Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

benimki oğluşu (oğlu batsın) ne zaman bana sarılıp öpecek olsa bi odada, hemen içeri gidip ''Oğluşuuuummm annene yardım et kuzummm şu rafa erişemedimm, yavrummm şu hurç çok ağır yüklükten indiremedim bi el atıver oğlummm, n.... yavrum gel bak sana ne göstericemmm (pişirdiği sıradan bi yemeği sürprizmiş gibi gösterirdi) ya da ''bana mı seslenmiştin oğlummm, kızkardeşin seni çağırıyo bi bakıverr...'' diye bağırıyodu.
Ben: Biraz öpüp koklayayım öyle gönderirim yardıma
kaynana: bozulur ağzında bişeyler geveler
ben:

hahaha inadına inadına öpün görebileceği yerlerde:)

hahaha inadına inadına öpün görebileceği yerlerde:)

artık öpemem zat-ı muhterem şahıs benim nişanlım değil artık Umuyorum siz evliliğinizi uzun yıllar sürdürebilirsiniz benim heves edip aldığım gelinlik bile kursağımda kaldı giyemeden kılıfına koyulup kaldırıldı

Şuan hatirladikca gülüyorum. Ne çekmişim be. O da bişey mi, bi gece sarsilarak uyandım. Deprem oluyor sandım. Gözümü açtım. Yorgan belime doluyorum genelde. Kadın oğlunun tarafina geçmiş yorgani cekistiriyor. Oğlunun üstü acikmista Üşüyormus. Genelde açık yatar zaten. Tabi ben şok. Noluyor yaw diye bagirdigimda paytak paytak kaçtı.

inşallah allah daha iyilerini nasip eder size. mutlu olursunuz, huzurlu olursunuz.. teşekkür ederim...

ben de 1 haftalığına memleketime götürecektim etrafı gezdirmek için akrabalarımla tanıştırmak için. bi gün 'mersine gidelim' dedim. bi çığlık koptu feryat figan 'benim oğlumu eller alıp türkiyenin te öbür ucuna götürüyor benim yavrumun düzenini bozup te oralara oturmaya götürecek ben oğluşum olmadan buralarda ne yapayım vs..' çatlak karı meğerse sanmış ki ben oğlunu istanbuldan alıp mersine götürecem kadında bi kulak kabartma huyu var düşman başına

hahaha yok artık yaaa. hiç düşünmüyor mu odaya girerken iş üstündelerse diye. yada çıplaklarsa diye. iyi cesaret kadındaki.

dinleidğini fark ettiğiniz zaman yem atın. "aşkım amerikadaki işi kabul ettiğini annene ne zaman söyleyeceksin?"

2 ay önce düşük yaptım.daha küçüktü , 6 haftalık ama olsun.sonucta üzücü bir durum(en azından benim ve eşim için) çünki istiyorduk.anne ben düşük yaptım dedim.cevap şöyle geldi kv'den.ohh allaha bin şükürler olsun.insan bir geçmiş olsun der ya.ama bana ders oldu bi daha inşallah rabbim nasip eder de hamile kalırsam karnım belli olsa bile çok yiyorum kilo aldım diye geçiştiricem.7 - 8 aylık olana kadar söylemicem.son bir iki ay gitmem yanlarına.gizleyebildigim kadar gizleyecegim

hahaha yok artık yaaa. hiç düşünmüyor mu odaya girerken iş üstündelerse diye. yada çıplaklarsa diye. iyi cesaret kadındaki.
Çok inci var bende. Bildiğin 70 yaşında bekarlık kafaya vurmuştu. Bi gün dustayim lambayi kapattı. Karanlıkta kaldım. Eşim askerdeyken bir gece dayanamamis hava değisimi alıp gelmiş. Ben hemen odanın kapısını kilitledim. Sabaha kadar uyuyamamis. Akrabaları da ayakkabılarını gördüm odaya da giremedim diye anlatıyor. Kitli olmasa kesin girerdi

Abbovvv şişe fırlatır mı insan kocasına sırf gelininin kınasına gazoz aldı diye... valla cazgırlıkta son nokta gerçekten eline kimse su dökemezmiş kaynanalık konusunda bende inciler yaz yaz bitmez ama bi cazgırlık da benimkinden:
gelinlik bakmaya gitmiştik üç beş kişi bu da duyunca koşa koşa gelmişti pis fesat
kaynana: yavrum o gelinlik çok açık değil mi... (kendisi kapalıdır, gelinlik de hiç açık falan değildi)
ben: hayır değil, hatta az bile doğru dürüst dekoltesi yok, ben bunu terzide iyice açtırsam mı
kv: benim sülalem de kadınların çoğu kapalıdır, bu gelinlikle karşılarına çıkmaya utanmayacak mısın?? tüm ailem seni güler yüzlü sandı 'Ne şanslısınız genç güzel bir Hoca Hanım gelininiz oluyo' dediler senin ne çirkef olduğunu ben bilmiyor muyum vs vs saydırdı
sonra elinde tuttuğu gelin ayakkabısını yere fırlattı asıl çirkef kendisi
ben: fırlattığınız iyi oldu onun topuğu çok kısa 10 cmden aşağı giymem...
kadın felç, kadın kıpkırmızı, bir hışım çıkıp gider..
ben:

