- 26 Mayıs 2008
- 9.722
- 23
- 41
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.081
kızlar size dün akşam yaşanan olayları anlatayım: iş çıkışı eve gidiyoruzü,eşime sen bi annenlere bak dedim,ben yukarı çıktım(evlerine gitmiycem demiştim) Kaynanam; rengarenk neden gelmiyo demiş
eşim---siz daha iyi biliyonuz demiş
kaynanam--- sen pek bi yılanmışın,yüzünü sonradan gösterdin(bana demişti),yanlış tahtaya basmışız lafları için hemen ben o lafı şundan söledim(savunulacak bi lafmış gibi)diye savunmasını yapmış,sonrada demişki 1 ay oldu daha bizi çaya bile çağırmadınız!!!
eşim--- kıza çağıracak fırsat mı verdiniz,hergün suratınız 5 karış demiş ve görümceme dönüp:hadi annem hasta,hadi yaşlı kadın,bugüne kadar rengarengin hiç mi haklı olduğu bi konu geçmedi de sen annemi savunuyosun,yangına körükle gidiyosun demiş!!!
görümcem---yo haklı oldugu yerler var demiş :1shok:
eşim--- sen demiş annem o lafları söylerken "anne bu lafın ağır oldu deseydin" demiş benim karım zaten annesi hasta idare ederim derdi demiş (doğru a.s )
görümcem--- başlamış dırdıra... kaynanamdan görümceme bi sus yeter diye bağırmış
eşim tam kalkmış yukarı çıkıcakken kaynanam az dur babanında söyleyeceği şeyler vardır belki demiş (adamcağıza sen şunu söle diye ezberletmiş besbelli)
eşim--- babam ne sölicek ki demiş,adam bişey söylese üzerine biniveriyosunuz o yüzden baba sen bişey söleme demiş :)
Sonra eşim yukarı cıkarken kaynanamda geldi(salçaların üzerini kapatma bahanesiyle) suratını görünce bile sinirlendim imalı bi şekilde hoşgeldiniz dedim ama gecen konusmadan haberim yok!!!!
Sonra görümcem geldi ve suratıma bile bakmadan balkona cıkıp işini bitirip suratsız bi ifadeyle beni görmemezliğe gelip cıktı :mymeka: acayip sinirlendim ve söylenmeye başladım,o sırada kaynanam kapıdan cıkıyo ve iyi akşamlar diyip çıkacakken bende 1 dk diyom( tatlılar bölümünden ağlayan pastanın tarifini almıştım ve süper olmuştu,onlarada koymuştum) o sırada kaynanam kapıyı paaaaaaaaat diye bi çarptı,bende eşime döndüm ve al şunu götür yoksa atıcam dedim,oda duysunlar diye bağırdı ve yemesinler sen niye koyuyon ki dedi bana :1rolleyes: sonra zorla indirttim bıraktı geldi....
:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:
ay inan babannen olmasa baska birinden örnek vermiş olsaydın
söylücek bi lafım vardıda neyse
bu arada tabi kendi kayınvaldemden de inciler saçmadan geçmeyeyim...
düğün için alı veriş yapılacağı sıralar aman bizim zaten borcumuz yok kendi ödeyebileceğiniz gibi alın bize güvenmeyin diyip durdu.
1)ben yatak odası takımı alacaktım gezip duruyorum hem iyi hem ucuz bulacam. derken kayınvaldemler duydum yatak odası takımı almışlar bir yerden ama o aldıkları yere daha önce girdim en ucuz dedikleri takım 7.5 milyardı. sağolsunlar eski yatak ve bazalarını bana vermeyi teklif ettiler birde çamaşır dolabı alırım yetermiş.
2)gelelim beyaz eşyaya, ben modelleri beğendim eşime söledim, kaynana kayınpeder o buzdolabı çok büyük ne yapacak o kadar büyüğü iki kişisiniz diye tutturmuş. biz hep iki kişi kalmayacağız dediğimi al dedim ve aldı. ikinci bomba siz o aldığınız büyüğü bize verin bizimki sizin olsun bu evdeki size yeter. onlar evde 3 kişi biz iki kişiyiz fark da o yani.
3)paramız yoktu o yüzden televizyon bakmadık bile bekarlıktan bi 37ekran vardı idare ederiz dedik. işte kayınpeder o sıra 102 ekran en son modelinden lcd ekran televizyon aldı sehpasıyla.
4) hemen hemen evimizi içinde yaşayabilecek kadar dayadık döşedik. tabi eksikliklerde var ama sonunda evleniyoruz gözümüz birşey görmüyor:) geldi çattı düğün annesi yine başladı, bizim paramız yok borcumuz var bizden altın falan beklemeyin diyo ikide bir ama açıkcası bir insanın gelininin koluna bir bilezik bile takmayacağı hiç aklıma gelmezdi.(nişandada hiç bişi almadı takmadılar. nişan bohçasına takılara hatta annesinin babasının kıyafetine kadar eşim almış). neyse son bombam işte o sıralarda bir vestiyer siparişi verdiler vitrin falan değil sadece bir vestiyer=2milyar... evlerine geldi mi naptılar bilmiyorum çünkü düğünden sonra bir kez bi iş için gittik ondan sonra hiç kapılarını çalmadım.
pofidicim
hiiç ağzını korkak alıştırma ben ona ağzıma geleni söylüyorum aklıma yaptıkları gelince, içnde kalmasın sende söyle.
