Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Yabangülüm Allah size sabır versin Anlattıklarınız karşısında ağzım açık kalıyor her defasında

ikinçi bebeğime 5_6 aylık hamileyim k.valide hafif felç geçirdi
ve evli olan 4 kızları geldi neyse
4 gün hastanede yattıktan sonra çıktı eve geldi
kızları kendisi ve o gıcık elti hepbirlikte bi şımarmalar filan
ben evimde ağrılarımdan yatıyorum b.oğlum anne açıktım diyor ağrılardan kalkıp çocuga birşey yediremiyorum aşağıdan poğaca kokuları filan geliyor kimse kapıma gelipde
biz şunu pişirdik sanada getirdik demediler yediler içtiler
neyse
birgünde öyle bi balık kokusu geliyorki ne canım cektiydi nisbet olsun diye birde gıcık eltinin kızını yolladılar limon istemek için verdim dedi balık yiyoruz hepimiz sesimi çıkarmadım
ve gene sual eden yok kokusu yukarı çıkmıştır tattıralım demediler
eşim işten geldi ay dedim canım bir balık çekti anlatamam dedim yarın alır pişirirsin dedi
para verdi hem dolaşmaya beyoğluna gittim hemde oradan balık pazarından balık aldım eve geldim bi güzel pişidim ve eşim oğluşum filan yedik
sofrayı toplayıp aşağıya indik
ve kaynana bana şey gelin mutfakta masanın üstünde balık var alda ye canın çekmiştir dedi (dünden kalan balığı yiyecekmişim yani)
bende yok dedin tazesini yedim az önçe dedim :1shok:böyle oldu
3 numaralı görümçe aaaaaaa söyleseydin ya bize balık alacağını bize de aldırırdık dedi bende
elin ayagın tutmuyormu yarın alırsın dedim
bu kişilik'lere ne kadar değer verirsen o kadar yıpratıyorlar insanı değer vermeyeceksin aslında

çok vicdansızca dayranmışlar :eek:lmaz:yabancıya bile bi tabak yemek verilir hamile bi kadına bunu yapmaları akıl almaz

kızlar hala sinirliyim dün akşam kocam uykudan uyanıp babası yüzünden karakola çağırdılar polisler geldi kapıya.gündüz eşim arabayı karşı garajın önüne parketmiş banyoya girmiş komşu kadında zili çalmış kaynatada kadına küfürler hakaret.eşim çıkmış ayırmış hala devam ediyomuş babası mahalle ayağa kalkmış kaynanada gelmiş akşam kapıya olayı soruyo anlatıyorum .olayı şikayeti geri aldırın özür dilesin falan diye görümcede aşağdan çıkmış herkes herşeyi çok biliyo zaten diye bağrıyo aşağdan .bende dolmuşum zaten gerize..alı dedim çok biliyosan kurtar babanı dedim daha saydırdım .düğün ertesi günü annesini kışkırtıp kavga etmemize sebepte oydu zaten üniversitede halkla ilişkiler bitirdi. ama ağzıyla beyni arasında bağlantı kurmasını beceremiyo daha

kesinlikle kendi annesi 1tane onun için
doğum paramı kayınvalidemler verdi
eşime sorarsan kimisi maddi yardımda bulunur kimisi manevi diyor
çocuklarım küçükken tabiki benim için manevi yardım daha önemliydi
annem gelip bakarken iyiydi
şimdi ise eşime sorarsan gelmeseydi baksaydın kendin ne hakkı var annenin diyor
ya sinir oldum bak insanlar bukadar nankör:nazar:

sinir olunmıcak gibi değil iyi olmaktan vazgeçircekler insanı kaydirigubbakcemile

benimkide düğün günü ben ağlıyorum diye bana sölemediği laf kalmamıştı hatta eşimle ikisi o kadar laf söledilerki, arabayı kullanan halasının oğlu " yenge yeter artık kızcağız kaçıp gidecek şimdi" demişti.

