- 18 Ağustos 2015
- 52
- 12
- 37
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.681
amayine de abartmaması gerekmezmiydi sonuçta evde kuran okunuyo evkalabalık..ben düğün gecesi altınların erkek tarafında olmamasını söylemiştim,buna alınmış...teyzemler gelsin demiştim,zaten takı düğün gecesi gergin olunyo demi..ona rağmen geldi..torba getirmiş,,ben de geri çevirdim...bunu söyleyip duruyo..neyse dayımın dükkanında kasa vardı, oraya koydum.. demez miki sen altınları boşanmak için koydun oraya...emanetçi dükkanı orası dedi...ona sorcakmışım atınları napcağımı..daha ne laflar.. görümcem doldurmuş sanırım..
ayrıca görümcemin bebeğini ev kuranı okuttuğumda yatak odama deil de köşe takımımı koyduğum odada uyutmasını söyledim...ev kuranında herkes evi geziyordu.. zaten ona düğün gecesinden beri gıcığım..kocası ve kendisi eşimin babasnın aldığı bilezikleri taktılar bana..6 bilezikse 2 sini görümceve kocası utanmadan taktılar...
demi ya tarafsızca yazdınız...sizce gerçekten çekemiyormu beni?Çekememezlik olurda .d.d bu denli olmaz be görünceye baaak sen .d
ben düğün gecesi altınların erkek tarafında olmamasını söylemiştim,buna alınmış...teyzemler gelsin demiştim,zaten takı düğün gecesi gergin olunyo demi..ona rağmen geldi..torba getirmiş,,ben de geri çevirdim...bunu söyleyip duruyo..neyse dayımın dükkanında kasa vardı, oraya koydum.. demez miki sen altınları boşanmak için koydun oraya...emanetçi dükkanı orası dedi...ona sorcakmışım atınları napcağımı..daha ne laflar.. görümcem doldurmuş sanırım..
ayrıca görümcemin bebeğini ev kuranı okuttuğumda yatak odama deil de köşe takımımı koyduğum odada uyutmasını söyledim...ev kuranında herkes evi geziyordu.. zaten ona düğün gecesinden beri gıcığım..kocası ve kendisi eşimin babasnın aldığı bilezikleri taktılar bana..6 bilezikse 2 sini görümceve kocası utanmadan taktılar...
ilk baştaki kısım kayınvalideyi anlatıyo..ikinci kısım görümce..demi ya tarafsızca yazdınız...sizce gerçekten çekemiyormu beni?
Ben kayınvalidede bir sorun göremedim, güven duymuyosunuz diye alınmış olması normal. Teyzelerin altınla ne alakası var ya. Dayınızın kasasında ne işi var . Ayrıca kendileri almıs kızları takmıs bununda anormal bi yanı yok. Genelde oğul evlendiren bilezikleri alır hepsini kayınvalide takmaz ,kardeşe flan verilir taksın o da diye.. Ayroxa onlar almış altınları kime ne ki kime takması için verildigi sonucta size takılmış yine.
Görğmceye öyle demeniz de ayıp olmus herkes heryere giryo zaten o koltukta cocugu uyutsa yine sessiz bir yere götürmesi gerek.yatakodası da cocuk uyuması için cok uygun bir yer
Basit çekemiyorlar yobazlardemi ya tarafsızca yazdınız...sizce gerçekten çekemiyormu beni?
