Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kızlar durun ayol çok anlatınız bide ben içimi dökeyim daha yeni evliyim eltim durmdan soruyo hamile değilmisin diye yoksa hormonlarınmı bozuk dedi bilme ki dedim bozukmu gidip baktırmadım çocuk istemiyoruz ben korunuyorum dedim.beni heryerde yayın etti çocuğum olmuyomuş diye kaynanamlarda buluştuk bir kez kaynanama diyoki ay ben olsam çoktan hamile kalırım kocam ceketini atsa üstüme hamile kalırım hormonlarım çok çalışıyo dedim her ay gidip ölçtürüyomusun hormonlarını nerden biliyosun ki doktor öyle söyledi dedi kaynanam görümcem eltim kıkır kıkır gülüştü sanıyoki aptallar benim çocuğum olmuyo bende sırf bunlara inat evliliğin 6 ayında hamile kaldım çektim benim herifi çocuk yapalım dedim ben 1 ay sonra hamile kaldım eltim aradı gözün aydın dedi ay canım sorma ya hormanlarım öyle bir çalışıyoki ilk denemede hamile kaldım dedim.oğlum 2 yaşında oldu bile eltimin oğlu 8 yaşında ikinciyi istiyo amma olmuyo tedavi görüyo hormonları bozukmuş
ilahi onlara kızıp çoçukmu yaptın laelaelaelaelae

bende bir inci anlatayım bari..ben oğluma doğum yaptım anneme yakın oturuyorum..annem bakıcaktı bebeğime yanlız biz anneme götürecektik..doğum kışa gelince izinde mart ayındabitiriyodu..daha yeni doğum yapmışım 1 hafta falan kaynanam yanıma gelmiş konu işten açıldı.bende iiznden sonra mayıs sonuna kadar kendi annemle dönüşümlü benim evde bakın yazık bebek dışarı çıkarmıyım dedi küçük malum kış..way efendim ben ona nasıl öyle dermişim..banane bana güvenip mi doğurdun doğurmasaydın.git acından geber çalışma otur bebene bak .ben hastayım bakamam umurumda değil deyip ertesi gün sabahtan kapıyı vurdu çıktı gitti..oysaki benim annem ondan daha hasta işte..şimdide hiç bişey dememiş gibi oğlumu seviyor birde yaz boyu kızının 4 yaşındaki oğluna bakıyor...

Birde oğlandan torun için bağ elması(daha yakın manasında)Kızdan olan torun için dağ elması derler de ..hep lafta kalır..Neden se hep kız annelerine kalır çocuk bakmak..

Kızları çalışırsa aman canım çalışsın,gençlikte çalışılır birikim yapılır denir.. damat kalkınsın..olur.Çocuğa bakılır..
Çalışmayı isteyen gelin bulurlar..Otursun evde çocuğuna baksın acından ölmeyecek ya olur..
Kimsa rahatını bozmak istemiyor canım benim..Kızları uzakta olur yardıra yardıra çocuk bakmaya giderler..
Gelinleri burnunun dibindedir ama çocuğa bakmak angarya gelir..Sanki ilk kocasından getirmiş..Millet onlara bile bakar..

Takma..Herşeyin sırası gelir merak etme..

Birde oğlandan torun için bağ elması(daha yakın manasında)Kızdan olan torun için dağ elması derler de ..hep lafta kalır..Neden se hep kız annelerine kalır çocuk bakmak..

Kızları çalışırsa aman canım çalışsın,gençlikte çalışılır birikim yapılır denir.. damat kalkınsın..olur.Çocuğa bakılır..
Çalışmayı isteyen gelin bulurlar..Otursun evde çocuğuna baksın acından ölmeyecek ya olur..
Kimsa rahatını bozmak istemiyor canım benim..Kızları uzakta olur yardıra yardıra çocuk bakmaya giderler..
Gelinleri burnunun dibindedir ama çocuğa bakmak angarya gelir..Sanki ilk kocasından getirmiş..Millet onlara bile bakar..

çok doğru laf etmişsin canım

benim 11aylık ikiz bebeklerim var

10ay boyunca her allahın günü annem taşındı bana yardım etmek için

birgün eksiksiz

kayınvalidem ise 11ayda 3defa gördü çocuklarımı bana 15dk uzaktayken

bile bile kendini çekti kimse ondan medet ummasın diye

şimdi büyüdülerya sevmeye geliyo sadece

annesi var baksın dediler

annem şuan düşman oldu eşime

annemle konuşmuyor bu eve girmiycek diyor

en küçük tartışmamızda annen akıl veriyor diyor

kimse kıymet bilmiyor

öyledir belki bilmiyorum ama cesaretim yok.düğün sırasında gerekse sözde kaynanamgil olay çıkardılar.edrafın lafı sözü babam çok üzüldü.tek kızım babam arar sorar,gelir ama böyle bi durumda nasıl tepki verir bilmiyorum.anneme anlatıyorum babama anlatmaya korkuyor oda.annem çok üzüldü benim için çok ağladı.bi daha üzmek istemiyorum onu:a015:

