu canım annem seni düşünmekten uyuyamamış dün gece senin sölediğin şeye bak....

kaynana ve kocana büyük bi ohaaa ve Allah akıl fikir versin diyorumm :1shok::1shok:

Cnm bende zaten yumusak yuzluyum kıramıyom kımseyi,bunlar gercektende normal degıl,2 kere ısrar edersin sonra sus,kaynanamda bu yok yapışıyo,tüm sebeplerını anlatmak zorundasın,dün bende yemek yapcam dedim,hem eşim gelmeden evide toplarım demiştim,kızına bağırırken hergün temizlik yapıyo,bişeyde yapsa dediğini duydum akannehir daha gecenlerde kayınbabam gorumceme,şu yerleri allah aşkına bi süpürün,makineyi çalıştırmasını bilsem ben yapıcam dedi..... temızlemesem pis dicekler,dün şunu farkettım benım yumusak yuzlu olmam nedenıyle analı kızlı üzerime gayet iyi saldırıyolar,

Cnm senın hıkayene gercekten cok üzüldüm ama kurtulduguna da sevındım:)
ya kadın acık acık evet tabiki hergün burda yiceksin diyo,o zaman biz hiç evlenmeyip kaçtığımdada zaten o şekilde yaşıyoduk,öle devm etseydik!!!!! gece 12 oluyo yukarda bulasıgım var cıkıcam dıyorum sonra yaparsın diyo :1shok: sabahın korunde kalkıp aksam yemegı zor yapıyom ne zaman yıkıcam acaba... Hafta sonu eşim işte olacagından kesin bunlar gelicek(bende bu sefer ben sizinle evlenmedim dicem) içimi dökmezsem çıldırıcam artık

amaan canım ben 4 yıldır kaynanama cumartesi beni çağırmamasını öğretemedimde sen akşam çıkmadan bahsediyorsun. ben gitmezsem kadının kendi gelip bizde kalıyor 10 dakikalık yoldan. düşün artık. bide sanki hep beraber plan yapmamız lazım pazar sabah arıyor eee bugün napıyoruz diyor. delimidir nedir dedim. bizdede şu var her cumartesi pazar illa gidilecek. dönelim işim var desem yaparsın sonra diyor ne zaman yapacaksam. çalışıyorum. ama eşimden kaynaklı demiyor bu böyle olmaz diye. kavga döğüş gidiyoruz her seferinde. bakalım bu hafta ne çıkaracak. bişey bulamazsa hastalık uyduruyor

benimde başıma şöyle bişi geldi
geçen yıl ramazanda eşimin ailesi ,ailesi dediğim annesi,abileri gil (9 erkek 1 kız olmak üzere 10 kardeşler ) iftara çağırıyorlar..ama onlarda sadece erkekler iftara çağırılıyor ..zaten kardeş,konu komşu derken bayağı kişi oluyor..kadınları çocukları çağırmıyorlar altından kalkamayız diye..neyse..bende bunu duydum delirdim..hatta bayağı da laf söyledim.eşimle kavga bile ettim..neden beni çağırmıyorlar,ben tek kişiyim ,olurmu böyle şey ,ben tek mi yeyeceğim falan filan..sanırım konuşmalarımı duydular ki , benide çağırmaya başlamışlardı..bu yılda 2 yere gittik iftara 2 sinede çağırdılar.)) eşimde zaten eşimi çağırmasaydınız ben gelmezdim dedi:))

Son düzenleme:
geçen yıl ramazanda eşimin ailesi ,ailesi dediğim annesi,abileri gil (9 erkek 10 kız olmak üzere 10 kardeşler ) iftara çağırıyorlar..ama onlarda sadece erkekler iftara çağırılıyor ..zaten kardeş,konu komşu derken bayağı kişi oluyor..kadınları çocukları çağırmıyorlar altından kalkamayız diye..neyse..bende bunu duydum delirdim..hatta bayağı da laf söyledim.eşimle kavga bile ettim..neden beni çağırmıyorlar,ben tek kişiyim ,olurmu böyle şey ,ben tek mi yeyeceğim falan filan..sanırım konuşmalarımı duydular ki , benide çağırmaya başlamışlardı..bu yılda 2 yere gittik iftara 2 sinede çağırdılar.)) eşimde zaten eşimi çağırmasaydınız ben gelmezdim dedi:))

