Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bıde bana kocalar da iş bitiyormuş gibi geliyor sonuçta sen erkeklerın masasına ne konduğunu gördüysen erkeklerde sıızn yedıklerınızı görmüştür.kendı oturduğu masadan sana getırıp verebılırdı gibi geliyor.nesrin bence sen en ıyısını yapıyorsun.

şimdi eltilerimi ve çocukları çağırmıyorlar beni çağırıyorlar....))biz bayramda eşimle ziyarete gideriz..onlar ise, koca - karı ayrı ayrı gider..bir gün eltimde dedim ki,sonuçta sizde aynı yere gidiyorsunuz..ne o öyle küs gibi ayrı ayrı gitmeler..haksızmıyım..amannn ne biliyim ben onların geleneklerini anlamadım...bazı şeylerde uyuşamıyoruz işte..ama olayı hemen kendi tarafıma çeviriyorum ve istediğimi alıyorum.)))))zemuszemus

bu gelenek değil bildiğin cehalet yaa
iyi yapmışsın valla belki onlar doğruları öğrenir senden

erkeklere hizmetçi gerek

2 yıl önce kurban bayramında köye beyimin akrabalarına

neyse ayrı ayrı bayan erkek sofra hazırlandı erkeklere bol bol en iyi yerinden et

bol ayran ve köy açma ekmek koyulmuş

bizim sofrada yanmış etil kemik yani ayran bırakmamışlar

bol ekmek allahım nasıl sinirlendim bize ikinci sınıf muamelesi yapmışlar

orada yaşlı kadına kızdım biz insan değimiyiz diye kayananyada kızdım

bu ne böyle diye suratımı astım gün boyunca

:eek:klava:[/QUOTEay buda trajikomik bişey olmuş,ey allam ya gülsekmi ağlasakmı

hepsini okudum bazen güldüm bazen üzüldüm....ne insanlar var..kayınvalidem ve görümcelerimle cok büyük bir tatsızlığımız olmadı..ama yanlarında nedense rahatsız oluyorum..altlı üstlü oturuyoruz..kayınvcalidemin evine gitmediğim 1 ay olur..mecbur değilim ki.ilk zamanlar yeme içme beraberdi..neler cektim kimse allah razı olsun demedi baktım kıymet bilen yok artık böyle...cokta takmamak lazım aslında gelimn kaynana değilde komşu olsak daha cok gecinebiliriz gibi geliyo bana..birde eşlerimize cok görev düşüyo...karısını rezil edende,vezir edende kocadır.......

roseyou nasılsın bitanem. çok üzüldüm sana yaaa. Allah yardımcın olsun canım. ama belkide çok acı çektin ama böylesi daha iyi olmuştur hergün çekene kadar biraz fiziksel acı çektin ve acılarında geçecek inşallah canım.