Benim kaynanamda bizde 5kuruş para yok dedi,binalarının dış cephesini bile bize boyattı,merdivenleri badana yaptırttı,bizde eşimle ucuz yollu beyaz eşya alalım dedik,buzdolabı falan bi gün cepten arıyolar beni işteyim,iş çıkısı arcelıge gel :1shok: eşimi aradım sende gel,beni dinlemiyolar dedim,eşim yetişemedi ben gittim.Buzdolabını seçmişler fiyatı 2,850 ymişte 2,000 e inmiş!!!!! :1shok: dedim bu çok büyük(devasa) mutfagı da yenı yaptırıyoruz dedım olculere sıgmaz zaten bu kadar pahalısına ne gerek var ben bulmutum ucuzunu
cevap olarak o buzdolabı alındı(sen kullanmazsan biz kullanırız dondurucusud buyukmüş zaten hem sen ne koycan ki) mutfak tezgahımı küçülttürdükklava: daha evlenmeden kendi eşyalarıyla doldurmuslardı dolabımı,ama yeter dedı eşime gidip konusucam dolabı kullanmasınlar(dakka bası gelıyolar biz işteykende) bi tartışma günü sonunda ben daha bu konuyu acamadan bi baktım dolap boş :hooray: akıllarınca tavır yaptılar bana :dilcikar:
vallaha eşim benim arkamda olsa,kaynananların o tavrına ben, değil pasta bi toz bile göndermezdim.:umursamaz:
Benim kaynanamda bizde 5kuruş para yok dedi,binalarının dış cephesini bile bize boyattı,merdivenleri badana yaptırttı,bizde eşimle ucuz yollu beyaz eşya alalım dedik,buzdolabı falan bi gün cepten arıyolar beni işteyim,iş çıkısı arcelıge gel :1shok: eşimi aradım sende gel,beni dinlemiyolar dedim,eşim yetişemedi ben gittim.Buzdolabını seçmişler fiyatı 2,850 ymişte 2,000 e inmiş!!!!! :1shok: dedim bu çok büyük(devasa) mutfagı da yenı yaptırıyoruz dedım olculere sıgmaz zaten bu kadar pahalısına ne gerek var ben bulmutum ucuzunu
cevap olarak o buzdolabı alındı(sen kullanmazsan biz kullanırız dondurucusud buyukmüş zaten hem sen ne koycan ki) mutfak tezgahımı küçülttürdükklava: daha evlenmeden kendi eşyalarıyla doldurmuslardı dolabımı,ama yeter dedı eşime gidip konusucam dolabı kullanmasınlar(dakka bası gelıyolar biz işteykende) bi tartışma günü sonunda ben daha bu konuyu acamadan bi baktım dolap boş :hooray: akıllarınca tavır yaptılar bana :dilcikar:
kayınvalidem ve kayınpederim evin küçük çocuğu gibi bakarlar bana.. geçenlerde yeni açılmış bir doğa parkını geziyoruz. orada salıncaklar kayacaklar var. ikisi birden canım sen kay istersen biz burada dinleniriz hıı.. bende yok anne kaymıycam dedim..
o da ozaman salıncağa bin baban sallasın bak çekinme hı dedi.. :))
beni küçük çocuk gibi görüyorlar 24 yaşındayım halbuki çok severler beni çocuk gibi davranırlar hep..
nişan alışverişine gitmiştik eşim bana her seferinde uçan balon alır yine aldık ve bileğime bağlamıştı o arada migrosa girdik biraz alışveriş yaptık ve çıkarken yine kayınvalidem canım çikolata şeker ne istersen al da gel hadi dedi:))
bu böyle uzayıpp gider bu benzeri şeyler yaşarız hep:))
çok betersin kiz sevdim seni:roflol::roflol:ne güzel şanslıymışsın ama kayınvalidelerin iyi halleri diye bir topik var istersen git orada yaz:icecream:
çok duygulandim hele uçan balon olayiniza-tatlicadiarzu-
yani bir lafini yazdik diye bizimde kayinvalidelerimiz canavar yada ejderha değil tatlim
kayin validemi çok severim her insan gibi onunda hatasi kusuru oluyor
o ana denk gelen birşeyini yazdim yoksa benim kayin validemde süperdir çok şükür
öyle olmazsa birlikte oturmam zaten daha yeni uyandim misalen
iftar için yemekler yapilmiş herşey hazir ben direkt pc ye:icecream:
çok betersin kiz sevdim seni:roflol::roflol:
benim kayınpederde perdeye ne gerek halıya ne gerek var köyde kullanmadıklarımız yollim sana die tuturmuştu. sesimi çıkarmmıştım ama en son yemek masası almayın köyde bi tane mermer masa var bahçede deyince patlamıştım mermer masayı napim ben musalla taşı gibi evin içinde diye. insanı hasta ederler. ama sonuçta onların hiçbi dediği olmadı kocam saolsun bakmadı hiç laflarına.
rengarenk inanamiyorum sana yaa..
diger yazilarini da okudum da ......bu devirde bu kadari... pes dogrusu..
1 aylik mi evlsisin? daha 1 ayda bezdirmisler seni(