dinleidğini fark ettiğiniz zaman yem atın. "aşkım amerikadaki işi kabul ettiğini annene ne zaman söyleyeceksin?"
tek kelimeyle muhteşem bi yem aynısını denedim
dayım üniversiteyi ingilterede okudu, oraları bilir haliyle eli de uzundur şirketi büyük, bunu eski cadı kaynana da biliyodu

ben: n.... bişey sorcam sana hayatım. Annene söyledin mi dayımın sana İngiltere'de bulduğu işi kabul ettiğini?
bunu der demez evden çıktık kendisi güya banyodaydı eve bi döndük tüm akrabalar evde kayınpeder görümce vs hepsi cadı karının başına toplanmış bir ağızdan ah vah ediyolar ağlıyolar bağırıyorlar.... kadın nası göğsünü yumruklayarak koltuğa atıyor kendini....
eski nişanlım: anne denizbhrm onu şaka olarak söyledi
ben: evet bizi gizlice dinlediğinizi anladığımda söyledim
eski n. : bi daha sakın bizi dinleme anne
herkes şok, herkes iptal, herkes sus pus...
biz:

Allah onu bildiği gibi yapsın ne diyeyim, onun acısı elbet çıkar bi yerden.. insan yavrusunun bebeğine nası bunları söyleyebilir.. vicdan merhamet yok bunlarda oğulları kendi boyundurluklarında değil diye maaşlarını kendilerine yedirmiyolar diye böyle kafayı sıyırıyolar.. ayrıca ben de düşük yaptım canım, psikolojik ve fiziksel olarak yaşanılanlar kesinlikle acı verici, geçmiş olsun.. rabbim tez zamanda sana tontiş bir bebek versin...

bana seytan demisti kvdecim su seytana uyup 30 yillik anandan gectin dedi esimde he anne dedi o gunden beri kvme anne demem yemin ettim demicem diye

sizinle evlenmek anasından geçmek mi oluyomuş...o sizden değil kendi çocuğundan bile gelecek 'anne' lafını haketmiyor.. kıymet bilse ona anne demenize hürmet böyle demezdi. şeytanmış, 'senin aynanın sapı mı kırıldı' deseydiniz. tövbe rabbim koca kadınlar nelerle uğraşıyor..

Seytan dedigi bi cok laftan sadece biri bakmayin simdi cok cok iyi davraniyor torunu var nede olsa göstermez diye korkuyor sanirim

Seytan dedigi bi cok laftan sadece biri bakmayin simdi cok cok iyi davraniyor torunu var nede olsa göstermez diye korkuyor sanirim
onların hakettiği ceza budur da bizde allah korkusu var yapamayız öyle şeyler. oturur ilahi adaleti bekleriz yıllarca. elden de bişey gelmiyor ki zaten..

İncilere devam mı
Yoksa sacmalamalaramı siz karar verin

Kv ; gelin bu kızın ( yani torunu oluyo) halla yürümedi 1 yaş oldu tembel sanamı cekmiş :)
Ben ; gercekten anne yok tembel benim kızım halbuki bu hafta 1 yaşına girmiyo 10 yaşına gircek babaannesi
( bu arada kızım 3 adım atıp düşüyo 9 aylıktan beri tutunarak yürüyo kilosu fazla oldugu için dengede durmakta zorlanıyo)

Kv ; yürüse kilo alır zayıf bu kız halalarına cekmiş hiç hoş gelmiyo bana doğduğu gibi gelişmedi sütün pek yaramıyo sanki kessekmi
Ben; yürüse kilomu alır !!!?? Zayıfmı ??!! ( kızım 1 yaşında 12 kilo 83 cm iri doğdu öylede gitti) annecim sen sütün yaramadı diye erkwn kestin sanırım sevgili görümcelerimi ondan zayıf ve hep hastalar sanırım
Kv ; hele bi cay koy yanınada cecil peynir şekerim düştü cok sıcak

İşimize gelmeyince konu değişir :)

doktor kızınızın kilosuna göre zayıf mı değil mi o söyler zaten sütünüz bol sanırım bunu bile kıskanmış kaynananız gelinin çocuklarına laf etmeden kendi doğurduklarına bakmazlar hiç klasik
1 yaşa göre 12 kilo normal mi bilmiyorum ama bebekler ortalama 3 kilo doğduğuna göre sağlıklı gürbüz bir çocuktur maşallah

Canım benim kızım hastahabeden cıkarken yani şişliği indiğinde 4 220 grm dı 52 cm di ortalamanın üstünde doğdu öylede dwm etti şuanki kilosu gayet yerinde hatta üstünde. Kendi kız kardeşinin bebeği 1 yas büyük olmasına rağmen kızım ondan daha iri onu kabullenemiyo kendide ne dediğini bilmiyo yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…