eve koltuk aldım bunları hanginiz beğendi çok zevksizsiniz dedi. bende ben beğendim deyince belli oluyor dedi. ya rabbim sabrımı deniyo kadın. şimdi de ev aldık dubleks olduğu için insan bi sorar bi düşünür annem bu merdivenleri nasıl inip çıkacak diye demezmi. hiç sesimi çıkarmadım. üstüne yüz buldu torunum merdivenlerden düşerse sorarım sana gelin hanım deyince bende şalter attı. anne hele bi çocuk olsun düşünce bakarız dedim. bunun üstüne ben torun bakarken bu evde oturmayın ben merdivenlerde yorulurum dedi. bende anne biz yorulmayacak bi bakıcı buluruz çocuğa dedim. eminim gıcık oldu. ohhhhhhh olsun. o beni yıllardır gıcık ediyodu, yaşlıdır, eşimin anasıdır diye susuyodum ama artık bağlasanız kimse susturamaz beni.

benimkide düğün günü ben ağlıyorum diye bana sölemediği laf kalmamıştı hatta eşimle ikisi o kadar laf söledilerki, arabayı kullanan halasının oğlu " yenge yeter artık kızcağız kaçıp gidecek şimdi" demişti.

eve koltuk aldım bunları hanginiz beğendi çok zevksizsiniz dedi. bende ben beğendim deyince belli oluyor dedi. ya rabbim sabrımı deniyo kadın. şimdi de ev aldık dubleks olduğu için insan bi sorar bi düşünür annem bu merdivenleri nasıl inip çıkacak diye demezmi. hiç sesimi çıkarmadım. üstüne yüz buldu torunum merdivenlerden düşerse sorarım sana gelin hanım deyince bende şalter attı. anne hele bi çocuk olsun düşünce bakarız dedim. bunun üstüne ben torun bakarken bu evde oturmayın ben merdivenlerde yorulurum dedi. bende anne biz yorulmayacak bi bakıcı buluruz çocuğa dedim. eminim gıcık oldu. ohhhhhhh olsun. o beni yıllardır gıcık ediyodu, yaşlıdır, eşimin anasıdır diye susuyodum ama artık bağlasanız kimse susturamaz beni.

oh çok ii demissin altta kalma
kadın seni kendine resmen rakip görüyo
çok oğulcu herhalde

konunun yeri mi değişmiş ya, hafızamdan şüphe ettim bi an:)) bulana kadar göbeem çatladı:mymeka:

yeni evliyim 1 senelik
k.validenin çamaşır makinasını kullanıyorum
o zaman yeme içme bir yatma ayrı idi
oturma odamın iki camının tül perdelerini gaygananın makinasına koydum yıkamak için
babamda ilk geldi bana gıcık elti k.valideye inmiş
o sırada priz arıza yapmış ve makina durmuş
k.valide soluk soluga kapımı caldı evdeyim ben
açtım kapıyı iki eli belinde
gelin gelin ne yaptın sen diye bi bağır şaşırdım
ne yapmışımki dedim
sen çamaşır yıkamasını bilmiyorsun demesinmi aaaaaaa dedim başka altarnatifidemi var yıkamanın dedim makinayı çok doldurdun bozuldu dedi
eeee ne var bunda dedim ben anamın perdelerinide yıkardım bozulmazdı dedim
benim eşim almadımı makinayı sana dedim aldı o zaman sızlanmabenim adam yaptırır dedim
indik beraber aşağıya gıcık elti de orada hemen önüme atladı sen dedi hiç birşey bilmiyorsun çamaşır yıkamasını dedi
eltiye senin kocanmı almış makinayı anasına dedim yok senin kocan dedi o zaman sen niye kendini yırtıyon dedim
Arkadaşım KK'ya ekol olacak hatunsun vesselam:içelim:

selam kıslar ben geldim...aklıma bi inci daha geldi.benim kardeşimin arkadaşı kız kaçırmış annemlere getirmiş.telf.annem anlattı eşimde duydu.bizde görümceme yemeğe gidecez kaynanamlar orada.neyse gider gitmez eşim annesine yetiştirmiş.biz gittik masa hazırlanıyor masaya oturur oturmaz kaynanam sırlı dedi.bende ne sırrı anne daha fırsat olmadı dedim.neyse yemekler yendi mutfakta görümcem annemi çok kırdın o ne biçin laftı dedi.bende ne söyledimki dedim şaşırdım acaba kötü bişeymi dedim diye.görümcemlerden çıktık eve geliyoruz eşim kaynanamla geldi beraber.kaynanamlara geldik bizim eve gelcez eline uzandım elini vermedi.tabi moralim bozuldu.tabi yolda eşime anlatmış eve geldik sen anneme ne dedin dedi bende anlattım.neymiş ben ne sırrı anne daha fırsat olmadı demişim enişte kaynanamın gözüne bakmış kaynanamın zoruna gitmiş.allah aşkına burada kötü ne var.ağladım bende eşim bişey demedi o zaman kalk annemi ara özür dile dedi.aradım kaynanam burnunun ucuyla ben seni kızlarımdan ayırmıyorum.söylediğin laf zoruma gitti ben enişteden utandım dedi.özür diledim kapattım.