Bence coook dogru bir karar almışsın tatlım. Eşin bastan gostermiş kendini. Bende de aynı model var, kardeşi şımarık yılışık bi kız, ailesi meğer birinci sıradaymış sen evlendin artık ailen burası dedim afalladı, kabullenmesi zzor olacak. Bir de gorumce kaynananın cekilmez tavırları uzerine eşin ilgisiz ve tamamlayıcı davranmaması insanı bezdiriyor...Baştan söyleyeyim ben bu savaşın kaybeden tarafı oldum.Nişanlımın baskılarına dayanamayıp ilişkimizi telefonda bitirdik.Kendisi ana-abla kuzusu olduğu için bittiğinde onların yanındaydı. Meseleyi anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum.Hiç kimse kusursuz değildir elbet bizimde olmuştur hatamız ama sizlerden ricam tarafsız gözle olaya bakmanız. 2012den beri mutlu bir ilişkimiz vardı. 2 yılın sonunda bu ilişkiyi ileriye taşımak adına nişan yaptık. Eylülden beri nişanlıyız. İlk 2-3 ay hiç bir sorunumuz yoktu.Ama öncesinde eski nişanlımla anne baba deme meselesi problemimiz olmuştu. Babasız kızlar iyi bilirler bu kelimelerde ne kadar anlam yüklü olduğunu. Söyleyemeyeceğimi söyledim. Tamam dedi zamana bıraktık. Derken nişandan 4 ay sonra ilk çıtırtılar başladı.Sebebini de ben annemle olan bağlılığımız olarak görüyorum. Bizim aramızdaki ilişkimizi kıskançlıklarına bağlıyorum. Geçmiş gün hatırlamıyorum nişanlım ablasına yada ablası nişanlıma bizim birbirimize hitap şeklimizle seslendi. Atıyorum bebeğim olsun kelime. Bende sadece bebeğim mi dedim. Bunlar bir köpürdüler bir kızdılar bana nerdeyse nişanlımın yanında bir ağzıma sıçmadıkları kaldı. O bizim kardeşimiz istediğimizi deriz sen karışamazsın. Onu paylaşacaksın bizimle. Diğer ablada nispet yapar gibi bizim hitap şeklimizle gidip ona sarılmalar yılışmalar. Nişanlım gık diyemedi. İçime attım. moralim bozuldu ama diyemedim kimseye. Karnım ağrıyor diye geçiştirrdim. Tabi bu olay da ablasının evinde oluyor. Düşünün ayrı şehirlerde yaşıyoruz bu kadar mesafede bunlar oluyor. Bu olay bizim kavga sebebimiz oldu istanbula döndüğümüzde. Ben noktayı koydum.Bayramdan bayrama ararım aileni başka da muhattap olmam dedim. Tamam dedi. Bu olaydan daha 3 ay geçti ablamın kızının doğum günü var ara. şu var ara bu var ara dedi.Mutlu olsun diye aradım kaç kere. Hatta anneler gününde bile aramam gerekiyormuş ablalarını. Anneni aramışız yetmez mi? Velev ki sen benim anneler günümü kutlamamışsın kimden ne bekliyorsun. Bu olaylardan sonra ben salak gibi kaç kere daha aradım. En son memleketine gittiğinde (hala orda kendisi tahminimce) beni neden aramadıklarını sorup duruma başkaldırınca suçlu oldum ben.Çözümü bana baskı yapmamakmış. Daha önce bu sözü duymuş ve tutmamış olduğunu bildiğim için kabul etmedim.Ya beni arayacaklar ya arayacaklar dedim. Verdiğim süre içinde de beni aratmayı başaramadığı için yollarımızı ayırma seçeneğini sundum. Hiç sesini çıkarmadan tamam dedi. Kim haklı kim haksız umrumda değil. Bana evlenmeden bunları yapan insan ilerde neler yapardı korkusuyla doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Ki ben bayramda tekrardan gideceğim diye ablalarına hediyeler almıştım. Nişanlılığını telefonda bitiren var mıdır bilmiyorum. Geri dönüşü de yok zaten bu saatten sonra. Biz kız evi olarak bişi istemedik altın,takı vs. Ayrıca nişan dediğin kızın memletinde evinde olur biz okuduğum şehirde öğrenci evinde yaptık.Çünkü okuduğum şehir ailesine daha yakın memleketim uzak diye. Annem babam gelemez oraya diye onlara kıyamadı ama bana kıydı,bize kıydı, ilişkimize kıydı.Ama ailesi maşallah başka durumlar için benim memleketten daha uzak yerlere gitti.Bu kadar ayrım olmaz diyerek noktayı koyduk.Allah büyüktür elbette aşkımın katillerini görecek.Bu durumdan nasıl daha kolay sıyrılırım daha çabuk atlatırım. Varsa benim bir hatam lütfen yazın şurda şöyle yapmasaydın diye.İşte bunlar için başımdan geçenleri yazdım.