anneler daha duygusal yaklaşır olaylara baba daha farklı gözle bakar. hemde tek kız evlatsın....bence mutlaka babanla konuş ama sen konuş aracı koyma...bence olaylar birden yön değiştirecek. yada sesini çıkar. ikide bir özür dileme sende söyle lafını ozaman ya inceldiği yerden kopar yada karşındakiler tırsar biraz... ama sende bütün suç eşinde.. insan sevdiği kadının saygınlığını bu kadar ayaklar altına alırmı ya.. allah yardımcın olsun güzelim...

çok doğru laf etmişsin canım
benim 11aylık ikiz bebeklerim var
10ay boyunca her allahın günü annem taşındı bana yardım etmek için
birgün eksiksiz
kayınvalidem ise 11ayda 3defa gördü çocuklarımı bana 15dk uzaktayken
bie bile kendini çekti kimse ondan medet ummasın diye
şimdi büyüdülerya sevmeye geliyo sadece
annesi var baksın dediler
annem şuan düşman oldu eşime
annemle konuşmuyor bu eve girmiycek diyor
en küçük tartışmamızda annen akıl veriyor diyor
kimse kıymet bilmiyor

yazııık yaaa burnuun dibinde sadece 3 kez mi geldi bakmaya.
anneciğin iyiyken şimdi kötü oldu bide. . Hala annesine toz kondurmayan erkeklere sinir oluyorum ama yaa...

canım benim hiçbir baba evladı bu kadar eziyet çekerken kandin yaptın çek demez güzelim. en azından anlat onlara bilsinler. olmadı çeker gidersin seni kapının önünde bırakmazlar ya..bu yaşadığın hayatı arayacağını hiç sanmıyorum. babanla konuş. babalar kızlarına daha düşkündür. en azından eşini karşısına alır biraz konuşur. yani ne bileyim sahipsiz olmadığını bilsinler belki biraz çeki düzen verirler kendilerine. baba bir kızın arkasında ki en büyük güçtür ister küçük bi yerde yaşa istersen büyük şehirde...

kesinlikle katılıyorum:lepi::lepi::lepi:

sizin bu yazılarınızı okuyunca kaynanama olan hırsım dahada arttı. biz her görüşmemizde bana laf çarpıtmaya çalıştığından hangisini anlatacağımı bilemedim.en son eşim işten geldikten sonra pikniğe gidelim dedi bende tamam dedim eşimin ailesini ve benim ailemide aldık ben onlara dedimki siz evden bişey almayın ben hepsini alırım yolda tekrar eşyaları indirmek için uğraşmayız dedim onlarda tamam dedi benim kaynanam durur mu durmaz tabi evden toplamış eşyaları gelmişmaksadı ne ise artık. dedim siz niye aldınız ben size almayın demedim mi dedim oda bakalım madem pikniğe gitmeyi biliyomusın yağ aldın mı yanına diye soruyo eğer yağ aldıysam artık pikniğe gitmeyi biliyomuşum. sizni hastası etti beni.

kesinlikle katılıyorum...
inşallah canım allah büyük...görümcemle arasında 7 saat var o kadar mesafede gider aylarca kalır biz en fazla 2 saatiz bize gelince hasta olur...aman kendi bilir be güzelim şuda bir gerçekki hiç bişey unutulmuyor kaynanam ne yaparsa asla unutamıyorum heleki beni o kadar zor durumda bıraktı gitti ya ölsem unutmammm..

ama eşim çk anneci bizde ordan kaybediyoruz..yanlız beni asla ezdirmez...ama annesinin hatasını kabullenmez..her zaman ilk adımı ben atıcakmışım..hep bu düşüncede ama artık umurumda bile değil....