:1shok: o ne ya öleeee..... Yarım yarım bi aile iftara mı çağırılır sengözlerimebaksanab bu iftarın ne sevabı olur ki..... hiç çağırmasalar on kat daha iyi :dilcikar:

geçen yıl ramazanda eşimin ailesi ,ailesi dediğim annesi,abileri gil (9 erkek 1 kız olmak üzere 10 kardeşler ) iftara çağırıyorlar..ama onlarda sadece erkekler iftara çağırılıyor ..zaten kardeş,konu komşu derken bayağı kişi oluyor..kadınları çocukları çağırmıyorlar altından kalkamayız diye..neyse..bende bunu duydum delirdim..hatta bayağı da laf söyledim.eşimle kavga bile ettim..neden beni çağırmıyorlar,ben tek kişiyim ,olurmu böyle şey ,ben tek mi yeyeceğim falan filan..sanırım konuşmalarımı duydular ki , benide çağırmaya başlamışlardı..bu yılda 2 yere gittik iftara 2 sinede çağırdılar.)) eşimde zaten eşimi çağırmasaydınız ben gelmezdim dedi:))

kadınları insandan saymıyorlar heralde cahiller kötükedihüsokötükedihüso
sanki kadınlar bu dünyaya erkeklere hizmet etmek için geldi sinir oluyorum böyle şeylere.
asıl kadınlar kendi aralarında iftar yapsınlar erkekler kendi başlarının çaresine baksınlar :1ninca::1ninca:

sanki kadınlar bu dünyaya erkeklere hizmet etmek için geldi sinir oluyorum böyle şeylere.
asıl kadınlar kendi aralarında iftar yapsınlar erkekler kendi başlarının çaresine baksınlar :1ninca::1ninca:

haklısın valla bacım naniknanik Biz kadınlar olmasak acından yada yumurta yemekten ölürdü bu erkek milleti turkbayragi

erkeklere hizmetçi gerek

2 yıl önce kurban bayramında köye beyimin akrabalarına

neyse ayrı ayrı bayan erkek sofra hazırlandı erkeklere bol bol en iyi yerinden et

bol ayran ve köy açma ekmek koyulmuş

bizim sofrada yanmış etil kemik yani ayran bırakmamışlar

bol ekmek allahım nasıl sinirlendim bize ikinci sınıf muamelesi yapmışlar

orada yaşlı kadına kızdım biz insan değimiyiz diye kayananyada kızdım

bu ne böyle diye suratımı astım gün boyunca

:eek:klava:

:1shok: o ne ya öleeee..... Yarım yarım bi aile iftara mı çağırılır sengözlerimebaksanab bu iftarın ne sevabı olur ki..... hiç çağırmasalar on kat daha iyi :dilcikar:

haklısın valla bacım naniknanik Biz kadınlar olmasak acından yada yumurta yemekten ölürdü bu erkek milleti turkbayragi

erkeklere hizmetçi gerek

2 yıl önce kurban bayramında köye beyimin akrabalarına

neyse ayrı ayrı bayan erkek sofra hazırlandı erkeklere bol bol en iyi yerinden et

bol ayran ve köy açma ekmek koyulmuş

bizim sofrada yanmış etil kemik yani ayran bırakmamışlar

bol ekmek allahım nasıl sinirlendim bize ikinci sınıf muamelesi yapmışlar

orada yaşlı kadına kızdım biz insan değimiyiz diye kayananyada kızdım

bu ne böyle diye suratımı astım gün boyunca

:eek:klava:

şimdi eltilerimi ve çocukları çağırmıyorlar beni çağırıyorlar....))biz bayramda eşimle ziyarete gideriz..onlar ise, koca - karı ayrı ayrı gider..bir gün eltimde dedim ki,sonuçta sizde aynı yere gidiyorsunuz..ne o öyle küs gibi ayrı ayrı gitmeler..haksızmıyım..amannn ne biliyim ben onların geleneklerini anlamadım...bazı şeylerde uyuşamıyoruz işte..ama olayı hemen kendi tarafıma çeviriyorum ve istediğimi alıyorum.)))))zemuszemus

X