Ben bastan anlamadım ama saf saf sever ilgilenir diye dusundum. Simdi hamişe kaldım herif el kaldırmaya basladı, yani işler daha da kotuye gidebiliyor, zararın neresinden donulse kardır.Baştan söyleyeyim ben bu savaşın kaybeden tarafı oldum.Nişanlımın baskılarına dayanamayıp ilişkimizi telefonda bitirdik.Kendisi ana-abla kuzusu olduğu için bittiğinde onların yanındaydı. Meseleyi anlatıp içimi rahatlatmak istiyorum.Hiç kimse kusursuz değildir elbet bizimde olmuştur hatamız ama sizlerden ricam tarafsız gözle olaya bakmanız. 2012den beri mutlu bir ilişkimiz vardı. 2 yılın sonunda bu ilişkiyi ileriye taşımak adına nişan yaptık. Eylülden beri nişanlıyız. İlk 2-3 ay hiç bir sorunumuz yoktu.Ama öncesinde eski nişanlımla anne baba deme meselesi problemimiz olmuştu. Babasız kızlar iyi bilirler bu kelimelerde ne kadar anlam yüklü olduğunu. Söyleyemeyeceğimi söyledim. Tamam dedi zamana bıraktık. Derken nişandan 4 ay sonra ilk çıtırtılar başladı.Sebebini de ben annemle olan bağlılığımız olarak görüyorum. Bizim aramızdaki ilişkimizi kıskançlıklarına bağlıyorum. Geçmiş gün hatırlamıyorum nişanlım ablasına yada ablası nişanlıma bizim birbirimize hitap şeklimizle seslendi. Atıyorum bebeğim olsun kelime. Bende sadece bebeğim mi dedim. Bunlar bir köpürdüler bir kızdılar bana nerdeyse nişanlımın yanında bir ağzıma sıçmadıkları kaldı. O bizim kardeşimiz istediğimizi deriz sen karışamazsın. Onu paylaşacaksın bizimle. Diğer ablada nispet yapar gibi bizim hitap şeklimizle gidip ona sarılmalar yılışmalar. Nişanlım gık diyemedi. İçime attım. moralim bozuldu ama diyemedim kimseye. Karnım ağrıyor diye geçiştirrdim. Tabi bu olay da ablasının evinde oluyor. Düşünün ayrı şehirlerde yaşıyoruz bu kadar mesafede bunlar oluyor. Bu olay bizim kavga sebebimiz oldu istanbula döndüğümüzde. Ben noktayı koydum.Bayramdan bayrama ararım aileni başka da muhattap olmam dedim. Tamam dedi. Bu olaydan daha 3 ay geçti ablamın kızının doğum günü var ara. şu var ara bu var ara dedi.Mutlu olsun diye aradım kaç kere. Hatta anneler gününde bile aramam gerekiyormuş ablalarını. Anneni aramışız yetmez mi? Velev ki sen benim anneler günümü kutlamamışsın kimden ne bekliyorsun. Bu olaylardan sonra ben salak gibi kaç kere daha aradım. En son memleketine gittiğinde (hala orda kendisi tahminimce) beni neden aramadıklarını sorup duruma başkaldırınca suçlu oldum ben.Çözümü bana baskı yapmamakmış. Daha önce bu sözü duymuş ve tutmamış olduğunu bildiğim için kabul etmedim.Ya beni arayacaklar ya arayacaklar dedim. Verdiğim süre içinde de beni aratmayı başaramadığı için yollarımızı ayırma seçeneğini sundum. Hiç sesini çıkarmadan tamam dedi. Kim haklı kim haksız umrumda değil. Bana evlenmeden bunları yapan insan ilerde neler yapardı korkusuyla doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Ki ben bayramda tekrardan gideceğim diye ablalarına hediyeler almıştım. Nişanlılığını telefonda bitiren var mıdır bilmiyorum. Geri dönüşü de yok zaten bu saatten sonra. Biz kız evi olarak bişi istemedik altın,takı vs. Ayrıca nişan dediğin kızın memletinde evinde olur biz okuduğum şehirde öğrenci evinde yaptık.Çünkü okuduğum şehir ailesine daha yakın memleketim uzak diye. Annem babam gelemez oraya diye onlara kıyamadı ama bana kıydı,bize kıydı, ilişkimize kıydı.Ama ailesi maşallah başka durumlar için benim memleketten daha uzak yerlere gitti.Bu kadar ayrım olmaz diyerek noktayı koyduk.Allah büyüktür elbette aşkımın katillerini görecek.Bu durumdan nasıl daha kolay sıyrılırım daha çabuk atlatırım. Varsa benim bir hatam lütfen yazın şurda şöyle yapmasaydın diye.İşte bunlar için başımdan geçenleri yazdım.