selam kıslar ben geldim...aklıma bi inci daha geldi.benim kardeşimin arkadaşı kız kaçırmış annemlere getirmiş.telf.annem anlattı eşimde duydu.bizde görümceme yemeğe gidecez kaynanamlar orada.neyse gider gitmez eşim annesine yetiştirmiş.biz gittik masa hazırlanıyor masaya oturur oturmaz kaynanam sırlı dedi.bende ne sırrı anne daha fırsat olmadı dedim.neyse yemekler yendi mutfakta görümcem annemi çok kırdın o ne biçin laftı dedi.bende ne söyledimki dedim şaşırdım acaba kötü bişeymi dedim diye.görümcemlerden çıktık eve geliyoruz eşim kaynanamla geldi beraber.kaynanamlara geldik bizim eve gelcez eline uzandım elini vermedi.tabi moralim bozuldu.tabi yolda eşime anlatmış eve geldik sen anneme ne dedin dedi bende anlattım.neymiş ben ne sırrı anne daha fırsat olmadı demişim enişte kaynanamın gözüne bakmış kaynanamın zoruna gitmiş.allah aşkına burada kötü ne var.ağladım bende eşim bişey demedi o zaman kalk annemi ara özür dile dedi.aradım kaynanam burnunun ucuyla ben seni kızlarımdan ayırmıyorum.söylediğin laf zoruma gitti ben enişteden utandım dedi.özür diledim kapattım.

ayyyy hiç kusura bakma senin kocan çok kötü ve seni sevdiği falan yok özür diletmişş bide ne yaptın ki daha önceki yazılarınıda okudumm senin eşinin ailesi değil senin eşin kötü seni eş olaraka değil ailesine köle hizmetçi görüyoo ne olur kusura bakma ama eşin seni saymıyoo ve saydırmıyoo değerde vermiyoo hiç sahip çıkmıyoo bide çocuk istiyon çocuk olsa daha çok karışacaklar sana sadece emzirirken kucağına alırsın kötü huyları hep senden almış olur güzellikleri onlardan vs vs

yazııık yaaa burnuun dibinde sadece 3 kez mi geldi bakmaya.
anneciğin iyiyken şimdi kötü oldu bide. . Hala annesine toz kondurmayan erkeklere sinir oluyorum ama yaa...

kesinlikle kendi annesi 1tane onun için
doğum paramı kayınvalidemler verdi
eşime sorarsan kimisi maddi yardımda bulunur kimisi manevi diyor
çocuklarım küçükken tabiki benim için manevi yardım daha önemliydi
annem gelip bakarken iyiydi
şimdi ise eşime sorarsan gelmeseydi baksaydın kendin ne hakkı var annenin diyor
ya sinir oldum bak insanlar bukadar nankör:nazar:

bende hamileyim ve kaynanamın bebek nasıl bi sıkıntın bi ihtiyacın var mı
nasıl gidiyo hamilelik diye yarım yamalak laf olsun diye sorduğunu bile hatırlamam
sormasında zaten zerre kadar bişey beklemem ondan
ne gerekirse iki elim kanda olsa kendim yaparım
annem yeter banaopuyorumnanaktan

Bende anlatayım bir tane aklıma geldi yine görümcem karı!

Kendileri istanbulda otururlar ve nişan gibi birsey vardıakrabamızın iki gece kalmak zorundsa kaldım

onda..ilk kaldıgımız gece ev kalabalıktı herkes eşiyle yattı ayıra ayıra kardesiyle beni ayırdı ben bi

çekyatta o baska bi odada çekyatta neymiş çiftli koltuk kalmamış neyse..

öteki gün eşim dediki biz bugün eve gidiyoruz abla..ablası da olmaz olmaz valla yollamam

bu akşam da kalın diyor..

kocam ne dese begenirsiniz ''valla abla sen beni karımdan ayrı yatırdın dün akşam ilk defa

bu gece de ondan ayrı uyuyamam vallaaa kusura bakma''demez miiiiiiiiii....

ee tamm ablacım yeterki kal sen ben sizi bu gece ayırmicamm dedi..tabi ben şooookk oldum

eşiminn öyle bir cevap verecegini hiiiç sanmıyordum

bu da ona kapak olduuuuu

Son düzenleme:
başından beri okuyorum ay içim şişti vallahi... :eek:klava:
Allah hepinizin yardımcısı olsun

:enbuyukkk:

Kendileri istanbulda otururlar ve nişan gibi birsey vardıakrabamızın iki gece kalmak zorundsa kaldım

onda..ilk kaldıgımız gece ev kalabalıktı herkes eşiyle yattı ayıra ayıra kardesiyle beni ayırdı ben bi

öteki gün eşim dediki biz bugün eve gidiyoruz abla..ablası da olmaz olmaz valla yollamam

kocam ne dese begenirsiniz ''valla abla sen beni karımdan ayrı yatırdın dün akşam ilk defa

ee tamm ablacım yeterki kal sen ben sizi bu gece ayırmicamm dedi..tabi ben şooookk oldum

eşimee öyle bir cevap verecegini hiiiç sanmıyordum

bu da ona kapak olduuuuu

Vay ben bu cevabı yerim cokacimcoook

bu da ona kapak olduuuuu

kocan gerekeni söylemişsırnaşık şey

bu da ona kapak olduuuuu

Eşine helal olsun valla,çok iyi yapmış...alkisalkisalkis

Rengarenk,canım topiğin hayırlı uğurlu olsun..
Akşam rast geldim bende..
inanın yazılanları okurken gözlerim pörtledi..
yarabbim ne kaynanalar,ne eltiler,ne görümceler var dedim..
Allah'a şükür ne görümcem,ne eltim var..
Kayınvalidem var ama iyidir,kızı olmadığına herhal sever beni..
Yalnız,eşimin iki teyze kızı var..
Aman Allahım iyiki görümcem olmamışlar...
Öyle fesat,öyle açık arayıcılarki Allah düşman başına başına vermesin...

