Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

felsefelerimiz aynı galiba, bende saygımı korurum büyüktürler eşimin ailesi dedim ve dediğin çok doğru, yapan kendine yapar. bize ne düğünde ne nişanda ne evimizi kurarken yardım ettiler ve herşeyimizi küçümsediler herşeyi eleştirdiler.ama sonuç olarak neredeyse 3 aya yakın yanlarına gitmiyoruz eşim istemiyor soğudu çünkü. sonuç olarak biz düzenimizi kurduk öyle yada böyle borcumuzuda ödüyoruz ama onlar bir evlaatlarından oldular sivri dilleri ve cimrilikleri yüzünden.

annemin hep su sozunu soylerim ve de severim.. 45 sene yasadım bir 45 sene daha yasayacagım belli degil..kalp kırmaya gerek yokki..yuzyuze bakıyorsun ve bakacagın gunler olacak...amann neyse oyle iste :) dusun dusun olmuyor en guzeli seviyeli olmak o zaman fazla uzerine gelinmiyor..

amaan kızlar bakın şimdi şöyle düşünün biz onlara ana baba diyoruz değilmi. kaynana kayınbaba demeyelim ayıp olur üzülürler diyoruz.onlar bize ne diyor kızımmı yok gelin. gelin gel gelin git. kızı gibi olsa kızım der değilmi ama . bide şöyle bi durum var benim kaynanam ağzı açılsa kocamın yanında yalakalık yapacak ya kızım gibi seviyorum hatta daha çok seviyorumder. sonra tek kalınca anamı ağlatır kocama diyincede o seni kızlarından ayırmıyor sen neler diyorsun fesatsın der. düşünün artık kızlar

aynen öle
ben kociğime şikayet edince ablamdan ayırmıyor seni çok sevşyor bana sürekli seni ne kadar sevdiğini anlatıyor der durur bende sinir olurum ben paranoyakmıyım yani diye

sorun erkeklerde gözlerinin önünde perde var..
birşeyler elden gitmeye başlayınca gözleri açılıyor küçük paşaların...

güzellerim,yazdıklarınızı okuyunca daha iyi anladım ki insanın sadece bir tane annesi ve babası var...
o yüzden hiçbir kayınvalide''o benim gelinim değil kızım''demesin...:umursamaz:

hihoyyyt ne güldüm ya sositososito

Ben inanıyorum ki allah hepsinden hesap soracak :Saruboceq:

Aha aynende öyle:) kaynanam evliliğimin 26.gününde kavgaya geldiğinde bana ben gelin aldım diyom ama gelin hep evinde :1shok: millet sorarsa ne derim ben,dedi,bende gelin almadık,o bizim kızımız dersiniz,işe gidiyo yoruluyo dersiniz dedim sengözlerimebaksanab tabi bu tartışmanın boyutu bana sen ne yılanmışsın,yanlış tahtaya basmışızzz uy anam uyyyyy gibi cümlelerini doğurdu....

canım yaaa. çok güzel cevap vermişsin. sana hayran kaldım yaaa. tam oturmuştur içine kendisi yılan olan kaynananın.

süper bi konu daha dün görümcem yüzünden soluğu hastanede aldım daha iki senelik evliyim ama duymadığım laf kalmadı yuta yuta yutacak yerim kalmadı artık ,oğluyla tartışır kardeşiyle tartışır suçlusu ben olurum dün ilk defa ağzımı açtım baya bi kavga oldu bende insanım dayanamıyorum artık

:1shok: benim şok olmamın sebebi "sokaktan gelme gelin"lafını nasıl türetiyo bu insanlar...
hey allahım böyle kaynanalar sayesinde ince zekanın püf noktalarını öğreniyom :roflol: hihoyyyt

ben 1.5 yıllık evli olduğum için benimle evlenenlerin çoğu hamile ve kimisi doğurdu...

geçen kaynanam hergün yaptığı gibi evime geldi ben ders çalışıyorum aöf okuyorum bana dediki

aynen yazıyorum

===) MıLLETıN GELıNLERı SANKı ANALARININ EVLERıNDEN GETıRıYOR HEMEN ıLK GECEDEN HAMıLELER SEN NEDEN BEKLıYORSUN DEMEZMı::::