ay o kendi edepsizliği için utanmış, senin lafınla ne alakası var. madem milletten utancak yüz var kösele suratlıda o zaman milletin içinde laf sokuşturmasın, yemekten sonra kenara çekip sorsun di mi:mymeka:
yabangülüm sen de özür dileyip durma şu kadından, şamaroğlanına çevircekler en sonunda, bu ne ya. nası bi aşağılık kompleksidir bu da sürekli karşısındakine özür diletme ihtiyacı duyar insan anlamıorum.sen özür diledikçe kendini insandan sayıyo, datmin oluo herhalCADIARZU kaynana diil kapris makinesi:mymeka:

bende bir inci anlatayım bari..ben oğluma doğum yaptım anneme yakın oturuyorum..annem bakıcaktı bebeğime yanlız biz anneme götürecektik..doğum kışa gelince izinde mart ayındabitiriyodu..daha yeni doğum yapmışım 1 hafta falan kaynanam yanıma gelmiş konu işten açıldı.bende iiznden sonra mayıs sonuna kadar kendi annemle dönüşümlü benim evde bakın yazık bebek dışarı çıkarmıyım dedi küçük malum kış..way efendim ben ona nasıl öyle dermişim..banane bana güvenip mi doğurdun doğurmasaydın.git acından geber çalışma otur bebene bak .ben hastayım bakamam umurumda değil deyip ertesi gün sabahtan kapıyı vurdu çıktı gitti..oysaki benim annem ondan daha hasta işte..şimdide hiç bişey dememiş gibi oğlumu seviyor birde yaz boyu kızının 4 yaşındaki oğluna bakıyor...

ayıp vallahi, insan en kötü ihtimalle , "el kızı ama ne iyi çıktı. oğlumuza yıkmıo masrafları, evin sorumluluğunu paylaşıo. bi de üstüne torun verdi bize, Allah razı olsun!" der. burdan bakılınca bööle gözüküo ama kaynanan neresiyle baktı acep???

yabangulumm esin neden hemen annesine gidip anlatiyor ve sana neden ozur dilettiriyor bunda ozur dilenecek ne var?? kadin resmen kontrolu almiss sultan gibi takiliyor..esinde cok yuz vermis hala daha devam ediyor..hemen soylemek zorundamiymisin..cevriye hanimi hatirladim o da sirli diyordu hay ALLAHimmm

diğer sayfada yazmıştım benim ailem kırsal kesimde büyümüş çevrenin sözüne bakarlar.filancanın kızı boşanmış gezdi tozdu şimdide boşandı diyecekler..hatta geçen anneme anlatıyorum ben sana söylemedimmi o zaman görmedinmi ne kadar kendini beğenmiş olduklarını dedi.ne diyeyim ben şimdi annem böyle diyorsa babam ne söyler..

canım sevip gidip de 7 ayda dönsen neyse, ama 7 sene çekmişsin, 7 gün çekilcek çile değil seninki. bırak alem ne derse desin, 26 yaşındasın daha, dünkü çocuğuz bizler yaa, hayatın başındayız daha. kırsal mırsal anlamam ben, ben de mahalle baskısının, dedikodunun bol olduğu bi yerde yetiştim, bazen hakkaten 70 lik kocakarılar gibi de düşünürüm. ama konu komşu senle birlikte çekmiyo o çileyi, kınayan da beterine denk gelir üzülme sen.

