-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #5.621
eşimin annesini genel olarak severim iyi niyetli kadındır ama bazen düşüncesiz oluyor bende gülüp geçiyorum. o anlardan birini aktarayım.
ben eşimden geç geliyorum eve. o akşam kayın validemler geliyor. eşimde ben gelmeden hazır çorba yapmış salata yapmış işte yapabileceklerini yapmış. ben geldim arkamdan onlar geldi. sağolsun kayın validem bana yardım için geldi arkamdan. baktım "çorba hazır" dedim. kayın validem "hazır çorba mı bu" dedi. bende "evet" dedim. bir anda yükseldi "yok, olmaz, izin vermiyorum hazır çorba içemezsiniz" dedi. ben o sırada hazır gıdalar üzerine çalışıyorum bu arada. laba gelen numunelerden katkısız vs çıkanları eve götürüyorum ve kayın validem bunu biliyor:) hiç tartışmaya girmedim "tamam" dedim "sen çorba yap ben gerisini hallederim".
sonra sofraya geldik. ben hazır çorbayıda getirdim. herkes ondan istedi:) kayın validemin yaptığı çorbayıda saklama kabına koydum bizde yenmiyor sen götür dedim:)
bir kerede eşimin ailesinin evindeydik. yorgunduk biraz uyuyalım diye oturma odasına geçtik ama uyumadık o sırada benim aklıma bir aktivite geldi:) tam o anda kayın validem kapıyı açtı ben bir kanepeden diğerine uçtum resmen yani kadın beni havada falan gördü tahminimce:) ve tepkisi şuydu," aa pardon çocuklar sevişiyor muydunuz?" hayatımda utandığım nadir anlardan biridir. özel hayata saygı pek yok gibi. bazende eşim onları bulunduğu ortamda sarılırsa öperse falan " beni hiç kaynanadan saymıyorlar" der.
ama haksızlık etmeyim yeni iyi niyetlidir. maşallah diyim.ben bunlara gülüp geçiyorum. bugüne kadar hiçbir işimede karıştırmadım hep ben hallettim fikir bile pek danışmam ondanda rahatım.
hahaha inadına inadına öpün görebileceği yerlerde:)benimki oğluşu (oğlu batsın) ne zaman bana sarılıp öpecek olsa bi odada, hemen içeri gidip ''Oğluşuuuummm annene yardım et kuzummm şu rafa erişemedimm, yavrummm şu hurç çok ağır yüklükten indiremedim bi el atıver oğlummm, n.... yavrum gel bak sana ne göstericemmm (pişirdiği sıradan bi yemeği sürprizmiş gibi gösterirdi) ya da ''bana mı seslenmiştin oğlummm, kızkardeşin seni çağırıyo bi bakıverr...'' diye bağırıyodu.
Ben: Biraz öpüp koklayayım öyle gönderirim yardıma
kaynana: bozulur ağzında bişeyler geveler
ben:
hahaha inadına inadına öpün görebileceği yerlerde:)
Şuan hatirladikca gülüyorum. Ne çekmişim be. O da bişey mi, bi gece sarsilarak uyandım. Deprem oluyor sandım. Gözümü açtım. Yorgan belime doluyorum genelde. Kadın oğlunun tarafina geçmiş yorgani cekistiriyor. Oğlunun üstü acikmista Üşüyormus. Genelde açık yatar zaten. Tabi ben şok. Noluyor yaw diye bagirdigimda paytak paytak kaçtı.İstersen biz iş başındayken gelip altınları saysaydın bi de diyeydin...Tövbe ya, keşke gerdek gecenizi bi otelde ya da balayında geçirseydiniz kıskançlık insana neler yaptırıyor canım.. aklı sıra sizi işinizden alıkoyacaktı sanki o an para ya da altın düşünecektiniz
inşallah allah daha iyilerini nasip eder size. mutlu olursunuz, huzurlu olursunuz.. teşekkür ederim...artık öpemem zat-ı muhterem şahıs benim nişanlım değil artıkUmuyorum siz evliliğinizi uzun yıllar sürdürebilirsiniz benim heves edip aldığım gelinlik bile kursağımda kaldı giyemeden kılıfına koyulup kaldırıldı
hahaha yok artık yaaa. hiç düşünmüyor mu odaya girerken iş üstündelerse diye. yada çıplaklarsa diye. iyi cesaret kadındaki.Şuan hatirladikca gülüyorum. Ne çekmişim be. O da bişey mi, bi gece sarsilarak uyandım. Deprem oluyor sandım. Gözümü açtım. Yorgan belime doluyorum genelde. Kadın oğlunun tarafina geçmiş yorgani cekistiriyor. Oğlunun üstü acikmista Üşüyormus. Genelde açık yatar zaten. Tabi ben şok. Noluyor yaw diye bagirdigimda paytak paytak kaçtı.