BENıM CEVABIMDA BEN MıLLETıN GELıNLERı GıBı ıLK GECEDEN HAMıLE KALIP ıŞTE BU LAFI SÖYLETTıRMıYORUM DEDıM:::::::

ay canım yaaa. ne güzel cevap vermişsin ama diline sağlıkkkkkvereliniortak

canım yaaa. çok güzel cevap vermişsin. sana hayran kaldım yaaa. tam oturmuştur içine kendisi yılan olan kaynananın.

yok cnm ya neyime hayran kalcan :kedi: Ben sende baya bi kendimi gördüm :ecrin_bebek:
Eğitimmiş,bilgiymiş,sevecenlikmiş bunların hiçbiri bu insanların sevgisini kazanmak için yetmiyor,benim kendimde sevmediğim tek bir huyum var aşarı iyi yürekli ve merhametliyim....
Kaçarak evlenmeminde beni ezmelerinde etkisi oldu fakat benim bunlara ses çıkarmamın sebebi;iyi niyetimdi....
Benimde düğünümü eşim yaptı,kaynanam tek bi kuruş bile cebinden çıkarmadı,öyle bi yüklendilerki eşime evlerinin dış cephesi,boyası badanası bile yapıldı,pazar paraları karşılandı,giyindikleri kıyafetler fazlasıyla alındı,düğün salonu olmasın dediler havuz başı yaptık düğünü parası yine eşimden(bu gösterişide sırf herşeyi BEN YAPTIM diyebilmesi için istedi ki elini göğsüne vurup,herşeyi ben yaptım anasıda babası da ben oldum da dedi....
beni en çok üzen iki olayları var ve bu konuda ne olursa olsun affetmeyeceğim;

1. si..... izmire gelinliğimi almaya gideceğimiz zaman akrabalarına davetiye yetişsin diye eşim beni işten 10 dk lığına alıp kart seçtik ve akşamına da yetiştircek,akşamı kartları almadan eve gittik,dedik kartlar basılıyo,bunların sevineceklerini beklerken vay neden biz kartı seçmedik tartışması başlattılar,sonrası ise kartta ne yazıldığıydı,bende dedim ailelerimizin soyadı yazıyo bunlar böle oldu :1shok: Vay efendim senin soyadın yazılmayacaktı,ilk benim adım yazılcaktı,herşeyi biz yapıyoz...Görümcem de--Sen anneni dün istemiyodunda şimdi mi istiyon Bunlar konuşma şeklinde değil de kavga şeklinde oldu,görümcem hiç susmadı,bende bu lafın üzerine ağlayarak kalktım ve başka odaya gittim,neymiş nasıl kalkarmışım ben(bende dedim ki ne yani sizin önünüzde mi ağlıycaktım)o sırada eşim ben bu kızı buraya siz ağlatasınız diye getirmedim dedi,yürü gidiyoz dedi ve cıktık,sonra bunlar arıyolar özür diliyolar,dönelim dedim eşime...

2.si ise kaynanm eşimle tartışıyodu bende eşime sus aşkım,annen haklı,nasıl cvp veriyon diyodum olay büyümesin diye... kaynanm bana dönüp o nefretli bakışıyla--biz ana oğuluz bi tartışırız bi sarılırız sakın aramıza girme dedi :1shok: ve bu laf bi gün kaynanm ve görümcem eşimi sinir krizi geçirttiklerinde görümcem tutsana X i sakinleştir dedi(bende olayın etkisiyle ağlıyom) koluma yapıştı görümcem sakinleştir diye bende bunu bi ittim BEN ANAYLA OĞULUN ARASINA GİRMEM DEDİM... yerimseniben
o cvp benim ilk cvbımdı

ya canım inan bende seni kendime benzettim yazılarını okurken kendimi okudum sanki. aynen bende kavga olmasın kırgınlık olmasın ama kalp kırılmasın dedikçe onlar tepeme bindi. onlar gelince kalbim hızlı hızlı artmaya başlıyordu artık ellerim titriyordu nefes alamıyordum meğer panik atak olmuşum anam. ayak seslerinden tanıyordum artık inan. merdiveni dinlerdim geliyorlarmı diye. beni delirttiler.