yemin ederim hasetlerinden orta yerlerinden çatlıyolar yazık onlara yaa kendi adıma söylüyorum insanın kaynanası olacak yaratığın suratını görmemesi ne kadar güzel birşey miş en son çok feci kavga ettik işin doğrusu ben kavga etmedim onlar bana saldırdılar durun anlatayım evimin banyosu yapılıyordu tadilattaydı uzun bir süreden beri neyse bitti 2 tane temizlikçi tuttum evimi temizliyorum ablam da geldi yardıma altlı üstlü oturuyoruz altta ben üstte onlar ev dağınık olduğu için arayada eşyaları atılacakları falan koydum çalıştığım halde evin merdivenlerini bensiz yıkamayan kaynananın ogün bana inat merdiven yıkayacağı tuttu bende bak yıkama dedim kadınlara yıkatacam ben merdiveni sen boşu boşuna yıkama dedim tabi dinlermi kendi işini kendi yaparmış sen evini temizlet kadınlara dedi kıskançlıktan çatlayarak bende yukarda tencerelerim falan vardı onları almaya gittim tencerelerim alıcam dedim neymiş babamın evinden mi getirmişim dedi bende tabi babamın evimden getirdim sen bana bi tabak mı verdin ki herşeyimi babamın evimden getirdim dedim neyse kızıyla birlik olup bana saldırdılar yüzümü gözümü tırmaladılar bende allah belanızı versin lanet gelsin size dedim ellerinden kurtulup aşağı indim peşimden o büyük çeşme anahtarları olur ya onunla gelmiş ablam beni yüzüm gözüm kan içinde görünce saydı savurdu bağırdı bu kız sahipsiz değil diye ama o kadar adi bi insanki ben oğluyla evlenmişim çocuğumuz olmuş bana oğlumun dükkanına gittin sizden af dileyerek söylüyorum tabi daha makul halini oğlumla yattın yattın oğluma yamandın demezmi ablamda başladı oda küfretmeye o.... olan sesin o işi yapanda sensin diye bizim namusumuza laf edmezsin falan die ben eşimi aradım geldi allahtan babamda yanındaymış geldi yüzümü gözümü kan içinde gördüler eşim çıktı yukarı saydı bağırdı boğazını sıkmış falan dilini kopartacaktım dedi sora eşyalarımı toparladım eşimide aldık babamlara gittik herşeyi söyledim eşime evimin eşyalarını çaldığını atınlarımı teker teker çaldığını anlattım şimdi yüzlerini görmüyorum ama yüzüm felakat bir biçimde allah yaptıklarını yanına bırakmayacak

cnm senin her mesajını dehşet içinde okuyorum, okurken sinirden suratımdaki sivilceleri koparmaya başlamışım istemdışı olarak:1shok:
Allah sana sabır versin, kaynanan da görümcen de insan değiller yemin ederim, Allah düşmanıma vermesin böyle imtihan:Saruboceq:

Kızlar cnm sıkkın yine mirmirmirmir dün iş çıkışı eve tek başıma döndüm,mecburıyetten kaynanamların ziline basıp,geldim ben dedim,görümcem oruçmusun dedi, evet dedim,iyi hadi geç yemek yiyelim dedi,bende yok yukarı cıkıcam baska zaman dedim,ordan kaynanam atladı,işten geliyonuz burda yemek yıyelım dedi,bende hergün burda yiyemeyiz ki başka zaman dedim EVET TABİKİ HERGÜN BURDA YİYİCEKSİNİZ DİYE BANA KIZARAK SÖLEDİ yok anne dedım yukarı cıkıp yemek yapıcam.....
Sinirli bir şekilde konusuyo yalnız,ha orda yedin ha burda yedin ne farkeder dedi,bende evet dedım farketmıyor yukarı cıkıyom ben dedim(gülerek,sert olmayayım diye) yukarı cıktım kapıyı açtım kaynanam bağırmaya başladı,görümcem bunu azarlıyo neden ısrar ediyon diiye,kaynanamda azarlanması gereken ben degılım dıye bağırıyo,nasıl gelin aldık biz,nasıl gelinmiş bu.... İçim kaynamadı buna.....(anlayamıyorum ya kadın her yönden onlara bagımlı olmamızı istiyor,pazarlarınıda yapmamız gerekiyo tabi) evime cıkmak için bahane yaratmam gerekiyor,arkamızda birsürü borç var,ödersiniz ne olcak diyo,ama bzden aldıkları pazar masrafları,zart parası zurt parası önemli olmuyor tabi
Nefret ediyorum bu insanlardan
cnm ya eşin ses çıkarmıyo mu? doğum gününü, senin hazırladığın süprizi mahvetmişler, özel hayat hak getire, eşinin dur demesi gerekiyo duruma bence. ha kabak gene sana patlar, oğlumu fitleyip üstümüze salıo diye ama nasılsa iki türlü de sana çemkirio kadın.:eek:klava:

benimde başıma şöyle bişi geldi
geçen yıl ramazanda eşimin ailesi ,ailesi dediğim annesi,abileri gil (9 erkek 1 kız olmak üzere 10 kardeşler ) iftara çağırıyorlar..ama onlarda sadece erkekler iftara çağırılıyor ..zaten kardeş,konu komşu derken bayağı kişi oluyor..kadınları çocukları çağırmıyorlar altından kalkamayız diye..neyse..bende bunu duydum delirdim..hatta bayağı da laf söyledim.eşimle kavga bile ettim..neden beni çağırmıyorlar,ben tek kişiyim ,olurmu böyle şey ,ben tek mi yeyeceğim falan filan..sanırım konuşmalarımı duydular ki , benide çağırmaya başlamışlardı..bu yılda 2 yere gittik iftara 2 sinede çağırdılar.)) eşimde zaten eşimi çağırmasaydınız ben gelmezdim dedi:))

yaa gelinleri de çağırsınlar, onlar da evin kızları sonuçta,yabancı değiller. iftar vakti değil sabahtan gider yardım ederler gerekirse. konu komşunun erkekleri mi daha önemli, kendi gelinleri mi? mahallenin erkeklerine iftar veren gitsin camide versin ayol. erkeklere hayır işleyelim derken kadınların kalbini kırıp vebal alıolar mübarek gün:eek:klava:

valla arkadaşlar bende inci bitmez...mesela 4 yıl boyunca kayınvalidemlerde asla eşimle aynı yatakta yatmadık. aynı odada farklı yataklarda... üstelik kaynanam ve kayınvalidemde hemen salonda (bizim yattığımız oda salona açılıyorda) ne zaman kapımı kapatsam kaynanam bi bahane bulur gelir, hiç bişi bulamzsa oğlunu öpmeye gelir.... geçende mecburen aynı yatatkta yatmak zorunda kaldık, gece gelmiş odamıza bende uyanıktım bişey mi oldu anne dedim. yok ne yapıyosunuz bakmaya geldim dedi.... kaydirigubbakcemile3

e ben daha ne diyeyimki, kadıncağız oğlunu yerim falan diye korkuyo heralde...sonrada çocuk niye olmuyo diyo ya

valla arkadaşlar bende inci bitmez...mesela 4 yıl boyunca kayınvalidemlerde asla eşimle aynı yatakta yatmadık. aynı odada farklı yataklarda... üstelik kaynanam ve kayınvalidemde hemen salonda (bizim yattığımız oda salona açılıyorda) ne zaman kapımı kapatsam kaynanam bi bahane bulur gelir, hiç bişi bulamzsa oğlunu öpmeye gelir.... geçende mecburen aynı yatatkta yatmak zorunda kaldık, gece gelmiş odamıza bende uyanıktım bişey mi oldu anne dedim. yok ne yapıyosunuz bakmaya geldim dedi.... kaydirigubbakcemile3

e ben daha ne diyeyimki, kadıncağız oğlunu yerim falan diye korkuyo heralde...sonrada çocuk niye olmuyo diyo ya

yuh daha neler iyiki adamı boşamamışsın anası yüzünden

allah sana sabır vermiş
bravo sana vallahi

:1shok: :1shok: :1shok: :1shok:akannehir akannehir akannehir akannehir oğluna bişey mişey yaparsın allah muhafaza.:eek:klava:bide ne yapıyorsunuz die soruyormuş kimsenin özel hayatı yok sanki.kadın resmen bişey yapmayın diye dalıyormuş içeri.:mymeka:

birtanede ben anlatmak istedim
ama benim kayinvaldem değil bunu yapan
çok yakın akrabamamızdan bahsedicem yengemiz diyelim
yengemizin oğlu ve gelini istanbulda görev yapiyorlar
yani anca bayramdan bayrama gelebiliyorlar ve bikaç gün kalıp geri dönüyorlar
gelinin aileside yaşadığımız şehirde yaşiyorlar
şimdi bunlar nezaman zıyarete gelse mutlaka önce oğlanın annesinde kalıyorlar bikaç gün, sonra kızın ailesine gidiyorlar kalmaya. Ama bugüne kadar gelinin ailesinde kaldıklarını hiç duymadım, çünkü nezaman oraya gitseler o akşam bizim yengemiz mutlaka bir hastalık uydurup (zaten kalp hastası bahane bulmak zor olmuyor) kendini acile kaldırırtıyor akannehir, eee tabii bunu duyan oğluda koşa koş geliyor. Ne hikmetse oğlunu görür görmez iyileşiyor ve mutlu mesut evlerine dönüyorlar. Gelinin halini siz düşünün artık, hata bikeresinde milletin içinde dalga geçerek dediki "aman anne biz şimdi gidiyoruz ama fazla geç kalmayız, mutlaka döneriz yeterki sen hasta olma" anliyana....alkisalkisalkisalkisalkisalkis