Büyük olan teyze kızını anlatayım..
Eşimle nişanlıyken aramız bozulmuştu bir ara...
Bu büyük teyze kızıda güya teselli ediyor benimkini...
"ben zaten hiç beğenmemiştim,sinsi sinsi duruyor du" demiş..
Eşimde "abla tanısan öyle düşünmezsin,tanımıyorsun ki" demiş...
Teyze kızıda bozulmuş gitmiş..kaydirigubbakcemile3
Banada eşimin dayı gelini anlattı,kulak misafiri olmuş...
Abe kadın,sözlüyken nişanlıyken k.çımdan ayrılmayıp,olmadık yalakalık yapıyodun..:eek:lmaz:
Ne çabuk döndün...
Dönme sebebide belli,biz tanışmadan evvel eşime bir kız bulmuş bu,benimkide beğenmemiş.kaydirigubbakcemile3
Aklı sıra intikam alacak..
Kıllığı ordan geliyor haspanın....
kaydirigubbakcemile3

Eşine helal olsun valla,çok iyi yapmış...alkisalkisalkis

Rengarenk,canım topiğin hayırlı uğurlu olsun..
Akşam rast geldim bende..
inanın yazılanları okurken gözlerim pörtledi..
yarabbim ne kaynanalar,ne eltiler,ne görümceler var dedim..
Allah'a şükür ne görümcem,ne eltim var..
Kayınvalidem var ama iyidir,kızı olmadığına herhal sever beni..
Yalnız,eşimin iki teyze kızı var..
Aman Allahım iyiki görümcem olmamışlar...
Öyle fesat,öyle açık arayıcılarki Allah düşman başına başına vermesin...

Büyük olan teyze kızını anlatayım..
Eşimle nişanlıyken aramız bozulmuştu bir ara...
Bu büyük teyze kızıda güya teselli ediyor benimkini...
"ben zaten hiç beğenmemiştim,sinsi sinsi duruyor du" demiş..
Eşimde "abla tanısan öyle düşünmezsin,tanımıyorsun ki" demiş...
Teyze kızıda bozulmuş gitmiş..kaydirigubbakcemile3
Banada eşimin dayı gelini anlattı,kulak misafiri olmuş...
Abe kadın,sözlüyken nişanlıyken k.çımdan ayrılmayıp,olmadık yalakalık yapıyodun..:eek:lmaz:
Ne çabuk döndün...
Dönme sebebide belli,biz tanışmadan evvel eşime bir kız bulmuş bu,benimkide beğenmemiş.kaydirigubbakcemile3
Aklı sıra intikam alacak..
Kıllığı ordan geliyor haspanın....
kaydirigubbakcemile3

kızım bunlar böyle iştee
yüzüne yalakalık arkandansa söylemediği şey bırakmazlar insanaaÇok üzgünüm çoook

anneler daha duygusal yaklaşır olaylara baba daha farklı gözle bakar. hemde tek kız evlatsın....bence mutlaka babanla konuş ama sen konuş aracı koyma...bence olaylar birden yön değiştirecek. yada sesini çıkar. ikide bir özür dileme sende söyle lafını ozaman ya inceldiği yerden kopar yada karşındakiler tırsar biraz... ama sende bütün suç eşinde.. insan sevdiği kadının saygınlığını bu kadar ayaklar altına alırmı ya.. allah yardımcın olsun güzelim...
amin canım.teşekür ederim desteğin için..
ayyyy hiç kusura bakma senin kocan çok kötü ve seni sevdiği falan yok özür diletmişş bide ne yaptın ki daha önceki yazılarınıda okudumm senin eşinin ailesi değil senin eşin kötü seni eş olaraka değil ailesine köle hizmetçi görüyoo ne olur kusura bakma ama eşin seni saymıyoo ve saydırmıyoo değerde vermiyoo hiç sahip çıkmıyoo bide çocuk istiyon çocuk olsa daha çok karışacaklar sana sadece emzirirken kucağına alırsın kötü huyları hep senden almış olur güzellikleri onlardan vs vs

:gitme: mafoldumben senağlama :a015:

X