Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kızlar bende yien nişanlıyım
şimdiden inciler başladı benimde
küçük bi örnek vermek istiyorum
geçen iftara gittim.herkes var konuşuyoruz.kayınvaldem dediki oğluma yeni baza alıcam
görümcemde ne gerek var zaten evlenip gidicek boşa masraf dedi.kayınvaldem ne dese beğenirsiniz.
sen ne diosun die bi çıkıştı görümceme.geldiklerinde nerde kalcaklar dedi(aynı şehirde belkide aynı semtte oturcaz bu arada)oğlumun bazasının üstüne ranza yaptırırız olmadı öyle yatarlar dedi
yuh dedim ya bizi altlı üstülü yatırcak sesim çıkmadı tabi:)

yaa bak sen de yadirgamissin,
ben konu acmistim; kayinvalidem bize esimle 2 ayri yatak acti, bana garip geldi diye.. ama tepkiler aldim..

yaa bak sen de yadirgamissin,
ben konu acmistim; kayinvalidem bize esimle 2 ayri yatak acti, bana garip geldi diye.. ama tepkiler aldim..

ciddimisin:1shok:
ya yuh ne diyim
garip gelmezmi ya
ben ilk duydum kötü oldum.sonuçta evli olcaz.sizde evlisiniz.bilmiomu sanki aynı yatakta uyuduğunuzu.ayıp değil bişey değil.bu kıskançlıktır bence.o yüzden yadırgadım ben
altlı üstlü kaydirigubbakcemile3sanki inemicem yanına:dance:hatta bide üstteki yatağı hiç bozmam görünce anlarrr:sm_cool:

kızlar bende yien nişanlıyım
şimdiden inciler başladı benimde
küçük bi örnek vermek istiyorum
geçen iftara gittim.herkes var konuşuyoruz.kayınvaldem dediki oğluma yeni baza alıcam
görümcemde ne gerek var zaten evlenip gidicek boşa masraf dedi.kayınvaldem ne dese beğenirsiniz.
sen ne diosun die bi çıkıştı görümceme.geldiklerinde nerde kalcaklar dedi(aynı şehirde belkide aynı semtte oturcaz bu arada)oğlumun bazasının üstüne ranza yaptırırız olmadı öyle yatarlar dedi
yuh dedim ya bizi altlı üstülü yatırcak sesim çıkmadı tabi:)

ya bu ayrı yatırmakta ne oluyo ya şu kaynanalar artık vazgeçsin oğullarını kıskanmaktan,ay geliyolar yine soldan soldan hiç evlendirmiyeydi oğluşunu o zaman.alıp bide meme vereydi.

taptaze inci size alın taze fırından

dün kaynana kızım onun yanına gitmemiş diye bana fırça attı

kızımda ergenlikte dedim niye gitmedin o da dedi ki ben artık çocuk değilim

hergün gitmek zorunda değilim o halde git konuş onunla dedim

ben konuşursam yanlış anlar diye

yarin gidip konuşacak

artık bilmiyorum neler olur
yasakkelime

benimki inci mi blmem ama biraz önce yaşadım bu olayı anlatayım dedim
eşimle ben sürekli ev alma hayalleri kuruyoruz neyse bi ev bulduk çok beğendik kredi falan hallettik aldık evi ...eşim dediki gidelim anneme süpriz yapalım o da sevinsin oğlunun ev aldığına tamam dedim gittik. anne biz sonunda bi ev beğendik anlaştık aldık dedi eşim
kaynanam ne dedi biliyormusunuz ay çok iyi ben hemen oraya taşınayım çok iyi oldu valla dedi
eşimle gözgöze geldik hiçbirşey demedik bi bahane bulup eve geldik biz kirada oturuyoruz onun kendi evi var bu ne ya böyle hevesimi kursağımda koydu kadın

eşimle ben sürekli ev alma hayalleri kuruyoruz neyse bi ev bulduk çok beğendik kredi falan hallettik aldık evi ...eşim dediki gidelim anneme süpriz yapalım o da sevinsin oğlunun ev aldığına tamam dedim gittik. anne biz sonunda bi ev beğendik anlaştık aldık dedi eşim
kaynanam ne dedi biliyormusunuz ay çok iyi ben hemen oraya taşınayım çok iyi oldu valla dedi
eşimle gözgöze geldik hiçbirşey demedik bi bahane bulup eve geldik biz kirada oturuyoruz onun kendi evi var bu ne ya böyle hevesimi kursağımda koydu kadın

yuh el kızını kıskanma derler buna

kötükedihüso

ben evli değilim.ama komşumuz olduğu için annesini tanıma fırsatım var ama gelini olduğumu daha bilmiyor kadın.çok sinirli birisi.bızımkılerın yazlıkları havuzun önünde akşamüstü havuza girenlere falan kızıyor.avazı çıktığı kadar bağrınıyor.sizin yazdıklarınızın bir kısmını okudum ;bazıları fıkra gibi acı fakat gerçek hepsi.ve benımkının annesının o hali gözümün önüne geldikçe halim sizinkilerden beter olacak diye düşünmeye ve evlılıkten korkmaya başladım....:gitme:

Düşünüyordum bende kaynanamın incisi var mı diye..şimdi aklıma geldi..
3 yıllık evliyim..1,5 yaşından büyük kızım var..
kayınpederim iş kurmak adına çok büyük borcun içine girdi..
borcunu ödeyebilmek için eşim ve ben elimizden geleni yaptık..neyimiz var neyimiz yok hepsini verdik..yıllarca çalışıp kazandığımız..
elimde bir tek takı setimle alyansım kaldı...
en son takı setini de istediler..
vermek istemedim ama el mahkum onu da verdik..
kaynanam bi teşekkür edeceğine
"ilerde daha iyisini alırsınız" dedi..
üstelik doğumumda da hiç bişey takmamıştı..
asla unutmam bu lafını..hep susarım iyi niyetliyim her yerde söyler...
ama bu lafını mutlaka hatırlatacağım ona hiç içimden çıkmaz...
ama üzülmeyin kızlar allah hepsini görüyor..
bugün benim doğumgünümdü eşim bana o takı setinde daha ağır bilezik aldı..
ne kadar bozuldular akşam...
allaha havale edinn

canım Allah yardımcın olsun işin çok zor senin kaynanan ve görümcen çok kötüymüş.Ama Allahtan arkanda en ufak bırseyde sana sahip çıkan bir ailen var.

kızlar aslında düşününce var benım de bır tane ama bu oğluna yaptığı gaf hemde düşününce kadın benı tanımadan kızından (görümcemden duyduklarıyla başladı yapmaya) .o zamanlar bitanesi askerden gelmişti bizde birlikte kalıcaz ,annesini aradı anne biz bırlıkte kalıcaz haberın olsun ben akşam gelmicem dedi.kadın yemek yedin mi? ,ne yedin? ,bak yemediysen ye o kız sana yemek vermez dedi,yuh sanki ben elini kolunu bağlayacağım ,zaten dışardayız gidip bir yerde isterse yer oğlun 26 yaşında kocaman adam diye sinir olmuştum.bunu hatırlayınca düşünüyorum da kım bılır evlenınce neler yapacak bana.:gitme:

roseyou...bende deheşetle okudum..
gözlerim yerinden fırladı valla..
allah ne verirse hayırlısını versin...
allaha havale et sen...
yalnız hala aynı binada mı oturuyorsunuz...

roseoyu bence de bıran önce taşının canım ordan yanı bugun yüzünü ne hale getirmişler yarın öbür gün kimbilir daha neler yaparlar sana ve ıyıkıde ablam varmışta daha beterını yapamamışlar sana.

hayatımda bunun gibi bişeyi hiç duymadım,yuhhh diyorum başkada bişey demiyorum

yemin ederim hasetlerinden orta yerlerinden çatlıyolar yazık onlara yaa kendi adıma söylüyorum insanın kaynanası olacak yaratığın suratını görmemesi ne kadar güzel birşey miş en son çok feci kavga ettik işin doğrusu ben kavga etmedim onlar bana saldırdılar durun anlatayım evimin banyosu yapılıyordu tadilattaydı uzun bir süreden beri neyse bitti 2 tane temizlikçi tuttum evimi temizliyorum ablam da geldi yardıma altlı üstlü oturuyoruz altta ben üstte onlar ev dağınık olduğu için arayada eşyaları atılacakları falan koydum çalıştığım halde evin merdivenlerini bensiz yıkamayan kaynananın ogün bana inat merdiven yıkayacağı tuttu bende bak yıkama dedim kadınlara yıkatacam ben merdiveni sen boşu boşuna yıkama dedim tabi dinlermi kendi işini kendi yaparmış sen evini temizlet kadınlara dedi kıskançlıktan çatlayarak bende yukarda tencerelerim falan vardı onları almaya gittim tencerelerim alıcam dedim neymiş babamın evinden mi getirmişim dedi bende tabi babamın evimden getirdim sen bana bi tabak mı verdin ki herşeyimi babamın evimden getirdim dedim neyse kızıyla birlik olup bana saldırdılar yüzümü gözümü tırmaladılar bende allah belanızı versin lanet gelsin size dedim ellerinden kurtulup aşağı indim peşimden o büyük çeşme anahtarları olur ya onunla gelmiş ablam beni yüzüm gözüm kan içinde görünce saydı savurdu bağırdı bu kız sahipsiz değil diye ama o kadar adi bi insanki ben oğluyla evlenmişim çocuğumuz olmuş bana oğlumun dükkanına gittin sizden af dileyerek söylüyorum tabi daha makul halini oğlumla yattın yattın oğluma yamandın demezmi ablamda başladı oda küfretmeye o.... olan sesin o işi yapanda sensin diye bizim namusumuza laf edmezsin falan die ben eşimi aradım geldi allahtan babamda yanındaymış geldi yüzümü gözümü kan içinde gördüler eşim çıktı yukarı saydı bağırdı boğazını sıkmış falan dilini kopartacaktım dedi sora eşyalarımı toparladım eşimide aldık babamlara gittik herşeyi söyledim eşime evimin eşyalarını çaldığını atınlarımı teker teker çaldığını anlattım şimdi yüzlerini görmüyorum ama yüzüm felakat bir biçimde allah yaptıklarını yanına bırakmayacak

geçmiş olsun canım..
evet yüzünde acı izler var belki ama bak iyi olmuş böyle herşeyin oratya çıkması eşinde babanlarda görmüş herşeyi hem de kanıtıyla..
şimdi sen haklısın hem de sonuna kadar..
rabbim yardım tesin canım..

X