aminnn canım aminnn kimseye vermesin bu çileyi çekenleride rabbim tez zamanda kurtarsın inşallah

çok sevindim canım onlardan kurtulacak olmana. kocan yumuşak yüzlü davranmazsa onlara bi daha dadanamazlar evine da sana da. normal şartlarda bi anneyle evladının ayrı olmasına, dargın olmasına çok üzülürüm ama bu insanlardan kimseye hayır gelmez, bu yaştan sonra da huyları değişmez. aralarında yıpranan sen olacaktın, her şerde bi hayır vardır, onlar seni hırpalayıp zarar vermek istemişler ama asıl onlardan kurtuluşuna vesile olmuşlar. inşallah artık sana da eşine de bulaşamazlar, çok mutlu bi hayatınız olur yeni yuvanızdaopuyorumnanaktan

benimki inci mi blmem ama biraz önce yaşadım bu olayı anlatayım dedim
eşimle ben sürekli ev alma hayalleri kuruyoruz neyse bi ev bulduk çok beğendik kredi falan hallettik aldık evi ...eşim dediki gidelim anneme süpriz yapalım o da sevinsin oğlunun ev aldığına tamam dedim gittik. anne biz sonunda bi ev beğendik anlaştık aldık dedi eşim
kaynanam ne dedi biliyormusunuz ay çok iyi ben hemen oraya taşınayım çok iyi oldu valla dedi
eşimle gözgöze geldik hiçbirşey demedik bi bahane bulup eve geldik biz kirada oturuyoruz onun kendi evi var bu ne ya böyle hevesimi kursağımda koydu kadın

eeee nolcak şimdi??? eve kaynananız mı geçicek?? eşiniz "anne ne diyosun biz orayı kendimiz için tuttuk" diyemedi mi Allah aşkına???

vala bazı yorumlara göz attım..bekar olan arkadaşlarım ne kadar olumlu yaklaşmışlar :)) ayy evlenince malesef böyle olmuyor diyorum..evlenince ne demek istediğimi anlarlar...olay sizin elinizde olmuyor malesef..
şunu biliyorum şunu söylüyorum ; evlendikten sonra evlenen kocalar daha bir kıymete biniyor..sanki özeli yok bizi unuttu vs tarzına dönüşüyor..istiyorlar ki 24 saaat online şekilde bizi arasınlar düşünsünler.kendilerince haklı olabilirler ama oğulları artık evlendi veeeeeeeeeee eşi var aile kurdu yuvası var..o yüzden malesef dengesizce yeri geldiğinde tutarsızca laflar olabiliyor..kim haklı tartışılır..ama bir rakip görme olayına giriliyor gelin kaynana ilişkisinde..neyi çekemiyorlarsa artık..oğlunun gönlünü yapan değil de onu çalan kişi giibi oluyoruz..bakalım biz kaynana olunca neler yapcaz neler yapılacak ..:KK70:

valla kızlar şimdi bayrama gidicez bakalım kayınvalidemlere... artık dönüşte ne inciler patlatırım ben size allah bilir. o şimdiden başlamıştır kafasında kurmaya... bende şimdiden başladım rabbim bana sabır ver diye dua etmeye....

evet kadın oğlunu benden kıskanıyor ama anlamadığım nokta biz flört ederken oğlundan ayrılacağım diye ödü kopuyordu... ne olduysa nikah günü oldu... imzalar atılınca kadın bir canavara dönüştü ya..

O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar... ta şafak sökünceye dek!.. Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin

X