koy artık tepkini, kocan adam olursa mutlu bi yuvan olur, olmazsa Allah belki daha hayırlı birini çıkarır karşına. boşanan ilk kadın sen olmıcaksın yeryüzünde korkma. yazarken bile birine "yık yuvanı" demeye içim el vermio ama sendeki o kaynanayla görümcelerin kalpleri kararmış, artık iflah olmazlar onlar. kocanın da hangi tarafta durduğu belli zaten, sen de kendi yolunu çiz güzel bacım,susmaya devam etmekle 36 da olsan,46 da olsan bişi değişmez hayatında, çöktüğünle kalırsın cnm.

canım sevip gidip de 7 ayda dönsen neyse, ama 7 sene çekmişsin, 7 gün çekilcek çile değil seninki. bırak alem ne derse desin, 26 yaşındasın daha, dünkü çocuğuz bizler yaa, hayatın başındayız daha. kırsal mırsal anlamam ben, ben de mahalle baskısının, dedikodunun bol olduğu bi yerde yetiştim, bazen hakkaten 70 lik kocakarılar gibi de düşünürüm. ama konu komşu senle birlikte çekmiyo o çileyi, kınayan da beterine denk gelir üzülme sen.

koy artık tepkini, kocan adam olursa mutlu bi yuvan olur, olmazsa Allah belki daha hayırlı birini çıkarır karşına. boşanan ilk kadın sen olmıcaksın yeryüzünde korkma. yazarken bile birine "yık yuvanı" demeye içim el vermio ama sendeki o kaynanayla görümcelerin kalpleri kararmış, artık iflah olmazlar onlar. kocanın da hangi tarafta durduğu belli zaten, sen de kendi yolunu çiz güzel bacım,susmaya devam etmekle 36 da olsan,46 da olsan bişi değişmez hayatında, çöktüğünle kalırsın cnm.

bu yorumun üzerine başka yorum yapmaya gerek yok

yabangülüm sen 7 yıllık mı evlisin:1shok:
bend aha yeni sanıyorumda eşin düzelir diye düşünüyodum
canım benim bu dünyaya bi kere geliyoz hiç elalem ne der diye yaşanır mı
bence bu adam düzelmez hele anası danası hiç düzelmez olan sana olur
elalem ne der diyede böyle kahır çekilmez
cek restini kocam adam gibi olması gerektiği gibi bi koca olsun
hem annem babam ne der diyede korkma 1 derler 2 derler sonuçta evlatlarısın onların yine bağırlarına basarlar

yabangülüm sabrına hayranım......
ama bu kadarı da çok fazla....
kendini ezdirme artık...
Allah kimsenin başına vermesin böyle kayınvalide...

ayy sanırım seninle bizim ortak noktamız çok..
seni evlenmeden önce istememe gibi bi durumları oldumu..
beni mesela kapalı deiilim die istemediler..
sonra eşim ayağını diretince bende kapanınca evlendik..
ben evlenince meğerse eltimin aklında kocama başka bi aday
kaynanamın aklında başka bi aday varmışş dolayısıyla görumcemde istemedi beni
en byuk kızgınlıkları ve duşmanlıkları ordan bana..
ben bursaya geldim izmirden mesela benm kimsem yok burda ama ii kötu çevre edindim
onlar 3 u gezmeye gider bi doğum olur bişe olurr ben yalnız giderim heryere onlarlada gitsem beni hem sinir hem rezil edıolar ağla ağla canımı çıkaracğıma kendim giderimm :nazar:

canım biz görüçü üsülü evlendik öyle bi saygısızlığım yok ama cephe aldılar işte ne yaptıgımıda bilmiyorum
çok yönlendirmeye kullanmaya çalıştılar yem olmadığımdan olsa gerek
sende takma kafana oldumu canısı sınır koy pek muhatap olma
ben öyle yaptım gene pek rahat bırakmadılar
aldırış etmeyinçe şimdilik suspuslar

bunlar ne fesat insanlarmış yahu beeee Çok üzgünüm çoook hamile kadına eziyet ediyolar :1shok: görümceyede lafı iyi sokmuşun haaa buyrunnnnnnnnn kaynanan felç geçirdiği halde bunların şen kahkahaları bana biraz yuh dedirtti gamyoncuiremsu

sinir oldukları kadar da bazen komiklerde
bir araya geliyorlar ya 3 gün iyiler bacı bacı sonra kavga ooooooo biçim ve solukları evlerinde alıyorlar:roflol:

X