Yok artık daha sözlüyken ne mal olduğunu göstermiş kv aslında demek istemişki ben layık değilim öyle iyi davranılmalara baklavayı benim için elinle açsanda seni yine takdir etmem, ben buyum ciğerim 3kuruş etmez demek istemiş..... Allah bilir evlenince daha neler gösterir kv adayınız onun için onun için boşuna mesai harcama Allah yar ve yardımcın olsun canım aminZiyarete gittim bir gun cok seviyor diye baklava alip goturmustum, arabada kalan esyalari almaya gitti sozlum
Kv: Canim oglum benim biricigim annesine baklava almis sevdigimi biliyorya yavrum benim
Ben: Ben aldim anne, seviyorsun diye aklima geldide
Kv: Hmm pekte sevmem bunlardan ama olsun ..deyip bir kenara atti dahada yedi mi bilmem
Böyle ınsanlara agznla kus tutsan yaranamazsn yapsanda kötüsün yapmasnda kötusün en ıyısı hic yapma kötù olYok artık daha sözlüyken ne mal olduğunu göstermiş kv aslında demek istemişki ben layık değilim öyle iyi davranılmalara baklavayı benim için elinle açsanda seni yine takdir etmem, ben buyum ciğerim 3kuruş etmez demek istemiş..... Allah bilir evlenince daha neler gösterir kv adayınız onun için onun için boşuna mesai harcama Allah yar ve yardımcın olsun canım amin
Kıyamam sana Canım benim eşin görmüyormu? Bunları.....ben kayınvalımde altlı üstlüyuz bızde dede annanede var 2 gündür evlı görumcem gelıyo kaynanam yemeklerı döktürüyo hemde bahcede yıyolar asagdn dedmlere bagrıyolar yemek yıcez dıye bızı cagran yok kokular gelıyo benımde yavrularm var ama kaynanam ıcın kızının cocukları bambaska ben hamıleykn bıle böyle yaparlardı kokular yukarı gelırdı bırtane bıle vermezlrdı cok kötüyvm daha anlatamadklarm var bu aılede ayrımcılık var ben bıktm cok üzgünum
Esım herşeyı görüyo sen haklısın dıyo ama yınede onlara tavır koymuyo laf söylemıyo 8 senelık evlıym hıc ıstemedgm halde altlı üstlüyüz esıme yalvarıyorum baska eve kıraya cıkalm dıye ama tamam dıyo hep tamam zaten burda dedeyede kıra verıyoruz artk psıkolojm bozuldu bıttım artk bunlarla ugrasmaktn yoruldum tükendm bır öncekı msj da belırtmstm baska sehire gıtcektk cok sevındydm ama sevıncm yarım kaldı hemde nasıl bır aile bır bılsenz tamam benımde hatalarım var ama ben onlar kadar dglm ben bôyle bırı degldm ama bunlar benı böyle bır ınsan yaptlar duanız ıcın tesekkùr ederm ınsallah en kısa zamanda kurtulurumKıyamam sana Canım benim eşin görmüyormu? Bunları.....
Kötü bir aileye düşmüşsün Rabbim sizi korusun sabır etzalimin zulmü varsa mazlumunda Allahı var!!!