Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

iste bu mesaj hosuma gitmedi.. kizcagizin ne gunahi var.. senin kocansa onunda abisi, seni gezdirdigi kadar kardesini de gezdirsin nolur ki??
benim de kardesim var, eger kocam senin yaptigini yapsa, benim kardesimi istemese, kardesimi istemeyen kocayi da ben istemem..

cok yadirgadim..

evlenince esler sadece bizim olmuyor hanimlar; onlari tum ailelerinden soyutlamaya calismak bence yanlis..

tabi cadi kaynanalar gorumceler var, onlar icin sozum yok, onlarin gelinlerine aciyorum.

ama bu mesajda geline degil gorumceye acidim..yasakkelime

yanlış düşünüyorsun bana göre,öncelikle ukla nın diğer anlattıklarını da okumalısın,kaldı ki ne demek seni gezdirdiği kadar kardeşinide gezdirmeli :1shok: bi karıkocanın gezmesi vardır(özel anlar yaşanabilen)bide ailecek anne kardeş bir yerlere gidilir ,ama bunun haricindeki durumlarda aniden çıkıp ben neden gelmıyom demek yanlış!!! Gerçi cvbıda cok basit demekki istenmemişsin :lepi: kimse kusura bakmasın el kızı diye ezen insanlarla kiöse bakkala bile gitmek istemez

valla eşyada geçici 12 yıl sonra demode oluyor yırtılıyor veya kırılıyor
bi şeyine güvenmiyeceksin

sen de fazla iyilik timsalisin ya deli misin arkadaşım bırak zıkkım yesinler ya. eşinde görüyo zaten tavrı. sen bi de ısrarla gömdererek bak biz buna ne yapsak da bu yine bize yapışıo derler. öylesi insanlar iyilikten anlamazlar böbürlenirler senin bu davranışına.

kesinlikle sana katılıyorum canım..
rengarenk üstlerine düşttükçe şımarmışlar resmen..
sana öyle surat yapıyorlar sen hala pasta yolluyorsunkafamçokkarıştı
:eek:klava:

kesinlikle sana katılıyorum canım..
rengarenk üstlerine düşttükçe şımarmışlar resmen..
sana öyle surat yapıyorlar sen hala pasta yolluyorsunkafamçokkarıştı
:eek:klava:

ya aslında ben elımden gelenı yapıp,bunların benden uzak durmasını istiyorum,şimdi bunları yapmazsam yarın bizi kazanmaya hiç çalışmadılar diyecek,görümcem tekrar anasını doldurur,eşim yokken yine gelip laf söylerler diyede krkuyom
kaynanam bana iyi davransa bile inanmıyorum çünkü blöf yapıyo,eşim yokken yanımda laf sokuyo,surat yapıyo(gerçi suratı eşimin yanında da yapıyo) bide dün eşime midem senin yüzünden oldu demiş(midem agrıyo uyyyyyyy diyodu zorla eşime hastaneye götürtmüştüm,gitmek istemiyodu çünkü)dr da demiş kamerayla bakalım midene!ama onlar teşhisi koymuş... ülser vs olsa bile bunlar 1,5 ayda olcak şey değil ki bizim yüzümüzden olsun!!!!!!!! yani arkadaşlar ben elimden geleni yapıp.içimi rahatlatayım,bunlar beni insanlara kötülesin dursun umrumda değil,beni bilen biliyo...

yanlış düşünüyorsun bana göre,öncelikle ukla nın diğer anlattıklarını da okumalısın,kaldı ki ne demek seni gezdirdiği kadar kardeşinide gezdirmeli :1shok: bi karıkocanın gezmesi vardır(özel anlar yaşanabilen)bide ailecek anne kardeş bir yerlere gidilir ,ama bunun haricindeki durumlarda aniden çıkıp ben neden gelmıyom demek yanlış!!! Gerçi cvbıda cok basit demekki istenmemişsin :lepi: kimse kusura bakmasın el kızı diye ezen insanlarla kiöse bakkala bile gitmek istemez

ben de yeni evliyim, ben de gelin oldum sizler gibi.. ben degil ama benim de ablam sizler gibi cok cekmisti kaynana ve gorumcesinden, onlar yuzunden ilk bebegini dusurmustu, kac kere hastanelik olmustu, sinir krizleri gecirmisti..
ben ablamdan sonra nerde kucuk yasta evlenen bir kiz gorsem uzulurdum onun icin iclenirdim..
bayag bi msjlarinizi okudum... sizin kaynanalarin yaninda yaprak dokumundeki cevriye hn. hic kalir.