dinleidğini fark ettiğiniz zaman yem atın. "aşkım amerikadaki işi kabul ettiğini annene ne zaman söyleyeceksin?"ben de 1 haftalığına memleketime götürecektim etrafı gezdirmek için akrabalarımla tanıştırmak için. bi gün 'mersine gidelim' dedim. bi çığlık koptu feryat figan 'benim oğlumu eller alıp türkiyenin te öbür ucuna götürüyor benim yavrumun düzenini bozup te oralara oturmaya götürecek ben oğluşum olmadan buralarda ne yapayım vs..' çatlak karı meğerse sanmış ki ben oğlunu istanbuldan alıp mersine götürecemkadında bi kulak kabartma huyu var düşman başına
Çok inci var bende. Bildiğin 70 yaşında bekarlık kafaya vurmuştu. Bi gün dustayim lambayi kapattı. Karanlıkta kaldım. Eşim askerdeyken bir gece dayanamamis hava değisimi alıp gelmiş. Ben hemen odanın kapısını kilitledim. Sabaha kadar uyuyamamis. Akrabaları da ayakkabılarını gördüm odaya da giremedim diye anlatıyor. Kitli olmasa kesin girerdihahaha yok artık yaaa. hiç düşünmüyor mu odaya girerken iş üstündelerse diye. yada çıplaklarsa diye. iyi cesaret kadındaki.
hic biriniz benim kaynanamdaki cazgırlıgı gecemez valla cok var yazcak bendede
kına gecem köyde oldu bizde yemek verilir tabi kayınpederim melek gibi adamdır neyse adam kola fanta almıs gezerken markette gazos görmüs indirimli demis 1 kasada bundan alıyım degisik olsun neyse adam alıp geliyo
kaynanam aldıgıgını görünce bizde ordayız esimle adamın kafasına attı gazos siselerini düsünün cazgırlıkta son nokta 60 yasında insanın yaptıgı
tek kelimeyle muhteşem bi yem aynısını denedimdinleidğini fark ettiğiniz zaman yem atın. "aşkım amerikadaki işi kabul ettiğini annene ne zaman söyleyeceksin?"
2 ay önce düşük yaptım.daha küçüktü , 6 haftalık ama olsun.sonucta üzücü bir durum(en azından benim ve eşim için) çünki istiyorduk.anne ben düşük yaptım dedim.cevap şöyle geldi kv'den.ohh allaha bin şükürler olsun.insan bir geçmiş olsun der ya.ama bana ders oldu bi daha inşallah rabbim nasip eder de hamile kalırsam karnım belli olsa bile çok yiyorum kilo aldım diye geçiştiricem.7 - 8 aylık olana kadar söylemicem.son bir iki ay gitmem yanlarına.gizleyebildigim kadar gizleyecegim
bana seytan demisti kvdecim su seytana uyup 30 yillik anandan gectin dedi esimde he anne dedi o gunden beri kvme anne demem yemin ettim demicem diye
Seytan dedigi bi cok laftan sadece biri bakmayin simdi cok cok iyi davraniyor torunu var nede olsa göstermez diye korkuyor sanirimsizinle evlenmek anasından geçmek mi oluyomuş...o sizden değil kendi çocuğundan bile gelecek 'anne' lafını haketmiyor.. kıymet bilse ona anne demenize hürmet böyle demezdi. şeytanmış, 'senin aynanın sapı mı kırıldı' deseydiniz. tövbe rabbim koca kadınlar nelerle uğraşıyor..
onların hakettiği ceza budur da bizde allah korkusu var yapamayız öyle şeyler. oturur ilahi adaleti bekleriz yıllarca. elden de bişey gelmiyor ki zaten..Seytan dedigi bi cok laftan sadece biri bakmayin simdi cok cok iyi davraniyor torunu var nede olsa göstermez diye korkuyor sanirim
doktor kızınızın kilosuna göre zayıf mı değil mi o söyler zaten sütünüz bol sanırım bunu bile kıskanmış kaynananızİncilere devam mı
Yoksa sacmalamalaramı siz karar verin
Kv ; gelin bu kızın ( yani torunu oluyo) halla yürümedi 1 yaş oldu tembel sanamı cekmiş :)
Ben ; gercekten anne yok tembel benim kızım halbuki bu hafta 1 yaşına girmiyo 10 yaşına gircek babaannesi
( bu arada kızım 3 adım atıp düşüyo 9 aylıktan beri tutunarak yürüyo kilosu fazla oldugu için dengede durmakta zorlanıyo)
Kv ; yürüse kilo alır zayıf bu kız halalarına cekmiş hiç hoş gelmiyo bana doğduğu gibi gelişmedi sütün pek yaramıyo sanki kessekmi
Ben; yürüse kilomu alır !!!?? Zayıfmı ??!! ( kızım 1 yaşında 12 kilo 83 cm iri doğdu öylede gitti) annecim sen sütün yaramadı diye erkwn kestin sanırım sevgili görümcelerimi ondan zayıf ve hep hastalar sanırım
Kv ; hele bi cay koy yanınada cecil peynir şekerim düştü cok sıcak
İşimize gelmeyince konu değişir :)
Canım benim kızım hastahabeden cıkarken yani şişliği indiğinde 4 220 grm dı 52 cm di ortalamanın üstünde doğdu öylede dwm etti şuanki kilosu gayet yerinde hatta üstünde. Kendi kız kardeşinin bebeği 1 yas büyük olmasına rağmen kızım ondan daha iri onu kabullenemiyo kendide ne dediğini bilmiyo yanidoktor kızınızın kilosuna göre zayıf mı değil mi o söyler zaten sütünüz bol sanırım bunu bile kıskanmış kaynananızgelinin çocuklarına laf etmeden kendi doğurduklarına bakmazlar hiç klasik
1 yaşa göre 12 kilo normal mi bilmiyorum ama bebekler ortalama 3 kilo doğduğuna göre sağlıklı gürbüz bir çocuktur maşallah