Rengarenk... kullanıcısından alıntı
yok cnm ya neyime hayran kalcan Ben sende baya bi kendimi gördüm
Eğitimmiş,bilgiymiş,sevecenlikmiş bunların hiçbiri bu insanların sevgisini kazanmak için yetmiyor,benim kendimde sevmediğim tek bir huyum var aşarı iyi yürekli ve merhametliyim....
Kaçarak evlenmeminde beni ezmelerinde etkisi oldu fakat benim bunlara ses çıkarmamın sebebi;iyi niyetimdi....
Benimde düğünümü eşim yaptı,kaynanam tek bi kuruş bile cebinden çıkarmadı,öyle bi yüklendilerki eşime evlerinin dış cephesi,boyası badanası bile yapıldı,pazar paraları karşılandı,giyindikleri kıyafetler fazlasıyla alındı,düğün salonu olmasın dediler havuz başı yaptık düğünü parası yine eşimden(bu gösterişide sırf herşeyi BEN YAPTIM diyebilmesi için istedi ki elini göğsüne vurup,herşeyi ben yaptım anasıda babası da ben oldum da dedi....
beni en çok üzen iki olayları var ve bu konuda ne olursa olsun affetmeyeceğim;

şu olay varya aynen benim yaşadığım. bizimkilerde aynını yaptılar. davetiyem bile çok güzeldi biz yaptırdık dediler herkese. salon öyle. kendilerine düğün için neler aldılar. sonrada tabi. kaynanamın istekleri hiç bitmedi ağlamaları ve ayrıcana yalancı sinir krizleri ve bayılmaları. ve inandırıyordu herkesi

Cnm ben hiç bi cümlemde eşimin ailesine saygısızlık içeren bi kelime kurmadım... ama bunların istekleri bitmedi(altlı üstlüyüz)işten çıkınca uğra(30 dk oturuyosun yetmiyo),bi yere giderken haber ver,yemeği onlarda yiceksin(yemeği yemek yetmiyo bulasıgı yıkıcaksın,zorla çay çiceksin ve artık saat 11,30 gibi evine çıkabiliyosun) sabahın köründe kalkcak olan ve calısacak olan sensin... istedikleri düzen buydu bunlkarın onada razıydım fakat evlerıne gıttıgımde sebebını anlayamadıgım nedenlerden ötürü bana küs oluyolardı,bigün gidiyom suratları 5 karış öbür gün iyi,öbürgün yine suratları yok....ve durmadanda laf sokmaları yok muuuuu....
hayatımın son 3 ayı film gibi,dedim ki eşime; artık yeter,evimizde yiyelim,seninle zaman geciremiyoz(sözde evlendik) o da zaten benim nasıl biri olduğumu bildiğinden sen ne dersen öyle yaparız diyodu.... Ama ben yinede eşimin ailesinden kopmasını istemem hele ki bu benim yüzümden olcaksa lmaz: o yüzden eşimi arada zorla yolluyom git bak diye ..

şu olay varya aynen benim yaşadığım. bizimkilerde aynını yaptılar. davetiyem bile çok güzeldi biz yaptırdık dediler herkese. salon öyle. kendilerine düğün için neler aldılar. sonrada tabi. kaynanamın istekleri hiç bitmedi ağlamaları ve ayrıcana yalancı sinir krizleri ve bayılmaları. ve inandırıyordu herkesi[/QUOTE]

Allahım aynısı ya,daha kavgaya gelmeden iki gün önce hazırlığını yaptı,uyyyyyyy midem.... uyyyyyyyyy garnııııııım......uyyyyyyyyyyyy gulaaagım..... hasta yani :dilcikar: sonra bana gelip ben sizin yüzünüzden hasta oldum,....demeler(yani kadın alttan herseyı hazırlıyor,sonra sen ona o üzülmesin diye cvp vereme yasakkelime ) aramızda gecen konusmalardan birisi
kaynanam---dün niye iş çıkışı uğramadın?
ben--- çok hastaydım,halim de yoktu..
kaynanam---eee bende hastaydım bi gelirlerde bakarlar :1shok:

Senin cvabın cuk oturmuş canmda sindiremiyorum böyle bi cümleyi,nasıl bi zihniyetki,insanın namuslulugu iyi bi meziyetken böyle bi cümleyle yerlebir edilir!!! yuh diyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…