hepinize hak veriyorum..

sadece su bekar gorumce olayinda gorumceye hak verdim; cunku benim de kardesim var; sizlerin de vardir...

o kizla abisinin evlenmeden once kimbilir paylasimlari vardi belki, belki abisiyle sinemaya denize giderdi, abisi bi evlendi hep esiyle gezmeye basladi, ona sirtini dondu; bir de o kizin psikolojisini dusunun.........

ben de yeni evliyim, ben de gelin oldum sizler gibi.. ben degil ama benim de ablam sizler gibi cok cekmisti kaynana ve gorumcesinden, onlar yuzunden ilk bebegini dusurmustu, kac kere hastanelik olmustu, sinir krizleri gecirmisti..
ben ablamdan sonra nerde kucuk yasta evlenen bir kiz gorsem uzulurdum onun icin iclenirdim..
bayag bi msjlarinizi okudum... sizin kaynanalarin yaninda yaprak dokumundeki cevriye hn. hic kalir.

hepinize hak veriyorum..

sadece su bekar gorumce olayinda gorumceye hak verdim; cunku benim de kardesim var; sizlerin de vardir...

o kizla abisinin evlenmeden once kimbilir paylasimlari vardi belki, belki abisiyle sinemaya denize giderdi, abisi bi evlendi hep esiyle gezmeye basladi, ona sirtini dondu; bir de o kizin psikolojisini dusunun.........

cnm sende haklısın ama bu kız hakkında fikir edinmek istiyosan ukla nın önceden yazdıklarına bak,neden o sekılde konuştuğunu anlarsın kaydirigubbakcemile5

çatlıyolar kuduruyolar resmen. oğullarının evine hiç gelemediler daha. ve biliyolar evimin dört dörtlük olduğunu sağdan soldan duymuşlar eşyaları alırken de çok titizlendim. herşeyin en iyisi olsun die. çok laf ettiler o zaman çok lükse gidiyosun diye falan. şimdi akılları gidiyo. ben evime sokar mıyım o pis büyücüleri benden uzak allaha yakın olsunlar. benle aşık atamıcaklarını anladılar ama geç oldu.

ay bende mi tuhaflik var anlayamiyorum bazilarinizi...
yahu olur mu,
yazik degil mi? ogullarinin evine gelememisler... sizin de oglunuz olursa, besler buyutursunuz sonra da bir evlenir ve evine bile gidemezseniz, olur mu hıccc !!!

:1no2:

aay ay nedir bu gelinlerin çektikleri...
aslında düşünüyorum da kaynanalarda gelinlerden damatlardan inciler diye bölüm açsalar kimbilir neler neler çıkar.

ben kaynana kelimesinden daha küçükken nefret ettim çünkü babannem eve gelen mutfak alış verişinden kola, fanta, meyvesuyu gibi içecekleri, çerezleri, meyveleri açıkcası un yağ şeker ve kuru bakliyat dışında herşeyi odasına koyar kapısını kapatırdı. evde dede babanne amca vardı bizler dışında yani 7 kişiydik aşırı kalabalık sayılmaz ama eve meyve kasasıyla yiyecekler çerezler çuvalla koli ile gelirdi.(rahmetli dedem çok zengin adamdı) babam dedem eve akşam 11,12 gibi ancak gelirlerdi. babannem bir elma bana bir kardeşime bir amcama verirdi bir de eline alır yerdi, zavallı annem gavurya vermezdi ona. eve giren onca yiyecekten çerezden günde ancak belki bir tane yerdik. düşünün alış verişin kolilerle çuvallarla kasalarla eve girdiğini görüyorsun, çikolatalar,sakızlar bisküviler çocukluk işte gözün kala kala babanenin odasına taşıyorsun ve yiyemiyorsun. bu arada onca yiyecek ne mi olur du? 150 kiloluk babannem yiyebildiği kadar odasına kapanıp yerdi yiyemediği çürürdü, sonra evin çöplerinin yakıldığı bir yer vardı oraya taşıtırdı bize. aklıma geldikçe hala üzülüyorum. kardeşimle poşetleri açıp aa abla bak sucuk da çürümüş, bisküvi küflenmiş attıklarını incelerdik biz tok evin aç kedileri. babam 8 aylığına bir iş için gittiğinde kahvaltıda bile bulgur pilavı yediğimizi sırf yol param yok diye okula gidemediğimi hatırlarım. ne gaddar insanlar var dimi

kızlar dünden beri üşenmeden bütün sayfaları okudum.ben daha nişanlıyım ama inanın cok korktum.kayıvalidemden şimdiye dek hiç bişey görmedim.aksine hep el üstünde tutuo beni.inşallah evlenince değişmez yaa ...acayip tırstım:Saruboceq:

ay bende mi tuhaflik var anlayamiyorum bazilarinizi...
yahu olur mu,
yazik degil mi? ogullarinin evine gelememisler... sizin de oglunuz olursa, besler buyutursunuz sonra da bir evlenir ve evine bile gidemezseniz, olur mu hıccc !!!

:1no2:

beni anlamayazsın çünkü ben nikahına 10 gün kala sayelerinde nişan atıp bakırköy ruh ve sinirde yatmak zorunda kaldım nöbet şeklinde sinir krizleri yüzünden oğullarını çok sevdiğim için ailemi elimin tersiyle ittim kaçtım nikahımda kimsem yoktu anne adını sorduğunda nikah memuru hüngür hüngür ağladım memur nikaha ara vermek zorunda hep ağladım hep ağlattılar. öyle korkunç günler yaşadım ki sayelerinde ailem akrabalarım beni tanıyamaz oldular. ben onları değil evime muhitime uğratmam. zarardan başka şey görmedim ben onlardan. yorum yaparken yaraya tuz basmayalım lütfen kimse keyfinden böyle olmuyo psikopat değilim evime durduk yerde gelemezler demedim. eden bulur benden uzak dursunlar.

aslında düşünüyorum da kaynanalarda gelinlerden damatlardan inciler diye bölüm açsalar kimbilir neler neler çıkar.

ben kaynana kelimesinden daha küçükken nefret ettim çünkü babannem eve gelen mutfak alış verişinden kola, fanta, meyvesuyu gibi içecekleri, çerezleri, meyveleri açıkcası un yağ şeker ve kuru bakliyat dışında herşeyi odasına koyar kapısını kapatırdı. evde dede babanne amca vardı bizler dışında yani 7 kişiydik aşırı kalabalık sayılmaz ama eve meyve kasasıyla yiyecekler çerezler çuvalla koli ile gelirdi.(rahmetli dedem çok zengin adamdı) babam dedem eve akşam 11,12 gibi ancak gelirlerdi. babannem bir elma bana bir kardeşime bir amcama verirdi bir de eline alır yerdi, zavallı annem gavurya vermezdi ona. eve giren onca yiyecekten çerezden günde ancak belki bir tane yerdik. düşünün alış verişin kolilerle çuvallarla kasalarla eve girdiğini görüyorsun, çikolatalar,sakızlar bisküviler çocukluk işte gözün kala kala babanenin odasına taşıyorsun ve yiyemiyorsun. bu arada onca yiyecek ne mi olur du? 150 kiloluk babannem yiyebildiği kadar odasına kapanıp yerdi yiyemediği çürürdü, sonra evin çöplerinin yakıldığı bir yer vardı oraya taşıtırdı bize. aklıma geldikçe hala üzülüyorum. kardeşimle poşetleri açıp aa abla bak sucuk da çürümüş, bisküvi küflenmiş attıklarını incelerdik biz tok evin aç kedileri. babam 8 aylığına bir iş için gittiğinde kahvaltıda bile bulgur pilavı yediğimizi sırf yol param yok diye okula gidemediğimi hatırlarım. ne gaddar insanlar var dimi

:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:
ay inan babannen olmasa baska birinden örnek vermiş olsaydın
söylücek bi lafım vardıda neyse

beni anlamayazsın çünkü ben nikahına 10 gün kala sayelerinde nişan atıp bakırköy ruh ve sinirde yatmak zorunda kaldım nöbet şeklinde sinir krizleri yüzünden oğullarını çok sevdiğim için ailemi elimin tersiyle ittim kaçtım nikahımda kimsem yoktu anne adını sorduğunda nikah memuru hüngür hüngür ağladım memur nikaha ara vermek zorunda hep ağladım hep ağlattılar. öyle korkunç günler yaşadım ki sayelerinde ailem akrabalarım beni tanıyamaz oldular. ben onları değil evime muhitime uğratmam. zarardan başka şey görmedim ben onlardan. yorum yaparken yaraya tuz basmayalım lütfen kimse keyfinden böyle olmuyo psikopat değilim evime durduk yerde gelemezler demedim. eden bulur benden uzak dursunlar.

ah kıyamam ya hastanaelik edene kadar uğraşmışlar
ne biçim insandır bunlar kafamçokkarıştı
oh iyi yapıyosun müstahak:eek:klava:

kızlar dünden beri üşenmeden bütün sayfaları okudum.ben daha nişanlıyım ama inanın cok korktum.kayıvalidemden şimdiye dek hiç bişey görmedim.aksine hep el üstünde tutuo beni.inşallah evlenince değişmez yaa ...acayip tırstım:Saruboceq:

valla hepsi veya çoğunluğu iyilik perisi sonradan çıkıyor hepsi:eek:klava:

anladigim kadariyla sorunlar hep yakin oturunca cikiyor,
uzak olunca nispeten sorunlar azaliyor, tatli gelip tatli gitme durumu oluyor sanirim.

bekarlara tavsiye; esinizin aile binasinda oturacaginiza uzakta biyere kiraya cikin daha iyi
bence (nacizane):teselli:

çok üzücü çok günah:kızgın::kızgın:

bu kadarini bilmiyordum,
kotuymus hakikaten..

benim annem inancli bi insandir kuran okur namaz kilar; gecenlerde onun kitaplari arasinda ailem diye dini bi dergi buldum alip eve getirdim; orda bi makalede yaziyordu ki, eger aile, ya da akrabalardan birileri sana zarar veriyor, aile huzurunu bozuyorsa onlardan uzak durmak gunah degilmis, eger muhtaclarsa uzaktan ihtiyaclari karsilanmali, gerekirse bakici tutulmali ama uzak durulmaliymis..

madem bu kadar cektirdiler sana uzak durmak caizdir sana......

kusura bakma..
tum olanlara gecmis olsun, tekrar yasatmasin Allah..

benim babannem babam 3 yaşındayken ölmüş
dedem tekrar evlenmiş yeni karısı büyütmüş babamları (9 çocuğu)
çok tatlı kadındı rahmetli babannem köyde yaşardı
bazen yanımıza gelirdi 2-3 hafta kalır giderdi
annemi çok severdi saygı duyardı babam şakayla karışık anneme bulaşsa hemen babama uçardı
annemde bizde onu çok severdik
ondan 2 tanede halam var biri çok uzakta pek görüşemiyoruz
diğer halamla yakınız çok iyi yüreklidir annemi sayar sever yenge yenge diye pervane olur
annemde onu çok sever
ailemde hiç böyle şeyler görmedim ben
evlenince iyi kötü nasibimi aldım ama yinede cok cadı çok kötü cazgır bi kaynanam yok benim

kımse kımsenın ne yasadıgını bılmez kı canım be
bende koymuyorum evıme
hamıle oldugumu bıldıgı halde
cucuga guvenmesın son nefesıne kadar ensesındeyım dıyen bı kadının
benım evımde işi yok koymuyorum koymuycam

ısteyen ıstedıgı kadar kınasın
cokta fifi yanı :lepi:

X